P9X79-E WS

  P9X79-E WS

  De meest schaalbare 4-weg x16-links grafische capaciteit

 • Intel® LGA 2011-platform/Intel® X79-chipset
 • Quad-Channel 8 DIMM
 • Beste grafische prestaties dankzij 4-weg GeForce SLI™ en CrossFireX™ x16-links
 • Intelligente PSU-detectie met ASUS Dr. Power
 • Betere netwerkmogelijkheden dankzij nieuwe dubbele server-klasse Intel® I210 Ethernet
 • Hoge snelheid opslag en gegevensoverdracht dankzij ASUS SSD Caching II
  Product Image

  Essentiële werkstationbenodigdheden voor uw bedrijf

  Essentiële werkstationbenodigdheden voor uw bedrijf

  De ASUS Workstation-serie is de ideale basis voor een krachtige pc. Hij levert ontzagwekkend vermogen, betrouwbare prestaties en ongeëvenaarde meervoudige I/O-schaalbaarheid voor de meest veeleisende taken en toekomstige upgrades. De ASUS Workstation-serie reduceert het operationele geluid op intelligente wijze en voert warmte af via geavanceerde en milieuvriendelijke methoden, en voldoet zo aan de behoeften van gebruikers. Moederborden uit de ASUS Workstation-serie leveren u ook ultieme betrouwbaarheid en kwaliteit via ons 24x24 initiatief: dit betekent 24-uur non-stop werking en een 24-maanden levenscyclus leveringsgarantie zodat u niet zo vaak van computer hoeft te wisselen. Laat de ASUS Workstation-serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw leven en uw werk verbeteren.

  ASUS Workstation-exclusieve functies

  Beste prestaties voor 4-weg SLI™ en CrossFireX™
  PCI-E Gen3 x16-links 4-weg grafische capaciteit

  Native PCI-Express 3.0 x16-links 4-weg GeForce® SLI™ en CrossFireX™ bieden de snelste en meest betrouwbare grafische prestaties ooit. Ideaal voor professioneel gebruik in mechanische toepassingen, architectuur, interieurontwerp, luchtvaart, audio- en video-ontwerpen. Bovendien kan deze overvloedige grafische capaciteit gemakkelijk zelfs de meest veeleisende pc-games draaien met alle details aan, voor verbeterde ontspanning en entertainment.
  PCI-E Gen3 x16-link 4-weg grafische capaciteit

  ASUS Dr. Power
  Detecteren, diagnosticeren en bewaken van de conditie van de voeding

  LED-meldingen geven duidelijk eventuele relevante problemen met de stroomtoevoer aan in het geval dat uw systeem niet opstart. Bovendien helpt automatische detectie van de conditie van de voeding plotseling afsluiten van het systeem te voorkomen en biedt het waarschuwingen voor het geval de stroomtoevoer onvoldoende is.

  Detecteren, diagnosticeren en bewaken van de conditie van de voeding

  Ingebouwde dubbele Intel server-klasse Gigabit LAN
  De nieuwste server-klasse ingebouwde dubbele Intel® I210 Gigabit LAN

  Voor meer betrouwbaar netwerken is de P9X79-E WS voorzien van de nieuwste server-klasse ingebouwde dubbele Intel® Gigabit LAN. Dit leidt tot lager CPU-gebruik en lagere temperaturen; daardoor behaalt het uitmuntende prestaties en biedt het betere ondersteuning voor verschillende besturingssystemen.

  Ventilatorloos thermisch ontwerp
  Hoge geleiding voor efficiëntere warmte-afvoer

  Koperen heatpipes leiden door CPU's en chipsets gegenereerde warmte effectief af naar heatsinks met verbeterde thermische overdracht. Het ventilatorloze koelingontwerp op de P9X79-E WS gaat langer mee, zorgt voor 0dB stille werking en leidt tot grotere betrouwbaarheid.

  7 PCIe x16-slots
  Ultieme uitbreidingsmogelijkheden met zeven PCI-Express 3.0 x16-slots

  De ASUS P9X79-E WS is voorzien van zeven PCI-Express 3.0 x16-slots om de ultieme uitbreidingsmogelijkheden te bieden. Gebruikers kunnen tot 4 dubbele kaarten of 7 enkele kaarten installeren om aan verschillende behoeften te voldoen.

  ECC UDIMM
  Diverse geheugentypes

  De P9X79-E WS ondersteunt robuuste server-klasse DDR3 ECC ongebufferde geheugenmodules en ander gebruikelijk, overal beschikbaar DDR3 non-ECC ongebufferd geheugen. Door de ondersteuning van verschillende processoren en geheugentypes biedt de P9X79-E WS een breed scala aan werkstationmodellen, voor elk budget en behoefte.

  ASUS-exclusieve functies

  Volledig vernieuwde digitale stroomregeling voor zowel CPU als DRAM
  Volledig vernieuwde digitale stroomregeling voor zowel CPU als DRAM
  ASUS X79-moederborden bevatten nieuwe DIGI+ Power Control met twee digitale voltage regelmodules (VRM's), inclusief een gloednieuwe DRAM-controller die uiterst nauwkeurige geheugenafstelling mogelijk maakt, naast CPU-spanningsregeling. Deze evolutie van innovatieve en industrieleidende ASUS-technologie biedt uiterst nauwkeurige spanningsregeling voor betere efficiency, stabiliteit en prestaties.

  Best in class energie-efficiëntie en stabiliteit
  Twee kritieke componenten werken perfect samen om digitale stroomsignaal (SVID) aanvragen van de CPU af te stemmen, met uiterst snelle detectie en respons om op efficiënte wijze en on-demand de juiste hoeveelheid stroom te leveren. Nauwkeurige stroomlevering vermindert verspilling door onnauwkeurigheden en zorgt voor stabielere CPU Vcore-voltages.

  Groter CPU en DRAM overklokbereik
  Groter CPU en DRAM overklokbereik
  Via de on-board programmeerbare digitale controllers kunnen gebruikers het CPU- en DRAM-voltage en schakelfrequenties voor verschillende overklokscenario's aanpassen, waaronder nieuwe VCCSA* Loadline Kalibratie voor verhoogd relatief spanningsbereik, controleerbare VCCSA* stroompotentie en nauwkeurige tuning invoer via UEFI BIOS. Dit bedrijfseigen ontwerp, met zijn precieze maar flexibele stroomaanpassingen, vergroot de overklokspeelruimte zodat u het volledige potentieel uit de prestaties kunt halen.

  * VCCSA (system agent voltage) bevat een DRAM-controller. ASUS CPU-stroom biedt nu meer mogelijkheden voor VCCSA om extreem DRAM-overklokken te vergemakkelijken.


  ASUS SSD Caching
  ASUS SSD Caching II
  Meervoudige SSD caching, onmiddellijke snelheidsupgrade

  SSD Caching II is bijgewerkt met een meervoudige cachingfunctie, met viermaal extra on-board SATA 6Gb/s. Deze functie biedt bijgewerkte systeemprestaties door meerdere geïnstalleerde SSD's te gebruiken zonder capaciteitsbeperkingen, als cache voor frequent geraadpleegde data. Dit stelt gebruikers bovendien in staat de combinatie te kiezen die bij hun situatie past. U kunt bijvoorbeeld drie SSD's kiezen in combinatie met één HDD, of twee SSD's met twee HDD's. Gebruik met één klik een combinatie van SSD-achtige prestaties en respons en de capaciteit van een harde schijf, zonder opnieuw te hoeven opstarten, met onmiddellijke activatie en compleet gebruiksgemak. Als extra bonus kan het zelfs dataverlies voorkomen via de inbegrepen back-upfunctie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw gegevens.


  USB BIOS Flashback
  USB BIOS Flashback

  Eenvoudige, zorgeloze USB BIOS Flashback
  USB BIOS Flashback biedt de gemakkelijkste manier ooit om het BIOS te flashen! Het stelt overklokkers in staat om gemakkelijk nieuwe UEFI BIOS-versies uit te proberen, zelfs zonder het bestaande BIOS of besturingssysteem in te gaan. Het werkt zelfs zonder dat belangrijke componenten zoals CPU en geheugen zijn geïnstalleerd. Sluit simpelweg USB-opslag aan en houd de speciale knop 3 seconden ingedrukt. De UEFI BIOS wordt automatisch geflashed door gebruik te maken van ATX stand-by vermogen. Zorgeloos updaten voor het ultieme gemak!Meer info  USB 3.0 Boost
  USB 3.0 Boost

  Snellere USB 3.0 Transmissie met UASP
  Nieuwe ASUS USB 3.0 Boost-technologie ondersteunt UASP (USB Attached SCSI Protocol), de nieuwste USB 3.0-standaard. Met USB 3.0 Boost-technologie wordt de transmissiesnelheid van een USB-apparaat aanzienlijk verbeterd tot wel 170%, bovenop al indrukwekkend snelle USB 3.0 overdrachtssnelheden. USB 3.0 Boost biedt een gebruiksvriendelijke grafische interface, die de overdrachtsnelheden direct verbetert voor USB 3.0-randapparaten, met exclusieve auto-detectie instellingen voor ASUS-apparatuur.

  Fan Xpert+
  Fan Xpert+

  Aanpasbare snelheden met onafhankelijke ventilatorregeling
  Hardwarematige ASUS Fan Xpert+ laat gebruikers onafhankelijk ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aanpassen, met meerdere speciale regelaars op basis van verschillende omgevingstemperaturen, klimaatomstandigheden en systeembelasting. Ingebouwde profielen bieden flexibele automatische en handmatige regeling van ventilatorsnelheden, om een stille en koele computeromgeving te bereiken.


  UEFI BIOS
  Full-scale tuning van prestaties, met gemakkelijke BIOS-interface

  ASUS UEFI BIOS biedt de eerste muisbestuurde grafische BIOS die ontworpen is met selecteerbare modi, en biedt een gebruiksvriendelijke interface die verder gaat dan traditionele bediening via enkel het toetsenbord. Het biedt tevens native ondersteuning voor het volledig benutten van harde schijven groter dan 2,2TB in 64-bit besturingssystemen.


  ASUS-exclusieve interface
  EZ Mode toont veelvuldig geraadpleegde info. Gebruikers kunnen de systeemprestatie-instellingen kiezen en prioriteiten oppakken en verslepen. De Advanced Mode voor liefhebbers van prestaties bevat gedetailleerde DRAM-instellingen via een eigen geheugeninformatiepagina, voor volledig inzicht.


  Nieuwe upgrade! Snelle en eenvoudige info voor verbeterde systeemcontrole.

  • F12 BIOS snapshot sneltoets voor delen van UEFI set-up info en probleemoplossing
  • Nieuwe F3 Snelkoppeling voor vaakst geraadpleegde info
  • ASUS DRAM SPD (Serial Presence Detect) Informatie voor toegang tot geheugeninfo, detectie van defecte DIMM's en hulp bij lastige POST-situaties
  AI Suite II

  Alles-in-een toegang tot innovatieve ASUS-functies
  Via zijn gebruiksvriendelijke interface brengt ASUS AI Suite II alle exclusieve ASUS-functies samen in één gebruiksvriendelijk pakket met een elegant ontworpen thema. Het biedt gebruikers controle over overklokken, energiebeheer, ventilatorsnelheden, spanning- en sensoraflezingen. Deze alles-in-een software biedt gevarieerde en gebruiksvriendelijke functies, zonder heen en weer te hoeven schakelen tussen verschillende hulpprogramma’s.
  Nieuwste overdrachtstechnologie

  PCIe 3.0 gereed

  De nieuwste PCI Express busstandaard levert verbeterde codering en verdubbelt de prestaties van de huidige PCIe 2.0. De totale bandbreedte voor een x16-link bereikt een maximum van 32GB/s, tweemaal zoveel als de 16GB/s van PCIe 2.0 (in x16-modus). PCIe 3.0 biedt gebruikers ongeëvenaarde datasnelheden, gecombineerd met het gemak en de naadloze overgang die geboden wordt door achterwaartse compatibiliteit met PCIe 1.0 en PCIe 2.0 apparatuur. Het is een onmisbare functie voor pc-gebruikers die hun grafische prestaties willen verbeteren en optimaliseren, en die bovendien de nieuwste, meest toekomstvaste technologie willen hebben.

  * Dit moederbord is gereed voor ondersteuning van PCIe 3.0 specs. Functies komen beschikbaar bij gebruik van PCIe 3.0-compatibele apparaten. Zie www.asus.com voor bijgewerkte details.
  > Klik hier voor de nieuwste BIOS-versie met optimale ondersteuning voor PCI Express 3.0.

  ASUS Crystal Sound

  DTS Connect

  Breid uw pc-audiobeleving uit
  Om het meeste uit uw audio entertainment te halen voor alle bestandsindelingen en kwaliteitsniveaus, combineert DTS Connect twee technologieën die dit mogelijk maken. DTS Neo:PC™ zorgt voor het upmixen van stereobronnen (CD's, MP3's, WMA's, internetradio) naar tot wel 7.1-kanaals ongelooflijke surround sound. Consumenten kunnen hun pc vervolgens aansluiten op een thuisbiossysteem. DTS Interactive is geschikt voor het uitvoeren van multi-kanaals codering van DTS bitstreams op personal computers, en het versturen van gecodeerde bitstreams vanuit een digitale audioverbinding (zoals S/PDIF of HDMI) die is ontworpen om audio naar een externe decoder te sturen.

  DTS UltraPC II

  DTS UltraPC II levert buitengewone 7.1 surround via de populairste pc audio-opstelling - uw bestaande stereoluidsprekers of hoofdtelefoon. Naast virtuele surround zorgt het via Audio Restoration voor een upgrade van het oorspronkelijke geluid naar nieuwe niveaus, wat het dynamische bereik van audiobestanden terughaalt. De Symmetriemodus verbetert de balans van de waargenomen geluidssterkte over verschillende invoerbronnen, terwijl Enhance de audiokwaliteit verbetert via egalisatie van hoge en lage frequenties. Dankzij deze technologieën ervaren gebruikers eenvoudig beter thuisbiosgeluid.

  Kenmerken CPU, Chipset en Graphics

  2e Generatie Intel® Core™ i7 processorreeks voor de LGA 2011 Socket

  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste 2e generatie Intel® Core™ i7-processorreeks voor de LGA2011 Socket, met geïntegreerd geheugen en PCI Express-controllers voor ondersteuning van 4-kanaals (8 DIMM’s) DDR3-geheugen en 40 PCI Express 3.0-lanes. Dit zorgt voor fantastische grafische prestaties. De 2e generatie Intel® Core™ i7-processorreeks voor de LGA 2011 Socket is een van de krachtigste en energiezuinigste CPU's ter wereld.

  Intel® X79 Express Chipset

  De Intel® X79 Express-chipset is het nieuwste single-chipset ontwerp met ondersteuning van 2e generatie Intel® Core™ i7-processorreeks voor de LGA 2011 Socket. Het verbetert de prestaties door gebruik te maken van seriële point-to-point verbindingen, wat voor grotere bandbreedte en stabiliteit zorgt. Bovendien is de X79 voorzien van 2 SATA 6Gb/s- en 4 SATA 3Gb/s-poorten voor het sneller ophalen van gegevens, met tweemaal zoveel bandbreedte als huidige bussystemen.

  4-weg SLI™ en CrossFireX™ ondersteuning

  Zowel SLI-als CrossFireX-architecturen werken probleemloos op nieuwe ASUS X79-moederborden, met PCI Express-slots die zijn ontwikkeld om plaats te bieden aan de kracht van tot wel vier moderne videokaarten. Of het nu voor professioneel grafisch werk, zware multimedia of puur voor gaming is, er kan als dat nodig is meer dan voldoende grafische power worden ingezet.

  Ondersteuning voor diverse co-processoren en GPU-versnellers

  De P9X79-E WS ondersteunt voor een hoge mate van uitbreidbaarheid tot zeven PCI-E Gen3 x16-slots. Hij is compatibel met veelzijdige uitbreidingskaarten, met name dankzij de ondersteuning van de meest actuele Intel® Xeon Phi™ 3100 Coprocessor-serie (alleen actieve ventilator SKU) en NVIDIA Tesla K20C GPU versnellers.