P5Q Turbo

  P5Q Turbo

  Eenvoudig Overklokken, Uitstekende Prestaties

  • ASUS 8-Phase Power Design
  • ASUS EPU
  • ASUS Drive Xpert
  • TurboV / Turbo Key
  • 100% All High-quality Conductive Polymer Capacitors! (VRM 5000hrs lifespan @105°C, 500,000hrs @65°C)
  Product Image
  CPU, Chipset, Memory, and Graphics Features
  LGA775 Intel® Core™2 Processor Ready
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™2-processoren in LGA775-uitvoering. Tevens geschikt voor ondersteuning van Intel® volgende-generatie 45nm Multi-Core CPU’s. Dankzij nieuwe Intel® Core™ microarchitectuurtechnologie en 1600/1333/1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2 processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU’s ter wereld.

  PCIe 2.0
  Dubbele Snelheid; Dubbele Bandbreedte
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0-apparaten voor dubbele snelheid en bandbreedte, ter verbetering van de systeemprestaties.


  Dual-Channel DDR2 1300
  Het moederbord ondersteunt DDR2-geheugen, dat gegevensoverdrachtsnelheden biedt van 1300/1200/1066/800/667MH, en daarmee voldoet aan de hogere bandbreedtebenodigdheden van het nieuwste besturingssysteem, 3D graphics, multimedia en Internetapplicaties. De dual-channel DDR2-architectuur verbetert zo de systeemprestaties door verdubbeling van de bandbreedte van uw systeemgeheugen en rekent met piek bandbreedtes tot 20,8 GB/s af met knelpunten.
  Exclusieve ASUS Kenmerken
  ASUS 8-Phase Voedingsontwerp
  Langere Levensduur & Hogere Efficiency!
  Voedingsefficiency is erg belangrijk voor operationele temperaturen, en ASUS´ 8-fasen VRM-ontwerp is met z’n 96% voedingsefficiency marktleider. Hoogwaardige voedingscomponenten zoals lage RDS (op) MOSFET’s voor minimaal schakelverlies & lagere temperaturen, ferriet-kern spoelen met lager hysteresis verlies, en hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde conductieve polymeer condensatoren garanderen samen langere levensduur van componenten en lager stroomverlies – aldus meer energie efficiency creërend.


  ASUS Express Gate
  Met slechts 5 seconden opstarttijd, is Express Gate de één-stops toegangspoort tot instant fun! Het is een uniek, in het moederbord ingebouwd besturingssysteem. U kunt de populairste Instant Messengers (IM) zoals MSN, Skype, Google talk, QQ en Yahoo! Messenger gebruiken om contact te houden met vrienden, of snel even het weerbericht of uw e-mail controleren voordat u het huis verlaat. Bovendien laat de gebruiksvriendelijke fotomanager u op elk moment uw foto's bekijken zonder Windows te hoeven starten!

  * Daadwerkelijke opstarttijd is afhankelijk van hardwareconfiguraties en productmodellen

  100% Volledig Hoge-kwaliteit Conductieve Polymeer Condensatoren! (VRM 5000hrs lifespan @105°C, 500,000hrs @65°C)
  Dit moederbord heeft uitsluitend hoge-kwaliteit conductieve polymeer condensatoren on-board voor duurzaamheid, verlengde levensduur en verbeterde thermische capaciteit.
  ASUS Power Saving Solution

  ASUS EPU
  Energiebesparing op Systeemniveau
  De nieuwe ASUS EPU – 's werelds eerste stroombesparende engine, heeft een upgrade ondergaan naar een nieuwe 6 engine versie. Deze levert energiebesparing voor het totale systeem door de huidige PC-belasting te detecteren en de voeding op intelligente wijze aan te passen in real-time. Met auto-fase schakeling voor componenten (waaronder de CPU, VGA-kaart, geheugen, chipset, harde schijven en CPU koeling/systeemventilatoren), zorgt de EPU automatisch voor het meest geschikte stroomverbruik via intelligente acceleratie en overklokken – en helpt zo stroom en geld te besparen.


  ASUS Stille Thermische Oplossingen
  ASUS Stijlvolle heatsink

  De gloednieuwe 2-kleurige heatsink biedt een 0-dB thermische oplossing die gebruikers een geluidloze PC-omgeving biedt. Het gepatenteerde 2-kleurige ontwerp binnen de prachtig vormgegeven vinnen betekenen een upgrade van het visuele genot voor moederbordgebruikers. Bovendien koelt het de door de North Bridge-chipset gegenereerde warme luchtstromen op efficiënte wijze af. Gecombineerd met bruikbaarheid en esthetiek, geeft ASUS' gepatenteerde 2-kleurige Wing Heatsink gebruikers een extreem stille koelingervaring met een elegant uiterlijk!  Fan Xpert

  Actief Stil & Koel
  ASUS Fan Xpert laat gebruikers op intelligente wijze de ventilatorsnelheid van zowel de CPU als de behuizing aanpassen op basis van verschillende omgevingstemperaturen, veroorzaakt door verschillende klimaatomstandigheden in verschillende geografische regio's en door systeembelasting. Ingebouwde keus uit handige profielen zorgt voor flexibele controle over ventilatorsnelheden, om een stille en koele omgeving te bereiken.  ASUS Overclocking Tools
  TurboV

  Voel de adrenaline rush van real-time overklokken – nu realiteit met de ASUS TurboV. Deze eenvoudige overklok tool laat u overklokken zonder het besturingssysteem te verlaten of opnieuw op te starten; en z'n gebruiksvriendelijke interface zorgt dat overklokken slechts enkele klikken verwijderd is. Bovendien bieden de ASUS overklokprofielen in TurboV de beste overklokinstellingen voor verschillende scenario's.


  Turbo Key
  ASUS Turbo Key laat gebruikers de powerknop van de PC veranderen in een overklokknop. Na de eenvoudige set-up kan Turbo Key de prestaties verbeteren zonder werk of spel te onderbreken – met slechts één klik!!

  Precision Tweaker 2
  Superkleine Aanpassingen Om Gloednieuw Overklokrecord te Helpen Creëren!
  Stelt de gebruiker in staat het NB Voltage, FSB Termination Voltage, CPU PLL Voltage en het DRAM Voltage aan te passen in stappen van 0,02v, voor finetuning van voltages en het bereiken van de meest nauwkeurige instellingen voor de ultieme maatwerk overklokconfiguratie.  ASUS EZ DIY
  Drive Xpert
  Actief Stil & Koel

  ASUS Fan Xpert laat gebruikers op intelligente wijze de ventilatorsnelheid van zowel de CPU als de behuizing aanpassen op basis van verschillende omgevingstemperaturen, veroorzaakt door verschillende klimaatomstandigheden in verschillende geografische regio's en door systeembelasting. Ingebouwde keus uit handige profielen zorgt voor flexibele controle over ventilatorsnelheden, om een stille en koele omgeving te bereiken.


  CrashFree BIOS 3
  Herstel eenvoudig beschadigde BIOS-gegevens vanaf USB flash disk
  ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip.


  Q-Shield
  Eenvoudige en Comfortabele Installaties
  Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI).


  Q-Connector
  Sluit sneller en nauwkeuriger aan!
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.


  EZ-Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.


  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren
  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.


  ASUS Crystal Sound
  Noise Filter
  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
  Deze functie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen.

  Overige Innovatieve Functies

  MyLogo2

  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo

  U kunt uw favoriete foto converteren naar een 256-kleuren opstartlogo voor een kleurrijkere en levendigere afbeelding op uw scherm.

  Industry Standard

  SATA on the Go
  Het moederbord ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt slimme set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.


  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.


  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC!
  De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Dit alles vindt plaats op één computer.  S/PDIF-out on Back I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via coax en optische S/PDIF-out aansluitingen (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit..

  RoHS

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.