[Gaming NB] ROG XG Mobiele-instructiegids

Contents

ROG XG Mobile Introductie

Ondersteunde modellen:

systeem vereisten

Applicatie Install Verwijderen

Hardware installeren Verwijderen

Startpagina-informatie en instellingen

V&A

ROG XG Mobile Introductie

De ROG XG Mobile vindt externe graphics opnieuw uit door prestaties en veelzijdigheid te combineren met echte draagbaarheid. Multifunctionele I/O-hub en exclusief voor ASUS ROG XG Mobiele interface die een directe PCIe® 3.0 x8-verbinding met de CPU biedt voor een hogere bandbreedte. Met een geïntegreerde 280W-adapter die de ROG XG Mobile en laptop tegelijkertijd van stroom voorziet. In combinatie met het ruimtebesparende staande ontwerp van de XG Mobile, zorgt dit voor luchtstroom geoptimaliseerde koelsysteem voor meer vermogen in een superkleine vormfactor. De XG Mobile brengt een ervaring van desktopklasse, waar u ook gaat.

Ondersteunde modellen

ROG XG Mobile (GC31) ondersteunt de ROG FLOW X13 (GV301) serie gaming-laptops.

*Voor meer details, raadpleeg de ASUS ROG Official Website.

Systeem vereisten

De ROG XG Mobile-setup is geïntegreerd in de Armory Crate-applicatie. Gebruikers moeten ROG XG Mobile-instellingen configureren via de Armory Crate-applicatie, en de Armory Crate-applicatieversie moet hoger zijn dan V3.3.x hierboven.

*Armoury Crate-applicatie wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie nadat de gebruiker deze heeft geïnstalleerd.

Applicatie installeren Verwijder

Raadpleeg de officiële ASUS-website om het applicatieprogramma te downloaden en te installeren.

Raadpleeg de officiële ASUS-website om het applicatieprogramma te verwijderen.

Hardware installeren Verwijder

※Installatiestap

1. Sluit de ROG XG Mobile-connector aan.

2. Druk op de vergrendelingsschakelaar op de connector om deze te vergrendelen.

3. Klik op OK om de verbinding te starten.

4. Nadat het proces is voltooid, verandert de statusindicator van de connector in: Rood, en dan is de verbinding voltooid.

※Verwijderen Stap

1. Klik op ROG XG Mobile-pictogram  in de taakbalk in de rechterbenedenhoek van het Windows®-bureaublad.

2. Klik op OK om de verbinding te verbreken.

3. Nadat het proces is voltooid, wordt de verbinding volledig verbroken.

4. Wanneer de statusindicator van de connector verandert in Wit, u kunt de vergrendelschakelaar indrukken om te ontgrendelen en vervolgens de connector verwijderen.

*Als de ROG XG Mobile-connector onjuist wordt verwijderd, kan dit leiden tot niet-opgeslagen gegevensverlies.

Terug naar inhoud

Startpagina-informatie en instellingen

Bij het installeren en starten van ROG XG Mobile moeten gamers deze informatie instellen en bevestigen via de Armory Crate-applicatie.

*Zie Armory Crate Introductie voor meer details.

HyperFan-modus: om de modus "Handmatige" (A) en "ROG XG Mobile" (B) te selecteren, kunnen gamers de frequentie van de basisklok en de geheugenklok aanpassen aan hun eigen behoeften. De FanCurve (C) kan gamers helpen om de ventilatorsnelheid handmatig aan te passen.

Fansnelheid: gamers kunnen de ROG XG Mobile-ventilator en akoestiek controleren.

Systeemconfiguratie: gamers kunnen XG Mobile LED-licht in- of uitschakelen via de knop "XG Mobile LED".

Terug naar inhoud

V&A

Q1: HyperFan-modus en introductie:

A1: Windows®-modus: volgens het energieschema van het Windows-besturingssysteem om in te stellen.

Stille modus: de systeemstilte is de eerste. De ventilator blijft op lage snelheid draaien voor ruisonderdrukking, maar de prestaties zullen beperkt zijn.

Prestatiemodus: de prestaties zijn een balans tussen stil en turbo.

Turbo-modus*: Het systeem Turbo is de eerste en blijft in hoge prestaties.

Handmatige modus*: Voor handmatige aanpassing van ventilatorcurve en CPU/GPU-overklokken.

Tablet/Verticale modus**: wanneer de tablet/verticale modus wordt gedetecteerd, worden de prestaties alleen geoptimaliseerd voor de tablet/verticale modus.

*Het kan alleen worden gestart in de AC-modus (oplaadmodus).

**Het ondersteunt alleen de ROG FLOW X13 (GV301) serie gaming-laptops.

V2: Hoe bevestig ik de ROG XG Mobile-status met indicatielampje?

A2: ROG XG Mobile Wit licht (opladen / geen NB-verbinding): het kan de connector verwijderen.

ROG XG Mobile Rood lampje (opladen/ NB aangesloten): Het kan de connector niet verwijderen.

ROG XG Mobile Geen licht (geen stroom)

V3: Waarom verschijnt op mijn laptop het bericht "XG Mobile niet gedetecteerd"?

A3: Als de laptop de ROG XG Mobile-connector niet correct heeft verwijderd in de slaapstand of tijdens het afsluiten, volg dan de instructies om de ROG XG Mobile-connector opnieuw aan te sluiten en klik vervolgens op de knop "Y" om de laptop veilig op te starten, voor het geval er niet-opgeslagen gegevens verloren gaan .

V4: Waarom kan ik de iGPU-modus niet omschakelen nadat de ROG XG Mobile is verbonden?

A4: iGPU-modus is voor de installatie van de geïntegreerde grafische verwerkingseenheid en de ROG XG Mobile is een externe grafische verwerkingseenheid, dus terwijl ROG XG Mobile werd gelanceerd, kunnen gamers de iGPU-modus niet instellen in GPU-stroombesparing.

V5: Wat is de exclusieve ASUS-interface voor ROG XG Mobile?

A5: De ASUS-exclusieve ROG XG Mobile-interface. De directe PCIe® 3.0 x8-verbinding met de CPU besteedt 63 Gb/s aan bandbreedte alleen aan de grafische processor, waardoor Thunderbolt™ met 57,5%* wordt verslagen. Een aparte USB 3.2 Gen 2-link voegt 10Gb/s toe voor de I/O-hub en voorkomt dat randapparatuur de grafische prestaties belemmert. De kabel van 41 cm geeft je de flexibiliteit om de eGPU vrij te plaatsen.

*Cijfers verwijzen naar de theoretische piekbandbreedte van PCIe 3.0 x8 via (63Gb/s) standaard Thunderbolt 4 (40Gb/s). Prestaties in de echte wereld kunnen variëren.

Terug naar inhoud