Deals
Support

PRIME A320M-C R2.0

AMD AM4 uATX-moederbord met 5X Protection II, DDR4 3200MHz, NVMe PCIe Gen3 32Gb/s M.2, HDMI, SATA 6Gb/s, USB 3.1 Gen 1
 • 5X Protection II - Geavanceerde hardwarematige waarborgen voor allround bescherming
 • Native M.2: razendsnelle opslagsnelheden
 • Alles op één plek geregeld: In media geprezen UEFI BIOS met EZ Flash 3
Win11
OP product mainImage
1 VGA-poort
2 DVI-D poort
3 HDMI-poort
4 COM-poort
5 USB 3.1 Gen 1 poorten
6 LAN
7 USB 2.0-poorten
8 Audio
9 PCI Express 3.0/2.0-slot
10 PCI Slot
11 DIGI+VRM & EPU
12 DDR4 ondersteuning
13 AMD AM4 Socket
14 M.2 ondersteuning
Zowel SATA & PCIe modus
15 AMD A320-chipset
16 4 x SATA 6Gb/s poorten
17 2 x Front USB 3.0

ASUS Prime is de volgende evolutie van het ASUS-moederbord, geboren uit een stamboom die teruggaat tot 1989. Ons team van wereldklasse technici is gepassioneerd over het iedereen willen laten profiteren van de voordelen van aanpassingen en tuning. De drijvende kracht achter de ontwikkeling van Prime is om pc-liefhebbers gemakkelijk toegankelijk te geven tot geavanceerde afstelmogelijkheden — voor het maximaliseren van prestaties, stabiliteit en compatibiliteit, voor de allerbeste DHZ pc-ervaringen. Eenvoudig gezegd: het is tijd voor Prime.

Betrouwbare stabiliteit en compatibiliteit
Gemaakt voor de lange duur
ASUS is 's werelds meest toonaangevende moederbordfabrikant, vermaard om onze unieke Design Thinking aanpak. Onze uitgebreide tests overtreffen de industrienormen, ondersteund door hoogwaardige componenten voor een uitzonderlijke ‘real-world’ bescherming. Onze moederborden zijn bewezen compatibel met meer dan 1.000 componenten en apparaten, en elk nieuw model ondergaat ten minste 8.000 uur aan strenge validatietests. Dat geeft gebruikers de gemoedsrust dat ASUS-moederborden geschikt zijn voor alle omgevingen en toepassingen. Kiezen voor ASUS levert ook de vrijheid op om te kiezen uit uitmuntende componentopties, voor probleemloze DHZ-ervaringen.

5X

Protection II

Hardwarematige waarborgen om zeker te zijn van duurzaamheid op de lange termijn.

350+

DDR4-compatibiliteit

Industrieleidende DDR4-geheugencompatibiliteit voor de beste flexibiliteit en zekerheid.

1000+

compatibele apparaten

Compatibiliteit met een reeks CPU's, geheugenmodules, videokaarten en meer.

8000+

validatie-uren

Uitvoerig testen van de nieuwste componenten, voor verbeterde betrouwbaarheid, compatibiliteit en veiligheid.

Marktleidende 5X Protection II maakt gebruik van de beste componenten, een uitstekend circuitontwerp en strenge normen om de kwaliteit en duurzaamheid van het moederbord op lange termijn te waarborgen via allround bescherming. Voor gebruikers betekent dit uitzonderlijke bescherming en stabiliteit voor de build - het resultaat van tientallen jaren technische ervaring van 's werelds toonaangevende moederbordenmerk.

LANGuard
Opgevoerde doorvoer. 2,5x hogere piekspanningtolerantie.
ASUS LANGuard biedt netwerkbescherming op hardwareniveau met behulp van signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige, anti-EMI opbouwcondensators, voor een meer betrouwbare verbinding en betere doorvoer. Daarnaast zorgen elektrostatisch-bewaakte en tegen piekspanning beschermde componenten voor een grotere tolerantie tegen statische elektriciteit en een betere bescherming tegen spanningspieken.
* ESD-resultaat afhankelijk van individuele LANGuard


* Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de pagina met specificaties voor de volledige details.

Overspanningbescherming
Circuitbeschermend voedingsontwerp van wereldklasse
Een exclusief circuitontwerp met ingebouwde spanningsregelaars om de chipset, connectiviteitspoorten en audio codecs te beschermen tegen schade veroorzaakt door onverwacht hoge spanningsniveaus door instabiele of inferieure voedingen. * Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de pagina met specificaties voor de volledige details.

DIGI+ VRM

Nauwkeurige controle voor stabiele stroom
ASUS-exclusieve DIGI+ VRM zorgt voor slimme stroomvoorziening naar de processor op basis van de real-time vraag. Dit vermindert energieverspilling en verbetert de systeemstabiliteit.

DRAM overstroombeveiliging

Preventie van schade door kortsluiting
On-board zelfherstellende zekeringen voorkomen overstroom en kortsluitingschade. Dit strekt zich uit tot verder dan de I/O-poorten, naar het DRAM, om de levensduur van zowel het systeem als erop aangesloten apparaten te waarborgen.

RVS I/O achterzijde

3x zo hoge corrosiebestendigheid voor grotere duurzaamheid
Corrosiebestendig RVS I/O-panelen aan de achterzijde, gebonden met chroomoxide, hebben een levensduur die drie keer (3x) zo lang is als bij gewone panelen.

* Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de pagina met specificaties voor de volledige details.

ESD Guards
Bescherming tegen elektrostatische ontlading
ASUS ESD Guards voorkomen schade als gevolg van elektrostatische ontlading, tot +/-10kV voor luchtafvoer en +/6kV voor contactontlading, geplaatst in een actief beschermend circuitontwerp dat de levensduur van componenten verlengt.
1
LAN-poort
ESD TVS-diode bescherming op het LAN-circuit.
2
USB-connectoren
TVS-diodes voor oppervlaktemontage en dual-inline pakketten.
3
VGA-aansluitingen
Extra op-circuit geplaatste ESD TVS-diodes om D-Sub-functionaliteit te beschermen.
4
Toetsenbord- en muisaansluitingen
Aanvullende op circuit geplaatste ESD Transient Voltage Suppression (TVS).

* Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de pagina met specificaties voor de volledige details.

Bewezen compatibiliteit
Getest op compatibiliteit met ruim 1000 CPU's, DDR4-geheugenmodules, videokaarten en meer.
De vrijheid hebben om de onderdelen te kiezen die in de machine gaan, is de kern van zelfbouw pc's. Ons uitgebreide certificeringsprogramma richt zich op het leveren van de allerbeste compatibiliteit met de meest uiteenlopende componenten en apparaten. Dit geeft de vrijheid om zonder frustratie te bouwen en te upgraden. Vandaag compatibel, maar ook nog in de verre toekomst - dat is de ASUS-manier.
Uitgebreide lijst met ondersteunde apparaten
Bekijk ondersteunde apparaten en Qualified Vendor List voor compatibel geheugen
De superieure compatibiliteit van de Prime A320-serie wordt bewezen door onze uitgebreide lijst met ondersteunde apparaten - die duizenden compatibele componenten bevat - en onze Qualified Vendor List die de geheugencompatibiliteit identificeert. Dat betekent meer keuzemogelijkheden voor zorgeloze pc-bouwervaringen.
Geweldige compatibiliteit
met ASUS-producten
ASUS biedt een suite van zelf ontwikkelde componenten - videokaarten, geluidskaarten, optische stations - als perfecte aanvulling op de Prime A320-serie, zodat gebruikers vol vertrouwen hun moederbord op maat kunnen bouwen!

* Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de pagina met specificaties voor de volledige details.

Betrouwbaarheid van top tot teen
ASUS-moederborden gaan uitzonderlijk lang mee. We controleren dit door elk moederbord ruim 8.000 uur te onderwerpen aan strenge tests. Een spervuur van inbrand-, milieu-, compatibiliteits-, software- en veiligheidstests bevestigt de uitzonderlijke robuustheid van onze moederborden. Het toont ook aan dat ASUS-betrouwbaarheid de industrienormen overtreft, om ervoor te zorgen dat elk onderdeel is ontworpen om feilloos te functioneren in elke omgeving.
8000+
VALIDATIE-UREN
Temperatuur- en vochtigheidstest
Waarborgt dat componenten bestand zijn tegen extreme omstandigheden.
Thermische meettest
Waarborgt dat het systeem koel en stabiel blijft onder de zwaarste belasting.
Plaatsingstest
Elke poort en connector ondergaat herhaalde installatiecycli.
Verouderingstest
Verouderingstest tot 48 uur waarborgt betrouwbaarheid.
Stroomverbruiktest
Gecontroleerd op energie-efficiëntie van wereldklasse.
Temperatuur en gelijkstroommarge test
Waarborgt dat het moederbord kan omgaan met spanningsfluctuaties veroorzaakt door wisselende temperaturen.
Thermische schok test
Waarborgt het vermogen om temperatuurveranderingen te overleven tijdens het transport.
Schoktest indien niet in gebruik
Gebouwd om schokken te weerstaan tijdens het transport.
Inbrandtest
Elk onderdeel wordt gecontroleerd op probleemloze werking in elke omgeving.
Installatietest
Connectorplaatsing wordt extra gecontroleerd om moeiteloze installatie te waarborgen.
Valtest
Valtesten van verschillende hoogtes waarborgen duurzaamheid.
Zout- en sproeitest
Getest voor I/O betrouwbaarheid, langere levensduur en roestbestendigheid.
Uitmuntende prestaties
DDR4-ondersteuning
Versnel dankzij DDR4 de geheugenfrequenties tot een ongelooflijke 3200MHz! Om de beste compatibiliteit te waarborgen werkt ASUS samen met vrijwel elke leverancier van DDR4-geheugen.

Profiteer van de voordelen van DDR4 met de Prime A320-serie. (DDR4 versus DDR3)

2x

hogere schrijf/
leessnelheden

2x

grotere
capaciteit

20%

lager
stroomverbruik

* Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de pagina met specificaties voor de volledige details.

Geoptimaliseerde koeling
Fan Xpert
Eigen CPU en behuizingsventilatorregelingen

De exclusieve Fan Xpert zorgt ervoor dat elke ventilator de beste balans behaalt tussen koelprestaties en een laag geluidsniveau - en dankzij Prime A320-serie moederborden en hun hardwarematige 4-pins/3-pins PWM/DC-modus voor behuizingsventilatoren maakt een simpele BIOS-aanpassing het mogelijk om de behuizingsventilator in PWM/DC te draaien. Ventilator Xpert bevat zelfs een Auto-Tuning-modus om alle ventilatorkenmerken te scannen en te detecteren, voor aanpassing met één klik!

* Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de pagina met specificaties voor de volledige details.

Fan Xpert 2
Uiterst hoge overdrachtssnelheden
Versnel met on-board M.2 tot 32Gb/s
Met x4 PCI Express 3.0/2.0 bandbreedte ondersteunt M.2 gegevensoverdrachtssnelheden tot 32Gb/s. Het is de perfecte keus voor een besturingssysteem of applicatie drive, en zorgt dat de hele pc of professionele apps een stuk sneller worden.


* Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de pagina met specificaties voor de volledige details.

Directe frontpaneel USB 3.1 Gen 1 ervaring
We hebben USB 3.1 Gen 1 precies geplaatst waar het nodig is - vier supersnelle poorten op het frontpaneel. Ervaar tot 10x hogere gegevensoverdrachtssnelheden dan USB 2.0 met instant plug & play-connectiviteit, dus geen toeren meer uithalen om bij die moeilijk te bereiken poorten aan de achterkant te komen!

Eenvoudige pc-zelfbouw
Veilige moederbordmontage
Componentloze gebieden om de kans op schade te minimaliseren
Montage van het ASUS-moederbord gaat nu veiliger dan ooit. De uitgebreide componentloze 'veilige zones' rond elk montagegat van de behuizing minimaliseert de kans op schade en door contact veroorzaakte kortsluiting - zodat gebruikers hun pc in het volste vertrouwen kunnen samenstellen!
Q-Slot
Moeiteloos verwijderen van PCI Express-componenten
De grote gevleugelde clip is gemakkelijk te bereiken en eenvoudig te bedienen. Druk gewoon licht op de Q-Slot clip en de videokaart wipt er uit. Het installeren of verwijderen van zelfs de grootste videokaarten is een fluitje van een cent!
Q-DIMM
Gemakkelijk geheugen verwijderen
Zelfs bij gebruik van een kleinere behuizing hoeft slechts de enkelzijdige clip omlaag te worden gedrukt om de RAM-modules in of uit te duwen of te trekken - geheugen verwijderen was nog nooit zo simpel!
Alles op één plek geregeld
Door de media geprezen UEFI BIOS
De soepelste, handigste muisbediende grafische BIOS is verbeterd om hem nog aantrekkelijker te maken. Pc-beginner of doorgewinterde overklokker, de EZ- en Advanced-modi helpen de weg te vinden, snel en gemakkelijk.
EZ Flash 3
Update het BIOS via het internet, zonder de BIOS-interface te verlaten.
S.M.A.R.T.
Controleer de 'Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology’ (S.M.A.R.T.) logboeken van opslagapparaten om de betrouwbaarheid te meten en potentiële storingen te bepalen.
Q-Fan Control
Configureer de werkingssnelheid van de ventilator handmatig, of gebruik de gemakkelijke, vooraf geconfigureerde ventilatorprofielen om te kiezen uit Standard (Standaard), Silent (Stil), Turbo of Full Speed (Volle Snelheid) modi!
My Favorites (Mijn Favorieten)
vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.
EZ-modus
 • Intuïtieve grafische ventilatorregeling Stel individuele ventilatoren simpelweg zorgvuldig af door met de muis te slepen in een grafiek.
 • EZ XMP Verbeter DRAM-prestaties met één klik.
 • SATA informatie Eenvoudige weergave SATA-poortdetails voor apparaatidentificatie.
 • Snelle klokaanpassing Gebruik muisbediening om snel de tijd- en datuminstellingen te wijzigen.
Advanced-modus
 • Last modified (Laatst aangepast) log Bijhouden van laatste wijziging en opslaan van favoriete profielen op een USB-stick.
 • SATA port renaming (SATA-poort hernoemen) Hernoem SATA-poorten voor eenvoudige identificatie.
AI Suite 3
Alles-in-één toegang tot innovatieve ASUS-functies
ASUS AI Suite 3 biedt een geheel nieuwe gebruikerservaring via een duidelijkere, aantrekkelijkere interface met ondersteuning voor grotere beeldschermen. Het brengt alle exclusieve ASUS-functies samen in één gebruiksvriendelijk pakket, wat gebruikers supervisie geeft over overklokken, energieverbruik, ventilatorsnelheden, voltages en meer. Deze alles-in-één app biedt gevarieerde en gebruiksvriendelijke functionaliteit, zonder te hoeven schakelen tussen verschillende hulpprogramma’s.


* Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de pagina met specificaties voor de volledige details.

AMD CPU en chipset kenmerken
Klaar voor AMD AM4-socket Ryzen en 7e generatie A-serie APU’s en Athlon APU's
Dit moederbord ondersteunt AMD® Ryzen™ processors, 7e generatie A-serie Accelerated Processing Units (APU’s) en Athlon™ CPU's. De hoogwaardige Ryzen™ processor ondersteunt tot acht kernen, en is gebaseerd op de innovatieve Zen core-architectuur. De 7e generatie A-serie APU’s zijn voorzien van geïntegreerde AMD Radeon R-serie graphics. AMD AM4-socket processors zijn uitgerust met dual-channel DDR4-geheugen, native 5Gbps USB 3.0 en 16 PCI Express® 3.0/2.0 lanes, voor uitmuntende prestaties.
AMD A320-chipset
De AMD A320-chipset levert uitmuntende overklokmogelijkheden voor de nieuwste AMD® AM4-socket Ryzen™ processors, 7e generatie A-serie APU’s en Athlon™ CPU's. Het biedt twee USB 3.0-poorten en vier 6Gbps SATA-poorten voor het sneller ophalen van gegevens.
 • Betrouwbare stabiliteit en compatibiliteit
 • Uitmuntende prestaties
 • Geoptimaliseerde koeling
 • Uiterst hoge overdrachtssnelheid
 • Eenvoudige pc-zelfbouw
 • Alles op één plek geregeld
comparison icon
Compare (0)
Moederborden / componenten
Moederbord