P5WDG2 WS Professional

  P5WDG2 WS Professional

  - Intel® Quad-core CPU Gereed
  - Intel Core™2 Extreme / Core™2 Duo Gereed
  - Dual-core CPU Gereed
  - DDR2 800/667/533
  - FSB 1066/800/533
  - Dubbele PCI-E x16 Graphics
  - PCI-X Architectuur
  - Compatibel met alle FSB1333/1066/800/533MHz CPU´s behalve Quad-Core

   De Extreme Workstation Engine

   Main Station Serie

   De Main Station Serie vormt de ideale basis voor een krachtig werkstation. Het biedt ontzagwekkende power, betrouwbare prestaties en ongeëvenaarde I/O-schaalbaarheid voor de meest veeleisende taken en toekomstige upgrades. Dankzij de integratie van ASUS Intelligence (AI) Technologie, vermindert de Main Station Serie op intelligente wijze het operationele geluid en wordt warmte afgevoerd via geavanceerde en milieuvriendelijke methoden, om zo te voldoen aan de behoeften van gebruikers. Verander uzelf niet voor een computer. Laat de Main Station Serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw werk en uw leven verbeteren.

   Intel CPU Eigenschappen

   LGA775 Intel® Core™2 Processor Gereed
   This motherboard supports the latest Intel® Core™2 processors in LGA775 package. It also can support Intel® next generation 45nm Multi-Core CPU. With new Intel® Core™ microarchitecture technology and 1333 / 1066 / 800 MHz FSB, Intel® Core™2 processor is one of the most powerful and energy efficient CPU in the world

   Ondersteunt Intel® Dual/Single-Core 65nm-processoren
   Dit moederbord ondersteunt Intel 65nm Pentium D/Intel Pentium 4/Celeron processoren. Dit ASUS-moederbord is de ideale oplossing om de prestaties van nieuwe-generatie processoren te verbeteren.
   .

   Intel® MPT (Intel® Memory Pipeline Technologie)
   De Intel® Memory Pipeline Technology (Intel MPT) levert additionele prestaties op systeemniveau door de geheugentoegang tussen CPU en systeemgeheugen te optimaliseren, en maakt verbeterde prestaties mogelijk op standaard bedrijfsspecificaties.
   Dual-Core CPU
   Profiteer van de buitengewone CPU-kracht die de nieuwste dual-core CPU biedt. De geavanceerde verwerkingstechnologie bevat twee fysieke CPU-cores met individuele specifieke L2-caches om te toenemende behoefte aan krachtiger verwerkingscapaciteit te bevredigen.
   Intel Chipset Eigenschappen

   Intel 975X chipset
   De Intel 975X is de nieuwste chipset ontworpen voor de ondersteuning van Dual PCI Express graphics, naast maximaal 8GB dual-channel DDR2 667/533-architectuur, 1066/800 FSB (Front Side Bus) en dual-core CPU. Bouw eenvoudig een werkstation of creëer een multimediaomgeving dankzij z’n buitengewoon hoge bandbreedte. Samen met de Seriële ATA-poorten, mogelijk gemaakt via de in de ICH7R South Bridge geïntegreerde SATA 3Gb/s RAID-controller, is de Intel 975X ideaal voor multi-tasking verwerkingen en gegevensbeveiliging.


   ASUS Speciale Functie - Thermisch

   Geavanceerd Thermisch Ontwerp

   ASUS heeft zich speciale inspanningen getroost om de thermische vraagstukken rond het moederbord aan te pakken, en dan vooral waar het gaat om de gebieden die de CPU, voeding, North Bridge en South Bridge huisvesten.

   Stack Cool 2
   Stack Cool 2 is een ventilatorloze, geluidloze koelingoplossing. Het draagt door kritieke onderdelen gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmtespreiding.

   8 Phase Power Design
   Het ASUS 8-Fasen Voedingsontwerp beschermt CPU en voedingsmodule tegen het risico van stroompieken, wat de levensduur van de CPU aanzienlijk verlengt en het systeem stabieler maakt. Bovendien zorgt het voor veel efficiëntere werking zodat minder warmte wordt gegenereerd dan conventionele voedingsoplossingen en dus een koele systeemomgeving wordt bereikt. Dankzij deze sterke energiebron is dit moederbord ideaal voor overklokken.

   Ventilatorloos Ontwerp: Heat-pipe Thermische oplossing

   Koelingventilatoren vormen een populaire thermische oplossing, maar zorgen tevens voor geluidsoverlast en mogelijke storingen. Het ventilatorloze concept van ASUS-moederborden is specifiek ontwikkeld om een koele omgeving te bieden zonder al deze bagage.

   De heat pipe, heatsinks en strategische lay-out van het moederbord zijn op maat gemaakt om warmte op de meest efficiënte wijze af te voeren.

   ASUS Special Functie - Prestaties

   AI Clock Skew

   AI Clock Skew past de signaaltiming van de geheugenklok automatisch aan, en verbetert zo de geheugenoverklokcapapciteit afhankelijk van de geheugeneigenschappen met 10 tot 15% indien gebruikers de geheugenfrequentie overklokken. Gebruikers kunnen eenvoudig profiteren van beter overklokken van het geheugen zonder het lastige afstemmen van de kloksignaal timing. Professionele gebruikers kunnen nog steeds het kloksignaal van elk geheugenkanaal individueel aanpassen om zo de hoogste geheugenfrequentie te behalen.

   ASUS O.C. Profile
   Het moederbord is uitgerust met het ASUS O.C. Profiel dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.
   Precision Tweaker
   Dit biedt manieren om de systeemprestaties centimeter-voor-centimeter en stap-voor-stap te verbeteren om zo maximale prestaties te behalen! Alles draait hier om het meeste uit uw machine halen en trots te zijn op uw maatwerkcomputer.
   AI NOS™

   Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen. Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. In tegenstelling tot andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt zo uw oneindige behoefte aan snelheid..

   PEG Link
   Deze nieuwste technologie, PEG (PCI Express Graphics) Link Modus, is een unieke optie die het gebruikers mogelijk maakt de prestaties van de grafische kaart te verbeteren tot superieure videokwaliteit. PEG Link laat gebruikers de GPU- en VGA-geheugendoorvoer verhogen via het moederbord BIOS, op dezelfde wijze als systeembus en geheugenbus worden getweakt. PEG Link Modus maakt krachtige videoprestaties mogelijk op DX8- en DX9-applicaties. ASUS-technici hebben met de grootste zorg de parameters afgesteld voor elke individuele PCI Express-kaart om systeemstabiliteit te bieden tijdens hoge-snelheid grafische operaties.

   ASUS Speciale Functie - overige

   AI Gear

   Om systeemprestaties en stil computergebruik uit te balanceren, laat AI Gear gebruikers kiezen uit profielen om de CPU-frequentie en het CPU Core-voltage aan te passen, en minimaliseert zo systeemgeluid en stroomverbruik. Gebruikers kunnen de modus in real-time wijzigen vanuit het besturingssysteem om dit aan te passen aan hun behoeften.

   AI Nap
   Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder lopende taken te beëindigen. Het systeem blijft werken met minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Bestanden worden gedownload en applicaties gedraaid in de stilste toestand terwijl u slaapt. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.

   ASUS Q-Connector
   De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels van het frontpaneel van de behuizing in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.

   ASUS CrashFree BIOS 3
   De ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip.

   ASUS EZ Flash 2
   EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Druk eenvoudigweg op de voorgeprogrammeerde sneltoets om deze tool te starten en het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.

   ASUS MyLogo2
   ASUS MyLogo2 is de nieuwe in het moederbord aanwezige optie waarmee u uw systeem personaliseert en stijl toevoegt via aan te passen, geanimeerde opstartlogo’s.

   Interface Eigenschappen

   PCI-X Architecture

   PCI-X, de nieuwe en verbeterde versie van de voorgaande PCI, biedt snellere gegevensoverdracht en verbeterde systeembetrouwbaarheid met ECC automatisch single-bit foutherstel en double-bit foutdetectie. PCI-X laat gebruikers in de pas lopen met komende ontwikkelingen in hoge-bandbreedte, bedrijfskritieke applicaties zoals Fiber Channel, RAID, InfiniBrand™ Architecture en iSCSI. Het is achterwaarts compatibel met PCI-gebaseerde hardware en software.

   PCI Express Architecture
   PCI Express is de nieuwste I/O-interconnecttechnologie die het bestaande PCI zal vervangen. Met een 4 keer zo hoge busbandbreedte als de AGP 8X-interface, presteert de PCI Express x16-bus veel beter dan AGP 8X in applicaties zoals 3D-spellen. PCI Express x1 presteert dankzij de buitengewoon hoge bandbreedte tot 500MB/s bovendien beter dan de PCI-interface. De hoge-snelheid PCI Express-interface creëert nieuwe gebruiksmogelijkheden op desktop PC’s, zoals Gigabit LAN, 1394b en hoge-snelheid RAID-systemen.

   Dual Gigabit LAN

   The integrated dual Gigabit LAN design allows a PC to serve as a network gateway for managing traffic between two separate networks. This capability ensures rapid transfer of data from WAN to LAN without any added arbitration or latency.

   High Definition Audio
   Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC! De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Alles vindt plaats op één computer.

   SATA on the Go
   De P5WDG2 WS Professional ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

   IEEE 1394a interface
   De IEEE 1394-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.

   Bundled Software

   InterVideo® Media Launcher (OEM versie)

   ASUS-moederborden worden, ter verdere versterking van het leiderschap in de IT-industrie, nu geleverd inclusief de veelzijdige InterVideo Media Launcher. Deze multifunctionele softwareset bevat de nieuwste multimediasoftware, die de multimediamogelijkheden van ASUS-moederborden volledig tot hun recht laat komen! (OEM-versie)

   RoHS


   GreenASUS
   Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit komt overeen met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.