HAAL HET MEESTE UIT ALLE CORES

ASUS AI Overclocking

ASUS AI Overclocking is een intelligent hulpprogramma dat het maximale uit een build helpt te halen door de CPU en koelsysteem automatisch te profileren om optimale spannings- en frequentie-instellingen te voorspellen.

De intuïtieve AI Overclocking gebruikersinterface is toegankelijk via de AI Suite-software in Windows of direct via het UEFI en is geschikt voor gebruikers van elk niveau. Een reeks aanpasbare instellingen is beschikbaar voor doorgewinterde overklokkers, en er is een auto-tuning optie voor beginners.

AI OVERCLOCKING IN EEN OOGOPSLAG

 • Ontworpen door deskundigen

  De kern van AI Overclocking is een bedrijfseigen algoritme dat is ontwikkeld door ROG R&D-technici die met wereldberoemde overklokkers hebben gewerkt om een tool te creëren voor gebruikers van elk niveau.
 • Voorspellend voordeel

  Het algoritme analyseert CPU en koelsysteem en voorspelt op basis daarvan de optimale instellingen. De software gebruikt deze instellingen vervolgens om het overklokproces automatisch te begeleiden, door frequentie en spanning in balans te brengen.
 • Realtime aanpassingen

  De software bewaakt elke minuut de werklast, systeemtemperatuur, ventilatorsnelheid en het stroomverbruik en voert in realtime aanpassingen uit om continu optimale prestaties te garanderen.
 • stap

  1

  Laden, opslaan en herstarten

  Ga naar het BIOS door tijdens het opstarten van het systeem op de Delete-toets te drukken.
  Druk op F5 om de UEFI-standaardwaarden te laden en druk dan op F10 om op te slaan en opnieuw op te starten. Start op naar het besturingssysteem.
 • stap

  2

  Voer een stresstest uit

  Een stresstest beoordeelt de systeemprestaties om het systeempotentieel en de spanningsbehoefte voor overklokken in te schatten. Kies om een test uit te voeren uit een van deze benchmarks
  Blender / Prime95 / Aida64/ ROG real Bench
  Als alternatief kan de test worden uitgevoerd met behulp van de Intel® Extreme Tuning Utility.
 • stap

  3

  AI OC toepassen

  Terug naar BIOS
  Navigeer naar de Extreme Tweaker-sectie en stel de CPU Core Ratio in op AI Optimized.
  Druk op F10 om op te slaan en opnieuw op te starten.
Klik op de AI Overclocking-knop en het systeem zal automatisch herstarten en de overklokinstellingen optimaliseren
Zet de pc aan en belast de processor om een basisuitlezing te krijgen van de koelsysteemmogelijkheden van de CPU.

Meer info

ASUS AI Overclocking maakt automatische tuning sneller en slimmer dan ooit tevoren. Beschikbaar in Windows of rechtstreeks via het UEFI, profileert het de CPU en koeling om de optimale configuratie voor elk individueel systeem te voorspellen.

AI Overklokgids

De AI Overklokgids geeft gedetailleerde informatie en instructies over hoe het systeem handmatig is af te stemmen. Het is te bereiken door de F11-sneltoets in te drukken.

Core Group Loading

Voor high-core count processors zoals de Z490 geeft AI Overclocking de gegevens weer volgens de core-groep. Dit geeft adaptieve controle op basis van de status van de core-groepen (3 / 5 / 8 / alle cores) en biedt gebruikers de doelfrequentie- en voltageschattingen die nodig zijn voor handmatige afstemming.

AI Overclocking in AI Suite

On-board intelligentie laat gebruikers automatisch overklokken met volledige, flexibele controle die beschikbaar is via 5-Way Optimization binnen AI Suite (in Windows).