P5B Deluxe/WiFi-AP

  P5B Deluxe/WiFi-AP

  Adjust speed as you wish!

  - Ondersteuning Intel® volgende-generatie 45nm Multi-core CPU
  - Intel LGA775 Platform
  - Intel® Quad-core CPU Gereed
  - Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo Gereed
  - Intel® Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D Gereed
  - Dual-channel DDR2 800/667/533
  - AI NOS™ / AI Gear / AI Nap
  - 8 Phase Power Design
  - Fanless Design - Heat Pipe & Stack Cool 2
  - Array Mic / Noise Filter
  - WiFi-AP Solo
  -Compatibel met alle FSB1333/1066/800/533MHz CPU's behalve Quad-Core

  Extreme Prestaties! Minimaal Geluid! Maximale Energiebesparing!

  Dit moederbord ondersteunt de meest krachtige en energiezuinige Intel® Core™2 processoren. Het is voorzien van de Intel® P965-chipset en ondersteunt DDR2 800MHz dual-channel geheugenarchitectuur. Stiller thermische technologieën – 8-Fasen Voedingsontwerp, Stack Cool 2, Heat Pipe Ontwerp, Q-Fan 2 en Optionele Ventilator – zorgen samen voor een comfortabele omgeving voor processor, geheugen, videokaart en andere componenten zodat deze onderling effectief kunnen samenwerken. Dankzij exclusieve innovatieve hulpprogramma’s – AI NOS™, AI Gear en AI Nap – kunnen gebruikers de werkingssnelheid aanpassen op basis van hun specifieke behoeften. Dit moederbord is een koel en stabiel platform dat extreme prestaties, minimaal geluid en maximale energiebesparing levert!

  AI Lifestyle serie
  De AI Lifestyle-serie moederborden brengen lifestyle en persoonlijk computergebruik samen. Ze bieden betere systeemprestaties zodat u kunt genieten van grafisch-intensieve spellen en applicaties. De audiomogelijkheden op het scherpst van de snede verbeteren de kwaliteit van het geluidsignaal op dramatisch wijze. Het doordachte ontwerp maakt eenvoudige systeem set-up mogelijk. Voor het creëren van een stille omgeving zijn verschillende nieuwe en verbeterde innovaties toegevoegd om geluidsniveau en temperatuur te verlagen. Verander uw manier van leven niet voor een computer. Laat de ASUS Lifestyle-serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw leven verbeteren.

  CPU, Chipset en Grafische mogelijkheden

  LGA775 Intel® 45nm Processor Gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel 45nm CPU die nieuwe microarchitectuur eigenschappen introduceert voor betere prestaties op een bepaalde frequentie, tot 50% grotere L2-caches, en uitgebreide energiebeheermogelijkheden voor nieuwe energie-efficiëntie niveaus.


  LGA775 Intel® Core™2 Processor Gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwst Intel® Core™2 processoren in LGA775-uitvoering. Het ondersteunt tevens Intel® volgende-generatie 45nm Multi-Core CPU's. Dankzij nieuwe Intel® Core™ microarchitectuurtechnologie en 1333/1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2 processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU's ter wereld.

  Intel® P965-Chipset
  De Intel® P965 Express-chipset is de nieuwste chipset ontwikkeld voor ondersteuning van maximaal 8GB dual-channel DDR2 800/667/533 architectuur, 1066/800 FSB (Front Side Bus), PCI Express x16 graphics en multi-core CPU. Het bevat in het bijzonder Intel® Fast Memory Access Technologie die het gebruik van beschikbare geheugenbandbreedte op aanzienlijke wijze optimaliseert en de latentie van de geheugentoegang reduceert.

  Eigenschappen geheugen

  Dual-Channel DDR2 800

  DDR2 is de volgende-generatie geheugentechnologie die het huidige DDR gaat vervangen. Met een topsnelheid van 800MHz, biedt DDR2-geheugen fantastische prestaties voor 3D-graphics en andere geheugenintensieve applicaties.

  Kingston® HyperX® PC2-8500 gereed (standaard overklokken op 1066MHz)
  De Kingston HyperX PC2-8500 is hoogfrequent geheugen dat uitmuntende prestaties levert. Geproduceerd met slechts de beste componenten, zijn de P5B Deluxe en PC2-8500 HyperX-geheugen voor elkaar geoptimaliseerd om maximale prestaties te bereiken. Beide zijn gevalideerd voor stabiliteit en compatibiliteit.
  *De Kingston DIMM-modules worden niet meegeleverd in ASUS-moederbord pakket.


  ASUS Stille Thermische Oplossing

  AI Gear

  Optimaliseer prestaties en stilte naar eigen behoefte!
  Om een balans te vinden tussen zowel systeemprestaties als stilte, laat AI Gear gebruikers kiezen uit profielen voor het instellen van CPU-frequentie en vCore-voltage, om systeemgeluid en stroomverbruik te minimaliseren. Gebruikers kunnen de modus in real-time wijzigen vanuit het besturingssysteem op basis van hun behoeften.

  AI Nap
  Minimaliseer geluid en stroomverbruik indien tijdelijk afwezig!
  Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder lopende taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Bestanden worden terwijl u slaapt gedownload en applicaties gedraaid in de stilste toestand. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.

  8-Fasen Voedingsontwerp


  Koeler en stiller systeem
  Langere levensduur componenten
  Stabieler en betrouwbaarder bij zware belasting en overklokken


  Het ASUS 8-Fasen Voedingsontwerp biedt bijzonder efficiënte werking en genereert minder warmte (minstens 15°C) dan andere conventionele voedingsoplossingen. Het vermindert input rimpelspanning en output rimpelvoltage, wat de CPU en voedingsmodule beschermt tegen het gevaar van hoge stroompieken. Het heeft als voordelen snelle stroomstoot response en stabiliteit, wat met name nuttig is wanneer de CPU onmiddellijk meer stroom nodig heeft tijdens zware belasting of in overklokmodus.


  Ventilatorloos Ontwerp - Stack Cool 2
  Effectieve en geluidloze warmteafvoer
  Stack Cool 2 is een ventilatorloze en geluidloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmteafvoer.

  Ventilatorloos Ontwerp - Heat Pipe

  Nul procent storing
  Ondersteuning side-flow ventilator of passieve koeling

  Het Heat Pipe-ontwerp leidt de door de chipsets gegenereerde warmte op effectieve wijze naar de heatsink bij de I/O-poorten aan de achterzijde, waar het kan worden afgevoerd via de bestaande luchtstroom van de CPU-ventilator of de meegeleverde optionele ventilator. Doelstelling van het innovatieve heat pipe-ontwerp op dit moederbord is dat het baanbrekende ventilatorloze ontwerp geen last heeft van levensduurproblemen, zoals een chipset-ventilator wel heeft. Bovendien biedt het gebruikers opties om een side-flow ventilator of een passieve koeling te installeren. Het Heat Pipe-ontwerp is de betrouwbaarste ventilatorloze thermische oplossing van dit moment.

  Optionele Ventilator (uitsluitend voor Waterkoeling of Passieve Koeling)* Maximaliseer Prestaties Waterkoeling of Passieve Koeling!
  De optionele ventilator is specifiek ontworpen om voldoende luchtstroom te leveren over de CPU-voedingsmodules en het chipsetgedeelte indien waterkoeling of passieve koeling wordt gebruikt, en garandeert zo effectieve warmteafvoer voor het gehele systeem.

  Q-Fan 2
  Past ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan op basis van systeembelasting
  ASUS Q-Fan 2-technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.


  ASUS EZ DIY


  Q-Connector

  Maakt aansluiten snel en nauwkeurig!
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels van het frontpaneel van de behuizing in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.

  O.C. Profiel

  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren

  Het moederbord is uitgerust met het ASUS O.C. Profiel dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.

  CrashFree BIOS 3
  Herstel eenvoudig beschadigde BIOS-gegevens vanaf USB flash disk
  De ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van het aanschaffen van een vervangende BIOS-chip.

  EZ Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf een USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start dit hulpprogramma eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.

  Voedings-LED
  Herinnert u eraan de voedingskabel te ontkoppelen voordat u een apparaat wijzigt
  Het moederbord wordt geleverd met een nieuw ontworpen ASUS Voedings-LED dat in twee kleuren oplicht om de voedingsstatus van het systeem te tonen. Blauw geeft aan dat het systeem in slaap/soft-off modus is, terwijl red betekent dat het systeem AAN staat. Het ASUS Voedings-LED helpt u herinneren het systeem uit te schakelen en de voedingskabel los te koppelen alvorens een moederbordcomponent te verwijderen of aan te sluiten.

  ASUS Overklok Hulpprogramma’s

  AI NOS™
  Verbeter prestaties wanneer u deze het meest nodig hebt!
  Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen. Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. In tegenstelling tot andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt zo uw oneindige behoefte aan snelheid.
  Precision Tweaker
  Behaal maximale systeemprestaties!
  Dit biedt manieren om de systeemprestaties centimeter-voor-centimeter en stap-voor-stap te verbeteren om zo maximale prestaties te behalen! Alles draait hier om het meeste uit uw machine halen en trots te zijn op uw maatwerkcomputer.
  vDIMM - Bepaal zelf hoeveel stroom naar de geheugenmodules gaat. ASUS geeft u 13-staps voltagecontrole naar de DIMM.
  vCore - Ontdek "exact" hoeveel stroom uw CPU nodig heeft. Stem fijnmazig af in stappen van 0,00625 volt tegelijk!!
  SFS (Stepless Frequency Selection) zorgt voor

  - FSB-tuning van 100MHz tot 650MHz in stappen van 1MHz

  Geheugen-tuning van 533MHz tot 1066MHz in stappen van 1MHz
  - PCI Express-frequentie tuning van 100MHz tot 150MHz in stappen van 1MHz


  PEG Link
  Verbeter prestaties videokaart voor superieure videokwaliteit
  Deze nieuwste technologie, PEG (PCI Express Graphics) Link Modus, is een unieke optie die gebruikers de prestaties van de videokaart laat verbeteren voor superieure videokwaliteit. PEG Link laat gebruikers de GPU- en VGA-geheugendoorvoer verhogen via het moederbord BIOS, op dezelfde wijze als systeembus en geheugenbus worden getweakt. PEG Link Modus maakt krachtige videoprestaties mogelijk op DX8- en DX9-applicaties. ASUS-technici hebben met de grootste zorg de parameters afgesteld voor elke individuele PCI Express-kaart om systeemstabiliteit te bieden tijdens hoge-snelheid grafische operaties.

  C.P.R. (CPU Parameter Recall)
  Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.


  ASUS Crystal Sound

  Geluidsfilter
  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
  Deze optie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen.

  Array Microfoon
  Verwijder storing in de ontvangsthoorn
  Verbeter spraakgeoriënteerde applicaties

  De meegeleverde Superbeam Array Microfoon ontvangt uitsluitend het geluid dat uit de ontvangsthoorn komt en negeert uit andere richtingen komend geluid. Dit mechanisme maakt een eind aan een groot aantal storingsbronnen zoals nabijgelegen speakers en galm. Tevens wordt gebruik gemaakt van geavanceerde anti-weerkaatsingstechnieken om echo te reduceren en het effect op de spraakengine te minimaliseren. Deze optie kan spraakgeoriënteerde applicaties zoals Skype, online spellen, videogesprekken en opnames verbeteren.


  Overige Innovatieve Opties

  MyLogo2
  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo
  U kunt uw favoriete foto converteren naar een 256-kleuren opstartlogo voor een kleurrijkere, levendigere afbeelding op uw scherm.

  ASUS WiFi-AP Solo™
  Waarom een draadloze AP kopen in de winkel terwijl u dit ook on-board kunt hebben?
  De WiFi AP Solo™ zorgt voor een nieuw veelzijdigheidsniveau voor uw PC, waarmee het mogelijk wordt een compleet draadloos thuisnetwerk te creëren in ofwel AP-, ofwel draadloze client-modus. Gebruikers kunnen LAN-games spelen, verbinding maken met het Internet, toegang krijgen tot printers en deze delen, en Skype overal gebruiken indien binnen bereik. De WiFi-AP Solo™ biedt deze functies zelfs indien de PC zich in slaapstand bevindt, zodat gebruikers Skype kunnen gebruiken als een ware vervanger voor traditionele telefonie. WiFi-AP Solo™ is een on-board optie, zodat gebruikers zich de kosten van een extra WiFi AP uitsparen.

  Meertalige BIOS
  Helpt u het systeem eenvoudiger en sneller te configureren
  Het meertalige BIOS laat u een taal naar keuze selecteren uit de beschikbare opties. Het gelokaliseerde BIOS setup-menu helpt u uw systeem sneller en eenvoudiger te configureren.

  Interface Opties

  SATA on the Go
  Dit moederbord ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  Dual RAID
  De Intel P965-chipsets zijn uitgevoerd met zes Seriële ATA-connectoren met high-performance RAID-functies in RAID 0, 1, 5 en 10. De JMicron-controller biedt nog eens twee Seriële ATA-connectoren voor RAID 0, 1 en JBOD-functies. Dit moederbord is de ideale oplossing voor het verbeteren van harddiskprestaties en voor gegevensbackupbescherming zonder de extra kosten van uitbreidingskaarten.

  Dual Gigabit LAN
  Het geïntegreerde dual Gigabit LAN-ontwerp laat een PC dienst doen als netwerk gateway voor het beheer van gegevensverkeer tussen twee afzonderlijke netwerken. Deze mogelijkheid garandeert snelle gegevensoverdracht van WAN naar LAN zonder enige toegevoegde arbitratie of latentie.

  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.

  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC! De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Alles vindt plaats op één computer.

  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via een coax S/PDIF-out aansluiting (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.


  RoHS

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie´s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances´ (RoHS). Dit komt overeen met ASUS´ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.