P5N-D

  P5N-D

  Het beste platform combineert krachtige prestaties met geweldige energie-efficiëntie

  - Intel® Core™2 Quad / Core™2 Extreme / Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 Processoren

  - NVIDIA® 750i SLI-chipset

  - ASUS EPU (Energy Processing Unit)

  - ASUS Precision Tweaker 2

  - Ondersteuning PCIe2.0 Dual x16 SLI

  - ASUS Q-Shield

  Product Image
  Het beste platform combineert krachtige prestaties met geweldige energie-efficiëntie

  De P5N-D is een NVIDIA® 750i SLI chipset-gebaseerd moederbord dat krachtige prestaties combineert met geweldige energie-efficiëntie; en NVIDIA® SLI-technologie ondersteunt met PCI Express 2.0 voor extreme grafische prestaties. Is tevens voorzien van ‘s werelds eerste ASUS EPU (Energy Processing Unit), voor het digitaal monitoren en afstemmen van de CPU–voeding met verbeterde VRM efficiency bij zware of lichte belasting – de best mogelijke energie-efficiëntie en –besparingen behalend die helpen het milieu te sparen.

  CPU and Memory Features


  LGA775 Intel® Core™2 Processor gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™2 -processoren in LGA775-uitvoering. Tevens geschikt voor ondersteuning van Intel® volgende-generatie 45nm Multi-Core CPU’s. Met nieuwe Intel® Core™ microarchitectuurtechnologie en 1333/1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2-processor een van de krachtigste en energiezuinige CPU’s ter wereld.

  PCIe 2.0
  Dubbele Snelheid; Dubbele Bandbreedte
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0-apparaten voor dubbele snelheid en bandbreedte, ter verbetering van de systeemprestaties.


  NVIDIA SLI™ Technologie
  NVIDIA SLI™ (Scalable Link Interface) profiteert van de vergrote bandbreedte van de PCI Express-busarchitectuur en bevat intelligente hardware en software die twee GPU’s efficiënt laat samenwerken om wereldschokkende, schaalbare prestaties te leveren. Voor sommige applicaties bijna 2x zo hoge prestaties! (van www.NVIDIA.com)(From www.NVIDIA.com)

  Dual-Channel DDR2-800
  DDR2 is de volgende-generatie geheugentechnologie die het huidige DDR gaat vervangen. Met een topsnelheid van 800MHz, biedt DDR2-geheugen fantastische prestaties voor 3D-graphics en andere geheugenintensieve applicaties.


  ASUS Stille Thermische Oplossing


  ASUS EPU
  Maakt Meest Energie-efficiënte Moederbord ter Wereld Mogelijk
  De ASUS EPU maakt gebruik van innovatieve technologie voor het digitaal monitoren en afstemmen van de CPU-voeding met verbeterde VR response bij zware of lichte belasting.

  In samenwerking met AI Gear 3 helpt dit u de best mogelijke energie-efficiëntie en -besparingen te behalen die helpen het milieu te sparen.

  Ventilatorloos Ontwerp
  Biedt een koele omgeving zonder alle bagage
  Koelingventilatoren vormen een populaire thermische oplossing, maar zorgen tevens voor geluidsoverlast en kans op storingen. Het ventilatorloze concept van ASUS-moederborden is specifiek ontwikkeld om een koele omgeving te bieden zonder al deze bagage

  ASUS heeft zich speciale inspanningen getroost om de thermische vraagstukken rond het moederbord aan te pakken, en dan vooral waar het gaat om de gebieden die de CPU, voeding, VGA en chipsets huisvesten. De heat sinks zijn op maat gemaakt om warmte op de meest efficiënte wijze af te voeren.


  Q-Fan 2
  Past ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan op basis van systeembelasting
  ASUS Q-Fan 2-technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.

  Optionele Ventilator (alleen voor Waterkoeling of Passieve Koeling)
  Maximaliseer prestaties Waterkoeling of Passieve Koeling!
  De optionele ventilator is specifiek ontworpen om voldoende luchtstroom te bieden over het chipset-gebied en CPU-voedingsmodules gebruik van waterkoeling of passieve koeling, en verzekert u zo van effectieve warmteafvoer voor het gehele systeem.

  Gebruikt Uitsluitend 100% Hoge-kwaliteit Conductieve Polymeer Condensatoren!
  Dit moederbord gebruikt uitsluitend hoge-kwaliteit conductieve polymeer condensatoren on-board voor duurzaamheid, verlengde levensduur en verbeterde thermische capaciteit.


  ASUS EZ DIY

  Q-Shield

  Eenvoudige en Comfortabele Installaties
  Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI).

  AI Direct Link
  Razendsnelle Data Link tussen uw PC & Laptop. AI Direct Link kan eenvoudig en efficiënt grote hoeveelheden data overdragen via de netwerkkabel – wat tot 70% van de totale benodigde tijd bespaart. Met AI Direct Link wordt het maken van een back-up of het delen van grote databestanden zoals films of andere media content eenvoudig.

  Q-Connector
  Sluit sneller en nauwkeuriger aan!
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.

  CrashFree BIOS 2
  De CrashFree BIOS2-optie bevat thans de BIOS autoherstel-functie via een support CD. Gebruikers kunnen indien geen bootdisk beschikbaar is hun systeem opnieuw opstarten door middel van de support CD, en vervolgens door het eenvoudige BIOS-autoherstelproces lopen. ASUS-moederborden laten gebruikers thans profiteren van deze beschermingsfunctie zonder dat geld hoeft te worden uitgegeven aan een optionele ROM.

  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren

  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, wat gebruikers de vrijheid geeft om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.

  ASUS Overclocking Tools

  Precision Tweaker 2

  Superfijne Aanpassingen Om Gloednieuw Overklokrecord te Helpen Creëren!
  Stelt de gebruiker in staat het NB Voltage, SB Voltage, Hyper Transport Voltage en het DRAM Voltage aan te passen in stappen van 0,02v, voor finetuning van voltages en het bereiken van de meest nauwkeurige instellingen voor de ultieme maatwerk overklokconfiguratie.

  C.P.R. (CPU Parameter Recall)
  Bescherm uw BIOS-gegevens tijdens overklokken.
  Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.

  Speciale ASUS Kenmerken

  MyLogo2

  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo
  U kunt uw favoriete foto converteren naar een 256-kleuren opstartlogo voor een kleurrijkere en levendigere afbeelding op uw scherm.

  Interface Kenmerken

  Gigabit LAN
  De NVIDIA native Gigabit LAN-controller levert overdrachtsnelheden die tot tien keer sneller zijn dan conventionele 10/100 Ethernetverbindingen. Gigabit LAN is de netwerkstandaard voor de nabije toekomst en is ideaal voor het verwerken van grote hoeveelheden data zoals video, audio en spraak.



  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/videoapparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.

  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC! De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Dit alles vindt plaats op één computer.

  Seriële ATA 3Gb/s
  Dit moederbord is uitgevoerd met vier SATA 3Gb/s-poorten met high-performance RAID-functies in RAID 0, 1, 0+1, 5 en JBOD. Dit is de ideale oplossing voor het verbeteren van harddiskprestaties en voor gegevensbackupbescherming zonder de extra kosten van uitbreidingskaarten


  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde

  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via coax en optische S/PDIF-out aansluitingen (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd..