OM ASUS

  ASUS genom åren

  ASUS namn kommer från Pegasus – den bevingade hästen i grekisk mytologi som symboliserar vishet och kunskap. ASUS förkroppsligar styrkan, renheten och äventyrligheten hos denna fantastiska varelse och når nya höjder med varje ny produkt.

  Taiwans IT-industri har haft en enorm tillväxt under de senaste årtiondena och landet är nu en dominerande kraft på den globala marknaden. ASUS har länge varit ledande inom denna tillväxt och även om företaget startade som en liten tillverkare av moderkort med en handfull anställda, är det nu det ledande IT-företaget i Taiwan och har över 12 500 anställda runt om i världen. ASUS tillverkar produkter inom nästan alla IT-områden, bl.a. datorkomponenter och tillbehör, bärbara datorer, surfplattor, servrar och smartphones.

  Innovation är nyckeln till ASUS framgång. Efter att ha presenterat PadFone för en entusiastisk publik på Computex 2011, höjde ASUS vd Jonney Shih åter ribban detta år med tillkännagivandet av de mobila enheterna TAICHI och Transformer Book med dubbla funktioner.

  ASUS TAICHI™ är en Ultrabook™ med en dubbelsidig skärm som gör att den kan användas som en surfplatta när locket är stängt och Transformer Book är en surfplatta som kan dockas med ett tangentbord för att omvandlas till en Ultrabook.

  Tillsammans med surfplattan 810 med Windows 8 och 600 med Windows RT, har ASUS en uppsättning produkter som kommer att överträffa användarnas vildaste fantasier när världen nu går in i en ny era av molnbaserad datoranvändning.

  Detta visionära arbetssätt förklarar varför ASUS strävar efter att ge användarna innovation och design. ASUS produkter vann 4 256 internationella utmärkelser under 2013 och företagets omsättning var över 11,9 miljarder amerikanska dollar.