CROSSHAIR

  CROSSHAIR

  - AMD AM2 platform
  - NVIDIA nForce 590
  - Dual-channel DDR2 800/667/533
  - Extreme Tweaker
  - SupremeFX Audio
  - Array mic
  - LCD Poster
  - EL I/O
  - Onboard switches
  - Onboard LED

  Republic of Gamers

  De Republic of Gamers bestaat uitsluitend uit het beste van het beste. We bieden de beste hardwaretechniek, de snelste prestaties, de meest innovatieve ideeën, en we nodigen de beste gamers uit om mee te doen.
  In de Republic of Gamers zijn sportiviteitregels er alleen voor de zwakken, en het recht om op te scheppen gaat voor alles. Wij geloven in het maken van statements en we blinken uit in competities. Komt jouw karakter overeen met onze eigenschappen? Wordt dan lid van de elite club en laat je aanwezigheid gelden, in de Republic of Gamers
  .

  ROG Kenmerken

  Performance with Reliability

  8-Fasen EL Cap-loos voedingsontwerp
  Betrouwbare Voeding en Langere Levensduur Componenten
  Het 8-Fasen cap-loze Voedingsontwerp demonstreert twee hardcore toezeggingen van ROG-producten: ultieme overklokmogelijkheden, en ultieme betrouwbaarheid. Het 8-Fasen voedingsontwerp levert ongeëvenaarde superioriteit in de overklok arena, terwijl het EL cap-loze ontwerp voor eens en voor altijd alle zorgen verwijdert op het gebied van condensatorproblemen.


  Heat-Pipe

  De meest betrouwbare thermische oplossing
  Het geavanceerde heat-pipe ontwerp van de Crosshair-serie leidt warmte van de chipset naar twee VRM koperen heatsinks waar de temperatuur kan worden afgevoerd door de luchtstroom van het systeem. Dit ontwerp belooft ultieme betrouwbaarheid en stilte.


  Extreme Tweaker

  One-stop’ werkplaats voor afstemmen prestaties
  Extreme Tweakers is de ‘one-stop’ werkplaats voor het afstemmen van uw systeem voor optimale prestaties. Of u nu op zoek bent naar frequentieaanpassing, over-voltage opties of geheugen timing instellingen, ze zijn allemaal aanwezig!


  Geluid met Helderheid

  SupremeFX / Mic Array (ADI 1988b)
  Dat Klinkt Geweldig!
  De SupremeFX audiokaart werd ontworpen om u de beste spelgeluidervaring te bieden. Met 24-bit/192kHz volledige sampling in alle surround kanalen, of u het spel nu hoort via een koptelefoon of via 7.1 surround speakers, wij leveren de effecten luid en duidelijk!
  Indien gebruikt met de meegeleverde Array Microfoon, is er geen geluid of gebrom meer te horen dat uw conversatie met teamgenoten zou verstoren tijdens spannende spelsessies. Geniet gewoon van extreem audio entertainment, en hou de communicatie duidelijk
  .

  DTS® Connect
  Deze optie bestaat uit twee elementen: DTS interactive en DTS NEO:PC . DTS interactive hercodeert uw stereo of multi-kanaal geluid in een DTS-audiosignaal en zendt het van uw PC naar elk DTS-geschikt systeem. DTS NEO:PC verandert aan de andere kant uw stereo audiobestanden zoals MP3’s, WMA’s, CD’s en andere geluidsformaten in een overtuigende multi-kanaal audiobeleving.


  EZ DIY met Stijl

  EL I/O
  Aansluiten in het donker
  Gamers verlangen tegenwoordig meer dan alleen goede prestaties - ze vragen om meer hartverwarmende diensten zoals gebruiksvriendelijke functies. Het moederbord is voorzien van EL I/O, een indrukwekkend ontwerp dat het gemak tijdens het op de achterzijde I/O aansluiten van apparaten vergroot. Het coole EL laat uw I/O-paneel oplichten in het donker onder het bureau of tijdens een LAN-party. Nooit meer apparaten in de verkeerde connectoren duwen als u in het donker zit!

  Onboard LED

  Set-Up Without Flash Light
  Een probleem is dat veel gebruikers tegenwoordig vertrouwen op hun intuïtie om apparaten in het donker aan te sluiten. Deze gepatenteerde optie, on-board LED, kan dit probleem oplossen. Dankzij de LED-lampjes die op het moederbord dicht bij de indicatiewoorden zijn geplaatst, hebben gebruikers nu een handige manier om op efficiënte wijze de juiste manier te identificeren voor installatie zonder zaklantaarn.


  LCD Poster

  Debuggen met vertaling
  Wanneer een systeemstoring optreedt, detecteert het LCD Notice Board automatisch apparaatstoringen en maakt fysieke systeemfouten bekend op de LCD tijdens POST. Geen wartaal meer lezen om er achter te komen wat er mis is.  On-board Schakelaa

  Geen kortsluiting op pinnen of jumpers verplaatsen meer
  Door simpelweg indrukken tijdens overklokken, laat deze exclusieve on-board schakelaar gamers moeiteloos prestaties afstemmen zonder kortsluiting in pinnen of het verplaatsen van jumpers!  ASUS Q-Connector
  Maak snel en nauwkeurig verbinding
  De Q-Connector zorgt dat u kabels van het frontpaneel van de behuizing in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.


  Q-Fan Plus
  Geoptimaliseerde stilte en koeling voor meer apparaten
  De Q-Fan functie detecteert automatisch de temperatuur en past ventilatorsnelheden daar op aan om stille en efficiënte koeling te bereiken. Met Q-Fan Plus wordt een speciale temperatuursensorkabel geleverd om de temperatuur te detecteren op elk apparaat. Indien gebruikt met optionele ventilatoren, kunt u de Q-Fan functie activeren op maximaal 3 additionele apparaten naar keuze!


  Meegeleverde Software

  3DMark® 06 Advanced Edition
  De Gamers' Benchmark
  3DMark is de populairste en meest gezaghebbende 3D benchmark applicatie die wereldwijd door professionals wordt gebruikt. De 3DMark06 is de nieuwste versie in de populaire 3DMark-serie, inclusief geavanceerde SM2.0 en HDR/SM3.0 Shader graphics tests en nu ook met single-, multiple-core en multiple processor CPU-tests als onderdeel van de 3DMark score! De nauwkeurige prestaties en beeldkwaliteit diagnostische tool, ontwikkeld voor DirectX®9.0c, voorziet u van alle informatie die u nodig hebt om alle concurrenten te doen verbleken.

  Kaspersky® Anti-Virus
  De beste bescherming tegen virussen en spyware
  Kaspersky® Anti-Virus Personal biedt hoogwaardige antivirus bescherming voor individuele gebruikers en thuiskantoren. Het is gebaseerd op geavanceerde antivirus technologieën. Het product is uitgerust met de Kaspersky® Anti-Virus engine, beroemd vanwege de hoogste detectiecijfers van kwaadaardige programma’s in de industrie.

  ASUS Overklok Tools

  AI Clock Skew
  AI Clock Skew past de signaaltiming van de geheugenklok automatisch aan, en verbetert zo de geheugenoverklokcapapciteit afhankelijk van de geheugeneigenschappen met 10 tot 15% indien gebruikers de geheugenfrequentie overklokken. Gebruikers kunnen eenvoudig profiteren van beter overklokken van het geheugen zonder het lastige afstemmen van de kloksignaal timing. Professionele gebruikers kunnen nog steeds het kloksignaal van elk geheugenkanaal individueel aanpassen om zo de hoogste geheugenfrequentie te behalen.

  AI NOS™
  * Verbeter prestaties wanneer u dit het meest nodig hebt!

  Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen. Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. In tegenstelling tot andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt zo uw oneindige behoefte aan snelheid.

  PEG Link
  * Verbeter prestaties videokaart voor superieure videokwaliteit
  Deze nieuwste technologie, PEG (PCI Express Graphics) Link Modus, is een unieke functie die gebruikers de prestaties van de videokaart laat verbeteren voor superieure videokwaliteit. PEG Link laat gebruikers de GPU- en VGA-geheugendoorvoer verhogen via het moederbord BIOS, op dezelfde wijze als systeembus en geheugenbus worden getweakt. PEG Link Modus maakt krachtige videoprestaties mogelijk op DX8- en DX9-applicaties. ASUS-technici hebben met de grootste zorg de parameters afgesteld voor elke individuele PCI Express-kaart om systeemstabiliteit te bieden tijdens hoge-snelheid grafische operaties.

  ASUS O.C. Profile
  Het moederbord is uitgerust met het ASUS O.C. Profile dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.

  C.P.R.(CPU Parameter Recall)
  Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.


  Overige Innovatieve Functies

  MyLogo3
  ASUS MyLogo3 is de nieuwe in het moederbord aanwezige optie waarmee u uw systeem personaliseert en stijl toevoegt via aan te passen, geanimeerde opstartlogo’s.

  ASUS EZ Flash 2
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Druk eenvoudigweg op de voorgeprogrammeerde sneltoets om deze tool te starten en het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.

  ASUS CrashFree BIOS 3
  ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip.

  Interface Kenmerken

  SATA on the Go
  De Moederborden ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  Dual RAID
  De South Bridge is uitgevoerd met zes Seriële ATA connectoren met hoogwaardige RAID-functies in RAID 0, 1, 5, 0+1 en JBOD. De Silicon Image 3132-controller biedt nog eens twee externe Seriële ATA-connectoren voor RAID 0, 1 en JBOD-functies. Dit moederbord is de ideale oplossing voor het verbeteren van harddiskprestaties en biedt gegevensback-up zonder de extra kosten van uitbreidingskaarten.

  Dual Gigabit LAN
  The integrated dual Gigabit LAN design allows a PC to serve as a network gateway for managing traffic between two separate networks. This capability ensures rapid transfer of data from WAN to LAN without any added arbitration or latency.

  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.

  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC! De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Alles vindt plaats op één computer.

  RoHS

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit komt overeen met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.

  NVIDIA Essential Vista
  NVIDIA nForce®-gebaseerde moederborden zijn essentieel voor het versnellen van de Windows Vista-beleving doordat ze een verrijkte 3D-gebruikersinterface bieden, verbeterde productiviteit en levendige foto's, alsmede door het leveren van onverzettelijke prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid.