Deals
Support

B150M-C

1 Display Port
2 HDMI
3 VGA
4 DVI
5 USB 3.0-poort
6 LAN
7 Audio
8 PCI Express 3.0
9 PCI-slot
10 4 x DDR4-slots
11 Ondersteuning 14nm CPU
Intel® LGA 1151 Socket
12 Intel® B150-chipset
13 SATA 6Gb/s-poorten
Betrouwbare stabiliteit
Tegen piekspanning beschermde netwerken
Overspanningbescherming
ESD Guards
Overstroombescherming
RVS I/O achterzijde
Geavanceerde hardwarematige waarborgen

Marktleidende 5X Protection II maakt gebruik van de beste componenten, een uitstekend circuitontwerp en strenge normen om de kwaliteit en duurzaamheid van het moederbord op lange termijn te waarborgen via allround bescherming. Voor gebruikers betekent dit uitzonderlijke bescherming en stabiliteit voor de build - het resultaat van tientallen jaren technische ervaring van 's werelds toonaangevende moederbordenmerk.

LANGuard
Opgevoerde doorvoer. 2,5x hogere piekspanningtolerantie.
ASUS LANGuard biedt netwerkbescherming op hardwareniveau met behulp van signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige, anti-EMI opbouwcondensators, voor een meer betrouwbare verbinding en betere doorvoer. Daarnaast zorgen elektrostatisch-bewaakte en tegen piekspanning beschermde componenten voor een grotere tolerantie tegen statische elektriciteit en een betere bescherming tegen spanningspieken.
* ESD-resultaat afhankelijk van individuele LANGuard

EMI cover

Opbouw
condensators

Overspanningbescherming
Circuitbeschermend voedingsontwerp van wereldklasse
Een exclusief circuitontwerp met ingebouwde spanningsregelaars om de chipset, connectiviteitspoorten en audio codecs te beschermen tegen schade veroorzaakt door onverwacht hoge spanningsniveaus door instabiele of inferieure voedingen.

DRAM overstroombeveiliging

Preventie van schade door kortsluiting
On-board zelfherstellende zekeringen voorkomen overstroom en kortsluitingschade. Dit strekt zich verder dan de I/O-poorten uit naar het DRAM, om de levensduur van zowel het systeem als erop aangesloten apparaten te waarborgen.

RVS I/O achterzijde

3X zo hoge corrosiebestendigheid voor grotere duurzaamheid.
Corrosiebestendig RVS I/O-panelen aan de achterzijde, gebonden met chroomoxide, hebben een levensduur die drie keer (3x) zo lang is als bij gewone panelen.
ESD Guards
Elektrostatische ontlading (Electrostatic Discharge of ESD) kan onverwacht plaatsvinden en de schadelijke gevolgen ervan worden gemakkelijk onderschat. ASUS ESD Guards zijn getest volgens zeer hoge normen, en geschikt voor maximaal +/- 10kV voor luchtontlading en +/-6kV voor contact ontlading. We maken gebruik van een actief beschermend circuitontwerp om het systeem te beschermen tegen elektrostatische interferentie en schade, wat zorgt voor een langere levensduur van componenten.
1
LAN-poort
ESD TVS-diode bescherming op het LAN-circuit.
2
USB-aansluitingen
Op circuit geplaatste TVS-diodes voor oppervlaktemontage and dual-inline pakketten.
3
VGA-aansluitingen
Extra op-circuit geplaatste ESD TVS-diodes om D-Sub-functionaliteit te beschermen.
4
Toetsenbord- en muisaansluitingen
Aanvullende op circuit geplaatste ESD Transient Voltage Suppression (TVS) diodes.
Uitmuntende prestaties
DDR4-ondersteuning

Maak het geheugen sneller

Vernel dankzij DDR4 de geheugenfrequenties tot een ongelooflijke 2133MHz! Om de beste compatibiliteit te waarborgen werkt ASUS samen met vrijwel elke leverancier van DDR4-geheugen.

Profiteer van de voordelen van DDR4 met de ASUS 100-serie. (DDR4 vs DDR3)

2x

hogere schrijf/
leessnelheden

2x

grotere
capaciteit

20%

lager
stroomverbruik

Door de media geprezen UEFI BIOS
De soepelste, handigste muisbediende grafische BIOS is verbeterd om hem nog aantrekkelijker te maken. Pc-beginner of doorgewinterde overklokker, de EZ- en Advanced-modi helpen de weg te vinden, snel en gemakkelijk.
EZ Flash 3
Update naar het nieuwste BIOS via het internet, en vanuit het BIOS.
S.M.A.R.T
Controleer de 'Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology (SMART) logboeken van opslagapparaten om de betrouwbaarheid te meten, en zelfs te bepalen of ze op het punt staan defect te raken.
Q-Fan Control
Configureer de werkingssnelheid van de ventilator handmatig, of gebruik de gemakkelijke, vooraf geconfigureerde ventilatorprofielen om te kiezen uit Standard (Standaard), Silent (Stil), Turbo of Full Speed (Volle Snelheid) modi!
My Favorites (Mijn Favorieten)
Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.
EZ Mode
 • Intuïtieve grafische ventilatorregeling: stel individuele ventilatoren simpel af door een curve te verslepen met de muis.
 • EZ XMP: verbeter DRAM-prestaties met één klik.
 • SATA-informatie: bekijk SATA-poort gegevens voor gemakkelijke apparaatherkenning.
 • Snelle klokaanpassing: gebruik muisbediening om tijd en datum te wijzigen.
Advanced-modus
 • Last Modified (Laatst Aangepast) Log: bijhouden van laatste wijziging en opslaan van favoriete profielen op een USB-stick.
 • SATA Port Renaming (SATA-poort Hernoemen): hernoem SATA-poorten, voor eenvoudige identificatie.
Uiterst hoge overdrachtssnelheid
Directe frontpaneel USB 3.0-ervaring
We hebben USB 3.0 precies geplaatst waar het nodig is - twee supersnelle poorten op het frontpaneel. Ervaar tot 10x hogere gegevensoverdrachtssnelheden dan USB 2.0 met instant plug & play-connectiviteit, dus geen toeren meer uithalen om bij die moeilijk te bereiken poorten aan de achterkant te komen!
Eenvoudige pc-zelfbouw
Veilige moederbordmontage
Componentloze gebieden om de kans op schade te minimaliseren
Montage van het ASUS-moederbord gaat nu veiliger dan ooit. De uitgebreide componentloze 'veilige zones' rond elk montagegat van de behuizing minimaliseert de kans op schade en door contact veroorzaakte kortsluiting - zodat gebruikers hun pc in het volste vertrouwen kunnen samenstellen!
Q-Slot
Moeiteloos verwijderen van PCI Express-componenten
De grote gevleugelde clip is gemakkelijk te bereiken en eenvoudig te bedienen. Druk enkel licht op de Q-Slot clip en de videokaart wipt er gewoon uit. Het installeren of verwijderen van zelfs de grootste videokaarten is een fluitje van een cent!
Q-DIMM
Gemakkelijk geheugen verwijderen
Zelfs bij gebruik met een kleinere behuizing hoeft slechts de enkelzijdige clip omlaag te worden gedrukt om de RAM-modules in of uit te duwen of te trekken - het kan niet eenvoudiger!
Geoptimaliseerde koeling
Fan Xpert 2+
Geavanceerde ventilatorregeling

Met on-board thermische detectie en hardwarematige 4-pins/3-pins PWM/DC-modus zorgt Fan Xpert 2+ ervoor dat elke ventilator de beste balans behaalt tussen koelprestaties en een laag geluidsniveau!

 • Auto Tuning-modus: scant en detecteert alle ventilatorkenmerken, voor aanpassing via 1 klik.
 • RPM Vaste Modus (RPM Fixed Mode): verlaagt het geluidsniveau tot bijna 0dB stilte, zodat de ventilatorsnelheid kan worden afgesteld.
Alles op één plek geregeld
 • Push Notice

 • Media Streamer

 • AI Suite III

 • Mobo Connect

 • Push Notice

 • Media Streamer

 • AI Suite III

 • Mobo Connect

 • Push Notice
  Houd onderweg de pc-status in de gaten.

  Als u zich wel eens afvraagt hoe het met uw pc gaat als u er niet bij bent, houdt Push Notice u daarvan op de hoogte - in real-time! Wanneer de status van de pc verandert, stuurt Push Note direct een waarschuwing naar de tablet of smartphone. Bekeken webpagina's of memo's kunnen ook naar een slim toestel worden gestuurd. Alles onder controle, waar men zich ook bevindt.

 • Media Streamer
  Uw digitale pc hub, ideaal voor bestanden delen en thuisbios

  Geniet van multimedia content op de pc - waar dan ook! Speel muziek af vanaf de pc of vanuit de cloudopslag, waaronder ASUS WebStorage, Dropbox, Google Drive en OneDrive, onder het genot van een kopje koffie in het café, of relax met vrienden en stream jullie favoriete film naar een Smart TV. Met ASUS Media Streamer gaat het entertainment overal mee naartoe.

 • AI Suite 3
  Alles-in-één toegang tot innovatieve ASUS-functies

  ASUS AI Suite 3 biedt een geheel nieuwe gebruikerservaring via een duidelijkere, aantrekkelijkere interface met ondersteuning voor grotere beeldschermen. Het brengt alle exclusieve ASUS-functies samen in één gebruiksvriendelijk pakket, wat gebruikers supervisie geeft over overklokken, energieverbruik, ventilatorsnelheden, voltages en meer. Deze alles-in-één app biedt gevarieerde en gebruiksvriendelijke functionaliteit, zonder te hoeven schakelen tussen verschillende hulpprogramma's.

 • Mobo Connect
  Alles-in-één bediening van pc en slimme apparaat

   Werk tegelijk op de pc en een slim apparaat, via één set van toetsenbord en muis. Schakel via een eenvoudige sneltoets snel tussen de pc en het slimme apparaat. Het laadt zelfs tegelijkertijd het mobiele apparaat op.

Intel CPU en chipset kenmerken
Intel® B150 Express-chipset
De Intel® B150 Express is een single-chipset ontwerp met ondersteuning voor 6e generatie Intel LGA1151 Core™ i7/Core i5/Core i3/Pentium®/Celeron® processors. Het biedt verbeterde prestaties door gebruik te maken van seriële point-to-point verbindingen, wat voor grotere bandbreedte en stabiliteit zorgt. Daarnaast biedt het native ondersteuning voor maximaal zes USB 3.0-poorten, zes SATA 6Gbit/s-poorten en PCIe 3.0 lane snelheid voor het sneller ophalen van gegevens. Bovendien ondersteunt de Intel® B150 Express-chipset tevens iGPU-functionaliteit, zodat gebruikers kunnen profiteren van Intels nieuwste geïntegreerde grafische prestaties.
Klaar voor de 6de generatie Intel LGA1151 Core i7 / Core i5 / Core i3 / Pentium / Celeron processors
Dit moederbord ondersteunt 6e generatie Intel Core™ i7/i5/i3/Pentium/Celeron processors in de LGA1151 -uitvoering, met geïntegreerde graphics, geheugen en PCI Express-controllers voor ondersteuning van on-board grafische uitvoer met eigen chipsets, 2-kanaals (4 DIMM's) DDR4-geheugen en 16 PCI Express 3.0/2.0-lanes, voor geweldige grafische prestaties. 
Intel® SBA ondersteuning
Intel® SBA (Small Business Advantage) is een combinatie van hardware en software die unieke beveiligings- en productiviteitsmogelijkheden biedt, ontworpen voor kleine bedrijven. Intel® SBA vereist de installatie van MEI-stuurprogramma's (AMT host software kit).

Platformeisen:
Windows® 7 (32/64-bit) / 8.1 (64-bit) / 10 (64-bit)
PCH met 6e generatie Intel® Core™ processor (10-serie platforms) met 6.5MB Intel® Management Engine (ME) 11.0-firmware geïnstalleerd

CPU en chipset eisen:
Intel® Core™ i3/i5/i7 met een van de volgende chipsets: B150, H170, Q170
De Intel® Management Engine-software kit moet geïnstalleerd zijn (de Local Manageability Service en de Intel® Management Engine Interface moeten geïnstalleerd en actief zijn).
*Locale beheerdersrechten op de doelmachine
*Sommige modellen zonder de 6.5MB Intel® Management Engine-firmware bieden geen ondersteuning voor Intel® SBA. Raadpleeg de specificaties voor meer details.
* Bezoek de ASUS-website op www.asus.com voor de nieuwste CPU QVL (Qualified Vendors List, overzicht gekwalificeerde leveranciers).

* Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de pagina met specificaties voor de volledige details.

 • Betrouwbare stabiliteit
 • Uitmuntende prestaties
 • UEFI BIOS
 • Eenvoudige pc-zelfbouw
 • Geoptimaliseerde koeling
comparison icon
Compare (0)
Moederborden / componenten
Moederbord