Hoe gebruikt u de 'rescue mode' van een router?

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken voor meer informatie over het gebruik van de reddingsmodus (firmwareherstel)

https://www.youtube.com/watch?v=T8YKnpXxhx0

Wat is Firmware-herstel?
Het kan u helpen de firmware in de reddingsmodus te uploaden als uw router de firmware niet op een normale manier kan uploaden. Vereist besturingssysteem: Windows XP/7/8/10/11

Opmerking: De reddingsmodus is niet de normale manier om de firmware van uw router bij te werken. Firmware-herstel kan alleen worden gebruikt in de reddingsmodus.

Voor instructies over hoe u de firmware kunt updaten, raadpleegt u het ondersteuningsartikel:

[Draadloze router] Hoe u de firmware van uw router kunt updaten naar de nieuwste versie

[ExpertWiFi] Hoe de firmware van de ExpertWiFi-router te updaten

Onder welke omstandigheden kan ik Firmware Restoration gebruiken?

1. Wanneer de router de firmware niet op een normale manier kan bijwerken.

2. Het stroomlampje van uw router knippert abnormaal.

3. Onregelmatige werking van uw router veroorzaakt door de firmware van derden.

Vereist besturingssysteem: Windows XP / 7/8/10

1.Download en installeer het hulpprogramma

Neem router [RT-AC68U] en OS Windows 10 als voorbeelden.

1-1 Ga naar https://www.asus.com/, zoek naar de modelnaam van uw router.

1-2 Klik op de productpagina van uw model op [Ondersteuning]

1-3 Download volgens uw routerspecificatie de nieuwste versie van de firmware en pak deze uit.

Opmerking: de firmware die u hebt gedownload, moet worden uitgepakt zodat deze kan worden geüpload door Firmware Restoration.

1-4 Klik op [Driver & Utility], kies uw besturingssysteem.

1-5 Zoek [ASUS Firmware Restoration] en klik op [Download].

1-6 Klik nadat het downloadproces is voltooid op het zipbestand.

1-7 Klik op de toepassing: Rescue

1-8 Kies de taal en volg de InstallShield Wizard om het installatieproces te voltooien.

1-9 Nadat de installatie is voltooid, kunt u Firmware Restoration vinden via [Start]> [Program]> [ASUS Utility]

2. Wijzig de instellingen van de netwerkadapter
2-1 Gebruik de internetkabel om uw router met uw computer te verbinden.

2-2 Klik op [Start]> [Instellingen]
2-3 Klik op [Netwerk en internet]
2-4 Klik op [Adapteropties wijzigen]

2-5 Choose your LAN.
2-6 Klik met de rechtermuisknop op de [Eigenschappen]
2-7 Klik op [Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)]> [Eigenschappen]

2-8 Wijzig de eigenschappen als volgt:
IP-adres: 192.168.1.10
Subnetmasker: 255.255.255.0
Klik vervolgens op [OK]
2-9 Voltooi de instelling en klik vervolgens op [OK]
3. Stel de reddingsmodus van de router in
Neem [RT-AC68U] als voorbeeld
3-1 Koppel het netsnoer van de router los.
3-2 Druk op de knop Reset.
Houd de Reset-knop lang ingedrukt en steek tegelijkertijd het snoer in op DC IN.
Opmerking: Laat de resetknop NIET los totdat de reddingsmodus is ingeschakeld.

3-3 The router turns to the Rescue mode when you see the power indicator light is slowly flashing.
3-4 Klik op [Start]> [ASUS Utility]> [Firmware Restoration]

3-5 Klik op [Bladeren] en kies de firmware die u eerder hebt gedownload.
3-6 Klik na het kiezen van het bestand op [Openen]

3-7 Klik op [Upload]

Opmerking: zorg ervoor dat u de router al in de Rescue Mode zet voordat je het bestand uploadt.
Anders kunt u Firmware Restoration niet gebruiken om de firmware-update uit te voeren.

3-8 Nadat u heeft gecontroleerd of uw router zich in de reddingsmodus bevindt,
Klik op [Uploaden] en wacht vervolgens ongeveer 1 minuut.

3-9 Steady power light indicates the setting procedure of Rescue Mode has been completed successfully.
Wait for the router to reboot and then click [Close].

Opmerking: Nadat de Rescue Mode-instelling is voltooid, herstelt u de TCP / IPv4 naar de oorspronkelijke standaardinstellingen.
1. Klik op [Start]> [Instellingen]

2. Klik op [Netwerk en internet]

3. Klik op [Adapteropties wijzigen]

4. Klik op uw LAN> klik met de rechtermuisknop op [Eigenschappen]
5. Klik op [Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)]> [Eigenschappen]
6. Klik op [IP-adres automatisch verkrijgen] of [DNS-serveradres automatisch verkrijgen]> Klik op [OK]

7. Nadat u de firmware-update en adapterinstellingen hebt voltooid, kunt u de ASUS-router Web GUI (http://www.asusrouter.com) openen.

Hoe Firmware Restoration te verwijderen?

1. Klik op [Start]> [Apps]> [ASUS Utility]> [Firmware Restoration]> klik met de rechtermuisknop op [Uninstall]

2. Kies ASUS Wireless Router Firmware Restoration Utility en klik met de rechtermuisknop op [Uninstall].

3. Kies [Verwijder alle geïnstalleerde functies]

4. Click [Next] > [OK]

5. Klik op [Voltooien] om het verwijderen te voltooien.

FAQ
1. Wanneer ik Firmware Restoration gebruik om de Firmware te uploaden, wordt er weergegeven: "De draadloze router bevindt zich niet in de reddingsmodus", wat moet ik doen?
1-1 Zorg er eerst voor dat uw TCP / IPv4-eigenschappen als volgt zijn ingesteld:

IP-adres: 192.168.1.10
Subnetmasker: 255.255.255.0

Als de instelling is voltooid maar uw router zich nog steeds niet in de reddingsmodus bevindt, volgt u de onderstaande stappen:
1-2 Koppel het snoer van de router los.

1-3 Druk op de Reset-knop.

1-4 Blijf erop drukken en steek het snoer tegelijkertijd in op DC IN.
Opmerking: Laat de resetknop NIET los totdat de reddingsmodus is ingeschakeld.
Controleer of het stroomlampje langzaam knippert om te onderscheiden of uw router in de reddingsmodus staat of niet.

2. Wat moet ik doen als ik Firmware Restoration gebruik om de firmware bij te werken maar nog steeds niet werkt?
Herhaal de voorgaande stappen om de firmware te uploaden met Firmware Restoration.
Als het nog steeds mislukt, neem dan contact op met ASUS Klantenservice.

3. Waarom kan ik ASUSWRT (http://router.asus.com) niet invoeren nadat ik de firmware heb bijgewerkt met Firmware Restoration?
Controleer eerst of uw TCP / IPv4-instellingseigenschappen zijn ingesteld als [IP-adres automatisch verkrijgen] & [DSN-serveradres automatisch verkrijgen].
Als het probleem zich nog steeds voordoet nadat u de instelling hebt voltooid, raden we u aan op de knop RESET te drukken.
Als dat ook niet werkt, volg dan de voorgaande stappen om de firmware opnieuw bij te werken met Firmware Restoration in de Rescue-modus.

Hoe kan ik (Utility / Firmware) krijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Raadpleeg deze link als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center.