Deals
Support

TUF GAMING B550M-E WIFI

 • Waar te koop
AMD B550 (Ryzen AM4) micro ATX gaming-moederbord met PCIe 4.0, dubbele M.2, Intel® Wi-Fi 6, DisplayPort, HDMI, D-Sub, SATA 6Gbps, USB 3.2 Gen 2 Type-A, front USB 3.2 Gen 1 Type-C®, BIOS FlashBack™ en Aura Sync RGB-verlichting ondersteuning
 • AMD AM4 Socket: klaar voor Ryzen™ 5000-serie / 4000 G-serie / 3000-serie desktopprocessors
 • Verbeterde voedingsoplossing: lichtmetalen spoelen, TUF-componenten op militair niveau en Digi+ VRM voor maximale duurzaamheid
 • Uitgebreide koeling: groot VRM-koellichaam, M.2-koellichaam, ventilatorloos PCH-koellichaam, hybride ventilatorheaders en Fan Xpert 2+ hulpprogramma
 • Ultrasnelle connectiviteit: dubbele M.2, PCIe 4.0, USB 3.2 Gen 2 Type-A en front USB 3.2 Gen 1 Type-C® ondersteuning
 • Gemaakt voor online gaming: Intel® Wi-Fi 6, 1 Gb Ethernet, TUF LANGuard en Turbo LAN-technologie
 • Aura Sync RGB-verlichting: on-board adresseerbare Gen 2-headers en RGB-headers voor RGB LED-strips, moeiteloos te synchroniseren met Aura Sync-geschikte hardware
Win11
OP product mainImage

DUURZAAM. STABIEL. BETROUWBAAR.

De TUF GAMING B550M-E WIFI distilleert essentiële elementen uit het nieuwste AMD-platform en combineert ze met game-ready functies en bewezen duurzaamheid. Ontworpen met componenten van militair niveau, een verbeterde voedingsoplossing en een uitgebreide set koelopties, levert dit moederbord uiterst solide prestaties met niet aflatende gaming-stabiliteit.

Als je bouwt met een TUF Gaming-moederbord, profiteer je ook van de TUF Gaming Alliance — een samenwerking van ASUS met vertrouwde industriepartners, die zorgt voor gemakkelijker bouwen, de beste compatibiliteit en aanvullende esthetiek, van componenten tot behuizing.

chipset-Z490-10thgen ic-10thgen-su-rgb-3000
TUF Z390 Plus Gaming
TUF H370 Plus Gaming TUF H370 Plus Gaming
 • BIOS FlashBack™ knop 

 • PS/2 toetsenbord/muis

 • 2 x USB 2.0

 • DisplayPort

 • D-Sub

 • HDMI

 • 2 x USB 3.2 Gen 2

 • Intel® Wi-Fi 6

 • Realtek 1Gb LAN

 • 2 x USB 3.2 Gen 1

 • 3 x Audio-aansluiting

 • PCIe 4.0 x16
  - ASUS SafeSlot Core+

 • Audiofuncties
  - Exclusieve DTS Custom voor gaming-headsets
  - Audio-afscherming
  - Hoogwaardige Japanse audiocondensatoren
  - Speciale audio PCB-lagen

 • 2 x AURA-adresseerbare Gen 2-headers

 • 2 x AURA RGB-headers

 • DIGI+ VRM & EPU

 • DDR4-ondersteuning

 • AMD AM4 Socket

 • Front USB 3.2 Gen 1 Type-C®

 • 64Gb/s M.2 ondersteuning
  PCIe 4.0 x4 & SATA-modus

 • 2 x front USB 3.2 Gen 1

 • AMD B550-chipset

 • 32Gb/s M.2 ondersteuning
  PCIe 3.0 x4 & SATA-modus

 • 4 x SATA 6Gb/s

 • 4 x front USB 2.0

UITERST SOLIDE PRESTATIES

Met opgewaardeerde vermogensafgifte en uitgebreide koelopties om de nieuwste AMD RyzenTM CPU's aan te sturen, plus ondersteuning voor sneller geheugen en opslag, is de TUF GAMING B550M-E WIFI de perfecte basis voor je volgende high-core-count gevechtsmachine.

Voedingsontwerp

Stack Cool 3+

56-grams koperlagen voeren warmte af van kritische componenten om deze op hun optimale bedrijfstemperatuur te houden en bieden meer speling om CPU's tot voorbij hun standaard snelheden te pushen.

TUF-COMPONENTEN

TUF-SPOELEN

Gecertificeerde TUF-spoelen van militaire kwaliteit leveren oersolide vermogen aan de CPU en helpen zo de systeemstabiliteit te verbeteren.

TUF-CONDENSATOREN

Bedrijfseigen condensatoren zorgen voor tot 20% hogere temperatuurtolerantie en een 5x langere levensduur.

DIGI+ VRM

De geïntegreerde DIGI+ VRM Voltage Regulator Module (VRM) is een van de beste binnen de industrie, en waarborgt altijd uiterst soepele en ultraschone vermogensafgifte naar de CPU.

*Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de specificatie- en galerijpagina's voor de volledige details.

Koeler ontwerp

1. VRM-koellichaam

Groot, hoge-massa koellichaam met een uitgestrekt oppervlak dat de VRM- en spoelgebieden bedekt en de warmteafvoer verbetert.

Thermische pad

Hoge kwaliteit thermische pads helpen warmte van de inductor en fase-array af te voeren naar het koellichaam.

2. M.2-koellichaam

Het M.2-koellichaam houdt de M.2 SSD op de optimale bedrijfstemperatuur, voor consistente prestaties en betrouwbaarheid.

3. PCH-koellichaam

De massa en het oppervlak van het koellichaam zijn zorgvuldig ontworpen en uitgebalanceerd om de warmteafvoer te maximaliseren voor de nieuwste AMD B550-chipset.

TUF H370 Plus Gaming

UITGEBREIDE VENTILATORREGELAARS

De TUF Gaming B550M-E WIFI is voorzien van uitgebreide ventilatorregelaars die kunnen worden geconfigureerd via het Fan Xpert 2+ hulpprogramma of via het bekroonde ASUS UEFI BIOS.

 • Meerdere temperatuurbronnen
 • 4-pins PWM/DC-ventilator
 • Slimme bescherming
 • Elke header kan worden ingesteld voor het bewaken van en reageren op drie door de gebruiker te configureren thermische sensoren voor werklastgebaseerde koeling, en alle instellingen zijn gemakkelijk te beheren via Fan Xpert 2+ of het UEFI.

 • Alle on-board behuizingventilator-headers ondersteunen automatische detectie van PWM- en DC-ventilatoren.

 • Een speciale geïntegreerde schakeling beschermt elke ventilatoraansluiting tegen zowel overtemperatuur als overstroom.

PCIe 4.0 M.2 (tot 64Gbps)

TUF Gaming B550M-serie moederborden ondersteunen een PCIe 4.0 M.2-slot en bieden NVMe SSD RAID-ondersteuning voor een ongelooflijke prestatieverbetering. Maak een RAID-configuratie met maximaal een PCIe 4.0 opslagapparaat, om te profiteren van de hoogste gegevensoverdrachtssnelheden op AMD Ryzen™ 5000-serie / 3000-serie processors.

*Daadwerkelijke transmissiesnelheid zal lager zijn dan de theoretische maximumsnelheid.

**De M.2_1 ondersteunt PCIe 4.0 en de M.2_2 ondersteunt PCIe 3.0.

USB 3.2 Gen 2 Type-A

Uitgebreide USB-ondersteuning zorgt voor verbindingen met een breed scala aan randapparatuur. Moederborden uit de TUF GAMING B550M-E-serie zijn voorzien van twee USB 3.2 Gen 2 Type-A poorten die verhoogde bandbreedte en transmissiesnelheden tot 10Gbps leveren.

USB 3.2 GEN 1 TYPE–C® CONNECTOR

De talrijke USB-poorten ondersteunen gaming-machines die volgepakt zijn met randapparatuur, inclusief een frontpaneel USB Type-C® connector met snelle USB 3.2 Gen 1-connectiviteit voor compatibele behuizingen.

EENVOUDIGE PC-ZELFBOUW

TUF Gaming-moederborden zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en configuratie zoals jij dat wilt, zelfs voor beginnende zelfbouwers. Het TUF Gaming Alliance-ecosysteem maakt het selecteren van compatibele onderdelen eenvoudig, terwijl de Armoury Crate-software via een enkel dashboard volledige controle biedt over de systeeminstellingen. TUF Gaming-moederborden geven je alles wat je nodig hebt om de gaming-installatie van je dromen te bouwen, zonder complexiteit toe te voegen.

Bouw met vertrouwen

De TUF Gaming Alliance is een samenwerking tussen ASUS en vertrouwde PC-componentmerken om compatibiliteit te waarborgen met een breed scala aan onderdelen, zoals pc-behuizingen, voedingen, CPU-koelers, geheugenkits en meer. Omdat er regelmatig meer partnerschappen en componenten worden toegevoegd, zal de TUF Gaming Alliance steeds sterker worden. Meer info

TUF PROTECTION

SAFESLOT CORE+

SafeSlot Core+ is het ASUS-exclusieve PCIe-slot, versterkt met een roestvrijstalen beugel uit één stuk die het slot beschermt tegen beschadiging. De metalen cover wordt met haken stevig vastgezet in het slot en de hele assemblage is met versterkte soldeerpunten stevig verankerd aan de printplaat om een veilige basis te bieden voor zwaargewicht videokaarten.

Versterkte soldeerpunten rond de PCIe- en DIMM-pennen.

Metalen inzetstukken houden videokaarten goed uitgelijnd tijdens de installatie.

De metalen zijpanelen zijn voorzien van haken die de behuizing van het slot stevig vastklemmen.

ESD guards

ESD Guards verlengen de levensduur van componenten en voorkomen schade door elektrostatische ontlading, door bescherming te bieden voor maximaal +/- 10 kV luchtontlading en +/- 6 kV contactontlading - wat de industrienormen van respectievelijk +/- 6kV en +/- 4kV aanzienlijk overtreft.

ESD Guard

Toetsenbord- en muisaansluitingen

Aanvullende op circuit geplaatste ESD Transient Voltage Suppression.

VGA-bescherming

Extra op-circuit geplaatste ESD TVS-diodes om VGA-uitgangsfunctionaliteit te beschermen.

USB-aansluitingen:

TVS-diode voor oppervlaktemontage en dual in-line pakket.

TUF LANGuard

TUF LANGuard is een innovatie van militaire kwaliteit die geavanceerde signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige oppervlakgemonteerde condensatoren integreert om de doorvoer te verbeteren - en zo het moederbord te beschermen tegen blikseminslag en statische elektriciteit.

DRAM

DRAM overspanningbescherming

On-board zelfherstellende zekeringen voorkomen overstroom en kortsluitingschade. Dit strekt zich uit tot verder dan de I/O-poorten, naar het DRAM, om de levensduur van zowel het systeem als erop aangesloten apparaten te waarborgen.

I/O ACHTERZIJDE

RVS I/O-achterpaneel

TUF Gaming-moederborden hebben een corrosiebestendig RVS I/O-achterpaneel, gebonden met chroomoxide, voor een 3x langere levensduur dan traditionele panelen. Dankzij deze beschermende functie doorstonden TUF Gaming-moederborden 72 uur lang zoutneveltesten, waar andere merken slechts 24 uur doorstaan.

EENVOUDIGE CONFIGURATIE

BIOS FlashBack™

BIOS Flashback™ is de eenvoudigste en veiligste (UEFI) BIOS updatemethode. Zet het (UEFI) BIOS-bestand gewoon op een FAT32-geformatteerde USB-stick, steek deze in de USB BIOS Flashback™-poort en druk op de knop. Updates kunnen zelfs worden uitgevoerd zonder dat er geheugen of een CPU is geïnstalleerd.

bios_flashback

Armoury Crate

Armoury Crate is een nieuw softwarehulpprogramma dat is ontworpen om gecentraliseerde controle te geven over ondersteunde gaming-producten. Vanuit één intuïtieve interface laat Armoury Crate gebruikers eenvoudig de RGB-verlichting en effecten aanpassen voor elk compatibel apparaat in hun arsenaal en deze synchroniseren met Aura Sync, voor unieke systeemverlichtingseffecten. De software biedt ook controle over de instellingen voor een select en groeiend aantal ROG-producten, inclusief toetsenbord- en muisvoorkeuren, laptop overklokmogelijkheden en ventilatorsnelheden, waardoor het makkelijker is om de look and feel van het systeem te tunen. Armoury Crate beschikt zelfs over speciale productregistratie- en nieuwsgebieden om je contact te helpen houden met de gaming-gemeenschap.

 • AURA SYNC

 • STUURPROGRAMMA & HANDLEIDING DOWNLOADEN

 • Accountbeheer

MEESLEPENDE GAMING

De TUF Gaming B550M-E WIFI biedt een compleet, krachtig presterend gaming-pakket met een lange lijst van functies om je ervaring te verbeteren, waaronder ultrasnelle netwerkmogelijkheden voor meer vloeiende online gameplay, zuivere audio met positionele signalen voor FPS-gaming, en on-board RGB-verlichting die synchroniseert met aangesloten accessoires om je een gepersonaliseerde gaming-sfeer te helpen creëren.

Intel® WI-FI 6 AX200

De Intel® Wi-Fi 6 AX200-module is compatibel met de 802.11ax-standaard en pusht de theoretische piekbandbreedte naar een ongelooflijke 2.4Gbps. Misschien nog wel belangrijker voor power users, is het bovendien geoptimaliseerd voor efficiëntere werking op drukbezette netwerken met veel concurrerend verkeer. Koppel het moederbord met ASUS WiFi 6-routers om het netwerkpotentieel van WiFi 6 volledig te ervaren. Meer info

* Werkelijke snelheid varieert en hangt af van netwerkomstandigheden.

Turbo LAN

Netwerkoptimalisatiesoftware voor aanpasbare pakketprioritering

Turbo LAN is netwerkoptimalisatiesoftware voor aanpasbare pakketprioritering. Met cFosSpeed ​​traffic-shaping-technologie stelt het je in staat om toepassingsprioriteit te configureren via een intuïtieve interface, en het vermindert netwerk lag.

 • 1. 1-KLIK TURBO

  Pas de prioriteit van de netwerktransmissie aan met één klik!

 • 2. AUTODETECTIE GAMES-LIJST

  Turbo LAN zal elke game op het systeem detecteren en automatisch toevoegen aan de lijst.

MyASUS

MyASUS biedt een verscheidenheid aan ondersteuningsfuncties om je te helpen contact op te nemen met de klantenservice, problemen op te lossen en productprestaties te optimaliseren. Je kunt MyASUS ook gebruiken om de WiFi SmartConnect-functie in te schakelen om automatisch verbinding te maken met de draadloze router met het beste signaal. Meer info

Gaming-audio

DTS® Custom voor gaming-headsets

Perfectioneer je gevechtstechniek via exclusieve DTS® Custom on-board audio. Door gebruik te maken van geavanceerde emulatietechnieken om positionele signalen te creëren via stereo hoofdtelefoons tilt DTS® Custom on-board audio naar een hoger niveau. Met drie presets ― Aerial, Soundscape en Tactical ― voor verschillende genres heb je een duidelijk voordeel in elke game.

AERIAL-MODUS

Ervaar audio alsof je boven de gamewereld zweeft, waarbij het geluid van voren komt — perfect voor MOBA, RTA, strategie en sporttitels!

SOUNDSCAPE-MODUS

De ideale audio-omhulling voor MMO, RPG, actie en horror games — je oren plaatsen je midden in de actie!

Tactical-modus

Ssst... — is dat een vijand daar om de hoek? DTS Custom benadrukt details tijdens het rondsluipen in games, zodat elke voetstap wordt gedetecteerd en gelokaliseerd!

Outshine the Competition

Een goed afgestemd systeem verdient een bijpassende esthetiek. ASUS Aura biedt een volledige RGB-verlichtingsregeling met een verscheidenheid aan functionele voorinstellingen voor zowel de ingebouwde RGB LED's als de strips die worden aangesloten op de on-board RGB-headers. En alles kan worden gesynchroniseerd met een almaar groeiend portfolio van Aura-geschikte hardware.

Meer info over ASUS Aura Sync.
 • Statisch Statisch
 • Ademend Ademend
 • Strobe Strobe
 • Regenboog Regenboog
 • Kleurencyclus Kleurencyclus
 • Sterrennacht Sterrennacht
 • Muziekeffect Muziekeffect
 • CPU-temperatuur Slim

Adresseerbare Gen 2 RGB-header

RGB-header

Adresseerbare Gen 2 RGB-header

De adresseerbare Gen 2 RGB-headers zijn nu in staat om het aantal LED's op tweede-generatie adresseerbare RGB-apparaten te detecteren, zodat de software automatisch verlichtingseffecten kan aanpassen aan specifieke apparaten. De nieuwe header biedt ook achterwaartse compatibiliteit met bestaande Aura RGB-uitrusting.

Intel chipset H370 inside
comparison icon
Compare (0)
Moederborden / componenten
Moederbord