P5Q Deluxe

  P5Q Deluxe

  Het beste gecombineerde platform qua rekenkracht & stroombesparing!

 • ASUS True 16-phase Power Design
 • ASUS EPU-6 Engine
 • ASUS Express Gate SSD
 • ASUS Drive Xpert
 • 100% in Japan geproduceerde Solid Capacitor!
  VRM 5000hrs lifespan @105°C, 500,000hrs @65°C
 • VRD11.1 CPU support (backward support VRD10.X CPU)
  Product Image

  Fotogalerij

  Kenmerken CPU, Chipset en Graphics
  LGA775 Intel® Core™2 Processor Ready
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™2-processoren in LGA775-uitvoering. Tevens geschikt voor ondersteuning van Intel® volgende-generatie 45nm Multi-Core CPU’s. Dankzij nieuwe Intel® Core™ microarchitectuurtechnologie en 1600/1333/1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2 processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU’s ter wereld..

  PCIe 2.0
  Dubbele Snelheid; Dubbele Bandbreedte
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0-apparaten voor dubbele snelheid en bandbreedte, ter verbetering van de systeemprestaties.


  ATI CrossFireX Technologie
  ATI’s CrossFireX verbetert de beeldkwaliteit samen met de rendering snelheid, en maakt daarmee een eind aan de noodzaak om de schermresoluties te verlagen om de gewenste hoge beeldkwaliteit te behalen. CrossFire schiet in de roos via de hogere anti-aliasing, anisotropische filtering, shading en texture instellingen waar u om vraagt. Pas uw schermconfiguraties aan, experimenteer met uw geavanceerde 3D-instellingen en controleer het effect via een in real-time 3D-gerenderde preview binnen ATI´s Catalyst™ Control Center en bestuur zo uw CrossFire-systeem.

  Geheugen Kenmerken
  Dual-Channel DDR2 1200
  Het moederbord ondersteunt DDR2-geheugen, dat vanwege de gegevensoverdrachtsnelheden van 1200/1066/800/667MHz geschikt is om te voldoen aan de hogere bandbreedtebenodigdheden van het nieuwste besturingssysteem, 3D graphics, multimedia en Internetapplicaties. De dual-channel DDR2-architectuur verdubbelt de bandbreedte van uw systeemgeheugen en verbetert zo de systeemprestaties en rekent met piek bandbreedtes tot 19,2 GB/s af met knelpunten.

  Exclusieve ASUS Kenmerken

  ASUS Echte 16-fasen Voedingsontwerp
  Ongeëvenaarde Innovatie met componenten van de beste kwaliteit voor de beste prestaties
  De baanbrekende technologie van 16-fasen VRM-ontwerp is naar ASUS-moederborden gebracht. 16-fasen voedingsontwerp kan de stroomefficiency opvoeren tot 96%+ en door de VRM-module gegenereerde warmte effectief verdrijven, en de temperatuur verder verlagen dan andere VRM-oplossingen. Met hoogwaardige voedingscomponenten zoals lage RDS (op) MOSFET´s, ferriet-kern spoelen met lager hysteresis verlies en 100% hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde conductieve polymeer condensatoren garandeert ASUS´ 16-fasen VRM-ontwerp tevens langere levensduur van componenten, minimaal stroomverlies, en helpt het nooit eerder vertoonde superieure overklokscores te bereiken.

  Beste Kwaliteit Voedingscomponenten
  100% Hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde Conductieve Polymeer Condensatoren! (5.000 uur VRM)
  Lage RDS (op) MOSFET´s met min. schakelverlies & lagere temperatuur, ferriet-kern spoelen met lager hysteresis verlies, en 100% hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde, conductieve polymeer condensatoren met lange levensduur  ASUS EPU-6 Engine
  Energiebesparing op Systeemniveau
  De nieuwe ASUS EPU – ´s werelds eerste stroombesparende engine, heeft een upgrade ondergaan naar een nieuwe 6 engine versie. Deze levert energiebesparing voor het totale systeem door de huidige PC-belasting te detecteren en de voeding op intelligente wijze aan te passen in real-time. Met auto-fase schakeling voor componenten (waaronder de CPU, VGA-kaart, geheugen, chipset, harde schijven en CPU koeling/systeemventilatoren), zorgt de EPU automatisch voor het meest geschikte stroomverbruik via intelligente acceleratie en overklokken – en helpt zo stroom en geld te besparen.

  EPU Video

  ASUS Express Gate SSD
  5 seconden opstarttijd tot online
  Met slechts 5 seconden om online te zijn vanaf het opstarten, is Express Gate de één-stops toegangspoort tot instant fun! Het is een uniek, in het moederbord ingebouwd besturingssysteem. U kunt de populairste Instant Messengers (IM) gebruiken zoals MSN, Skype, Google talk, QQ en Yahoo! Messenger om contact te houden met vrienden, of snel even het weerbericht of uw e-mail controleren vlak voordat u het huis verlaat. Bovendien laat de gebruiksvriendelijke fotomanager u op elk moment uw foto´s bekijken zonder Windows te hoeven starten!
  * Daadwerkelijke opstarttijd is afhankelijk van hardwareconfiguraties en productmodellen  ASUS Drive Xpert
  Plug & Safe!
  Zonder drivers of BIOS set-ups, is ASUS´ exclusieve Drive Xpert ideaal voor iedereen die gegevens wil beveiligen op harde schijven of de prestaties van de harddisk wil verbeteren zonder lastige, gecompliceerde configuraties. Via Drive Xperts gebruiksvriendelijke grafische gebruikersinterface kunnen gebruikers eenvoudig harddisk back-ups regelen of de overdrachtsnelheid van hun harde schijven verbeteren – er voor zorgend dat er op de gegevens wordt gelet, elk moment van elke dag.

  ASUS Stroombesparende Oplossing
  AI Nap
  Minimaliseer geluid en stroomverbruik bij tijdelijke afwezigheid!
  Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Blijft terwijl u slaapt bestanden downloaden of applicaties draaien in de stilste staat. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.

  ASUS Stille Thermische Oplossing
  Tot 20°C (36°F) Koeler - Stack Cool 2
  Effectieve Ventilatorloze Warmteafvoer op 0dB
  Stack Cool 2 is een ventilatorloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) voor effectieve warmteafvoer – temperaturen verlagend met maximaal 20°C
  .

  Esthetische Heat-pipe
  Verlaagt Temperaturen met wel 10°C
  Het esthetische heat-pipe ontwerp leidt de door de chipsets gegenereerde warmte op effectieve wijze naar de heatsink bij de I/O-poorten aan de achterzijde - waar het kan worden afgevoerd via de bestaande luchtstromen van de CPU of een meegeleverde optionele ventilator. Dit innovatieve en baanbrekende ventilatorloze heat-pipe ontwerp verlaagt de temperaturen op effectieve wijze met max. 10°C, zonder de gebruiksduurproblemen van een normale chipset ventilator. Bovendien biedt het gebruikers opties om side-flow ventilatoren of een passieve koeling te installeren. Dit Heat Pipe-ontwerp is de betrouwbaarste ventilatorloze thermische oplossing van dit moment.

  Fan Xpert
  Actief Stil & Koel
  ASUS Fan Xpert laat gebruikers op intelligente wijze de ventilatorsnelheid van zowel de CPU als de behuizing aanpassen op basis van verschillende omgevingstemperaturen , veroorzaakt door verschillende klimaatomstandigheden in verschillende geografische regio´s en door systeembelasting. Ingebouwde keus uit handige profielen zorgt voor flexibele controle over ventilatorsnelheden, om een stille en koele omgeving te bereiken.

  ASUS EZ DIY
  DieHard BIOS
  BIOS Overleeft Alles
  De ASUS Diehard BIOS bestaat uit twee BIOS-chips, een hoofd BIOS en een backup BIOS. De ASUS Diehard BIOS kan automatisch beschadigde hoofd BIOS-gegevens herstellen vanaf de backup BIOS. De technologie bespaart gebruikers het lastige herstellen van het BIOS-bestand of het kopen van een vervangende BIOS-chip


  Q-Shield
  Eenvoudige en Comfortabele Installaties
  Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI).


  Q-Connector
  Sluit sneller en nauwkeuriger aan!
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat
  .

  EZ-Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.


  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren
  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.


  TPM
  Trusted Platform Module (TPM) systeem, dat op veilige wijze sleutels (voor encryptie/decryptie), digitale certificaten, wachtwoorden en gegevens kan opslaan. Een TPM systeem helpt tevens de netwerkbeveiliging te verbeteren, beschermt digitale identiteiten en garandeert platformintegriteit.
  *De TPM-module wordt apart aangeschaft


  Onboard Switch
  Geen pinnen meer kortsluiten of jumpers verplaatsen
  Met een eenvoudige klik tijdens het overklokken, laat deze exclusieve on-board schakelaar gamers moeiteloos prestaties afstemmen zonder pinnen te hoeven kortsluiten of jumpers te verplaatsen!
  !


  ASUS Crystal Sound

  AI Audio 2
  Unieke Thuisbios Technologie On-board

  AI Audio 2 creëert een virtueel centerkanaal dat het overall geluidveld uitbreidt zonder een ‘hekwerk’ effect te introduceren. Behoud van dialogen of soloprestaties met downmixen van multichannels laat u levensechte hoge-kwaliteit audio ervaren.

  Noise Filtering
  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
  Deze functie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen
  .
  Overige Innovatieve Functies
  MyLogo3
  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo. U kunt uw favoriete foto converteren naar een 256-kleuren opstartlogo voor een kleurrijkere en levendigere afbeelding op uw scherm.
  Industriestandaard

  SATA on the Go
  Het moederbord ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt slimme set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  Dual Gigabit LAN
  Het geïntegreerde dubbele Gigabit LAN-ontwerp laat een PC dienst doen als netwerk gateway voor het beheer van gegevensverkeer tussen twee afzonderlijke netwerken. Deze mogelijkheid garandeert snelle gegevensoverdracht van WAN naar LAN zonder enige toegevoegde arbitratie of latentie.

  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.

  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC!
  De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Dit alles vindt plaats op één computer
  .

  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via coax en optische S/PDIF-out aansluitingen (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit..


  RoHS

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.