Xonar Essence STU

  Xonar Essence STU

  USB DAC en hoofdtelefoonversterker met asynchrone USB audio en 600ohm hoofdtelefoonversterker

  ·Uitstekende geluidskwaliteit uit de nalatenschap van de veelgeprezen Xonar Essence ST/STX
  ·Precisie klokafstellingstechnologie en asynchrone USB-overdracht zorgen voor trillingsloze kwaliteit
  ·Geïntegreerde 600ohm hoofdtelefoonversterker optimaliseert geluidsdetails via twee versterkerinstellingen
  ·120dB signaal-ruis verhouding (SNR) levert high-definition audiohelderheid
  ·Vaste jumperschakelaar maakt directe audiolevering mogelijk naar uw eindversterker, met bypass van DAC volumeregeling
  ·Drie verwisselbare Op-Amps zorgen voor klankkarakter tuning op basis van persoonlijke smaak
  Product Image


  De Essentie van Geluid

  Op basis van de aanzienlijke positieve feedback van klanten op de uitstekende geluidskwaliteit van de Xonar Essence ST/STX-geluidskaarten hebben we de Xonar Essence STU USB externe digitaal-naar-analoog converter en hoofdtelefoonversterker ontwikkeld. Gebaseerd op het veelgeprezen ontwerp van de Xonar Essence ST/STX en verder gaand dan de toch al hoge normen, biedt deze nog hoogwaardigere geluidskwaliteit, naast gemakkelijke bediening en connectiviteit voor veeleisende muziekliefhebbers die behoefte hebben aan een goede DAC en hoofdtelefoonversterker om de volledige mogelijkheden van hun high-end hoofdtelefoons te benutten.

  Hoge kwaliteit precisie audio

  De Xonar Essence STU levert schoon, helder geluid met weinig vervorming en een 120dB signaal-ruisverhouding (SNR), met dank aan het veeleisende hardware design en de keus voor eersteklas componenten.

  Nauwkeurige afstellingstechnologie klok

  De Xonar Essence STU is voorzien van een nauwkeurig klok tuning IC dat voorafgaand aan de signaalverwerking afrekent met jitter, en daarmee zorgt voor de hoogste geluidskwaliteit, met uitgebreide details en een levendig klankbeeld.

  Digitaal-naar-Analoog Converter (DAC)

  De high-fidelity Texas Instruments PCM1792A DAC levert nauwkeurige digitaal-naar-analoog conversie, sensationele audiohelderheid en lage vervorming.  Door audiofielen goedgekeurde condensatoren

  WIMA FKP2 en Nichicon Finegold condensatoren leveren evenwichtig en rijk geluid.

  Asynchrone audio-overdracht

  De asynchrone USB overdrachtsmodus scheidt onstabiele en lawaaierige klokken gegenereerd door de computer of de USB-interface logica, en handhaaft daarmee synchronisatie met de master clock circuits op de Xonar Essence STU.

  Gebalanceerde (of gespiegelde) PCB lay-out

  Het symmetrische analoge uitvoerpad zorgt voor gebalanceerde en natuurgetrouwe weergave van alle geluidsbronnen en voor minimale overspraak.

  Geïntegreerde 600ohm hoofdtelefoonversterker optimaliseert geluidsdetails via twee versterkerinstellingen


  Hoofdtelefoonversterker

  De gerenommeerde TPA6120A2 hoofdtelefoonversterker ondersteunt tot 600ohm impedantie en is geschikt voor alle thans verkrijgbare hoofdtelefoons. Hij voorziet uw favoriete set van dynamisch en gedetailleerd geluid.

  Hoofdtelefoon versterkingsschakelaar

  De Xonar Essence STU biedt een gemakkelijk toegankelijke schakeloptie tussen lage en hoge versterkerinstellingen, wat voor betere luisterervaringen zorgt bij een breed scala aan hoofdtelefoons, van in-ear headsets (meestal 16ohm-32ohm) tot hoogwaardige full-size hoofdtelefoons (maximaal 600ohm). Dit is vooral handig met de toenemende populariteit van mobiele apparaten, die normaal worden geleverd met headsets met lage impedantie/hoge gevoeligheid.


  Handige tonale tuning

  De Xonar Essence STU biedt plaats aan drie verwisselbare Op-Amps (operationele versterkers), die u kunt vervangen om de tonale prestaties af te stemmen op basis van uw persoonlijke smaak. Dit open, klantgerichte ontwerp is een uitvloeisel van eerdere Xonar Essence-audioproducten en blijft trouw aan de serie's toewijding om te voldoen aan de voorkeuren van zoveel mogelijk audiofielen.

  Texas Instruments NS-LME49720 en NS-LM4562NA Op-Amps leveren door geluidstechnici verfijnde akoestiek voor de ondersteuning van levendiger, meer gedetailleerd en ruimtelijker geluid.

  Geavanceerde bediening

  Bypass van volume jumperschakelaar

  De aanwezige jumperschakelaar leidt het geluid om zodat de Xonar Essence STU kan worden gebruikt als voorversterker in combinatie met een eigen eindversterker. U kunt ervoor kiezen om het hoofdvolume direct aan te passen op de eindversterker, buiten de bedieningsknoppen van de Xonar Essence STU om.

  Selecteerbare DC servo hoofdtelefoonuitgang

  Veel muziekliefhebbers kiezen ervoor een DC servo op hun DAC te solderen om het plopgeluid te minimaliseren bij het opstarten van de vermaarde TPA6120A2 hoofdtelefoonversterker. De speciale DC servo op de Xonar Essence STU biedt een handig en soldeer-vrij alternatief.

  Product overview