[Draadloze router] Hoe kan ik de WAN DNS-server handmatig toewijzen aan de ASUS-router?

Wat is een DNS-server (Domain Name System)?

De DNS-server kan de URL-naam die in de browser is ingevoerd, vertalen naar het IP-adres, zodat uw apparaat verbinding kan maken met de webpagina. Wanneer de ASUS-router is verbonden met internet, zal deze standaard automatisch het IP-adres van de DNS-server verkrijgen van uw internetprovider (ISP).

Als u de internet-DNS-server moet wijzigen, kunt u het IP-adres van de internet-DNS in de router wijzigen om verbinding te maken met een andere DNS-server. Bijvoorbeeld Google DNS-servers 8.8.8.8 en 8.8.4.4.

Opmerking: door de DNS-server te wijzigen, wordt de internetverbinding tijdelijk verbroken.

Raadpleeg de volgende instructies voor het instellen volgens de firmwareversie van de router.

• Als de firmwareversie nieuwer is dan 3.0.0.4.388.xxxxx, raadpleeg dan Methode 1
  • Als de firmwareversie ouder is dan 3.0.0.4.388.xxxxx, raadpleeg dan Methode 2

Raadpleeg het ondersteuningsartikel voor instructies over het bijwerken van de firmware:  [Draadloos] Hoe de firmware van uw router bijwerken naar de laatste versie ?

Methode 1

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com naar de WEB GUI.

Raadpleeg Hoe de instellingenpagina van de router openen (Web GUI) (ASUSWRT)? voor meer informatie.

Stap 2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de fabrieksinstellingen en status.

Raadpleeg [Wireless Router] Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen? voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Stap 3. Ga naar WAN Internetverbinding > WAN DNS-instelling > DNS-server (Standaardstatus: Haal automatisch het DNS IP-adres van uw ISP)

Klik op [Toewijzen] om de instellingen te wijzigen.

Stap 4. Selecteer er een in de DNS-lijst en klik op [OK] om op te slaan.

Google DNS-server is bijvoorbeeld 8.8.8.8 of 8.8.4.4.

Of voer uw eigen DNS-server in en selecteer [Handmatige instelling] in de DNS-lijst.

U kunt 2 DNS-servers invoeren, één is primair, een andere is secundair. En klik op [OK] om op te slaan.

De Google DNS-server is bijvoorbeeld 8.8.8.8 of 8.8.4.4.

Stap 5. Controleer de DNS-serverinformatie.

Stap 6. Klik [Toepassen] om de instelling te voltooien.

Methode 2

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com naar de WEB GUI.

Raadpleeg Hoe de instellingenpagina van de router openen (Web GUI) (ASUSWRT)? voor meer informatie.

Stap 2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de fabrieksinstellingen en status.

Raadpleeg [Wireless Router] Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen? voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Stap 3. Ga naar WAN > Internetverbinding > WAN DNS-instellingAutomatisch verbinding maken met DNS-server(Standaardstatus: Haal het DNS IP-adres van uw ISP automatisch).

Stap 4. Stel “Automatisch verbinden met DNS-server” naar “Nee”.

Voer uw eigen DNS-server in, u kunt 2 DNS-servers invoeren, één is primair, een andere is secundair.

De Google DNS-server is bijvoorbeeld 8.8.8.8 of 8.8.4.4.

Stap 5. Klik "Toepassen" om op te slaan.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik DNS-serverinformatie zien?

Ga naar Netwerkkaart > Klik op Internet  pictogram > U kunt DNS-serverinformatie zien in Internetstatus.

2. Waarom start de webpagina langzaam of kan deze niet worden geopend nadat de internet-DNS handmatig is gewijzigd?

Probeer de volgende probleemoplossing:

a. Controleer of het DNS IP-adres dat u hebt ingevoerd correct is, DNS IP kan de waarde niet willekeurig invoeren. Neem contact op met uw DNS-serviceprovider voor correcte informatie.

b. Schakel terug naar de standaard automatische verbinding met Internet DNS, de router zal standaard automatisch het IP-adres van de DNS-server verkrijgen van de Internet Service Provider (ISP).

c. Nadat u uw aangesloten apparaat, zoals uw computer, rechtstreeks op de modem hebt aangesloten, stelt u hetzelfde internet DNS IP-adres op uw computer in om te bevestigen of het normaal kan worden gebruikt.

d. Upgrade uw router naar de nieuwste firmware en reset uw router naar de standaardstatus en probeer de DNS-serverinstellingen opnieuw.

3. Hoe stel ik het DNS IP-adres in bij gebruik van Pi-Hole?

Het door Pi-Hole in te stellen DNS IP-adres verschilt van de internet-DNS die in dit artikel wordt geïntroduceerd.

Als u moet configurerenPi-Hole, raadpleeg [Draadloze router] Hoe configureer ik de router om Pi-Hole te gebruiken?

4. DNS-foutpagina (DNS-sonde voltooid) of "Time-out" bij het bezoeken van een webpagina?

Het wordt aanbevolen dat u de DNS-server wijzigt (bijv. Google DNS-servers 8.8.8.8 en 8.8.4.4).

Hoe kom ik aan de (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center .

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan dit link.