P5GPL-X SE

  P5GPL-X SE

  - Intel 915PL-chipset
  - Intel LGA775 Pentium 4 CPU
  - Dual-channel DDR400/333
  - PCI Express-architectuur
  - 6-kanaals High-Definition Audio
  - Marvell Gigabit LAN
  - ASUS Hyper Path2
   Ondersteuning Intel® 65nm Single-Core CPU

   Dit moederbord ondersteunt Intel® single-core 65nm Intel® Pentium® 4/ Celeron® processoren. Dit ASUS-moederbord is de ideale oplossing om de prestaties te verbeteren van nieuwe-generatie processoren.   Hyper Path2 – Verminder Latentie Geheugen

   Het innovatieve ASUS Hyper Path2 verkort de latentietijd tussen de CPU en het geheugen aanzienlijk en verbetert de geheugenprestaties zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit.


   CPU Lock Free
   ASUS-moederborden bieden thans de CPU Lock Free-optie, hetgeen het mogelijk maakt om de CPU-multiplier aan te passen tot 14x. De vermindering van de multiplier-waarde biedt meer flexibiliteit in het verhogen van de externe FSB-frequentie om de geheugenbusbandbreedte te verhogen. Profiteer van betere prestaties op de zelfde CPU-werkingssnelheid en verbeter het systeem zonder het uiterste uit de CPU te hoeven halen.   De Beste Keus voor Voorzichtige Consumenten

   Met ondersteuning van de Intel 915PL-chipset, levert de P5GPL-X SE PCI Express x16, Gigabit LAN, dual-channel DDR-geheugen, 6-kanaals High-Definition Audio en Seriële ATA om uw computerbeleving te verbeteren.

   Intel EM64T
   Intel EM64T (Intel® Extended Memory 64 Technology) laat processoren nieuw geschreven 64-bit code draaien en biedt toegang tot grotere hoeveelheden geheugen, wat buitengewone grafische prestaties en hogere gegevensverwerkingsnelheid oplevert. Digitale media-applicaties kunnen van de Intel EM64T profiteren via hoge-kwaliteit video- en audioverwerking alsmede 3D-rendering.

   Intel EIST
   Intel EIST (Enhanced Intel SpeedStep®-technologie) past automatisch het Intel 64-bit processor voltage en de core frequentie aan op basis van de gevraagde systeemprestaties, en creëert zo een zelfbeheerde, laag-stroomverbruik, minder warme en stillere omgeving. Door de combinatie van Intel EIST en ASUS Q-fan technologie (past ventilatorsnelheden aan op basis van systeembelasting), biedt dit moederbord Intel-liefhebbers een uitmuntend stil, koel en efficiënt platform.

   Intel LGA775 Pentium 4 CPU
   Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Pentium 4 CPU van Intel in LGA775-uitvoering. Dankzij 800MHz FSB, Hyper-Threading Technology en kloksnelheden tot 3,8GHz en hoger, is Intels LGA775 Pentium 4 een van de snelste desktop-processoren van dit moment.
   "Opgepast!! CPU-installatie"


   Intel 915PL-chipset
   De Intel 915PL-chipset ondersteunt de nieuwste PC-technologieën zoals LGA775 Pentium 4 CPU, dual-channel DDR-geheugenarchitectuur en PCI Express x16 videokaartinterface. De ICH6 South Bridge biedt verder 4 geïntegreerde SATA-poorten, PCI Express x1-interfaces en 8 hoge-snelheid USB 2.0-poorten.


   PCI Express Architectuur
   PCI Express is de nieuwste I/O-interconnecttechnologie die de bestaande PCI-interface zal vervangen. Met een busbandbreedte die 4 keer zo hoog is als die van de AGP 8X-interface, presteert de PCI Express x16-bus veel beter dan AGP 8X in applicaties zoals 3D-spellen.

   Dual-Channel DDR400
   Dual-channel DDR-technologie verdubbelt de bandbreedte van het systeemgeheugen en tilt daarmee de systeemprestaties tot ver boven die van andere bestaande geheugenoplossingen in de markt. Systeemknelpunten worden verwijderd met uitgebalanceerde architectuur en piek-bandbreedtes tot maximaal 6,4 GB/s.

   ADI SoundMAX High-Definition Audio
   De on-board 6-kanaals High-Definition audio CODEC zorgt voor hoge-kwaliteit ADI AD1986A audio CODEC, die automatisch detecteert en identificeert welke soorten randapparaten zijn aangesloten op de audio I/O-poorten, en gebruikers waarschuwt in het geval van een onjuiste aansluiting. Geen verwarring meer over Line-in, Line-out en Mic-aansluitingen.

   Marvell Gigabit LAN
   De P5GPL-X SE is voorzien van een Gigabit LAN-controller om te voldoen aan uw toenemende netwerkbehoeften. De controller biedt hogere gegevensbandbreedte voor uw behoeften op het gebied van Internet, LAN en het delen van bestanden.

   Seriële ATA
   Seriële ATA is de volgende generatie ATA-specificatie die schaalbare prestaties biedt voor vandaag en morgen. Met een gegevensoverdrachtsnelheid van maximaal 150 MB/s is Seriële ATA sneller dan de huidige Parallelle ATA.

   ASUS Q-Fan technologie
   ASUS Q-Fan technologie past op intelligente wijze en gebaseerd op de systeembelasting de ventilatorsnelheden aan, en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.

   Ondersteuning maximaal 8 USB 2.0-poorten
   USB 2.0 is de nieuwste connectiviteitsstandaard voor de volgende generatie componenten en randapparaten. Achterwaarts compatibel met huidige USB 1.1-randapparaten, levert USB 2.0 met 480 MB/s tot 400 keer snellere overdrachtssnelheden, voor eenvoudige connectiviteit en ultrasnelle dataoverdracht.

   ASUS CrashFree BIOS2
   De CrashFree BIOS 2-optie bevat thans de BIOS autoherstel-functie via een support CD. Gebruikers kunnen indien geen bootdisk beschikbaar is het systeem opnieuw opstarten door middel van de support CD, en vervolgens door het eenvoudige BIOS-autoherstelproces lopen.
   ASUS-moederborden laten gebruikers nu profiteren van deze beschermingsoptie zonder dat geld hoeft te worden uitgegeven voor een optionele ROM.

   C.P.R.(CPU Parameter Recall)
   Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.

   Compliantie met RoHS-richtlijn
   Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances (RoHS)’. Dit komt overeen met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.