Colorist en DaVinci Resolve-instructeur bij VISION2SeeBlake Jones

Een echte game changer...

Als colorist met meer dan dertig jaar ervaring in de grading van films, commercials en tv-programma's weet ik hoe belangrijk het is om een monitor te hebben waarop je kunt vertrouwen. Toen ik de Asus PA32UC-K monitor begon te gebruiken, vroeg ik me af hoe deze zich zou verhouden tot andere grading-monitoren die ik heb gebruikt. Ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk ben. De prestaties, kwaliteit en stabiliteit van de monitor zijn uitzonderlijk. Ik was verbaasd dat er zelfs een kalibratieprobe bij zat, samen met interne kalibratiesoftware.

Ik heb de kalibratie uitgeprobeerd met de meegeleverde probe. Deze werkte feilloos en leverde prima resultaten. Ik heb ook de firmware in de monitor bijgewerkt, die regelmatig upgrades krijgt, wat ook heel makkelijk te doen is.

De menustructuur in de monitor is geweldig en gemakkelijk te gebruiken. De voet die bij de monitor wordt geleverd is uiterst robuust en zeer flexibel. Ik ben zeer kritisch over kijkhoeken, want als je met een klant beelden aan het beoordelen bent, moet je zeker weten dat je klant hetzelfde resultaat ziet als jij. Dit bleek geen probleem met deze monitor.

De monitor heeft ook het gebruikelijke gestroomlijnde ontwerp zoals te zien is in andere Asus-producten. Hij wordt uiterst goed verpakt geleverd en de documentatie is uitstekend.

Ik heb deze monitor ook getest naast andere HDR-monitoren en ik moet zeggen dat hij het zeker kan opnemen tegen monitoren met veel hogere prijskaartjes. Voorheen werd de HDR-monitormarkt gedomineerd door veel duurdere monitoren. Dit is een echte game changer, want deze monitor is echt uitzonderlijk.

Ik geef vaak les in color grading en studenten vragen altijd naar grading-monitoren. Ik aarzel geen moment om deze monitor aan te bevelen. Uiteindelijk voel ik me zeer op mijn gemak met deze monitor als mijn grading-referentiescherm in de grading suite.