P5B Premium Vista Edition

  P5B Premium Vista Edition

  Verrijk Vista Vermaak via Exclusieve Technologieën!

  - Intel LGA775 Platform
  - Intel® Core™2 Quad/ Extreme/ Duo gereed
  - Intel® Pentium® Extreme/ Pentium® D ondersteuning
  - Dual-channel DDR2 800/ 667/ 533
  - ScreenDUO/ AI Remote/ AP Trigger
  - ASAP/ TPM Ondersteuning
  - AI NOS™/ AI Gear / AI Nap
  - 8-Fasen Voedingsontwerp
  - Heat-pipe Ontwerp & Stack Cool 2
  - ASUS Crystal Sound: Array Microfoon / Noise Filter
  - Alles hoogwaardige Conductieve Polymeer Condensatoren
  Verrijk Vista Vermaak via Exclusieve Technologieën!

  Het P5B Premium Vista Edition moederbord is voorzien van ScreenDUO, AI Remote, ASAP, AP Trigger en TPM ondersteuning, om u volledig te laten genieten van het nieuwste Microsoft Windows Vista™ besturingssysteem. Dit moederbord biedt u tevens de geavanceerde ASUS Quiet Thermal Solution waaronder 8-Fasen Voedingsontwerp, Stack Cool 2, Heat Pipe Ontwerp en Q-Fan 2, voor de creatie van een koele en stabiele omgeving. Dankzij de exclusieve AI NOS™, AI Gear en AI Nap, levert het P5B Premium Vista Edition moederbord extreme prestaties, minimaal geluid en maximale stroombesparing onder Windows Vista™.

  AI Lifestyle-Serie
  De AI Lifestyle-serie moederborden brengen lifestyle en persoonlijk computergebruik samen. Ze bieden betere systeemprestaties zodat u kunt genieten van grafisch-intensieve spellen en applicaties. De baanbrekende audiomogelijkheden verbeteren de kwaliteit van het geluidsignaal op dramatische wijze. Het doordachte ontwerp maakt eenvoudige systeem set-up mogelijk. Om een stille omgeving te creëren, zijn verschillende nieuwe en verbeterde innovaties toegevoegd ter verlaging van geluidsniveau en temperatuur. Verander uw manier van leven niet voor een computer. Laat de ASUS Lifestyle-serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw leven verbeteren.

  CPU, Chipset en Graphics kenmerken

  LGA775 Intel® Core™2 Processor Gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Quad-core processoren in LGA775-uitvoering. Het is dankzij 1066/800MHz FSB uitstekend geschikt voor multi-tasking, multimedia en spelliefhebbers. De Intel® Quad-core is een van de krachtigste CPU’s ter wereld.


  LGA775 Intel® Core™2 Processor Gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™2-processoren in LGA775-uitvoering. Dankzij nieuwe Intel® Core™ microarchitectuur technologie en 1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2 processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU’s ter wereld.
  Intel® P965 Chipset
  De Intel® P965 Express-chipset is de nieuwste chipset ontwikkeld voor ondersteuning van maximaal 8GB dual-channel DDR2 800/667/533 architectuur, 1066/800 FSB (Front Side Bus), PCI Express x16 graphics en multi-core CPU. Het bevat in het bijzonder Intel® Fast Memory Access Technologie die het gebruik van beschikbare geheugenbandbreedte aanzienlijk optimaliseert en de latentie van de geheugentoegang reduceert.

  Geheugen Kenmerken

  Dual-Channel DDR2 800
  DDR2 is de volgende-generatie geheugentechnologie die het huidige DDR gaat vervangen. Met een topsnelheid van 800MHz biedt DDR2-geheugen fantastische prestaties voor 3D-graphics en andere geheugenintensieve applicaties.

  ASUS AI Lifestyle Vista Edition Kenmerken

  ScreenDUO
  Tijdbesparend en eenvoudige toegang tot informatie!
  De ScreenDUO biedt een tweede schermpaneel dat u gemakkelijk belangrijke informatie laat bekijken zonder uw PC te hoeven opstarten. De ScreenDUO synchroniseert informatie met de PC of websites; toont RSS-berichten; vergaderafspraken en andere belangrijke informatie. Dit bespaart u elke keer dat u vitale informatie wilt bekijken de tijd en moeite van het aanzetten van uw PC.

  AI Remote
  Geniet van het plezier en gemak van een afstandsbediening voor uw PC!
  De ASUS AI Remote geeft u ongeëvenaarde controle vanuit uw luie stoel. Met één druk op de knop kunt u snel uw gebruikelijke computeractiviteiten uitvoeren, zoals het AAN/UIT zetten van uw PC; het starten van uw favoriete applicaties door het activeren van de AP Trigger-functie; of het bedienen van AI Gear en AI Nap. De AI Remote biedt u bij Media Player daarnaast het comfort van een traditionele afstandsbediening. Met een ASUS AI Remote in uw hand doet u op afstand meer met uw PC!

  AP Trigger
  Snel uw PC aanzetten en naar uw favoriete applicaties gaan met één druk op de knop!
  De ASUS AP Trigger laat u snel opstarten of direct verder gaan met uw media of favoriete applicaties. Met slechts één druk op de knop van uw AI Remote afstandsbediening, kunt u uw PC snel aanzetten en gelijktijdig voorgeprogrammeerde applicaties starten!

  ASAP (ASUS Accelerated Propeller)
  Ondersteuning Windows Vista ReadyBoost™ technologie voor grotere productiviteit!
  ASAP brengt u ASAP naar uw bestemming. ASAP ondersteunt Windows ReadyBoost™ technologie, wat de systeemprestaties onder Windows Vista verbetert. Profiteer van hogere efficiency en haal meer productiviteit uit uw systeem - ASAP.

  TPM Ondersteuning
  Biedt veilige en beschermde werkomgeving!
  Dit moederbord ondersteunt de Trusted Platform Module (TPM), die u voorziet van verbeterde gegevensbescherming, beveiliging via hoogwaardige encryptie/decryptie, en u verzekert van platformintegriteit. De TPM voldoet aan de Windows Vista BitLocker™ Drive Encryptie hardwarevereisten en zorgt voor een beter beveiligde werkomgeving.


  NB: De TPM-module dient apart te worden aangeschaft!


  ASUS Quiet Thermal Solution

  AI Gear
  Optimaliseer prestaties en stilte naar eigen behoefte!
  Om een balans te vinden tussen systeemprestaties als stilte, laat AI Gear gebruikers kiezen uit profielen voor het instellen van CPU-frequentie en vCore-voltage, om zo systeemgeluid en stroomverbruik te minimaliseren. Gebruikers kunnen de modus op basis van hun behoeften in real-time wijzigen vanuit het besturingssysteem.


  AI Nap
  Minimaliseer geluid en stroomverbruik indien bij tijdelijke afwezigheid
  Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Blijft terwijl u slaapt bestanden downloaden of applicaties draaien in de stilste staat. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.
  8-Fasen Voedingsontwerp


  Koeler en stiller systeem
  Langere levensduur componenten
  Stabieler en betrouwbaarder bij zware belasting en overklokken


  Het ASUS 8-Fasen Voedingsontwerp biedt bijzonder efficiënte werking en genereert minder warmte (minstens 15°C) dan andere conventionele voedingsoplossingen. Het vermindert input rimpelspanning en output rimpelvoltage, wat de CPU en voedingsmodules beschermt tegen het gevaar van hoge stroompieken. Het heeft als voordelen snelle stroomstoot response en stabiliteit, wat met name nuttig is wanneer de CPU onmiddellijk meer stroom nodig heeft tijdens zware belasting of in overklokmodus.

  Ventilatorloos Ontwerp - Stack Cool 2

  Effectieve en geluidloze warmteafvoer

  Stack Cool 2 is een ventilatorloze en geluidloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmteafvoer.


  Ventilatorloos Ontwerp - Heat Pipe
  Nul procent storing
  Ondersteuning side-flow ventilator of passieve koeling

  Het Heat Pipe-ontwerp leidt de door de chipsets gegenereerde warmte op effectieve wijze naar de heatsink bij de I/O-poorten aan de achterzijde, waar het kan worden afgevoerd via de bestaande luchtstroom van de CPU-ventilator of de meegeleverde optionele ventilator. Doelstelling van het innovatieve heat pipe-ontwerp op dit moederbord is dat het baanbrekende ventilatorloze ontwerp geen last heeft van levensduurproblemen, zoals een chipset-ventilator wel heeft. Bovendien biedt het gebruikers opties om een side-flow ventilator of een passieve koeling te installeren. Het Heat Pipe-ontwerp is de betrouwbaarste ventilatorloze thermische oplossing van dit moment.

  Optionele Ventilator (uitsluitend voor Waterkoeling of Passieve Koeling)
  Maximaliseer Prestaties Waterkoeling of Passieve Koeling!
  De optionele ventilator is specifiek ontworpen om voldoende luchtstroom te bieden over de CPU-voedingsmodules en het chipsetgebied bij gebruik van waterkoeling of passieve koeling, en garandeert zo effectieve warmteafvoer voor het gehele systeem.
  Q-Fan 2
  Past ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan op basis van systeembelasting
  ASUS Q-Fan 2-technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.  ASUS EZ DIY

  Q-Connector
  Maak sneller en nauwkeuriger verbinding!
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren

  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.


  CrashFree BIOS 3
  Herstel eenvoudig beschadigde BIOS-gegevens vanaf USB flash disk
  ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip.


  EZ Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf een USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken
  .  Power LED
  Herinnert u eraan de stroomkabel te ontkoppelen alvorens een apparaat te verwisselen
  Het moederbord wordt geleverd met een nieuw ontworpen ASUS Power LED dat in twee kleuren oplicht om de stroomstatus van het systeem te tonen. Blauw geeft aan dat het systeem in slaap/soft-off modus is en rood dat het systeem AAN staat. Het ASUS Power LED helpt u eraan te herinneren het systeem uit te schakelen en de stroomkabel te ontkoppelen vóór het verwijderen of aansluiten van een moederbordcomponent.


  ASUS Overklok Tools

  AI NOS™

  Verbeter prestaties wanneer u dit het meest nodig hebt!
  Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen.

  Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. In tegenstelling tot andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt zo uw oneindige behoefte aan snelheid.


  Precision Tweaker

  Bereik maximale systeemprestaties!
  Dit biedt manieren om de systeemprestaties centimeter-voor-centimeter en stap-voor-stap te verbeteren om zo maximale prestaties te behalen! Alles draait hier om het meeste uit uw machine halen en trots te zijn op uw maatwerkcomputer.

  vDIMM – Bepaal zelf hoeveel stroom naar de geheugenmodules gaat. Dit moederbord geeft u 13-staps voltagecontrole naar de DIMM.

  vCore – Ontdek "exact" hoeveel stroom uw CPU nodig heeft. Stem fijnmazig af in stappen van 0,0125 volt tegelijk!

  SFS (Stepless Frequency Selection) zorgt voor:

  - FSB-tuning van 100MHz tot 650MHz in stappen van 1MHz

  - Geheugen-tuning van 533MHz tot 1066MHz in stappen van 1MHz
  - PCI Express-frequentie tuning van 100MHz tot 150MHz in stappen van 1MHz


  C.P.R. (CPU Parameter Recall)
  Bescherm uw BIOS-gegevens tijdens overklokken.
  Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen
  .

  ASUS Crystal Sound


  Noise Filter

  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
  Deze optie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen.  Array Mic
  Verwijder storing in de ontvangsthoorn
  Verbeter spraakgeoriënteerde applicaties
  De meegeleverde Superbeam Array Microfoon ontvangt uitsluitend het geluid dat uit de ontvangsthoorn komt en negeert uit andere richtingen komend geluid. Dit mechanisme maakt een eind aan een groot aantal storingsbronnen zoals nabijgelegen speakers en galm. Tevens wordt gebruik gemaakt van geavanceerde anti-weerkaatsingstechnieken om echo te reduceren en het effect op de spraakengine te minimaliseren. Deze optie kan spraakgeoriënteerde applicaties zoals Skype, online spellen, videogesprekken en opnames verbeteren.
  Overige Innovatieve Functies

  MyLogo2
  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo
  U kunt uw favoriete foto converteren naar een 256-kleuren opstartlogo voor een kleurrijkere en meer levendige afbeelding op uw scherm.  Multi-language BIOS
  Helpt u het systeem eenvoudiger en sneller te configureren
  Het meertalige BIOS laat u een taal naar keuze selecteren uit de beschikbare opties. Het gelokaliseerde BIOS set-up menu helpt u uw systeem sneller en eenvoudiger te configureren
  .

  Interface Kenmerken

  SATA on the Go
  De P5B ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  Dual RAID
  De Intel P965-chipsets zijn uitgevoerd met zes Seriële ATA-connectoren met hoogwaardige RAID-functies in RAID 0, 1, 5 en 10. De JMicron-controller biedt nog eens twee Seriële ATA-connectoren voor RAID 0, 1 en JBOD-functies. Dit moederbord is de ideale oplossing voor het verbeteren van harddiskprestaties en voor gegevensbackupbescherming zonder de extra kosten van uitbreidingskaarten.


  Dual Gigabit LAN
  Het geïntegreerde dubbele Gigabit LAN-ontwerp laat een PC dienst doen als netwerk gateway voor het beheer van gegevensverkeer tussen twee afzonderlijke netwerken. Deze mogelijkheid garandeert snelle gegevensoverdracht van WAN naar LAN zonder enige toegevoegde arbitratie of latentie.
  IEEE 1394a-interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten

  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC! De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Dit alles vindt plaats op één computer.

  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via een coax en optische S/PDIF-out aansluiting (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.

  Gebruikt Uitsluitend 100% Hoge-kwaliteit Conductieve Polymeer Condensatoren!
  Dit moederbord gebruikt on-board uitsluitend hoge-kwaliteit conductieve polymeer condensatoren voor duurzaamheid, verlengde levensduur en verbeterde thermische capaciteit.

  RoHS


  GreenASUS
  The motherboard and its packaging comply with the European Union´s Restriction on the use of Hazardous Substances (RoHS). This is in line with the ASUS vision of creating environment-friendly and recyclable products and packaging to safeguard consumers´ health while minimizing the impact on the environment.