P6X58D Premium

  P6X58D Premium

  Beste Keus voor Extreem Overklokken en Overdrachttechnologie van de Toekomst!

  · Intel® LGA1366 Platform & Intel® X58/CH10R chipset
  · Volgende-generatie 32nm 6-Core Processor Ready!
  · Echte USB3.0 en SATA 6Gb/s ondersteuning!
  · ASUS True 16+2 Fasen Voedingontwerp
  · 3-Weg SLI & Quad-GPU CrossFireX ondersteuning!
  · MemOK!
  Product Image
  CPU, Chipset en Graphics kenmerken
  LGA1366 Intel® Bloomfield Processor Ready

  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™ i7-processoren in LGA1366-uitvoering, met geïntegreerde geheugencontroller voor ondersteuning van 3-kanaals (6 DIMM's) DDR3-geheugen. Met ondersteuning van Intel® QuickPath Interconnect (QPI) met systeembus tot 6,4GT/s en een max. bandbreedte tot 25,6GB/s, is de Intel® Core™ i7-processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU's ter wereld.

  3-Weg SLI en Quad-GPU CrossFireX ondersteuning!

  Flexibele Multi-GPU oplossingen, je Favoriete Wapen!
  De P6X58D Premium doorbreekt grenzen om u multi-GPU keus te brengen van ofwel SLI™ ofwel CrossFireX. Het moederbord is voorzien van een dedicated graphics engine op het krachtigste Intel X58-platform om PCIe-allocatie in meervoudige GPU-configuraties te optimaliseren. Sta klaar voor een gloednieuwe speelstijl zoals u het nog nooit hebt ervaren!

  Intel X58

  De Intel® X58 Express Chipset is een van de krachtigste chipsets, ontworpen voor ondersteuning van de Intel® Core™ i7-processoren in LGA1366-uitvoering en Intel®’s volgende-generatie systeem Interconnect-interface, Intel® QuickPath Interconnect (QPI), wat verbeterde prestaties biedt door gebruik te maken van seriële point-to-point links, verbeterde bandbreedte en stabiliteit mogelijk makend. Ondersteunt tevens tot 36 PCI Express 2.0 lanes, en biedt daarmee betere grafische prestaties.

  PCIe 2.0

  Dubbele Snelheid; Dubbele Bandbreedte
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0-apparaten voor dubbele snelheid en bandbreedte, ter verbetering van de systeemprestaties.

  Overdrachttechnologie van de Toekomst

  Echte SATA 6Gb/s ondersteuning

  Ervaar de Toekomst van Opslag!
  Dankzij ondersteuning van de volgende-generatie Seriële ATA (SATA) opslaginterface levert dit moederbord gegevensoverdrachtsnelheden tot 6Gbps. Daarnaast zorgt het voor verbeterde schaalbaarheid, sneller ophalen van gegevens en verdubbelde bandbreedte vergeleken met huidige bussystemen.


  Echte USB 3.0 ondersteuning

  10x snellere gegevenssnelheden!
  Ervaar ultrasnelle gegevensoverdracht op 4,8Gbps met USB 3.0--de nieuwste connectiviteitsstandaard. Gemaakt om eenvoudig verbinding te maken met volgende-generatie componenten en randapparatuur, zet USB 3.0 gegevens 10x sneller over en is het tevens achterwaarts compatibel met USB 2.0 componenten.

  Geheugen Kenmerken

  Triple-Channel DDR3 2000(O.C.) / 1333 / 1066 ondersteuning

  Het moederbord ondersteunt DDR3-geheugen, dat vanwege de gegevensoverdrachtsnelheden van 2000 (overklokt)/1333/1066MHz voldoet aan de hogere bandbreedtebenodigdheden van de nieuwste 3D graphics, multimedia en Internetapplicaties. De triple-channel DDR3-architectuur verdubbelt de bandbreedte van uw systeemgeheugen en verbetert zo de systeemprestaties

  ASUS Xtreme Phase

  ASUS Echte 16+2 Fasen Voedingontwerp

  Ongeëvenaarde Innovatie met componenten van de beste kwaliteit voor de beste prestaties
  Het baanbrekende 16+2-fasen VRM-ontwerp is nu te vinden op ASUS-moederborden. 16+2-fasen voedingontwerp (16-fasen voor vCore en extra 2-fasen voor QPI/Geheugencontroller binnen de CPU) levert de hoogste voedingsefficiency, en genereert daarmee minder warmte om zo de overklokmogelijkheden doeltreffend te vergroten. Met hoogwaardige voedingscomponenten zoals lage RDS(on) MOSFET’s, ferriet-kern spoelen met lager hysteresis verlies en 100% hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde conductieve polymeer condensatoren, garandeert ASUS' 16+2-fasen VRM-ontwerp tevens langere levensduur van componenten en minimaal stroomverlies.

  ASUS Exclusieve Overklokfunctie

  ASUS TurboV

  Nieuwe overklokrecords dankzij Real-Time Superprecieze Afstemming

  Voel de adrenaline rush van real-time overklokken – dat is nu realiteit dankzij ASUS TurboV. Dit extreme overklokhulpprogramma laat u nieuwe ambities realiseren op overklokgebied, via een geavanceerde en gebruiksvriendelijke interface – deze laat u overklokken zonder het besturingssysteem te hoeven verlaten of opnieuw op te starten. Met micro aanpassingen van de CPU PLL, NB, NB-PCIe en DRAM voltages in 0,02v intervallen zijn er geen grenzen – alleen extreme resultaten om nieuwe overklokrecords te verbreken!


  ASUS Exclusieve Functies

  ASUS EPU

  Energiebesparing op Systeemniveau
  De nieuwe ASUS EPU – 's werelds eerste stroombesparende engine, heeft een upgrade ondergaan naar een nieuwe 6-engine versie. Deze levert energiebesparing voor het totale systeem door de huidige PC-belasting te detecteren en de voeding op intelligente wijze in real-time aan te passen. Met auto-fase schakeling voor componenten (waaronder de CPU, VGA-kaart, geheugen, chipset, drives en systeemventilator), zorgt de EPU automatisch voor het meest geschikte stroomverbruik via intelligente acceleratie en overklokken – en helpt zo stroom en geld te besparen.

  ASUS Express Gate SSD

  Van 0 tot Internet in Seconden!
  Express Gate™ is een ASUS-exclusief besturingssysteem dat u voorziet van snelle toegang tot het Internet en de belangrijkste applicaties, alvorens Windows® te starten.

  MemOK!

  Elk geheugen is helemaal OK!
  MemOK! belooft u snelle geheugen opstartcompatibiliteit. Dit opmerkelijke geheugenredmiddel lost met een simpele druk op de knop geheugenproblemen op. MemOK! is in staat 'failsafe' instellingen te bepalen en verbetert het succesvol opstarten van het systeem op dramatische wijze. Breng uw systeem binnen de kortste keren weer aan de praat!

  ASUS Stille Thermische Oplossing

  ASUS Ventilatorloos Ontwerp – Heat pipe oplossing

  Het Heat Pipe-ontwerp leidt de door de chipsets gegenereerde warmte op effectieve wijze naar de heatsink bij de I/O-poorten op het achterpaneel. Hier kan de warmte worden afgevoerd via de bestaande luchtstroom van de CPU-ventilator of een meegeleverde optionele ventilator. Doelstelling van het innovatieve heat pipe-ontwerp op dit moederbord is dat het baanbrekende ventilatorloze ontwerp geen last heeft van levensduurproblemen, zoals bij een chipset-ventilator. Bovendien biedt het gebruikers opties om een side-flow ventilator of passieve koeling te installeren. Het Heat Pipe-ontwerp is tot op heden de betrouwbaarste ventilatorloze thermische oplossing.

  Fan Xpert

  Actief Stil & Cool
  ASUS Fan Xpert laat gebruikers op intelligente wijze de ventilatorsnelheid van zowel CPU als behuizing aanpassen op basis van verschillende omgevingstemperaturen. Deze verschillen worden veroorzaakt door wisselende klimaatomstandigheden in verschillende geografische regio's en door de systeembelasting. Een ingebouwd aanbod van handige profielen zorgt voor flexibele controle over ventilatorsnelheden, om een stille en koele omgeving te bereiken.

  Tot 20°C (36°F) koeler - Stack Cool 3+

  Effectieve Ventilatorloze Warmteafvoer op 0dB
  Stack Cool 3+ is een ventilatorloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend en geluidloos over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmteafvoer – temperaturen verlagend met tot wel 20°C.

  ASUS Crystal Sound

  DTS Surround Sensation UltraPC

  DTS Surround Sensation UltraPC levert een buitengewone 5.1 surroundervaring via de meest gebruikelijke PC audio apparatuur - uw bestaande stereo speakers of koptelefoon. Naast virtuele surround, zorgt “Bass Enhancement” voor krachtigere, laagfrequente bassen, terwijl “Voice Clarification” duidelijk verstaanbare menselijke spraak biedt, zelfs met luid achtergrondlawaai. Dankzij deze technologieën kunt u eenvoudig betere thuisbios audio ervaren.

  Noise Filter

  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opname
  Deze functie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens tijdens het opnemen uit de binnenkomende audiostream.

  ASUS EZ DIY

  ASUS On-board Schakelaar

  Met een eenvoudige klik tijdens het overklokken, laat deze exclusieve on-board schakelaar gamers moeiteloos prestaties afstemmen zonder pinnen te hoeven kortsluiten of jumpers te verplaatsen!


  Q- Shield

  Eenvoudige en Comfortabele Installatie
  Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI).

  EZ-Flash 2

  Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.

  ASUS Q-Design

  Snel DHZ’en, Eenvoudig DHZ’en!
  ASUS Q-Design verbetert uw DHZ-ervaring. Alles aan de Q-LED, Q-Slot en Q-DIMM ontwerpen versnelt en vereenvoudigt het DHZ-proces!

  Q-Connector

  Sluit snel en nauwkeurig aan!
  De ASUS Q-Connector laat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.

  O.C. Profile

  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijuit favoriete overklokinstellingen delen en distribueren
  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, wat gebruikers de vrijheid geeft om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.

  Industriestandaard

  IEEE 1394a interface

  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.

  S/PDIF-out on Back I/O Port

  This motherboard provides convenient connectivity to external home theater audio systems via coaxial and optical S/PDIF-out (SONY-PHILIPS Digital Interface) jacks. It allows to transfer digital audio without converting to analog format and keeps the best signal quality.

  RoHS

  GreenASUS

  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.