M2A-MVP

  M2A-MVP

  - Ondersteuning AMD Socket AM2 CPU

  - AMD 480X CrossFire Chipset + ATI™ SB600

  - PCI Express-architectuur

  - Dual-channel DDR2 800/667/533

  - 1394a ondersteuning

  - AMD Live!™ Gereed

   CPU Kenmerken

   Ondersteunt AMD Socket AM2 Athlon 64 X2 / Athlon 64 FX / Athlon 64 / Sempron

   Het moederbord ondersteunt AMD Socket AM2 single-core Athlon 64/ Sempron en dual-core Athlon 64 X2/ Athlon 64 FX processoren met 2MB/1MB/512KB L2-cache, gebaseerd op 64-bit architectuur. Het is uitgerust met 2000/1600 MT/s HyperTransport Bus, dual-channel ongebufferd DDR2 800 geheugen ondersteuning en AMD Cool 'n' Quiet!-technologie.

   AMD Cool ´n´ Quiet! Technologie
   De M2A-MVP ondersteunt AMD Cool 'n' Quiet! technologie, dat de systeemwerking controleert en automatisch CPU-voltage en -frequentie aanpast voor een koele en stille omgeving.

   Dual-Core CPU
   Profiteer van de buitengewone CPU-kracht van de nieuwste dual-core CPU. De geavanceerde processortechnologie bevat twee fysieke CPU-cores met individuele specifieke L2-cache om te voldoen aan de toenemende vraag naar krachtiger verwerkingscapaciteit.

   ATI Kenmerken

   AMD 480X CrossFire-Chipset

   De AMD 480X CrossFire verbetert de beeldkwaliteit samen met de rendering snelheid, en maakt daarmee een eind aan de noodzaak om de schermresoluties te verlagen om de gewenste hoge beeldkwaliteit te behalen. CrossFire schiet in de roos via de hogere anti-aliasing, anisotropische filtering, shading en texture instellingen waar u om vraagt. Pas uw schermconfiguraties aan, experimenteer met uw geavanceerde 3D-instellingen en controleer het effect via een in real-time 3D-gerenderde preview binnen ATI's Catalyst™ Control Center en bestuur zo uw CrossFire-systeem.

   Geheugen Kenmerken

   Dual-Channel DDR2 800

   DDR2 is de volgende-generatie geheugentechnologie die het huidige DDR gaat vervangen. Met een topsnelheid van 800MHz biedt DDR2-geheugen fantastische prestaties voor 3D-graphics en andere geheugenintensieve applicaties.
   Interface Kenmerken

   PCI Express Architectuur

   PCI Express is de nieuwste I/O-interconnecttechnologie die het bestaande PCI zal vervangen. Met een 4 keer zo hoge busbandbreedte als de AGP 8X-interface, presteert de PCI Express x16-bus veel beter dan AGP 8X in applicaties zoals 3D-spellen. PCI Express x1 presteert dankzij z’n buitengewoon hoge bandbreedte bovendien beter dan de PCI-interface.

   Seriële ATA 3Gb/s
   Het moederbord ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag.

   High Definition Audio
   De on-board 6-kanaals High-Definition audio CODEC zorgt voor hoge-kwaliteit Realtek audio CODEC, die automatisch detecteert en identificeert welke soorten randapparaten zijn aangesloten op de audio I/O-poorten, en gebruikers waarschuwt in het geval van een onjuiste aansluiting, zodat er geen verwarring meer is over Line-in, Line-out en Mic-aansluitingen.
   Gigabit LAN
   De Marvell Gb LAN-controller levert overdrachtsnelheden die tot tien keer sneller zijn dan conventionele 10/100 Ethernetverbindingen. Gigabit LAN is de netwerkstandaard voor de nabije toekomst en is ideaal voor het verwerken van grote hoeveelheden data zoals video, audio en spraak.

   ASUS EZ DIY

   ASUS CrashFree BIOS3

   ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip.

   ASUS EZ Flash2
   Via ASUS EZ Flash kunt u het BIOS updaten voordat het besturingssysteem start. Geen DOS-gebaseerde flash utility en opstartdiskettes meer nodig.


   ASUS O.C. Profile
   Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.

   ASUS Q-Fan2
   ASUS Q-Fan2-technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.

   RoHS


   GreenASUS

   Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit komt overeen met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.