M2A74-AM

  M2A74-AM

  • AMD 740G chipset
  • ASUS EPU
  • Turbo key
  • AMD AM3 CPU support
  • 5000 hrs VRM Solid Capacitor
   Product Image
   Phenom™ X4/ Phenom™ X3/ Athlon™ X2/ Athlon™/ Sempron™ processors (socket AM2+/AM2)
   Dit moederbord ondersteunt AMD® Socket AM2+ multi-core processoren. Het is voorzien van dual-channel DDR2 1066 geheugen ondersteuning, een gegevensoverdrachtsnelheid tot 2600MT/s via HyperTransport™ 1.0-gebaseerde systeembus, en AMD® Cool ´n´ Quiet™ Technologie.
   Compatible with Phenom™ II/ Athlon™ X4/ Athlon™ X3/ Athlon™ X2 (AM3 CPU)
   Dit moederbord ondersteunt AMD® AM3 multi-core processoren met unieke L3-cache en levert betere overklokmogelijkheden tegen lager stroomverbruik. Het is voorzien van dual-channel DDR2 1066 geheugen ondersteuning, en verbetert de gegevensoverdrachtsnelheid tot 2600MT/s via HyperTransport™ 1.0-gebaseerde systeembus. Dit moederbord ondersteunt tevens AMD® CPU's volgens het nieuwe 45nm fabricageproces.

   AMD Cool ´n´ Quiet! Technology

   De M2A74-AM ondersteunt AMD Cool 'n' Quiet! technologie, dat de systeemwerking controleert en automatisch CPU-voltage en -frequentie aanpast voor een koele en stille omgeving.


   Dual channel DDR2 1066

   Dit moederbord is het eerste AMD®-platform met native DDR2 1066 ondersteuning. Het biedt hogere gegevensoverdrachtsnelheden en meer bandbreedte ter verbetering van de gegevensoverdrachtsnelheden van het geheugen en de computerefficiency, de systeemprestaties verbeterend voor 3D graphics en andere geheugenintensieve applicaties.

   *DDR2 1066 wordt uitsluitend ondersteund door enkele AM2+/AM3 CPU's. Zie www.asus.com voor een overzicht van ondersteunde CPU-modellen.   Dual-Core CPU
   Profiteer van de buitengewone CPU-kracht van de nieuwste dual-core CPU. De geavanceerde processortechnologie bevat twee fysieke CPU-cores met individueel toegewezen L2-cache om te voldoen aan de toenemende vraag naar krachtiger verwerkingscapaciteit.
   64-bit CPU ondersteuning
   64-bit computergebruik, de technologie die de 32-bit architectuur gaat vervangen, levert geavanceerde systeemprestaties, snellere geheugentoegang en verbeterde productiviteit. Dit moederbord biedt uitstekende compatibiliteit en flexibiliteit door zowel 64-bit als 32-bit architecturen te ondersteunen.


   PCI Express Architecture
   PCI Express is de nieuwste I/O-interconnecttechnologie die het bestaande PCI zal vervangen. Met een 4 keer zo hoge busbandbreedte als de AGP 8X-interface, presteert de PCI Express x16-bus veel beter dan AGP 8X in applicaties zoals 3D-spellen.


   DVI Interface
   DVI (Digital Visual Interface) biedt hoge visuele kwaliteit bij digitale weergaveapparatuur zoals LCD-monitoren. De interface van dit moederbord ondersteunt dubbele VGA-output via zowel DVI-D als RGB en is HDCP-compliant, wat afspelen mogelijk maakt van HD DVD en Blu-ray Disc.

   ASUS EPU
   Energiebesparing op Systeemniveau
   De nieuwe ASUS EPU – 's werelds eerste stroombesparende engine, heeft een upgrade ondergaan naar een nieuwe engine versie 4. Deze levert energiebesparing voor het totale systeem door de huidige PC-belasting te detecteren en de voeding op intelligente wijze in real-time aan te passen. De EPU levert automatisch het meest geschikte stroomverbruik voor de CPU, VGA-kaart, harde schijven en CPU koeling ventilator – en helpt zo stroom en geld te besparen.

   Serial ATA 3Gb/s
   Dit moederbord ondersteunt SATA harde schijven gebaseerd op de nieuwe SATA 3Gb/s opslagspecificatie. Dit maakt RAID 0, RAID 1, RAID 10 en JBOD-configuraties mogelijk voor vier SATA-connectoren.

   Gigbit LAN

   De on-board LAN-controller is een in hoge mate geïntegreerde GbLAN-controller. Deze is uitgebreid met een ACPI-beheerfunctie om efficiënt energiebeheer te bieden voor geavanceerde besturingssystemen.

   High Definition Audio

   Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC! De on-board 6-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie en retasking-functies technologie, die automatisch detecteert en identificeert welke soorten randapparaten zijn aangesloten op de audio I/O-poorten, en gebruikers waarschuwt in het geval van een onjuiste aansluiting, zodat er geen verwarring meer is over Line-in, Line-out en Mic-aansluitingen.   ASUS Q-Fan
   ASUS Q-Fan technologie past op intelligente wijze de CPU-ventilatorsnelheden aan op basis van de systeembelasting en garandeert zo stille, koele en efficiënte werking.

   AI NET2

   Diagnosticeer LAN-verbinding vóór start besturingssysteem!

   AI NET2 detecteert zodra u het systeem aanzet op afstand een kabelverbinding, en rapporteert eventuele defecte verbindingen terug tot op 100 meter met een nauwkeurigheid van 1 meter.   Max. 10 USB 2.0 ports
   USB 2.0 is de nieuwste connectiviteitsstandaard voor de volgende generatie componenten en randapparaten. Achterwaarts compatibel met huidige USB 1.1-randapparatuur, levert USB 2.0 met 480 MB/s tot 40 keer hogere overdrachtssnelheden, voor eenvoudige connectiviteit en ultrasnelle gegevensoverdracht.


   Turbo Key

   ASUS Turbo Key laat gebruikers de powerknop van de PC veranderen in een overklokknop. Na de eenvoudige set-up kan Turbo Key de prestaties verbeteren zonder werk of spel te onderbreken – met slechts één druk op de knop!!
   ASUS CrashFree BIOS3
   ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip.

   ASUS EZ Flash2
   EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.
   MyLogo2
   Verander uw favoriete foto’s in 256-kleuren opstartlogo’s en personaliseer zo uw systeem.
   C.P.R.(CPU Parameter Recall)
   Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.

   GreenASUS
   Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd