P5N32-SLI SE Deluxe

  P5N32-SLI SE Deluxe

  AI Lifestyle Gaming Edition

  NVIDIA SLI Technologie
  NVIDIA® nForce4 SLI x16
  ASUS twee-slots thermisch ontwerp (ASUS exclusief)
  8-Fasen Voedingsontwerp
  SATA on the Go (Externe SATA-poort op achterzijde I/O)
  Ventilatorloos Ontwerp

  Maak de gamer in je wakker.


  ASUS AI Lifestyle moederborden worden ontworpen voor Rust, Stilte en Comfort. Dat is fantastisch, maar voor wie iets anders dan rust in gedachten had, is de P5N32-SLI SE Deluxe ook een prima keus. Dit moederbord is bestemd voor iedereen die niet uit zelfverdediging schiet, die niet alleen auto’s inhaalt omdat hij te laat is, en die een bloedhekel heeft aan sportieve wedstrijden. Eis de hoogste prestaties van je systeem en wees voorbereid op de komst van de volgende grafische revolutie via dubbele x16 PCI-Express SLI. Sta je mannetje, ga de strijd aan, beheers je spel en blijf het altijd de baas.

  NVIDIA SLI™ Technology
  Ultieme Spelprestaties met NVIDIA SLI™ x16-technologie
  NVIDIA® SLI - Scalable Link Interface - profiteert van de verhoogde bandbreedte van de PCI Express-busarchitectuur en bevat intelligente hardware en software die twee GPU’s efficiënt laat samenwerken om wereldschokkende, schaalbare prestaties te leveren. Twee volledige bandbreedte 16-lane PCI Express links zorgen voor maximale grafische prestaties voor volgende-generatie GPU’s en spellen. Biedt tweemaal zo veel PCI Express bandbreedte als x8 SLI-oplossingen! (van www.NVIDIA.com)

  NVIDIA® nForce4 SLI Intel® Edition
  NVIDIA® nForce™4 SLI Intel Edition North Bridge en nForce4 SLI South Bridge - Het ultieme platform voor echte liefhebbers
  Haal de power van NVIDIA® nForce™ 4 SLI voor Intel platforms in huis! De uitstekend presterende NVIDIA nForce 4 SLI MCP’s leveren uitgebreide mogelijkheden voor geavanceerde PC-beveiliging, betrouwbare PC storage, SLI™ technologie, PCI Express busarchitectuur en dubbele DDR2-geheugentechnologie. NVIDIA nForce4 MCP’s bieden Intel-liefhebbers stabiele, betrouwbare, compatibele platformondersteuning voor ultieme PC-prestaties
  .

  Unieke Kenmerken

  ASUS twee-slots thermisch ontwerp (ASUS exclusief)
  ASUS exclusieve twee-slots thermisch ontwerp
  ASUS twee-slots thermisch ontwerp biedt betere luchtstroom en lagere VGA-kaart temperatuur dan de één-slots ontwerpen van andere merken, wat tevens zorgt voor betere systeemstabiliteit en een langere levenscyclus van componenten.

  ~ De Asus is uniek tussen de geteste SLI-borden omdat het voorziet in 2 slots tussen de voor SLI gebruikte x16 PCIe-slots. Alle andere SLI-borden bieden 2 slots tussen de videokaarten. Dit zal een belangrijke overweging zijn voor gebruikers die waterkoeling gebruiken voor hun videokaarten of speciale koeling in gedachten hebben voor het stel SLI-kaarten

  ~ Het biedt twee x16 PCIe-slots, met voldoende tussenruimte om zelfs videokaarten met enorme koelingoplossingen te huisvesten. ~ (uit ASUS A8N-SLI Deluxe review op www.anandtech.com)

  8 Phase Power Design
  Het ASUS 8-Fasen Voedingsontwerp beschermt CPU en voedingsmodule tegen het risico van stroompieken, wat de levensduur van de CPU aanzienlijk verlengt en het systeem stabieler maakt. Bovendien zorgt het voor veel efficiëntere werking zodat minder warmte wordt gegenereerd dan conventionele voedingsoplossingen en dus een koele systeemomgeving wordt bereikt. Dankzij deze sterke energiebron is dit moederbord ideaal voor overklokken.

  SATA on the Go (Externe SATA-poort op achterzijde I/O)
  SATA on the Go ontworpen voor externe SATA-apparaten (ASUS exclusief)

  De externe SATA-poorten aan de achterzijde I/O bieden intelligente set-up, hot-plug en ondersteuning voor maximaal 16 apparaten met poort-multiplier functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  De ASUS P5N32-SLI SE Deluxe ondersteunt volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3 Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en –opslag.

  Stack Cool 2
  Stack Cool 2 is een ventilatorloze en geluidloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmteafvoer.

  Ventilatorloos Ontwerp
  Biedt een koele omgeving zonder alle bagage

  Koelingventilatoren vormen een populaire thermische oplossing, maar zorgen tevens voor geluidsoverlast en kans op storingen. Het ventilatorloze concept van ASUS-moederborden is specifiek ontwikkeld om een koele omgeving te bieden zonder al deze bagage.

  ASUS heeft zich speciale inspanningen getroost om de thermische vraagstukken rond het moederbord aan te pakken, en dan vooral waar het gaat om de gebieden die de CPU, voeding, VGA, North Bridge en South Bridge huisvesten.

  De heatsinks en strategische board lay-out zijn op maat gemaakt om warmte op de meest efficiënte wijze af te voeren.

  Standaard Kenmerken

  LGA775 Intel® Core™2 Processor Gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™2-processoren in LGA775-uitvoering. Dankzij nieuwe Intel® Core™ microarchitectuur technologie en 1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2 processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU’s ter wereld.


  Ondersteunt Intel® Dual/Single-Core 65nm-processoren
  Dit moederbord ondersteunt Intel 65nm Pentium® D/ Intel® Pentium® 4/ Celeron® -processoren. Dit ASUS-moederbord is de ideale oplossing om de prestaties te verbeteren van nieuwe-generatie processoren.
  Intel EM64T
  64-bit computergebruik, de volgende-generatie technologie die de huidige 32-bit architectuur zal vervangen, biedt geavanceerde systeemprestaties, snellere geheugentoegang en verbeterde productiviteit. Dit moederbord biedt uitstekende compatibiliteit en flexibiliteit door ondersteuning van zowel 64-bit als 32-bit architecturen.

  PCI Express Architecture
  PCI Express is de nieuwste I/O-interconnecttechnologie die het bestaande PCI zal vervangen. Met een 4 keer zo hoge busbandbreedte als de AGP 8X-interface, presteert de PCI Express x16-bus veel beter dan AGP 8X in applicaties zoals 3D-spellen. PCI Express x1 presteert dankzij de buitengewoon hoge bandbreedte tot 500MB/s bovendien beter dan de PCI-interface. De hoge-snelheid PCI Express-interface creëert nieuwe gebruiksmogelijkheden op desktop PC’s, zoals Gigabit LAN, 1394b en hoge-snelheid RAID-systemen.

  Maximaliseert spelprestaties

  Precision Tweaker
  Ontworpen voor serieuze overklokkers
  Dit biedt manieren om de systeemprestaties centimeter-voor-centimeter en stap-voor-stap te verbeteren om zo maximale prestaties te behalen! Alles draait hier om het meeste uit uw machine halen en trots te zijn op uw maatwerkcomputer.
  vDIMM -
  Bepaal zelf hoeveel stroom naar de geheugenmodules gaat. ASUS geeft u 8-staps voltagecontrole naar de DIMM
  vCore -
  Ontdek "exact" hoeveel stroom uw CPU nodig heeft. Stem fijnmazig af in stappen van 0,0125 volt tegelijk!
  SFS (Stepless Frequency Selection) zorgt voor
  - FSB-tuning van 133MHz tot 400MHz in stappen van 1MHz
  - Geheugen-tuning van 533MHz tot 1200MHz in stappen van 1MHz
  - PCI Express-frequentie tuning van 100MHz tot 150MHz in stappen van 1MHz

  AI NOS™

  Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen.

  Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. In tegenstelling tot andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt zo uw oneindige behoefte aan snelheid.

  PEG Link voor dubbele VGA-kaarten

  Automatische tuning van spelprestaties voor enkele/dubbele grafische kaarten

  Deze nieuwste technologie, PEG (PCI Express Graphics) Link Modus, is een unieke optie die gebruikers de prestaties van de videokaart laat verbeteren voor superieure videokwaliteit.

  PEG Link laat gebruikers de GPU- en VGA-geheugendoorvoer verhogen via het moederbord BIOS, op dezelfde wijze als systeembus en geheugenbus worden getweakt. PEG Link Modus maakt krachtige videoprestaties mogelijk op DX8- en DX9-applicaties. ASUS-technici hebben met de grootste zorg de parameters afgesteld voor elke individuele PCI Express-kaart om systeemstabiliteit te bieden tijdens hoge-snelheid grafische operaties.

  ASUS CPU Lock Free
  De P5N32-SLI SE Deluxe biedt de CPU Lock Free-optie, die het u mogelijk maakt de CPU-multiplier aan te passen tot 14x. Verlaging van de multiplierwaarde zorgt voor meer flexibiliteit in het verhogen van de externe FSB-frequentie om de geheugenbusbandbreedte te vergroten. CPU Lock Free verbetert de algehele systeemprestaties door synchrone modificatie mogelijk te maken. Profiteer van betere prestaties op de zelfde CPU-snelheid en verbeter uw systeem zonder het uiterste van de CPU te vergen.

  C.P.R.(CPU Parameter Recall)
  Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.

  Uitbreidingsmogelijkheden

  Dubbele Gigabit LAN en AI NET 2

  Het geïntegreerde dubbele Gigabit LAN-ontwerp laat een PC dienst doen als netwerk gateway voor het beheer van gegevensverkeer tussen twee afzonderlijke netwerken. Dit maakt snelle gegevensoverdracht mogelijk van WAN naar LAN zonder enige toegevoegde arbitratie of latentie.

  ASUS AI NET2 detecteert op afstand een kabelverbinding zodra u het systeem aanzet, en rapporteert eventuele defecte verbindingen terug tot op 100 meter met een nauwkeurigheid van 1 meter.

  Dual RAID

  Soepele en efficiënte Multi-RAID oplossing biedt gegevensbescherming en optimale gegevenstoegang.

  De nForce4-chipset is voorzien van vier Seriële ATA-connectoren met high-performance RAID-functies in RAID 0, 1, 0+1, 5 en JBOD.

  De Silicon Image Sil3132-controller biedt 2 additionele SATA 3Gb/s-interfaces en maakt RAID 0- en RAID 1-functies mogelijk voor de beste gegevensbeveiliging.

  IEEE 1394
  De IEEE 1394-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisies, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.

  ASUS Q-Fan2
  ASUS Q-Fan2-technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.

  NVIDIA Kenmerken

  NVIDIA DualDDR2 voor ondersteuning high-performance geheugen

  NVIDIA DASP 3.0: De derde-generatie DASP 3.0 (Dynamic Adaptive Speculative Preprocessor) bestaat uit pre-processoren met als taak het traceren van data threads en het pre-fetchen van de betreffende gegevens. Het is voorzien van vernieuwde architectuur voor verbeterde prestaties en de laagste latentie.

  NVIDIA QuickSync: Ontworpen om het gebruik mogelijk te maken van de hoogst mogelijke FSB- en geheugensnelheden zonder enige negatieve invloed op de systeemprestaties. Uitgerust met QuickSync-synchronisatietechnologie (patent aangevraagd) die geheugenaanvragen en gegevens in de kortst mogelijke tijd overbrengt tussen de FSB en geheugenklokdomeinen, en zo de systeemprestaties maximaliseert.

  NVIDIA ActiveArmor™ - Ongeëvenaarde beveiliging
  Specifieke hardwaregebaseerde ActiveArmor beveiligde netwerk-engine en ActiveArmor Firewall beschermen uw PC tegen hackers en spyware vanaf het moment dat de PC wordt aangezet, en filteren al het ongeautoriseerde of verdachte verkeer. NVIDIA ActiveArmor beveiligt uw PC tegen een groot aantal aanvallen waaronder IP-spoofing en ARP cache poisoning. ActiveArmor is eenvoudig op te zetten en snel te configureren, en biedt remote secure access, toezicht en configuratie voor beheer.

  NVIDIA MediaShield™ - Geavanceerde opslag met RAID-technologie
  Unieke ondersteuning voor vier SATA 3Gb/s en vier ATA-133 drives. RAID 0, RAID 1, RAID 5 en RAID 0+1 ondersteuning maken snelle disk gegevensoverdracht mogelijk. Maakt RAID-arrays mogelijk over zowel SATA als PATA harde schijven en biedt geavanceerde mogelijkheden zoals het NVIDIA schijfalarmeringssysteem dat onmiddellijk waarschuwt zodra een drive niet juist functioneert, en specifiek toegewezen reserveschijven die gegevens automatisch opnieuw opbouwen zodra een niet functionerende harde schijf wordt ontdekt.

  ASUS Speciale Kenmerken

  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via een optische of coax S/PDIF-out aansluiting (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.
  ASUS EZ Flash
  Via EZ Flash kunt u het BIOS updaten voordat het besturingssysteem start. Geen DOS-gebaseerde flash utility en opstartdiskettes meer nodig.

  ASUS POST Reporter
  Een gesproken waarschuwingssysteem tijdens POST informeert gebruikers over eventuele systeemfouten, dus geen gecompliceerde LED-boodschappen meer!

  ASUS MyLogo2
  U kunt uw favoriete foto converteren naar een 256-kleuren opstartlogo voor een kleurrijkere, levendigere afbeelding op uw scherm.

  Meertalige BIOS
  ASUS biedt een gebruiksvriendelijk gelokaliseerd BIOS setup-menu om u te helpen uw systeem zo eenvoudig mogelijk te configureren.

  WinDVD Suite
  ASUS-moederborden worden, ter verdere versterking van het leiderschap in de IT-industrie, nu gebundeld met de veelzijdige InterVideo WinDVD Suite. Deze multifunctionele softwareset bevat de nieuwste multimediasoftware die de multimediamogelijkheden van ASUS-moederborden volledig tot hun recht laat komen! (OEM-versie)