P6T WS Professional

  P6T WS Professional

  New Era Workstation Engine with multi storage solutions

  • Intel® Core™ i7 Processor Extreme Edition / Core™ i7 Processor / Xeon® 3500 Series Processor
  • Intel® X58 / ICH10R
  • True 16+2 Power Phase Design
  • ASUS EPU 6-Engine & TurboV
  • ATI CrossFireX & NVIDIA SLI Support
  • 2 onboard SAS ports
  • PCI-X Architecture
  • G.P. Diagnosis Card Bundled
  • ASUS Express Gate
  • 100% High-quality Japan-made Conductive Polymer Capacitors!
   VRM 5000hrs lifespan @105°C, 500,000hrs @65°C
  Product Image
  Krachtige Workstation Engine, essentieel voor uw Professionele Studio
  De ASUS Workstation Serie is de ideale basis voor een krachtige PC. Hij levert adembenemende power, betrouwbare prestaties en ongeëvenaarde meervoudige I/O schaalbaarheid voor de meest veeleisende taken en toekomstige upgrades. Ook biedt het een extreme energiebesparingservaring via de EPU 6 Engine functie. De ASUS Workstation Serie reduceert het operationele geluid op intelligente wijze en voert warmte af via geavanceerde en milieuvriendelijke methoden, en voldoet zo aan de behoeften van gebruikers. Verander uzelf niet vanwege een computer. Laat in plaats daarvan de ASUS Workstation Serie de kwaliteit van uw werk en leven verbeteren.

  ASUS Workstation Exclusieve Kenmerken
  Diag. LED
  Diag. LED controleert de hoofdcomponenten (CPU, DRAM, VGA-kaart en HDD) op volgorde tijdens de opstartprocedure van het moederbord. Wanneer een fout wordt gevonden, zal de LED naast het defecte apparaat blijven branden totdat het probleem is opgelost. Dit gebruiksvriendelijke ontwerp biedt een intuïtieve manier om het kernprobleem binnen een seconde te lokaliseren.
  ASUS Heartbeat
  Heldere en levendig oplichtende LED´s schitteren rond de ASUS-merknaam op het moederbord na de succesvolle opstartprocedure. Met de ademhalingachtige, diepblauwe verlichting die in regelmatig tempo schijnt, maakt ASUS Heartbeat het moederbord net zo vitaal als het leven zelf.

  SAS Onboard
  De P6T WS Professional voorziet gebruikers van on-board SAS-poorten ter ondersteuning van harddisk upgrade flexibiliteit. SAS harde schijven bieden meer veiligheid, snelheid en betrouwbaarheid voor gegevensoverdracht- en opslag.
  PCI-X Architecture
  PCI-X, de nieuwe en verbeterde versie van de voorgaande PCI, biedt snellere gegevensoverdracht en verbeterde systeembetrouwbaarheid. Het is achterwaarts compatibel met PCI-gebaseerde hardware en software.

  G.P. Diagnosekaart (meegeleverd)
  Meegeleverd met het P6T WS Professional moederbord, assisteert de G.P. Diagnosekaart gebruikers bij het controleren van het systeem, door moeiteloos en snel exacte systeemcontroles te bieden, direct na het inschakelen van hun PC´s.

  ASUS SASsaby-kaart Ondersteuning
  Dit moederbord is volledig compatibel met de ASUS SAS-kaart (de SASsaby-kaart serie, optioneel). Sneller, veiliger en stabieler, biedt SAS gebruikers een betere keus voor opslaguitbreiding en upgradebehoeften


  CPU, Chipset en Graphics kenmerken

  LGA1366 Intel® Core™ i7 Processor Extreme Edition/Core™ i7 Processor
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Bloomfield-processoren in LGA1366-uitvoering, met geïntegreerde geheugencontroller voor ondersteuning van 3-kanaals (6 DIMM´s) DDR3-geheugen. Met ondersteuning van Intel® QuickPath Interconnect (QPI) met systeembus tot 6,4GT/s en een max. bandbreedte tot 25,6GB/s, is de Intel® Bloomfield-processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU´s ter wereld.

  X58 Chipset
  De Intel® X58 Express Chipset is de nieuwste chipset, ontworpen voor ondersteuning van de nieuwste Intel® Core™ i7 Processoren en Intels volgende-generatie systeem Interconnect-interface, Intel® QuickPath Interconnect (QPI), wat verbeterde prestaties biedt door gebruik te maken van seriële point-to-point links, verbeterde bandbreedte en stabiliteit mogelijk makend. Ondersteunt tevens tot 36 PCI Express 2.0 lanes, en biedt daarmee betere grafische prestaties.

  PCIe 2.0
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0-apparaten voor dubbele snelheid en bandbreedte, ter verbetering van de systeemprestaties


  ATI CrossFireX Technologie
  ATI’s CrossFireX verbetert de beeldkwaliteit samen met de rendering snelheid, en maakt daarmee een eind aan de noodzaak om de schermresoluties te verlagen om de gewenste hoge beeldkwaliteit te behalen. CrossFire schiet in de roos via de hogere anti-aliasing, anisotropische filtering, shading en texture instellingen waar u om vraagt. Pas uw schermconfiguraties aan, experimenteer met uw geavanceerde 3D-instellingen en controleer het effect via een in real-time 3D-gerenderde preview binnen ATI´s Catalyst™ Control Center en bestuur zo uw CrossFire-systeem.

  SLI Technology
  NVIDIA SLI™ (Scalable Link Interface) profiteert van de vergrote bandbreedte van de PCI Express-busarchitectuur en bevat intelligente hardware en software die twee GPU’s efficiënt laat samenwerken om wereldschokkende, schaalbare prestaties te leveren. Voor sommige applicaties bijna 2x zo hoge prestaties! (van www.NVIDIA.com)

  Geheugen Kenmerken
  Triple-Channel DDR3 1600(O.C.)/1333/1066
  Het moederbord ondersteunt DDR3-geheugen dat gegevensoverdrachtsnelheden biedt van 1600(overklok)/1333/1066MHz om te voldoen aan de hogere bandbreedte vereisten van de nieuwste 3D graphics, multimedia en Internet applicaties. De triple-channel DDR3 architectuur verdubbelt de bandbreedte van uw systeemgeheugen en verbetert zo de systeemprestaties, en rekent dankzij piek bandbreedtes tot 25,6 GB/s af met knelpunten. Bovendien is het voedingsvoltage voor het geheugen verlaagd van 1,8 V voor DDR2 tot slechts 1,5 V voor DDR3. Deze voltagereductie beperkt het stroomverbruik en de warmtegeneratie van DDR3, wat het een ideale geheugenoplossing maakt. .


  ASUS Stille Thermische Oplossing

  ASUS EPU-6 Engine
  Energiebesparing op Systeemniveau
  De nieuwe ASUS EPU – ´s werelds eerste stroombesparende engine, heeft een upgrade ondergaan naar een nieuwe engine versie 6. Deze levert energiebesparing voor het totale systeem door de huidige PC-belasting te detecteren en de voeding op intelligente wijze in real-time aan te passen. Met auto-fase schakeling voor componenten (waaronder de CPU, VGA-kaart, geheugen, chipset, schijven en systeemventilator), zorgt de EPU automatisch voor het meest geschikte stroomverbruik via intelligente acceleratie en overklokken – en helpt zo stroom en geld te besparen.

  ASUS Echte 16+2-fasen Voedingsontwerp
  De baanbrekende technologie van 16+2-fasen VRM-ontwerp is naar ASUS-moederborden gebracht. 16+2-fasen voedingsontwerp (16-fasen voor vCore en extra 2-fasen voor QPI/Geheugencontroller binnen de CPU) levert de hoogste voedingsefficiency, en genereert daarmee minder warmte om zo de overklokmogelijkheden doeltreffend te vergroten. Met hoogwaardige voedingscomponenten zoals lage RDS (op) MOSFET´s, ferriet-kern spoelen met lager hysteresis verlies en 100% hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde conductieve polymeer condensatoren garandeert ASUS´ 16+2-fasen VRM-ontwerp tevens langere levensduur van componenten en minimaal stroomverlies.  ASUS TurboV

  Voel de adrenaline rush van real-time overklokken – dat is nu realiteit dankzij de ASUS TurboV. Dit extreme overklokhulpprogramma laat u nieuwe ambities realiseren op overklokgebied, via een geavanceerde en gebruiksvriendelijke interface – deze laat u overklokken zonder het besturingssysteem te hoeven verlaten of opnieuw op te starten. Met micro aanpassingen van de CPU PLL, NB, NB-PCIe en DRAM voltages in 0,02v intervallen, verdwijnen alle grenzen – en blijven slechts extreme resultaten over om nieuwe overklokrecords te verbreken!


  ASUS Express Gate
  5 seconden opstarttijd tot online
  Met slechts 5 seconden om online te zijn vanaf het opstarten, biedt Express Gate één-stops toegang tot instant fun! Het is een uniek, in het moederbord ingebouwd besturingssysteem. U kunt de populairste Instant Messengers (IM) gebruiken zoals MSN, Skype, Google talk, QQ en Yahoo! Messenger om contact te houden met vrienden, of snel even het weerbericht of uw e-mail controleren vlak voordat u het huis verlaat. Bovendien laat de gebruiksvriendelijke fotomanager u op elk moment uw foto´s bekijken zonder Windows te hoeven starten!

  · Daadwerkelijke opstarttijd is afhankelijk van hardwareconfiguraties en productmodellen  Beste Kwaliteit Voedingscomponenten
  100% Hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde Conductieve Polymeer Condensatoren! (5.000 uur VRM)
  Lage RDS (op) MOSFET´s met min. schakelverlies & lagere temperatuur, ferriet-kern spoelen met lager hysteresis verlies, en 100% hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde, conductieve polymeer condensatoren met lange levensduur.

  ASUS Stroombesparende Oplossing
  AI Nap
  Minimaliseer geluid en stroomverbruik bij tijdelijke afwezigheid
  Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Het blijft terwijl u slaapt bestanden downloaden of applicaties draaien in de stilste staat. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.


  ASUS Stille Thermische Oplossing
  Tot 20°C (36°F) Koeler - Stack Cool 2
  Effectieve Ventilatorloze Warmteafvoer op 0dB
  Stack Cool 2 is een ventilatorloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmteafvoer – temperaturen verlagend met tot wel 20°C.


  Aesthetic Heat-pipe
  Verlaagt Temperaturen met wel 10°C
  Het esthetische heat-pipe ontwerp leidt de door de chipsets gegenereerde warmte op effectieve wijze naar de heatsink bij de I/O-poorten aan de achterzijde - waar het kan worden afgevoerd via de bestaande luchtstromen van de CPU of een meegeleverde optionele ventilator. Dit innovatieve en baanbrekende ventilatorloze heat-pipe ontwerp verlaagt de temperaturen op effectieve wijze met tot wel 10°C, zonder de gebruiksduurproblemen van een normale chipset ventilator. Bovendien biedt het gebruikers opties om side-flow ventilatoren of een passieve koeling te installeren. Dit Heat Pipe-ontwerp is de betrouwbaarste ventilatorloze thermische oplossing van dit moment.

  Fan Xpert
  Actief Stil & Koel
  ASUS Fan Xpert laat gebruikers op intelligente wijze de ventilatorsnelheid van zowel de CPU als de behuizing aanpassen op basis van verschillende omgevingstemperaturen, veroorzaakt door verschillende klimaatomstandigheden in verschillende geografische regio´s en door systeembelasting. Ingebouwde keus uit handige profielen zorgt voor flexibele controle over ventilatorsnelheden, om een stille en koele omgeving te bereiken.


  ASUS EZ DIY
  Q- Shield

  Eenvoudige en Comfortabele Installaties
  Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI).  Q-Connector
  Make connection quick and accurate!
  The ASUS Q-Connector allows you to connect or disconnect chassis front panel cables in one easy step with one complete module. This unique adapter eliminates the trouble of plugging in one cable at a time, making connection quick and accurate.


  CrashFree BIOS 3
  Herstel eenvoudig beschadigde BIOS-gegevens vanaf USB flash disk
  ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip.  EZ-Flash 2

  Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren
  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.


  TPM
  Trusted Platform Module (TPM) systeem, dat op veilige wijze sleutels (voor encryptie/decryptie), digitale certificaten, wachtwoorden en gegevens kan opslaan. Een TPM systeem helpt tevens de netwerkbeveiliging te verbeteren, beschermt digitale identiteiten en garandeert platformintegriteit.
  *De TPM-module wordt apart aangeschaft


  ASUS Crystal Sound
  Noise Filtering
  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
  Deze functie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen.
  .

  Industriestandaard

  SATA on the Go
  Het moederbord ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.


  Dual RAID
  De Intel P965-chipsets zijn uitgevoerd met zes Seriële ATA-connectoren met hoogwaardige RAID-functies in RAID 0, 1, 5 en 10. De ingebouwde Marvell 6320 SAS-controller biedt nog eens twee Serial Attached SCSI (SAS) connectoren met ondersteuning van RAID 0 en 1-functies. Dit moederbord is de ideale oplossing voor het verbeteren van harddiskprestaties en voor gegevensbackupbescherming zonder de extra kosten van uitbreidingskaarten.

  Dubbele Gigabit LAN
  Het geïntegreerde dubbele Gigabit LAN-ontwerp laat een PC dienst doen als netwerk gateway voor het beheer van gegevensverkeer tussen twee afzonderlijke netwerken. Deze mogelijkheid garandeert snelle gegevensoverdracht van WAN naar LAN zonder enige toegevoegde arbitratie of latentie.

  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.


  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC!
  De on-board HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Dit alles vindt plaats op één computer.  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via coax (mid-board) en optische S/PDIF-out aansluitingen (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.

  RoHS

  GreenASUS

  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.