M2N32 WS Professional

  M2N32 WS Professional

  De Extreme Werkstation Engine

  -Ondersteuning AMD® Socket AM2 Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 / Athlon 64/ Sempron
  -NVIDIA® SLI™ technologie ondersteuning, op volledige x16, x16 snelheid
  -Dual channel DDR2
  -2 x PCI Express x 16
  -2 x PCI-X
  -Serial ATA 3Gb/s (RAID0, RAID1, RAID5, RAID10)
  -PEG Link
  -AI NOS™
  De Extreme Werkstation Engine

  Main Station Serie

  De Main Station Serie vormt de ideale basis voor een krachtig werkstation. Het biedt ontzagwekkende power, betrouwbare prestaties en ongeëvenaarde I/O-schaalbaarheid voor de meest veeleisende taken en toekomstige upgrades. Dankzij de integratie van ASUS Intelligence (AI) Technologie, vermindert de Main Station Serie op intelligente wijze het operationele geluid en wordt warmte afgevoerd via geavanceerde en milieuvriendelijke methoden, om zo te voldoen aan de behoeften van gebruikers. Verander uzelf niet voor een computer. Laat de Main Station Serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw werk en uw leven verbeteren.

  AMD CPU Kenmerken

  Ondersteunt AMD Socket AM2 Athlon 64 X2/Athlon 64 FX/Athlon 64/Sempron

  De M2N32 WS Professional ondersteunt AMD socket AM2 single-core Athlon 64/Sempron en dual-core Athlon 64 X2/Athlon 64 FX processoren met 2MB/1MB/512KB L2-cache, gebaseerd op 64-bit architectuur. Is uitgerust met 2000/1600 MT/s HyperTransport Bus, dual-channel ongebufferd DDR2 800-geheugen ondersteuning en AMD Cool 'n' Quiet!-technologie..


  Dual-Core CPU

  De geavanceerde verwerkingstechnologie bevat twee fysieke CPU-kernen met individueel toegewezen L2-caches om te voldoen aan de toenemende behoefte aan krachtiger verwerkingscapaciteit.
  Dual-Channel DDR2 800
  DDR2 is de volgende-generatie geheugentechnologie die het huidige DDR gaat vervangen. Met een topsnelheid van 800MHz, biedt DDR2-geheugen fantastische prestaties voor 3D-graphics en andere geheugenintensieve applicaties.

  NVIDIA-kenmerken

  NVIDIA nForce® 590 SLI™ (NVIDIA LinkBoost™ gecertificeerd)

  NVIDIA nForce® 590 SLI™ media en communicatie processoren (MCP's) leveren de hulpmiddelen en prestaties waar PC-liefhebbers om vragen. Indien gecombineerd met geselecteerde NVIDIA GeForce-videokaarten en andere systeemcomponenten, krijgt u automatische toegang tot hogere bus-snelheden. Klaar voor systeemoverklokken en grotere gegevensdoorvoer.

  NVIDIA SLI™ Technologie
  NVIDIA® SLI (Scalable Link Interface) profiteert van de verhoogde bandbreedte van de PCI Express-busarchitectuur en bevat intelligente hardware en software die twee GPU’s efficiënt laat samenwerken om wereldschokkende, schaalbare prestaties te leveren. Voor sommige applicaties bijna 2x zo hoge prestaties! (van www.NVIDIA.com )

  NVIDIA Essential Vista
  NVIDIA nForce®-gebaseerde moederborden zijn essentieel voor het versnellen van de Windows Vista-beleving doordat ze een verrijkte 3D-gebruikersinterface bieden, verbeterde productiviteit en levendige foto's, alsmede door het leveren van onverzettelijke prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid.

  ASUS Speciale Eigenschappen - Thermisch

  Geavanceerd Thermisch Ontwerp

  ASUS heeft zich speciale inspanningen getroost om de thermische vraagstukken rond het moederbord aan te pakken, en dan vooral waar het gaat om de gebieden die de CPU, voeding, North Bridge en South Bridge huisvesten.

  Stack Cool 2
  Stack Cool 2 is een ventilatorloze en geluidloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmteafvoer.

  8 Phase Power Design
  Het ASUS 8-Fasen Voedingsontwerp beschermt CPU en voedingsmodule tegen het risico van stroompieken, wat de levensduur van de CPU aanzienlijk verlengt en het systeem stabieler maakt. Bovendien zorgt het voor veel efficiëntere werking zodat minder warmte wordt gegenereerd dan conventionele voedingsoplossingen en dus een koele systeemomgeving wordt bereikt. Dankzij deze sterke energiebron is dit moederbord ideaal voor overklokken.

  Fanless Design: Heat-pipe Thermal solution
  Cooling fans, though a popular thermal solution, also come with noise and malfunction likelyhood. ASUS Motherboard's fansless concept is specifically created to provide a cool environment without all the baggage.
  The heat pipe, heat sinks and strategic board layout were tailor made to dissipate heat in the most efficient manner
  .

  ASUS Speciale Eigenschappen - Prestaties

  AI Clock Skew

  AI Clock Skew past de signaaltiming van de geheugenklok automatisch aan, en verbetert zo de geheugenoverklokcapapciteit afhankelijk van de geheugeneigenschappen met 10 tot 15% indien gebruikers de geheugenfrequentie overklokken. Gebruikers kunnen eenvoudig profiteren van beter overklokken van het geheugen zonder het lastige afstemmen van de kloksignaal timing. Professionele gebruikers kunnen nog steeds het kloksignaal van elk geheugenkanaal individueel aanpassen om zo de hoogste geheugenfrequentie te behalen.

  ASUS O.C. Profile
  Het moederbord is uitgerust met het ASUS O.C. Profiel dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.
  Precision Tweaker
  Dit biedt manieren om de systeemprestaties centimeter-voor-centimeter en stap-voor-stap te verbeteren om zo maximale prestaties te behalen! Alles draait hier om het meeste uit uw machine halen en trots te zijn op uw maatwerkcomputer..
  * vDIMM: Bepaal zelf hoeveel stroom naar de geheugenmodules gaat. ASUS geeft u 25-staps voltagecontrole naar de DIMM
  * vCore: Ontdek "exact" hoeveel stroom uw CPU nodig heeft. Stem fijnmazig af in stappen van 0,0125 volt tegelijk!!
  * SFS:
  (Stepless Frequency Selection) zorgt voor
  - FSB-tuning van 200MHz tot 400MHz in stappen van 1MHz
  - PCI Express-frequentie tuning van 100MHz tot 200MHz in stappen van 1MHz
  AI NOS™

  Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen.

  Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. In tegenstelling tot andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt zo uw oneindige behoefte aan snelheid.

  .

  PEG Link
  This latest technology, PEG (PCI Express Graphics) Link Mode, is a unique feature that enables users to boost graphics card performance for superior video quality. PEG Link allows users to raise GPU and VGA memory throughput via the motherboard BIOS the same way system bus and memory bus are tweaked. PEG Link Mode enables powerful video performance on DX8 and DX9 applications. ASUS engineers carefully fine-tuned the parameters for every single PCI-Express card to provide system stability during high-speed graphics operation.

  ASUS Speciale Eigenschappen - Overige

  AI Gear

  Om systeemprestaties en stil computergebruik uit te balanceren, laat AI Gear gebruikers kiezen uit profielen om de CPU-frequentie en het CPU Core-voltage aan te passen, en minimaliseert zo systeemgeluid en stroomverbruik. Gebruikers kunnen de modus in real-time wijzigen vanuit het besturingssysteem om dit aan te passen aan hun behoeften..

  AI Nap
  Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder lopende taken te beëindigen. Het systeem blijft werken met minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Bestanden worden gedownload en applicaties gedraaid in de stilste toestand terwijl u slaapt. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.

  ASUS Crystal Sound
  Deze optie verbetert spraakgeoriënteerde applicaties zoals Skype, online spellen, videogesprekken en opnames.

  ASUS Array Microfoon
  De meegeleverde Superbeam Array Microfoon ontvangt uitsluitend het geluid dat uit de ontvangsthoorn komt en negeert het geluid dat uit andere richtingen komt. Dit mechanisme maakt een eind aan het grote aantal storingsbronnen zoals nabijgelegen speakers en galm. Tevens wordt gebruik gemaakt van geavanceerde anti-weerkaatsingstechnieken om echo te reduceren en het effect op de spraakengine te minimaliseren. Deze optie kan spraakgeoriënteerde applicaties zoals Skype, online spellen, videogesprekken en opnames verbeteren.  Noise Filter

  Deze optie detecteert herhaaldelijk en stationair geluid zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en elimineert deze vervolgens tijdens de opname in de binnenkomende audiostream.


  ASUS Q-Connector
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels van het frontpaneel van de behuizing in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat..

  ASUS CrashFree BIOS 3
  De ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van het aanschaffen van een vervangende BIOS-chip.

  ASUS EZ Flash 2
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijke BIOS update hulpprogramma. Druk eenvoudigweg op de voorgeprogrammeerde sneltoets om deze tool te starten en het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.

  ASUS MyLogo 3
  ASUS MyLogo 3 is de nieuwe in het moederbord aanwezige optie waarmee u uw systeem personaliseert en stijl toevoegt via aan te passen, geanimeerde opstartlogo’s..

  Interface Features

  PCI-X Architectuur

  PCI-X, de nieuwe en verbeterde versie van de voorgaande PCI, biedt snellere gegevensoverdracht en verbeterde systeembetrouwbaarheid via ECC automatisch single-bit foutherstel en double-bit foutdetectie. PCI-X laat gebruikers in de pas lopen met komende ontwikkelingen in hoge-bandbreedte, bedrijfskritieke applicaties zoals Fiber Channel, RAID, InfiniBrand™ Architecture en iSCSI. Het is achterwaarts compatibel met PCI-gebaseerde hardware en software.

  PCI Express Architecture
  PCI Express is de nieuwste I/O-interconnecttechnologie die het bestaande PCI zal vervangen. Met een 4 keer zo hoge busbandbreedte als de AGP 8X-interface, presteert de PCI Express x16-bus veel beter dan AGP 8X in applicaties zoals 3D-spellen. PCI Express x1 presteert dankzij de buitengewoon hoge bandbreedte tot 500MB/s bovendien beter dan de PCI-interface. De hoge-snelheid PCI Express-interface creëert nieuwe gebruiksmogelijkheden op desktop PC’s, zoals Gigabit LAN, 1394b en hoge-snelheid RAID-systemen.

  Dual Gigabit LAN

  De NVIDIA Gb LAN-controller levert overdrachtsnelheden die tot tien keer sneller zijn als conventionele 10/100 Ethernetverbindingen. Gigabit LAN is de netwerkstandaard voor de nabije toekomst en is ideaal voor het verwerken van grote hoeveelheden data zoals video, audio en spraak.

  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC! De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Alles vindt plaats op één computer.

  SATA on the Go
  De M2N32 WS Professional ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.

  RoHS


  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit komt overeen met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.