Hoe kan ik de VPN server instellen voor port forwarding?

Wanner het WAN IP adres van uw router een private / virtual IP address, is dan kan uw router geplaatst zijn in een draadloos netwerk zoals op de onderstaande afbeelding. U router verbindt met het internet via een andere router (dit noemen wij "the Root AP"). The Root AP wijst een IP adres toe aan uw router, in deze gevallen dient u Port Forwarding, NAT Server, of Virtual Server in te stellen op het "Root AP" om te verbinden met de router via he internet via VPN.

VPN tunnels en port nummers

VPN server

Port

PPTP

TCP 1723, Other 47

OpenVPN

UDP 1194

IPSec

UDP 500, UDP 4500

De volgende stappen leggen uit hoe u Port Forwarding kunt instellen op het Root AP. De ASUS router is het Root AP in dit geval. Het WAN IP adres van de router  1.168.x.x en het toegewezen IP adres is: 192.168.1.100.

Let op: (1) U dient toestemming te hebben om wijzigingen toe te brengen aan het Root AP. Indien u deze niet heeft dient u uw netwerkbeheerder te contacteren.

(2) De installatie van de router kan anders zijn, refereer aan de Root AP handleiding voor instructies.

Stap 1: Log in de web GUI van de router en ga naar de Network Map pagina om het WAN IP adres te bekijken.

Stap 2: Stel het Root AP in.

Login de web GUI van de Root AP en configureer de instellingen voor Port Forwarding / Virtual server / NAT server zoals onderstaand:

PPTP VPN: Vanuit het Port Forwarding scherm, stel de Local Port in als 1723 en het Protocol voor TCP en PPTP tunnel, en selecteer als Port Range 47 , en Protocol to Other als GRE tunnel.

OpenVPN: Vanuit het Port Forwarding scherm, stel het Local Port in als 1194 en Protocol to UDP als OpenVPN tunnel.

IPSecVPN: Vanuit het Port Forwarding scherm stelt u de Local Port in als 500 en Protocol to UDP voor IPSecVPN tunnel, en stel het Local Port in tot 4500 en Protocol to UDP voor IPSec tunnel.

Stap 3: Vanuit het VPN connection scherm op uw mobiele apparaat of PC, voer het WAN IP address of Root AP en DDNS hostname in, in het VPN server address.

Voorbeeld:

Indien u gebruik maakt van een OpenVPN, open dan het OpenVPN configuratiebestand met een tekstbewerkings programma, en wijzig het adres in de "remote line" naar het WAN IP address of Root AP of DDNS hostname, zoals weergegeven wordt in het blauw in de onderstaande afbeelding:

Limitatie: Indien het Root AP’s WAN type ingesteld is als PPTP/L2TP/PPPoE, dan kunt u VPN verbindingproblemen ervaren.