Deals
Support

PRIME B560M-K

 • Waar te koop
Intel® B560 (LGA 1200) mATX-moederbord met PCIe® 4.0, twee M.2-slots, 8 vermogensfasen, Intel® 1 Gb Ethernet, HDMI, D-Sub, USB 3.2 Gen 1 achter, TPM-header, RGB-header, mATX-moederbord
 • Intel® LGA 1200-socket: Klaar voor 11e gen. Intel® Core™ processors
 • Verbeterde voedingsoplossing: 8 vermogensfasen, lichtmetalen spoelen en duurzame condensatoren voor stabiele vermogensafgifte
 • Uitgebreide koeling: VRM-koellichaam, PCH-koellichaam
 • Ultrasnelle connectiviteit: PCIe 4.0, Intel® 1 Gb Ethernet, ondersteuning USB 3.2 Gen 1 achter
Win11
OP product mainImage
PRIME B560M-K PRIME B560M-K
 • 2 x USB 2.0

 • 1 x HDMI

 • 1 x D-Sub

 • 4 x USB 3.2 Gen1

 • 1 x Intel® I219-V 1Gb Ethernet

 • 3 x Audio-aansluiting

 • PCIe 4.0/3.0 x16
    ● ASUS SafeSlot Core ondersteuning

 • 1 x M.2 2280 PCIe 3.0 x4 & SATA-modus

 • Audiofuncties
     ● Hoogwaardige Japanse audiocondensatoren
     ● Audio-afscherming
     ● Speciale audio PCB-lagen

 • 1 x SPI-TPM header

 • DIGI+ VRM

 • RGB-aansluiting

 • DDR4 5000 (OC) ondersteuning

 • Intel® Socket LGA1200 voor 11e gen. Intel® Core™ processors & 10e gen. Intel® Core™, Pentium® Gold en Celeron® processors

 • 2 x front USB 3.2 Gen 1

 • 1 x M.2 2280 (PCIe 4.0 x4-modus)

 • Intel® B560-chipset

 • 6 x SATA 6Gb/s

 • 4 x front USB 2.0

ASUS Prime-serie moederborden zijn deskundig ontworpen om het volledige potentieel van 10e en 11e generatie Intel® Core™ processors te ontsluiten. Met een robuust voedingsontwerp, uitgebreide koeloplossingen en intelligente tuningopties biedt de Prime B560M-K dagelijkse gebruikers en pc-zelfbouwers een scala aan opties voor het tunen van de prestaties via intuïtieve software- en firmwarefuncties.

Tune It Your Way

Uitgebreide regelaars staan aan de basis van de ASUS Prime-serie. Het Prime B560-moederbord bevat flexibele tools om elk aspect van uw systeem te tunen, zodat u de prestaties zodanig kunt tweaken dat ze perfect passen bij de manier waarop u werkt, om zo uw productiviteit te maximaliseren.

Allround energie-efficiëntie

Dankzij de Energy Processing Unit (EPU) profiteert u van energiebesparing voor het hele systeem. De EPU optimaliseert automatisch het stroomverbruik en maximaliseert besparingen via de Away-modus (Afwezigheidsmodus).

Flexibele koelingregelaars

PRIME 500-serie moederborden bieden uitgebreide controle over behuizingventilatoren via de inbegrepen Fan Xpert-software. De Auto-Tuningmodus configureert alle parameters op intelligente wijze met één klik.

Nauwkeurige digitale stroomregeling

De Digi+ Voltage Regulator Module (VRM) zorgt voor real-time controle over het spanningsverval, door automatisch te schakelen tussen frequentie- en vermogensefficiëntie-instellingen. Het stelt u ook in staat om uw CPU te fine-tunen voor ultieme stabiliteit en prestaties.

* Specificaties verschillen per model

ASUS AI Overclocking

ASUS AI Overclocking is een intelligent hulpprogramma dat het maximale uit een build helpt te halen door de CPU en koelsysteem automatisch te profileren om optimale spannings- en frequentie-instellingen te voorspellen.

De intuïtieve AI Overclocking gebruikersinterface is toegankelijk via de AI Suite-software in Windows of direct via het UEFI en is geschikt voor gebruikers van elk niveau. Een reeks aanpasbare instellingen is beschikbaar voor doorgewinterde overklokkers, en er is een auto-tuning optie voor beginners.

AI Overclocking in een oogopslag

Ontworpen door deskundigen

De kern van AI Overclocking is een bedrijfseigen algoritme dat is ontwikkeld door ROG R&D-technici die met wereldberoemde overklokkers hebben gewerkt om een tool te creëren voor gebruikers van elk niveau.

Voorspellend voordeel

Het algoritme analyseert uw CPU en koelsysteem en voorspelt op basis daarvan de optimale instellingen. De software gebruikt deze instellingen vervolgens om het overklokproces automatisch te begeleiden, door frequentie en spanning in balans te brengen.

Realtime aanpassingen

De software bewaakt elke minuut de werklast, systeemtemperatuur, ventilatorsnelheid en het stroomverbruik en voert in realtime aanpassingen uit om continu optimale prestaties te garanderen.

AI Overklokgids

De AI Overklokgids geeft gedetailleerde informatie en instructies over hoe het systeem handmatig is af te stemmen. Het is te bereiken door de F11-sneltoets in te drukken.

Core Group Loading

Voor high-core count processors zoals de Z590 geeft AI Overclocking de gegevens weer volgens de core-groep. Dit geeft adaptieve controle op basis van de status van de core-groepen (3 / 5 / 8 / alle cores) en verschaft gebruikers de doelfrequentie- en voltageschattingen die nodig zijn voor handmatige afstemming.

AI Overclocking in AI Suite

On-board intelligentie laat gebruikers automatisch overklokken met volledige, flexibele controle die beschikbaar is via 5-Way Optimization binnen AI Suite (in Windows).

AI Cooling

De ASUS AI Cooling-functie zal automatisch de op het moederbord aangesloten ventilatoren beheren en aansturen om optimale instellingen te garanderen op basis van de huidige systeembelasting en temperatuur.

Zelf-aanpassende ventilator-tuning

CPU-temperatuurdetectie

AI Cooling detecteert CPU-temperaturen en gebruikt een bedrijfseigen algoritme om de laagste ventilatorsnelheid te berekenen die nodig is om het systeem effectief te koelen en het ventilatorgeluid laag te houden.

Geautomatiseerde optimalisatie

Bij stabiele systeembelasting verlaagt de software vervolgens automatisch de snelheid van de ventilator* tot de optimale instelling, waardoor het geluid van de ventilator afneemt zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. *Ventilatoren moeten zijn aangesloten op de volgende headers voor AI Cooling-regeling: CPU_FAN / CPU_OPT / CHA_FAN / M.2_FAN / H_AMP / RAD_FAN

Voortdurende bewaking

AI Cooling blijft het systeem bewaken en de ventilatorsnelheid aanpassen op basis van de huidige belasting.

Activering met één klik

AI Cooling kan eenvoudig worden geactiveerd via het Fan Xpert 4 dashboard in ASUS AI Suite 3. Eenmaal geactiveerd, zal het alle handmatige bedieningen opheffen.

Ventilatorsnelheid referenties

Voor degenen die de voorkeur geven aan handmatige regeling, biedt AI Cooling referentiepunten in een grafiek die de snelheid van de ventilator weergeeft in relatie tot de temperatuur, als leidraad voor de ventilatorinstellingen.

UEFI BIOS

Het gerenommeerde ASUS UEFI BIOS biedt alles wat u nodig hebt voor het configureren, tweaken en afstellen van uw systeem. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, naast uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.

Geavanceerde tuning voor serieuze tweakers

Een intuïtieve, via het UEFI aangeboden Advanced-modus geeft u volledige controle. Een ingebouwde zoekfunctie maakt het gemakkelijk om opties te vinden, en diverse geavanceerde functies maken het mogelijk om op intelligente wijze genuanceerde aanpassingen aan te brengen, zodat u de prestaties precies zo kunt afstellen als u wilt.

Zoekfunctie
Vind snel en eenvoudig de gezochte optie of instelling.

ASUS Gebruikersprofiel
Zet configuratie-instellingen over tussen verschillende BIOS-versies of deel ze met vrienden.

Snelle en gemakkelijke configuratie

De EZ-modus geeft vitale instellingen en statistieken weer en biedt ook geleide wizards, slepen-en-neerzetten-functionaliteit en één-klik toepassing van belangrijke instellingen - dit alles om u te helpen uw installatie in een mum van tijd aan de praat te krijgen.

Intuïtieve grafische ventilatorregeling
Fijnafstemming van individuele ventilatorinstellingen, simpelweg door met de muis een curve te verslepen.

EZ XMP
Verbeter DRAM-prestaties met één klik.

Terug naar Tune It Your Way

Cool to the Core

De Prime B560-serie is ontworpen met meerdere on-board koellichamen en een reeks van hybride ventilatorheaders om ervoor te zorgen dat uw installatie koel en stabiel blijft onder intense werklasten.

VRM-koellichamen en thermische pads

Het VRM-koellichamen met daaronder een thermische pad verbeteren de warmteoverdracht van de MOSFET's, voor betere koelprestaties.

Stack Cool 3+

56-grams koperlagen voeren warmte af van kritische componenten om deze op hun optimale bedrijfstemperatuur te houden.

Terug naar Cool to the Core

Koeler ontwerp

De Prime B560-serie is voorzien van uitgebreide koelingregelaars, configureerbaar via Fan Xpert-software of via het UEFI BIOS.

 • Meerdere temperatuurbronnen
 • 4-pins PWM/DC-ventilator
 • elke aansluiting kan speciale thermische sensoren bewaken en erop reageren.

 • Elke on-board header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

Terug naar Cool to the Core

Build on a Solid Foundation

De Prime B560-serie is gebouwd om overweg te kunnen met de extra cores en grotere bandbreedte van 11e generatie Intel® Core™ processors. ASUS B560-moederborden bieden alles wat essentieel is om de dagelijkse productiviteit te verhogen, zodat uw systeem klaar is voor actie met stabiel vermogen, intuïtieve koeling en flexibele overdrachtsopties.

6 +1+1 vermogensfasen

Een VRM met 6+1+1 vermogensfasen levert het vermogen en de efficiëntie die de nieuwste Intel-processors vereisen.

Terug naar Build on a Solid Foundation

Verbeterde DDR4-prestaties

Revisies aan de trace routing van het moederbord verschaffen de nieuwste Intel-processors onbeperkte toegang tot geheugenbandbreedte. Verbeterde DDR4-prestaties brengen de signaalpaden van het geheugen over de verschillende PCB-lagen zorgvuldig in kaart om vias te verminderen, en voegt afschermingszones toe die crosstalk aanzienlijk verminderen.

Bovenste laag - basisring om laterale interferentie te voorkomen

Voordelen van verbeterde DDR4-prestaties:

 • Verbeterde geheugenstabiliteit en -compatibiliteit
 • Maakt lagere geheugenlatenties mogelijk op equivalente spanningen
 • Verbeterde geheugenfrequentiemarge
Terug naar Build on a Solid Foundation

Dubbele M.2-slots (tot 64Gbps)

De Prime B560M-K biedt in totaal twee M.2-slots, waarbij één slot gegevensoverdrachtssnelheden tot 64Gbps ondersteunt via PCI Express® 4.0, wat snellere opstart- en app-laadtijden mogelijk maakt met OS- of applicatieschijven.

* Daadwerkelijke transmissiesnelheden zullen lager zijn dan de theoretische maximumsnelheid.

** De M.2_1 ondersteunt PCIe 4.0 en de M.2_2 ondersteunt PCIe 3.0.

Terug naar Build on a Solid Foundation

PCIe® 4.0-slot

ASUS B560-moederborden zijn specifiek ontworpen voor 11e generatie Intel® Core™ CPU's en bieden PCIe® 4.0 connectiviteit voor de nieuwste GPU's. De grote bandbreedte en supersnelle transmissiesnelheden stellen u in staat om functierijke builds te maken die moeiteloos hoge belastingen aankunnen.

Terug naar Haal het meeste uit alle cores

Aquantia AQC-111C 5G Ethernet

Versnelde, ingebouwde netwerkmogelijkheden

De Prime B560M-K heeft 5Gbps Ethernet aan boord om tot 5x de bandbreedte van standaard gigabit Ethernet te leveren. U profiteert daarmee van het streamen van ongecomprimeerde 4K UHD-video's zonder haperingen, en back-ups en bestandsoverdrachten die sneller gaan dan ooit tevoren. Ook is er ondersteuning voor tussenliggende verbindingen, zodat u eenvoudig uw ideale bandbreedte kunt kiezen om te profiteren van ultralage latentie bij elke snelheid tot 5Gbps.

* Werkelijke snelheid varieert en hangt af van netwerkomstandigheden.

Intel® 1Gb Ethernet

Intel Ethernet Connection I219-V vermindert de CPU overhead en biedt uitzonderlijk hoge TCP- en UDP-doorvoer, voor snellere, meer vloeiende gegevensoverdracht.

Lagere CPU-werklastHoge TCP- & UDP-doorvoer

LANGuard

Opgevoerde doorvoer. 2,5x hogere piekspanningtolerantie

ASUS LANGuard biedt netwerkbescherming op hardwareniveau. Het maakt gebruik van signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige anti-EMI opbouwcondensatoren, om een ​​meer betrouwbare verbinding en betere doorvoer te waarborgen.

Small Details Make a Big Difference

De Prime B560-serie voegt genuanceerde details toe die elke ervaring verbeteren, van exclusieve codecs die voor ongerepte audiokwaliteit zorgen tot intuïtieve RGB-verlichtingsregelaars waarmee u uw systeem kunt aanpassen om een unieke persoonlijke uitstraling te creëren.

SafeSlot Core

SafeSlot Core is het ASUS-exclusieve PCIe®-slot. Met een versterkt ontwerp dat aan het moederbord is verankerd via een speciale haak, biedt SafeSlot Core 1,6x sterkere retentie en 1,3x grotere schuifweerstand dan standaard uitbreidingsslots.

 • Versterkte soldeerpunten rond de PCIe- en DIMM-pennen.

Overspanningsbescherming

Circuitbeschermend voedingsontwerp van wereldklasse

Een exclusief circuitontwerp met ingebouwde spanningsregelaars om het moederbord te beschermen tegen schade veroorzaakt door onverwacht hoge spanningsniveaus door instabiele of inferieure voedingen.

DRAM overstroombeveiliging

Preventie van schade door kortsluiting

On-board zelfherstellende zekeringen voorkomen overstroom en kortsluitingschade. Dit strekt zich uit tot verder dan de I/O-poorten, naar het DRAM, om de levensduur van zowel het systeem als erop aangesloten apparaten te waarborgen.

RVS I/O achterzijde

3x zo hoge corrosiebestendigheid voor grotere duurzaamheid.

Corrosiebestendige RVS I/O-panelen aan de achterzijde, gebonden met chroomoxide, hebben een levensduur die drie keer zo lang is als bij gewone panelen.

LANGuard

Opgevoerde doorvoer, 2,5x hogere piektolerantie

ASUS LANGuard is een netwerkbeschermingsfunctie op hardwareniveau. Het maakt gebruik van signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige anti-EMI opbouwcondensatoren, om de doorvoer te verbeteren en een meer betrouwbare verbinding te waarborgen.

Meer info

1000+

Compatibele apparaten en componenten

De Prime Z590-serie biedt superieure compatibiliteit met duizenden componenten en onze Qualified Vendor List (QVL) identificeert geheugencompatibiliteit, waardoor u meer keuzemogelijkheden heeft voor zorgeloze pc-zelfbouwervaringen.

Ruim 8000

validatie-uren

Elk ASUS-moederbord wordt onderworpen aan ruim 8000 uur aan strenge tests, waaronder inbrand-, milieu-, compatibiliteits-, software- en veiligheidstests om de duurzaamheid ervan te bevestigen. De betrouwbaarheid van ASUS overtreft de industrienormen, om te waarborgen dat elk onderdeel is ontworpen om feilloos te functioneren in elke omgeving.

Temperatuur- en vochtigheidstesten
Waarborgt dat componenten bestand zijn tegen extreme omstandigheden.
Thermische meettesten
Waarborgt dat het systeem koel en stabiel blijft onder de zwaarste belasting.
Plaatsingstesten
Elke poort en connector ondergaat herhaalde installatiecycli.
Verouderingstesten
Verouderingstest tot 48 uur waarborgt betrouwbaarheid.
Stroomverbruiktesten
Gecontroleerd op energie-efficiëntie van wereldklasse.
Temperatuur en gelijkstroommarge testen
Waarborgt dat het moederbord kan omgaan met spanningsfluctuaties veroorzaakt door wisselende temperaturen.
Thermische schok testen
Waarborgt het vermogen om temperatuurveranderingen te overleven tijdens het transport.
Schoktesten indien niet in gebruik
Gebouwd om schokken te weerstaan tijdens het transport.
Inbrandtesten
Elke component wordt gecontroleerd om probleemloze werking te waarborgen.
Installatietesten
Connectorplaatsing wordt extra gecontroleerd om moeiteloze installatie te waarborgen.
Valtesten
Valtesten van verschillende hoogtes waarborgen duurzaamheid.
Zout- en sproeitesten
Getest voor I/O betrouwbaarheid, langere levensduur en roestbestendigheid.
Terug naar Little Things Make a Big Difference

Uitmuntende audio

Gecombineerde on-board functies leveren audio van hoger niveau

Een slim ontwerp en hoogwaardige hardware creëren een geluidskwaliteit anders dan alles wat u ooit hebt meegemaakt.

Audio-afscherming

Hiermee worden analoge/digitale
signaaldomeinen gescheiden, waardoor
de multilaterale interferentie aanzienlijk
wordt verminderd.

Afzonderlijke lagen voor linker- en rechtertracks

Zorgt voor minimale crosstalk tussen
audiopaden.

Hoogwaardige Japanse audiocondensatoren

Hoogwaardige onderdelen zorgen voor een meeslepende geluidssignatuur met buitengewone getrouwheid.


Onberispelijke audio die u helemaal laat opgaan in games

Pre-regelaar voeding

Vermindert power-input ruis om consistente prestaties te garanderen.

Audio-afscherming

Hiermee worden analoge/digitale signaaldomeinen gescheiden, waardoor de multilaterale interferentie aanzienlijk wordt verminderd.

Afzonderlijke lagen voor linker- en rechtertracks

Zorgt voor minimale crosstalk tussen audiopaden.

Geïntegreerde versterker

Geschikt voor het aansturen van hoge-impedantie hoofdtelefoons, zonder roll-off bij hoge of lage frequenties.

De-pop circuit

Vermindert poppend geluid naar alle audio-uitgangen bij opstarten.

Hoogwaardige Japanse audiocondensatoren

Hoogwaardige onderdelen zorgen voor een meeslepende geluidssignatuur met buitengewone getrouwheid.

Terug naar Little Things Make a Big Difference

Verlichtingscontrole

Verlicht uw build

Met 5050 RGB-strips aangesloten op de RGB-header, kunt u uw eigen prachtige meerkleurige verlichtingsdisplays maken met statische, knipperende, vervagende en strobing effecten.

* De RGB-strip header ondersteunt 5050 RGB LED-strips met een maximaal nominaal vermogen van 3A (12V). Voor maximale helderheid mag de striplengte de 3m niet overschrijden.
** RGB LED-strips worden apart verkocht.

Armoury Crate

Armoury Crate is een nieuw softwarehulpprogramma dat is ontworpen om u gecentraliseerde controle te geven over ondersteunde producten. Vanuit één intuïtieve interface laat Armoury Crate u eenvoudig de RGB-verlichting en effecten aanpassen voor elk compatibel apparaat in uw arsenaal. De software biedt ook controle over de instellingen voor een almaar toenemend aantal ASUS-producten, inclusief toetsenbord- en muisvoorkeuren. Armoury Crate biedt zelfs speciale productregistratie en nieuws om u contact te helpen houden met de ASUS-gemeenschap.


 • Stuurprogramma & handleiding downloaden

 • Accountbeheer

Terug naar Little Things Make a Big Difference
comparison icon
Compare (0)
Moederborden / componenten
Moederbord