[Windows 11/10] Hoe naar de veilige modus te gaan

Als uw computer het systeem niet succesvol kan opstarten, raadpleegt u  De veilige modus openen als de computer het systeem niet kan opstarten.

Je kunt ook de stapsgewijze zelfstudie raadplegen.

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

1. Klik op de [Start] pictogram op de taakbalk en selecteer vervolgens [Instellingen].
  2. Selecteer [Herstel].
  3. Klik [Nu opnieuw opstarten]op het bestand Geavanceerd opstarten.
  4. Klik op [Nu opnieuw opstarten] en je computer zal opnieuw opstarten.
    Opmerking: als u niet-opgeslagen werk heeft, moet u dit opslaan voordat u doorgaat.
  5. Nadat u het systeem opnieuw heeft opgestart, gaat u naar de Windows Herstelomgeving (WinRE). Selecteer [Problemen oplossen].
  6. Selecteer [Geavanceerde opties].
  7. Selecteer [Opstartinstellingen].
  8. Klik op [Herstart].
  9. Druk op de cijfertoetsen of functietoetsen F1-F9 op het toetsenbord om een ​​veilige modus te selecteren. In een algemene situatie kunt u [4)Veilige modus inschakelen selecteren om naar Veilige modus te gaan.
    Als u de netwerkstuurprogramma's en -services nodig hebt om toegang te krijgen tot internet en andere computers in uw netwerk, selecteert u 5)Veilige modus met netwerkmogelijkheden inschakelen.
  10. De woorden Veilige modus verschijnen in de hoeken van uw monitor om aan te geven welke Windows-modus u gebruikt.

Windows 10-besturingssysteem

1. Klik op het startpictogram en selecteer vervolgens [Instellingen] .
  2. Selecteer [Update & beveiliging].
  3. Selecteer [Herstel] en klik vervolgens op [Nu opnieuw opstarten].
  4. Nadat u het systeem opnieuw heeft opgestart, gaat u naar de Windows Herstelomgeving (WinRE). Selecteer [Problemen oplossen].
  5. Selecteer [Geavanceerde opties].
  6. Selecteer [Opstartinstellingen].
  7. Klik op [Herstart].
  8. Druk op de cijfertoetsen of functietoetsen F1-F9 op het toetsenbord om een ​​veilige modus te selecteren. In het algemeen kunt u [4)Veilige modus inschakelen] selecteren om naar Veilige modus te gaan.
    Als u de netwerkstuurprogramma's en -services nodig hebt om toegang te krijgen tot internet en andere computers in uw netwerk, selecteert u 5)Veilige modus met netwerkmogelijkheden inschakelen.
  9. De woorden Veilige modus verschijnen in de hoeken van uw monitor om aan te geven welke Windows-modus u gebruikt.

De veilige modus openen als de computer het systeem niet kan opstarten

Als uw computer het systeem niet succesvol kan opstarten, moet u direct naar Windows Recovery Environment (WinRE) gaan nadat de computer is ingeschakeld. Als het systeem de benodigde configuratie niet meer dan twee keer kan laden, stuurt het systeem het scherm naar de Windows Herstelomgeving.

1. Nadat de computer is ingeschakeld, houdt u de aan/uit-knop 15 seconden ingedrukt om het uitschakelen te forceren.
  2. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om uw computer in te schakelen.
  3. Bij het eerste teken dat het ASUS-logo wordt weergegeven, houdt u de aan/uit-knop 15 seconden ingedrukt om het uitschakelen te forceren.
  4. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om uw computer in te schakelen.
  5. Wanneer Windows opnieuw wordt opgestart, houdt u de aan/uit-knop 15 seconden ingedrukt om geforceerd af te sluiten.
  6. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om uw computer in te schakelen.
  7. Uw computer mag volledig opnieuw opstarten en vervolgens naar de Windows Herstelomgeving gaan.
  8. Na het betreden van de Windows Herstelomgeving (WinRE). Selecteer [Problemen oplossen].
    Opmerking: als er geen optie is om problemen op te lossen na het openen van de Windows Herstelomgeving, kan dit worden veroorzaakt door corruptie van het OS-bestand. We raden u aan het apparaat naar uw plaatselijke ASUS-servicecentrum te sturen voor verder onderzoek.
  9. Selecteer [Geavanceerde opties].
  10. Selecteer [Opstartinstellingen].
  11. Klik op [Herstart].
  12. Druk op de cijfertoetsen of functietoetsen F1-F9 op het toetsenbord om een ​​veilige modus te selecteren. In het algemeen kunt u [4)Veilige modus inschakelen selecteren om naar Veilige modus te gaan.
    Als je het netwerk nodig hebtrk drivers en services om toegang te krijgen tot internet en andere computers in uw netwerk, selecteer a.u.b. 5)Veilige modus met netwerkmogelijkheden inschakelen.
  13. De woorden Veilige modus verschijnen in de hoeken van uw monitor om aan te geven welke Windows-modus u gebruikt.