P5Q

  P5Q

  De Balans tussen efficiency en stroombesparing!

  • Intel LGA775 Platform
  • Intel® P45 chipset
  • ASUS 8-phase Power Design
  • Dual-channel DDR2 1200/1066/800/667 MHz
  • 100% in Japan gemaakte hoge-kwaliteit Conductieve Polymeer Condensators
   VRM 5000hrs lifespan @105°C, 500,000hrs @65°C
  • ASUS EPU-6 Engine
  • ASUS Express Gate
  • ASUS Drive Xpert
  • VRD11.1 CPU support (backward support VRD10.X CPU)

  Product Image

  Fotogalerij

  De P5Q is een Intel® P45 chipset-gebaseerd moederbord dat krachtige prestaties combineert met fantastische energie efficiency; met ondersteuning van DDR2 1200MHz dual-channel geheugenarchitectuur en een PCI Express 2.0 x16-lane voor extreme grafische prestaties. Is tevens voorzien van ´s werelds eerste ASUS EPU-6 Engine, wat het mogelijk maakt de CPU-voeding digitaal te monitoren en af te stemmen met verbeterde VRM efficiency onder zware of lichte belasting – om zo de best mogelijke voedingsefficiency en stroombesparing te behalen voor het helpen redden van het milieu. De P5Q ondersteunt tevens ASUS Express Gate – een Linux besturingssysteem boot-up voor onmiddellijke internettoegang in 5 seconden.

  Kenmerken CPU, Chipset en Graphics
  LGA775 Intel® Core™2 Processor Ready
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™2-processoren in LGA775-uitvoering. Tevens geschikt voor ondersteuning van Intel® volgende-generatie 45nm Multi-Core CPU’s. Dankzij nieuwe Intel® Core™ microarchitectuurtechnologie en 1600/1333/1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2 processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU’s ter wereld..

  PCIe 2.0
  Dubbele Snelheid; Dubbele Bandbreedte
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0-apparaten voor dubbele snelheid en bandbreedte, ter verbetering van de systeemprestaties
  .

  Geheugen Kenmerken
  Dual-Channel DDR2 1200
  Het moederbord ondersteunt DDR2-geheugen, dat vanwege de gegevensoverdrachtsnelheden van 1200/1066/800/667MHz geschikt is om te voldoen aan de hogere bandbreedtebenodigdheden van het nieuwste besturingssysteem, 3D graphics, multimedia en Internetapplicaties. De dual-channel DDR2-architectuur verdubbelt de bandbreedte van uw systeemgeheugen en verbetert zo de systeemprestaties en rekent met piek bandbreedtes tot 19,2 GB/s af met knelpunten.
  ASUS Stroombesparende Oplossing

  ASUS EPU-6 Engine
  Energiebesparing op Systeemniveau
  De nieuwe ASUS EPU – ´s werelds eerste stroombesparende engine, heeft een upgrade ondergaan naar een nieuwe 6 engine versie. Deze levert energiebesparing voor het totale systeem door de huidige PC-belasting te detecteren en de voeding op intelligente wijze aan te passen in real-time. Met auto-fase schakeling voor componenten (waaronder de CPU, VGA-kaart, geheugen, chipset, harde schijven en CPU koeling/systeemventilatoren), zorgt de EPU automatisch voor het meest geschikte stroomverbruik via intelligente acceleratie en overklokken – en helpt zo stroom en geld te besparen.


  AI Nap
  Minimaliseer geluid en stroomverbruik bij tijdelijke afwezigheid!
  Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Blijft terwijl u slaapt bestanden downloaden of applicaties draaien in de stilste staat. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.
  Exclusieve ASUS Kenmerken

  ASUS Express Gate
  Surf op het Internet met 5-seconden opstarttijd zonder Windows te starten
  Met een snelle opstartsnelheid van slechts 5 seconden, biedt de ASUS Express Gate een optionele Linux-besturingssysteem boot-up die u laat profiteren van onmiddellijke toegang tot vaak gebruikte functies zoals Internettoegang, VoIP en Web e-mail, zonder het besturingssysteem te starten.

  * Daadwerkelijke opstarttijd is afhankelijk van hardwareconfiguraties en productmodellen

  ASUS 8-Fasen Voedingsontwerp
  Langere Levensduur & Hogere Efficiency!
  Voedingsefficiency is erg belangrijk voor bedrijfstemperaturen, en ASUS´ 8-fasen VRM-ontwerp is met z’n 95% voedingsefficiency marktleider. Hoogwaardige voedingscomponenten zoals lage RDS (op) MOSFET’s voor minimaal schakelverlies & lagere temperaturen, ferriet-kern spoelen met lager hysteresis verlies, en hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde conductieve polymeer condensatoren garanderen samen langere levensduur van componenten en lager stroomverlies – aldus meer energie efficiency creërend
  .
  100% Hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde Conductieve Polymeer Condensatoren!
  Dit moederbord gebruikt uitsluitend hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde conductieve polymeer condensatoren on-board voor duurzaamheid, verlengde levensduur en verbeterde thermische capaciteit..
  ASUS Stijlvolle heatsink
  De vleugelvormige heatsink omvat een 0-dB thermische oplossing die gebruikers een geluidloze PC-omgeving biedt. De prachtig gevormde vinnen vormen voor moederbordgebruikers niet alleen een upgrade van het visuele genot, maar het speciaal verdikte bodemontwerp koelt tevens op efficiënte wijze de warme luchtstromen af die worden gegenereerd door de North Bridge-chipset. Bruikbaarheid en esthetiek combinerend, geeft de ASUS Patent Wing Heatsink gebruikers een extreem stille koelingervaring met een elegant uiterlijk!!
  ASUS EZ DIY
  Drive Xpert
  Plug & Safe!
  Zonder drivers of BIOS set-ups, is ASUS´ exclusieve Drive Xpert ideaal voor iedereen die gegevens wil beveiligen op harde schijven of de prestaties van de harddisk wil verbeteren zonder lastige, gecompliceerde configuraties. Via Drive Xperts gebruiksvriendelijke grafische gebruikersinterface kunnen gebruikers eenvoudig harddisk back-ups regelen of de overdrachtsnelheid van hun harde schijven verbeteren – er voor zorgend dat er op de gegevens wordt gelet, elk moment van elke dag.

  Fan Xpert
  Actief Stil & Koel
  ASUS Fan Xpert laat gebruikers op intelligente wijze de ventilatorsnelheid van zowel de CPU als de behuizing aanpassen op basis van verschillende omgevingstemperaturen , veroorzaakt door verschillende klimaatomstandigheden in verschillende geografische regio´s en door systeembelasting. Ingebouwde keus uit handige profielen zorgt voor flexibele controle over ventilatorsnelheden, om een stille en koele omgeving te bereiken.

  Q-Shield
  Eenvoudige en Comfortabele Installaties
  Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI).


  AI Direct Link

  Razendsnelle Datalink tussen uw PC & Laptop

  AI Direct Link kan eenvoudig en efficiënt grote hoeveelheden data overdragen via de netwerkkabel – wat tot 70% van de totaal benodigde tijd bespaart. AI Direct Link maakt een back-up of het delen van grote databestanden zoals films of andere media content eenvoudig


  Q-Connector
  Sluit sneller en nauwkeuriger aan!
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.


  CrashFree BIOS 3
  Herstel eenvoudig beschadigde BIOS-gegevens vanaf USB flash disk
  ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip.


  EZ-Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken


  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren
  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.  Precision Tweaker 2
  Superkleine Aanpassingen Om Gloednieuw Overklokrecord te Helpen Creëren!
  Stelt de gebruiker in staat het NB Voltage, FSB termination Voltage, CPU PLL Voltage en het DRAM Voltage aan te passen in stappen van 0,02v, voor finetuning van voltages en het bereiken van de meest nauwkeurige instellingen voor de ultieme maatwerk overklokconfiguratie.  ASUS Crystal Sound
  Noise Filter
  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
  Deze functie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen.

  Overige Innovatieve Functies

  MyLogo2

  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo.

  U kunt uw favoriete foto converteren naar een 256-kleuren opstartlogo voor een kleurrijkere en levendigere afbeelding op uw scherm.

  Industriestandaard

  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.


  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via coax en optische S/PDIF-out aansluitingen (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.


  RoHS

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.