[Windows 11/10] Drie manieren om de computer uit te schakelen: afsluiten, slaapstand en sluimerstand

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Afsluiten

De niet-opgeslagen gegevens gaan verloren nadat de computer is uitgeschakeld. Zorg ervoor dat uw gegevens zijn opgeslagen en zet vervolgens de computer uit.

1. Klik op de [Start] pictogram op de taakbalk, selecteer de [Power] iconen selecteer vervolgens [Shut down].

Terug naar inhoudsopgave

Slaap

Als de computer naar de slaapstand gaat, verbruikt hij heel weinig stroom en start hij sneller op, zodat je meteen weer terug bent waar je was gebleven. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw werk kwijtraakt omdat uw batterij leeg raakt, want Windows slaat automatisch al uw werk op en zet de computer uit als de batterij bijna leeg is. Nadat de computer in de slaapstand is gegaan, kunt u verder werken door op de aan/uit-knop van de computer te drukken, op een willekeurige toets op het toetsenbord te drukken, op een muisknop te klikken of het deksel van een laptop te openen.

U kunt de volgende methoden gebruiken om uw computer in de slaapstand te zetten:

1. Klik op de [Start] pictogram op de taakbalk, selecteer de [Power] iconen selecteer vervolgens [Sleep].
  2. Als de computer niet actief is en u hem een ​​tijdje niet gebruikt, gaat hij automatisch naar de slaapstand. Het volgende introduceert de tijd om uw pc automatisch in de sluimerstand te zetten:
    Typ en zoek [Energie-, slaap- en batterij-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
    Opmerking: Als uw computer een schermbeveiliging heeft ingesteld en de schermbeveiligingstijd is eerder dan de slaaptijd, gaat de computer eerst naar de schermbeveiligingsmodus voordat deze naar de slaapmodus gaat. Als u de instellingen van de screensaver wilt controleren, gaat u naar [Instellingen] > [Personalisatie] > [Vergrendelscherm] en selecteert u vervolgens [Screensaver].

Vouw het veld [Scherm en slaap] uit, u kunt de opties instellen voor Op batterijvoeding of Indien aangesloten, dat de tijd hoe lang de computer in de slaapstand zal gaan nadat de computer inactief is④.
  3. Als u het deksel van de laptop sluit of op de aan/uit-knop van de computer drukt, gaat uw computer ook naar de slaapstand. Het volgende introduceert de actie wanneer u op de aan/uit-knop drukt of het deksel sluit:
    Typ en zoek [Kies een energieplan] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].

Selecteer [Kies wat de aan/uit-knop doet].

U kunt de opties Op batterij of Aangesloten instellen, dat de actie wanneer u op de aan/uit-knop drukt of het deksel sluit. (Niets doen, slaapstand, sluimerstand, afsluiten) Nadat de installatie is voltooid, selecteert u [Wijzigingen opslaan].

Terug naar inhoudsopgave

Sluimerstand

De sluimerstand verbruikt minder stroom dan de slaapstand en wanneer u de computer opnieuw opstart, gaat u weer verder waar u was gebleven (hoewel niet zo snel als de slaapstand). Nadat de computer naar de slaapstand is gegaan, kunt u verder werken door op de aan/uit-knop van de computer te drukken

1. De slaapstandoptie is mogelijk niet standaard beschikbaar voor sommige modellen, dus u kunt de volgende methode gebruiken om deze in te schakelen.
    Typ en zoek [Kies een energieplan] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].

Selecteer [Kies wat de aan/uit-knop doet].

Klik op [Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn].

Vink het vakje aan voor de slaapstand in Afsluitinstellingen en selecteer vervolgens [Wijzigingen opslaan].
  2. U kunt uw computer nu op de volgende manier in de slaapstand zetten.
    Klik op de stijl [Start] pictogram op de taakbalk, selecteer de [Power] iconen selecteer vervolgens [Sluimerstand].

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Afsluiten

De niet-opgeslagen gegevens gaan verloren nadat de computer is uitgeschakeld. Zorg ervoor dat uw gegevens zijn opgeslagen en zet vervolgens de computer uit.

1. Klik op de [Start] pictogram uiterst links op de taakbalk, selecteer de [Power] iconen selecteer vervolgens [Shut down].

Terug naar inhoudsopgave

Slaap

Als de computer naar de slaapstand gaat, verbruikt hij heel weinig stroom en start hij sneller op, zodat je meteen weer terug bent waar je was gebleven. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u verlieste uw werk omdat uw batterij leeg raakt, omdat Windows automatisch al uw werk opslaat en de computer uitschakelt als de batterij bijna leeg is. Nadat de computer in de slaapstand is gegaan, kunt u verder werken door op de aan/uit-knop van de computer te drukken, op een willekeurige toets op het toetsenbord te drukken, op een muisknop te klikken of het deksel van een laptop te openen.

U kunt de volgende methoden gebruiken om uw computer in de slaapstand te zetten:

1. Klik op de [Start] pictogram uiterst links op de taakbalk, selecteer de [Power] iconen selecteer vervolgens [Sleep].
  2. Als de computer niet actief is en u hem een ​​tijdje niet gebruikt, gaat hij automatisch naar de slaapstand. Het volgende introduceert de tijd om uw pc automatisch in de slaapstand te zetten:
    Typ en zoek [Power & slaapinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
    Opmerking: Als uw computer een schermbeveiliging heeft ingesteld en de schermbeveiligingstijd is eerder dan de slaaptijd, gaat de computer eerst naar de schermbeveiligingsmodus voordat deze naar de slaapmodus gaat. Als u de instellingen van de screensaver wilt controleren, gaat u naar [Instellingen] > [Personalisatie] > [Vergrendelscherm] en selecteert u vervolgens [Screensaver].

U kunt de opties Op batterijvoeding of Wanneer aangesloten instellen, dat hoe lang de computer naar de slaapstand gaat nadat de computer inactief is .
  3. Als u het deksel van de laptop sluit of op de aan/uit-knop van de computer drukt, gaat uw computer ook naar de slaapstand. Het volgende introduceert de actie wanneer u op de aan/uit-knop drukt of het deksel sluit:
    Typ en zoek [Power & slaapinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].

Selecteer [Aanvullende energie-instellingen].

Selecteer [Kies wat de aan/uit-knop doet].

U kunt de opties Op batterij of Aangesloten instellen, dat de actie wanneer u op de aan/uit-knop drukt of het deksel sluit. (Niets doen, slapen, sluimerstand, afsluiten)
    Nadat de installatie is voltooid, selecteert u [Wijzigingen opslaan].

Terug naar inhoudsopgave

Sluimerstand

De sluimerstand verbruikt minder stroom dan de slaapstand en wanneer u de computer opnieuw opstart, gaat u weer verder waar u was gebleven (hoewel niet zo snel als de slaapstand). Nadat de computer in de slaapstand is gegaan, kunt u verder werken door op de aan/uit-knop van de computer

te drukken

1. De slaapstandoptie is mogelijk niet standaard beschikbaar voor sommige modellen, dus u kunt de volgende methode gebruiken om deze in te schakelen.
    Typ en zoek [Power & slaapinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].

Selecteer [Aanvullende energie-instellingen].

Selecteer [Kies wat de aan/uit-knop doet]④.

Klik op [Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn].

Vink het vakje aan voor de slaapstand in Afsluitinstellingen en selecteer vervolgens [Wijzigingen opslaan].
  2. U kunt uw computer nu op de volgende manier in de slaapstand zetten.
    Klik op de [Start] pictogram uiterst links op de taakbalk, selecteer de [Power] iconen selecteer vervolgens [Sluimerstand].