[WAN] Hoe schakel ik WAN-aggregatie in op de ASUS-router?

WAN-aggregatie combineert twee gigabit-netwerken om de bandbreedte tot 2 gigabit te vergroten. Wanneer uw ISP- of LAN-apparaten twee netwerkverbindingsbronnen bieden met ondersteuning voor LACP-IEEE 802.3ad (LAN Aggregation), kunt u de WAN Aggregation-functie in uw ASUS-router gebruiken om een ​​snellere WAN-overdrachtssnelheid te krijgen.

Neem hieronder als voorbeeld: ISP-modem maakt verbinding met de WAN-poort en LAN4-poort van de RT-AX88U via twee 1G Ethernet-kabels, en de RT-AX88U krijgt 2G WAN nadat WAN-aggregatie is ingeschakeld.

Opmerking 1: houd er rekening mee dat de modem die is aangesloten op uw ASUS-router LACP-IEEE 802.3ad  moet ondersteunen >om ervoor te zorgen dat WAN-aggregatie werkt. Als u niet zeker weet of de voorste modem/router LACP-IEEE 802.3ad ondersteunt of niet, neem dan contact op met uw ISP.

Opmerking 2: WAN-aggregatie ondersteunt alleen Automatisch IP en statisch IP WAN verbindingstype. Als u niet zeker weet wat het WAN-verbindingstype is, neem dan contact op met uw ISP.

Opmerking 3: Zorg ervoor dat de twee WAN-bronnen van dezelfde ISP en dezelfde frontmodem/router zijn.

De door ASUS draadloze routers ondersteunde WAN-aggregatie verschilt per model. Raadpleeg de gebruikershandleiding van het product of de pagina met productspecificaties om te bevestigen of uw router WAN-aggregatie ondersteunt of niet.

Volg de onderstaande stappen om WAN-aggregatie in te stellen please:

Stel voormodem/router in

ASUS-router instellen

Om de ASUS-router en uw modem te verbinden met Ethernet-kabels

Opmerking: zorg ervoor dat u de ISP-modem LAN-aggregatie en ASUS WAN-aggregatie-instelling hebt ingeschakeld voordat u de ISP-modem en ASUS-router met een kabel verbindt om mogelijke netwerklusvorming te voorkomen.

Het onderstaande voorbeeld neemt een ISP-modem en RT-AX88U als voorbeeld.

Modem/router vooraan instellen

1. Sluit uw computer aan op de voorste modem of router die door de ISP is verstrekt en log in op uw voorste modem of router. (Neem contact op met uw ISP voor informatie over het inloggen op de ISP-modem of -router)

2. LACP-IEEE 802.3ad (LAN-aggregatie) inschakelen

ASUS-router instellen

1. Verbind uw computer met de ASUS-router via Wi-Fi of Ethernet-kabel, open vervolgens een webbrowser en navigeer naar Web GUI. http://www.asusrouter.com

2. Ga na het inloggen naar Geavanceerde instellingen > WAN> Internetverbinding en schakelWAN-aggregatiein Basic Configin door te klikken opJA.

Opmerking: WAN-verbindingstype ondersteunt alleen automatische IP en statische IP.  Als u niet zeker bent van het WAN-type, neem dan contact op met uw ISP.

3. Klik op de knop Toepassen .

Om de ASUS-router en uw modem te verbinden met Ethernet-kabels

U hebt twee Ethernet-kabels nodig met dezelfde specificatie (10/100M of Gigabit).

1. Eén is verbonden vanaf de WAN-poort van uw ASUS-router met de LAN-aansluitingrt van de modem

2. De andere is aangesloten vanaf de LAN-poort van de modem op de LAN4-poort van de ASUS-router.

Opmerking: ASUS-router ondersteunt alleen WAN-aggregatie met WAN-poort en LAN4-poort.  Andere LAN-poorten ondersteunen geen instellingen voor WAN-aggregatie.

3. Terwijl u de verbinding voltooit, ziet u de status van WAN-aggregatie op denetwerkkaartzoals hieronder.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik Dual wan en WAN-aggregatie tegelijkertijd gebruiken?

Nee, dual WAN en WAN Aggregation kunnen niet tegelijkertijd worden ingeschakeld. Als u een van deze functies heeft ingeschakeld, wordt de andere automatisch uitgeschakeld.

2.  Waarom werkte mijn IPTV niet meer toen ik WAN-aggregatie inschakelde?

LAN-poort 4 is de gereserveerde poort voor sommige IPTV-services. U kunt deze twee services niet tegelijkertijd gebruiken als uw ISP LAN-poort 4 toewijst voor IPTV-service.

3. Kan ik WAN-aggregatie inschakelen in de toegangspuntmodus?

Nee, alleen Router Mode ondersteunt WAN-aggregatie.

4. Wat is het verschil tussen WAN-aggregatie en LAN-aggregatie?

WAN-aggregatie: het kan de overdrachtssnelheid tussen ISP-modem en uw router verhogen.

LAN-aggregatie: het kan de overdrachtssnelheid verhogen tussen uw router en de apparaten die op de router zijn aangesloten, zoals een NAS of een computer met twee Ethernet-poorten.

Als bijvoorbeeld alle apparaten in uw netwerkomgeving IEEE 802.3ad en WAN-aggregatie/LAN-aggregatie ondersteunen en 2G WAN-bandbreedte ondersteunen,

Als u de overdrachtssnelheid tussen router en NAS wilt verhogen, kunt u LAN-aggregatie instellen.

Als u de overdrachtssnelheid tussen ISP-modem en uw router wilt verhogen, kunt u WAN-aggregatie instellen.

Als u de overdrachtssnelheid van ISP-modem naar NAS wilt verhogen, schakel dan zowel WAN-aggregatie als LAN-aggregatie in om 2G-overdrachtssnelheid te krijgen.

Raadpleeg voor het instellen van LACP in de ASUS-router [Teaming Port] Linkaggregatie instellen op de ASUS-router?  ;

5. Wat moet ik doen als onderstaand bericht verschijnt nadat WAN-aggregatie is ingesteld?

Als het instellen van WAN Aggregation niet lukt, volg dan de onderstaande stappen:

• Zorg ervoor dat de LAN-poorten van uw modem met kabels zijn verbonden met de WAN van uw router en LAN-poort 4.
  • Zorg ervoor dat uw modem 802.3ad heeft ingeschakeld.
  • Bevestig dat u twee kabels gebruikt met dezelfde specificaties (ofwel Gigabit& Gigabit of 10/100& 10/100Mbps)
  • Zorg ervoor dat u de ISP-modem LAN-aggregatie en ASUS WAN-aggregatie-instelling hebt ingeschakeld voordat u de ISP-modem en ASUS-router met een kabel verbindt om mogelijke netwerklussen te voorkomen
  • Zorg ervoor dat de firmware van de router up-to-date is. Raadpleeg voor informatie over het upgraden van firmware [Draadloos] Hoe de firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie?

Als u de bovenstaande stappen heeft geprobeerd maar nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met ASUS Product Support voor aanvullende hulp.

Hoe kom ik aan de (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in de ASUS Download Center.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.