CROSSHAIR II FORMULA

  CROSSHAIR II FORMULA

  Het Ultieme Gaming/Overklok Platform

  - AMD® Socket AM2+ for AMD Phenom™ FX / Phenom / Athlon™ / Sempron™
  - HyperTransport™ 3.0
  - Dual-channel DDR2 1066 / 800 / 667
  - CPU Level Up
  - Voltiminder LED
  - SupremeFX II
  - LCD Poster
  - Hybrid SLI / 3-Way SLI ondersteuning
  - HDMI/DVI ondersteuning

  Product Image
  Het Ultieme Gaming/Overklok Platform

  De Republic of Gamers bestaat uitsluitend uit het beste van het beste. Wij bieden de beste hardwaretechniek, de snelste prestaties, de meest innovatieve ideeën, en we nodigen de beste gamers uit om deel te nemen.

  In de Republic of Gamers is genade iets voor zwakkelingen, en is opscheppen alles. Wij geloven in het maken van statements en blinken uit in competities. Als jouw karakter bij deze trekjes past, wordt dan lid van onze eliteclub en laat je aanwezigheid voelen in de Republic of Gamers.

  CPU Kenmerken
  Ondersteunt AMDR Socket AM2+ Phenom? FX / Phenom X4 / Phenom X2 / Athlon? X2 / Sempron?
  Dit moederbord ondersteunt AMD® Socket AM2+ multi-core processoren met unieke L3-cache en levert betere overklokmogelijkheden met lager stroomverbruik. Is voorzien van dual-channel DDR2 1066 geheugen ondersteuning en versnelt gegevensoverdrachtsnelheden tot 5200MT/s via de HyperTransport™ 3.0-gebaseerde systeembus.
  Ondersteunt AMD Socket AM2 Athlon 64 X2 / Athlon 64 FX / Athlon 64 / Sempron
  Het moederbord ondersteunt AMD Socket AM2 single-core Athlon? 64 / Sempron? en dual-core Athlon? 64 X2 / Athlon? 64 FX processoren met 2MB/1MB/512KB L2-cache, gebaseerd op 64-bit architectuur. Het is uitgerust met 2000/1600 MT/s HyperTransport?-gebaseerde systeembus, dual-channel ongebufferd DDR2 800 geheugen ondersteuning en AMD Cool 'n' Quiet!-technologie

  PCIe 2.0
  Dubbele Snelheid; Dubbele Bandbreedte
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0-apparaten voor dubbele snelheid en bandbreedte, ter verbetering van de systeemprestaties.
  NVIDIA nForceR780a SLI? Chipset
  De NVIDIA nForce® 780a SLI™ chipset ondersteunt de NVIDIA® Scalable Link Interface (SLI™) technologie die drie Graphics Processing Units (GPU’s) in een enkel systeem mogelijk maakt. Het is ontwikkeld voor liefhebbers, met extreme overklokmogelijkheden en ultieme spelprestaties met SLI-technologie ondersteuning. Dit is absoluut een van de snelste platforms ter wereld. De NVIDIA nForceR780a SLI™ chipset ondersteunt tevens zes (6) Seriële ATA 3 Gb/s apparaten, PCI Express™ x16-slots met NVIDIAR SLI™ ondersteuning in dubbele x16-modus of in drievoudige x8-modus, en tot 10 USB 2.0-poorten.

  Geheugen Kenmerken
  Native DDR2 1066 Ondersteuning

  Dit moederbord is het 1e AMD®-platform met native DDR2 1066 ondersteuning. Het biedt hogere gegevensoverdrachtsnelheden en meer bandbreedte voor verbeterde geheugen gegevensoverdrachtsnelheid en computerefficiency, prestaties verbeterend voor 3D graphics en andere geheugenintensieve applicaties.

  *DDR2 1066 wordt slechts ondersteund door sommige AM2+ CPU's. Zie www.asus.com voor een overzicht van ondersteunde CPU-modellen.

  Grafische Technologie

  Hybrid SLI?
  GeForce® Boost
  - Prestatie-impuls via on-board GPU en Aparte Videokaart
  HybridPower

  - Intelligente Grafische Stroombesparing en Stille Werking
  Hybrid SLI™ technologie is een unieke hybride multi-GPU technologie. Het omvat twee primaire functies: GeForce Boost en HybridPower™. GeForce Boost voert de prestaties van aparte videokaarten op indien gecombineerd met de GPU's van het moederbord. HybridPower™ ontketent de grafische prestaties voor veeleisende 3D-applicaties en zorgt voor werking met laag stroomverbruik voor de dagelijkse computerbehoeften.
  - GeForce
  ® Boost en HybridPower™ zijn onafhankelijk op geselecteerde GeForce GPU's.
  Bezoek www.nvidia.com/hybridsli voor meer informatie.

  NVIDIA 3-Wey SLI
  3-weg SLI biedt Schaalbare Prestaties
  NVIDIA 3-Weg SLI™ (Scalable Link Interface) maakt gebruik van de vergrote bandbreedte van de PCI Express 2.0 bus architectuur en bevat intelligente hardware en software die drie GPU’s efficiënt laat samenwerken om wereldschokkende schaalbare prestaties te leveren. Voor sommige applicaties vertaalt dit zich in bijna driemaal zo hoge prestaties!  HDMI/DVI Ondersteuning

  High-Definition Multimedia Interface (HDMI) is een set digitale videostandaarden die multi-channel audio en ongecomprimeerde digitale video levert voor full HD 1080p beelden via een enkele kabel. Met ondersteuning van HDCP kopieerbeveiliging zoals HD DVD en Blu-ray Discs, biedt HDMI u een thuisbioservaring van de hoogste kwaliteit.

  Dankzij de meegeleverde HDMI-naar-DVI conversie adapter ondersteunt dit moederbord tevens DVI-output. DVI (Digital Visual Interface) zorgt voor hoge-kwaliteit beelden voor digitale weergaveapparatuur zoals LCD-monitoren. De interface van dit moederbord ondersteunt dubbele VGA-outputs voor zowel HDMI/DVI als RGB.


  Prestaties met Betrouwbaarheid

  CPU Level Up
  Een Simpele klik voor een instant upgrade
  Ooit gewenst dat u een duurdere CPU had? Upgrade uw CPU zonder extra kosten met ROG´s CPU Level Up! Kies eenvoudigweg de processor waar u naar wilde overklokken, en het moederbord doet de rest!
  Zie de nieuwe CPU-snelheid en profiteer ogenblikkelijk van die prestaties. Overklokken was nog nooit zo eenvoudig als dit.

  Pin-Fin Thermische Module
  Nieuwe Generatie Warmte-afvoer Ontwerp: Tijd om af te Koelen
  Vergeleken met traditionele stacked-fin heatpipe oplossingen leidt het nieuwe generatie pin-fin thermische ontwerp tot betere thermische prestaties, die het “warmte-uitwisseling” oppervlakgebied vergroten en het "Boundary-layer" fenomeen doorbreken voor een effectieve luchtstroom. De Pin-Fin Thermische Module is het meest efficiënte thermische systeem voor op het moederbord.  COP EX
  Overklokken vol vertrouwen
  De COP EX laat overklokkers chipsetvoltages verhogen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over oververhitting. Het kan tevens worden gebruikt voor het in de gaten houden en redden van een oververhitte GPU. COP EX zorgt voor meer vrijheid en minder beperkingen, voor het bereiken van maximale prestaties.


  Voltiminder LED
  Vriendelijke herinnering voor opzettelijke gekte
  Tijdens het najagen van extreme prestaties zijn over-voltage aanpassingen van kritiek belang, maar tevens riskant. De als de "rode zone" van een toerenteller werkende Voltiminder LED toont de voltagestatus voor CPU, NB, SB en Geheugen op een intuïtieve, kleurgecodeerde manier. De Voltiminder LED maakt snelle voltagecontrole mogelijk voor overklokkers
  .

  Extreme Tweaker
  Eén-stops werkplaats voor tuning prestaties
  Extreme Tweaker is de één-stops werkplaats voor het op optimale prestaties afstemmen van uw systeem. Of u nu op zoek bent naar frequentieaanpassing, over-voltage opties, of geheugen timing instellingen, alles is aanwezig!  8+2 Fasen Voedingsontwerp
  ASUS 8+2 Fasen Voedingsontwerp, met onafhankelijke voeding naar vitale componenten, verbetert uiteindelijk de geheugenprestaties en garandeert snelle reactie en stabiliteit van de CPU bij zware belasting of in overklokmodi.

  AI Booster 2
  Overklokken is nog nooit zo leuk geweest met een gebruiksvriendelijke utility onder Windows die nauwkeurige instellingen biedt voor CPU, chipset en geheugen. Het is nu nog gemakkelijker om zonder enig probleem adembenemende overklokresultaten!


  ASUS O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren


  C.P.R.(CPU Parameter Recall)
  Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.

  Geluid met Helderheid

  SupremeFX II
  Luister met Absolute HD
  SupremeFX II levert gamers van de ROG een uitstekende High-Definition audio-ervaring. De SupremeFX II is voorzien van unieke audio-innovaties zodat gamers tijdens het spelen vijanden kunnen horen aankomen in 3D-omgevingen. SupremeFX II biedt gamers tevens een speciaal hulpmiddel om menselijke stemmen in spellen te benadrukken, en helpt zo dialogen duidelijker en beter verstaanbaar te maken.

  AI Audio 2
  Laat gebruikers heldere, duidelijke geluiden ervaren door herstel van en compensatie voor helderheid en kwaliteit van gecomprimeerde audio in alle films, muziek en spellen. Het voorziet gebruikers tevens van stereo naar multi-kanaals geluidsveld uitbreiding voor realistische voor- en achter omgevingen en gevirtualiseerde surround sound voor toegevoegde vocale helderheid indien gebruikt met stereo speakers of koptelefoons.

  EZ DIY in Stijl
  LCD Poster
  Debuggen met vertaling
  De nieuwe LCD Poster post thans kritieke POST-informatie via een bijzonder vriendelijke en flexibele externe display. Wanneer een systeemstoring optreedt, detecteert de LCD Poster automatisch een apparaatdefect en vertaalt de fouten op het LCD tijdens POST. In tegenstelling tot bij andere concurrerende 2-cijferige displays, hoeven gebruikers geen "wartaal" te lezen om te ontdekken wat er mis is.


  Onboard Schakelaar
  Geen pinnen meer kortsluiten of jumpers verplaatsen
  Met een eenvoudige klik tijdens het overklokken, laat deze exclusieve on-board schakelaar gamers moeiteloos prestaties afstemmen zonder pinnen te hoeven kortsluiten of jumpers te verplaatsen!
  ASUS Q-Connector
  Sluit sneller en nauwkeuriger aan!
  De Q-Connector zorgt dat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.  ASUS Q-Shield
  Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI).
  EZ Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.

  MyLogo3
  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo
  ASUS MyLogo 3 is de nieuwe in het moederbord aanwezige functie waarmee u uw systeem personaliseert en stijl toevoegt via aan te passen en geanimeerde opstartlogo’s.


  Meegeleverde Software

  3D-spel: Company of Heroes - Opposing Fronts
  Company of Heroes - Opposing Fronts is het volgende hoofdstuk in de baanbrekende real-time strategieserie en ondersteunt DirectXR10. Dit op zichzelf staande spel bevat twee unieke legers met complete campagnes. Spelers krijgen als nooit tevoren te maken met snelle, dynamische tactieken, in twee van de zwaarst bevochten Tweede Wereldoorlog-campagnes

  3DMarkR 06 Advanced Edition
  De Gamers' Benchmark
  3DMark is de populairste en meest gezaghebbende 3D-benchmarkapplicatie die wereldwijd door professionals wordt gebruikt. 3DMark06 is de nieuwste versie in de populaire 3DMark-serie, inclusief geavanceerde SM2.0 en HDR/SM3.0 Shader graphics testen en nu ook inclusief single, multiple core en multiple processor CPU-testen als onderdeel van de 3DMark-score! De nauwkeurige diagnostische tool voor prestaties en beeldkwaliteit, ontworpen voor DirectX®9.0c, levert u alle benodigde informatie om alle andere concurrenten schrik aan te jagen.


  KasperskyR Anti-Virus
  De beste bescherming tegen virussen en spyware
  Kaspersky® Anti-Virus Personal biedt individuele gebruikers en thuiskantoren eersteklas antivirus bescherming. Het is gebaseerd op geavanceerde antivirustechnologieën. Het product bevat de Kaspersky® Anti-Virus engine, vermaard om zijn malware detectiecijfers die tot de beste van de industrie behoren.  Quality & RoHS
  Gebruikt Uitsluitend 100% Hoge-kwaliteit Conductieve Polymeer Condensatoren
  Dit moederbord gebruikt uitsluitend hoge-kwaliteit conductieve polymeer condensatoren on-board voor duurzaamheid, verlengde levensduur en verbeterde thermische capaciteit.

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.