[ZenFone / Pad] Problemen oplossen - Abnormaal opladen

※ 1. Controleer of er tekenen van schade aan de USB-kabel en de netadapter zijn, zoals breuk, verbogen pinnen of vervormde pinnen. Gebruik geen beschadigde USB-kabel of AC-adapter.
2. Controleer en verwijder eventueel vuil van de USB-poort op het apparaat. Als de USB-poort beschadigd is, breng uw apparaat met de USB-kabel en netadapter naar uw lokale ASUS-servicecentrum voor verdere hulp.

Problemen oplossen - Kan niet opladen

1. Gebruik de originele ASUS USB-kabel en adapter. Verwijder de USB-kabel van de adapter, sluit hem opnieuw aan en laad gedurende 15 tot 30 minuten op om te zien of de laadstoornis kan worden verbeterd en opgelost.

2. Laad uw apparaat op door verbinding te maken met de laptop (laptop heeft onvoldoende stroomvoorziening): als u uw telefoon / pad oplaadt door deze aan te sluiten op de USB-poort van de laptop, raden we u aan de originele ASUS-adapter uit het pakket aan te sluiten op het stopcontact en laad 15 - 30 minuten op om te bevestigen.

3. Nadat u de telefoon / pad op de adapter hebt aangesloten, controleert u of de stroomindicator AAN is. (Alleen voor het apparaat met stroomsignaalindicator)
    Als er GEEN voedingssignaal is, stuurt u uw apparaat naar het reparatiecentrum voor onderzoek. Let op dat u de USB-kabel en lader ook aansluit voor ons onderzoek.
    Als de stroomindicator AAN is, start u het apparaat opnieuw en controleert u.

4. Werk de systeemfirmware bij naar de nieuwste versie: Tik op "Instellingen" > "Systeem" > "Systeemupdates" en tik op "Chekc nu"

5. Ga naar de veilige modus: druk lang op de aan / uit-toets> Tik en houd vast "Uitschakelen"> Tik op "OK". Als uw apparaat normaal werkt in de veilige modus, maar defect blijkt te zijn nadat u opnieuw hebt opgestart, kan een dergelijk foutgeval worden veroorzaakt door toepassingen van derden. We raden u aan een back-up te maken van alle gegevens die op het apparaat zijn opgeslagen en de fabrieksinstellingen van het systeem uit te voeren

6. Maak een back-up van alle gegevens en voer de fabrieksinstellingen op uw apparaat uit naar de standaardstatus.

7. Als uw telefoon / pad nog steeds niet functioneel werkt door de bovenstaande probleemoplossing te volgen, stuur uw apparaat dan terug naar het reparatiecentrum voor verder onderzoek en let op dat u ook de USB-kabel en lader aansluit voor ons onderzoek. Neem contact met ons op via https://www.asus.com/nl/support/CallUs

Het vermogen neemt niet toe tijdens het opladen

1. Start uw telefoon / tablet opnieuw op

2. Gebruik of vervang een andere ASUS USB-kabel en adapter om op te laden en opnieuw te controleren.

3. Probeer een andere USB-poort of -aansluiting om te testen.

4. Werk de systeemfirmware bij naar de nieuwste versie: Tik op "Instellingen" > "Systeem" > "Systeemupdates" en tik op "Check nu"

5. Toegang tot de veilige modus (lang indrukken van de aan / uit-toets> Tikken en vasthouden "Uitschakelen"> Tik op "OK") Als uw telefoon / tablet goed werkt in de veilige modus, maar niet normaal werkt nadat u het apparaat opnieuw hebt opgestart, kan er een storing optreden door apps van derden; we suggereren dat u een back-up maakt van uw gegevens en voert de fabrieksinstellingen van het systeem uit

6. Als uw telefoon / pad nog steeds niet functioneel werkt door de bovenstaande probleemoplossing te volgen, stuur uw apparaat dan terug naar het reparatiecentrum voor verder onderzoek en let op dat u ook de USB-kabel en lader aansluit voor ons onderzoek. Neem contact met ons op via https://www.asus.com/nl/support/CallUs

De batterij kan niet volledig worden opgeladen of de batterij kan abnormaal lang worden opgeladen

1. Gebruik of vervang een andere ASUS USB-kabel en adapter om te testen.

2. Als u in eerste instantie oplaadt door verbinding te maken met een laptop met een USB-kabel, probeert u uw apparaat op te laden met een netvoedingsadapter.

3. Probeer op te laden met andere stopcontacten.

4. Het wordt NIET aanbevolen om de app te gebruiken die stroom verbruikt tijdens het opladen.

5. Werk de systeemfirmware bij naar de nieuwste versie: Tik op "Instellingen" > "Systeem" > "Systeemupdates" en tik op "Chekc nu"

6. Toegang tot de veilige modus (lang indrukken van de aan / uit-toets> Tikken en vasthouden "Uitschakelen"> Tik op "OK") Als uw telefoon / tablet goed werkt in de veilige modus, maar niet normaal werkt nadat u het apparaat opnieuw hebt opgestart, kan er een storing optreden Apps van derden; we raden u aan een back-up van uw gegevens te maken en de fabrieksinstellingen van het systeem te herstellen.

7. Als uw telefoon / pad nog steeds niet functioneel werkt door de bovenstaande probleemoplossing te volgen, stuur uw apparaat dan terug naar het reparatiecentrum voor verder onderzoek en let op dat u ook de USB-kabel en lader aansluit voor ons onderzoek. Neem contact met ons op via https://www.asus.com/nl/support/CallUs