[Telefoon] Wat moet u doen als u geen berichten kunt verzenden/ontvangen of als er sprake is van een SMSC-nummer (Short Message Service Center)?

Berichtgerelateerde instellingen hebben rechtstreeks invloed op de functie voor het verzenden/ontvangen van SMS-berichten. Als u geen sms-berichten kunt verzenden of ontvangen op de telefoon, volgt u de onderstaande stappen om het probleem op te lossen:

Kan geen sms-berichten ontvangen

1. Scrol omlaag in de menubalk vanaf de bovenkant van het scherm en schakel Vliegtuigmodus in. Schakel vervolgens de Vliegtuigmodus na ongeveer vijf seconden uit.

2. Controleer het pictogram van de signaalsterkte in de menubalk om er zeker van te zijn dat de telefoon geen problemen heeft om verbinding te maken met het telefoonnetwerk.

3. Start de telefoon opnieuw op (wis de actieve programma's op de achtergrond).

4. Tik op Berichten > Klik op het pictogram Instellingen > Controleer Geblokkeerde contacten om er zeker van te zijn dat de contactpersoon niet is geblokkeerd.

Kan geen sms-berichten verzenden

1. Neem contact op met uw lokale telecomprovider om het SMSC-nummer te verkrijgen.

2. Volg de onderstaande stappen om te bevestigen of het SMSC-nummer correct is of is gewijzigd:

Ga naar Instellingen > Netwerk & Internet > Bel > Geavanceerd > SMSC-instellingen. Selecteer de simkaart die wordt gebruikt voor sms-berichten.