Onze historie | ASUS

Onze historie

Verken meer dan drie decennia aan PC DIY-geschiedenis met ASUS. Sinds 1989 hebben we miljoenen pc-onderdelen en accessoires ontworpen, geïnnoveerd en geleverd, van moederborden en videokaarten tot CPU-koelers, voedingen, randapparaten en beeldschermen.

ASUS PCDIY START HIER
 • IA-386C

  1989

  IA-386C

  ASUS lanceerde het eerste moederbord, het ISA-386C moederbord.

 • ISA-486

  1990

  ISA-486

  Na het onafhankelijk ontwikkelen van het eerste ASUS-moederbord op basis van de Intel 486-processor, ging Intel vervolgens samenwerken met ASUS om het ISA-486 moederbord te ontwikkelen. Deze reeks gebeurtenissen was voor ASUS het startpunt om 's werelds toonaangevende moederbordenfabrikant te worden.

 • 375

  1996

  375

  De 375 was de eerste ASUS-videokaart met een PCI-poort. Met de introductie ervan betrad ASUS het videokaartensegment met een oplossing die ideaal was voor commercieel gebruik.

 • ASUS V8200 DLX

  2002

  ASUS V8200 DLX

  De V8200 DLX vestigde een nieuwe standaard in de industrie als de eerste videokaart op de markt met een hoogwaardige zwarte PCB. De V8200 Deluxe was ook state-of-the-art, met de hoogste overklokmogelijkheden van die tijd, van een basis van 250MHz tot 550MHz overklokt.

 • ROG Crosshair Extreme

  2006

  ROG Crosshair Extreme

  Het eerste ROG-moederbord - de ROG Crosshair Extreme - werd ontworpen door een select, gespecialiseerd R&D-team. Het herdefinieerde de verwachtingen over wat een moederbord zou kunnen zijn, en bood de kracht en flexibiliteit die liefhebbers in staat stelden de grens van prestaties te verleggen. Het debuut van de Crosshair Extreme stuwde het ROG-merk omhoog, en sindsdien is ROG toonaangevend gebleven op het gebied van gaming-hardware.

 • PG191

  2006

  PG191

  De PG191 was het eerste ASUS LCD-scherm dat voornamelijk was ontworpen voor gaming. Het bood een maximale resolutie van 1280 x 1024, een responstijd van 2 ms, SRS TruSurroundXT-audio en vijf aanraakgevoelige preset-knoppen op het zijpaneel voor diverse effecten.

 • ROG Striker Extreme

  2007

  ROG Striker Extreme

  De Striker Extreme was gebaseerd op de NVIDIA® nForce® 680i SLI™ chipset en ontworpen voor overklokken. Het was voorzien van een op de echte liefhebbers gerichte BIOS en actieve koeling. Sinds de lancering van de Striker Extreme zijn ROG-moederborden zich blijven ontwikkelen en bleven ze overklokrecords breken.

 • ROG EN9800GT Matrix

  2007

  ROG EN9800GT Matrix

  ROG betrad de grafische arena met de EN9800GT Matrix, en bood daarmee instelbare kloksnelheden, voltage- en ventilatorinstellingen. Het was ook voorzien van proactieve koelintelligentie die reageerde op veranderingen in de GPU-belasting. De meegeleverde software bood meerdere profielen voor verschillende scenario's, plus real-time bewaking voor de GPU, temperatuur en spanning.

 • TUF Sabertooth 55i

  2009

  TUF Sabertooth 55i

  Het eerste TUF-moederbord - de Sabertooth 55i - was gebaseerd op de Intel® P55-chipset. De 55i, ontwikkeld om betrouwbaarheid op militair niveau te bieden, stelde een norm die het keurmerk is geweest van alle TUF-hardware. Elk TUF-moederbord ondergaat extreme temperatuurtests, uitgebreide MTBF-tests (Mean Time Between Failure) en meerdere stabiliteitstests op serverkwaliteit voor de hele build. Strenge tests zorgen ervoor dat elk TUF-moederbord in elke omgeving kan worden vertrouwd.

 • ProArt PA246Q

  2011

  ProArt PA246Q

  De ASUS ProArt PA246Q was een 24" monitor, ontworpen voor mediaprofessionals. Het was voorzien van een 10-bit P-IPS-paneel met 98% dekking van de Adobe-kleurruimte (100% RGB-dekking en 102% NTSC-dekking), een instelbare voet, een uitgebreid kleurbeheersysteem, △E<5 en een reeks aansluitingen.

 • P8P67 Deluxe

  2011

  P8P67 Deluxe

  ASUS bood 's werelds eerste grafische EFI-moederbord firmware-architectuur in het Intel P67-platform, waarmee het traditionele toetsenbord-only BIOS werd geherdefinieerd en gemakkelijke muisinvoer mogelijk werd gemaakt. De EFI-architectuur maakte het mogelijk om een EZ-modus in te bouwen die de systeeminstallatie vereenvoudigde, terwijl een Advanced-modus genuanceerde bedieningsmogelijkheden bood voor ervaren tweakers.

 • ROG Maximus VI Formula

  2013

  ROG Maximus VI Formula

  Het ROG Maximus VI Formula-moederbord gaf overklokkers de mogelijkheid om tot hogere frequenties te pushen. Het legde de lat voor waterkoeling hoger met het CrossChill hybride-systeem, dat G1/4"-schroefdraad gebruikte om plaats te bieden aan de nieuwste waterkoelingfittingen.

 • ROG Poseidon GTX 780

  2013

  ROG Poseidon GTX 780

  De ROG Poseidon GTX 780 was de eerste videokaart met een gecombineerde waterblok- en luchtkoeler. De kaart kon worden gekoeld met standaard luchtkoeling, of worden aangesloten op een aangepaste waterlus om lagere temperaturen te leveren.

 • MX279H

  2013

  MX279H

  De ultradunne 27" Designo MX279H-monitor had een aan alle kanten randloos paneel met 178° ultrabrede kijkhoek en AH-IPS AH-IPS technologie, voor ongelooflijke beelden. Daarnaast leverde de ingebouwde ASUS SonicMaster-technologie, ontwikkeld in samenwerking met Bang & Olufsen ICEpower®, hoogwaardige audioprestaties. De Designo MX279H won de 2012 Good Design en Best of CES Innovation awards.

 • Z97-Deluxe

  2014

  Z97-Deluxe

  Het Z97-Deluxe moederbord werd gebouwd om gebruikers toegang te helpen krijgen tot extra speelruimte qua prestaties, via uitgebreide tuning-technologie die bekend stond als ASUS 5-Way Optimization. Het vond auto-tuning opnieuw uit, met een systematisch algoritme dat de kloksnelheden iteratief verhoogde terwijl de stabiliteit werd getest.

 • ROG Matrix Gold 20th 980 Ti

  2014

  ROG Matrix Gold 20th 980 Ti

  De Matrix Gold 20th 980 Ti werd ontworpen ter ere van de 20e verjaardag van ASUS-videokaarten. Het was een van de hoogst geklokte productie-videokaarten, met opgevoerde kloksnelheden tot 1.367MHz (fabriek overklokt).

 • ROG Swift PG278Q

  2014

  ROG Swift PG278Q

  De ROG Swift PG278Q was het allereerste ROG-beeldscherm en 's werelds eerste 144Hz WQHD-paneel met native implementatie van NVIDIA® G-SYNC™-technologie. Hierdoor kon het verversingssnelheden en frame rates synchroniseren om onberispelijke vloeiendheid te leveren zonder tearing en met minimale lag. Het bood de beste prestaties en ervaringen voor extreme gamers, en was voorzien van de ASUS-exclusieve GamePlus-sneltoets, een superdunne bezel en een ergonomisch ontwerp.

 • ROG Gladius gaming-muis

  2014

  ROG Gladius gaming-muis

  De ROG Gladius Gaming-muis was de eerste muis met push-fit switch sockets, waarmee gebruikers de klikkracht konden aanpassen.

 • ROG Maximus VIII Hero Alpha

  2015

  ROG Maximus VIII Hero Alpha

  Het ROG Maximus VIII Hero Alpha-moederbord evolueerde de ROG-esthetiek verder door headers toe te voegen voor kant-en-klare LED-strips. Met de meegeleverde bedrijfseigen Aura-software konden gebruikers de on-board verlichting voor de hele pc personaliseren.

 • ROG Strix X99 Gaming

  2016

  ROG Strix X99 Gaming

  De ROG Strix X99 Gaming biedt uitzonderlijke prestaties, een onderscheidende esthetiek en meerdere lichteffecten. De functieset was volledig gericht op verbeteringen die waren ontworpen voor moderne pc-gamers, veel meer dan alleen maar spelers. Behalve dat ze helemaal opgingen in de gaming-cultuur maakten veel pc-gamers originele skins en mods voor hun favoriete titels; en sommigen waren DHZ-bouwers die complete systemen in elkaar zetten en overkloklimieten verlegden. Dit alles - en nog veel meer - is mogelijk met de ROG Strix-serie.

 • ROG Claymore Gaming-toetsenbord

  2016

  ROG Claymore Gaming-toetsenbord

  Het ROG Claymore Gaming-toetsenbord is voorzien van RGB-verlichting en beschikt over een afneembaar numeriek toetsenblok dat kan worden gepositioneerd voor rechts- of linkshandig gebruik. De Claymore was het eerste door ROG ontwikkelde hoogwaardige randapparaat en won een 2016 Red Dot award voor innovatie.

 • TUF Gaming Z370-PRO

  2017

  TUF Gaming Z370-PRO

  De TUF Gaming Z370-Pro is voorzien van voor het strijdperk geharde esthetiek en een reeks componenten die voldoen aan militaire standaarden. Net als alle TUF 300 Gaming-moederborden biedt de Z370-Pro TUF-componenten van militair niveau, TUF-bescherming en alle voordelen van de TUF Gaming Alliance tegen een betaalbare prijs.

 • Tinker Board

  2017

  Tinker Board

  Het Tinker Board is een Single Board Computer (SBC) in een ultrakleine vormfactor die in zijn klasse leidende prestaties biedt en tegelijkertijd gebruik maakt van uitmuntende mechanische compatibiliteit. Met een krachtige quad-core ARM-gebaseerde processor, de Rockchip RK3288, biedt het makers, IoT- en pc doe-het-zelvers, hobbyisten en anderen een betrouwbaar en uiterst geschikt platform voor het tot werkelijkheid bouwen en "tinkeren" van ideeën.

 • ROG Swift PG27UQ

  2018

  ROG Swift PG27UQ

  De ROG Swift PG27UQ gaming-monitor combineert het beste van twee werelden door zijn ultra HD, 4K resolutie op te stuwen naar een verbijsterende 144Hz. Geïntegreerde NVIDIA® G-SYNC™ HDR quantum dot-technologie produceert helderdere kleuren en diepere zwarttinten, waardoor games en andere content er levendiger en levensechter uitzien.

 • ROG Rapture GT-AX11000

  2018

  ROG Rapture GT-AX11000

  De ROG Rapture GT-AX11000 is 's werelds eerste tri-band Wi-Fi 6 (802.11ax) router. De router is gebouwd voor de meest veeleisende netwerken en biedt een maximale geaggregeerde doorvoer van bijna 11.000Mbps. De router kan de omgeving analyseren en DFS band switching gebruiken om de speciale gaming-band naar het beste kanaal te verplaatsen en zo maximale prestaties te garanderen.

 • ASUS Z390-serie

  2018

  ASUS Z390-serie

  AI Overclocking werd voor het eerst geïntroduceerd in bepaalde Z390-moederborden. Door gebruik te maken van een bedrijfseigen algoritme dat de kwaliteit van het silicium beoordeelt om te bepalen waar een chip op het spectrum terechtkomt, stemt AI Overclocking het systeem automatisch af om het overklokproces beter en sneller te laten verlopen. Beschikbaar in Windows of rechtstreeks via het UEFI, profileert het de CPU en koeling om de optimale configuratie voor elk individueel systeem te voorspellen. De on-board intelligentie houdt om de koelprestaties te beoordelen ook essentiële systeemeigenschappen in de gaten zoals temperaturen, ventilatorsnelheden en stroomverbruik.

 • ROG Dominus Extreme

  2019

  ROG Dominus Extreme

  De ROG Dominus Extreme is een groot moederbord met een 14" x 14" EEB-vormfactor dat gebruik maakt van Intels enterpriseniveau Xeon®-chipset, en ruimte laat voor een nieuwe laag high-end desktops op basis van een Skylake X-chip met 28 cores. Het biedt een dozijn DDR4 DIMM-slots met ondersteuning voor maximaal 192GB RAM. Het geheugen wordt ondersteund door dubbele DIMM.2-modules met ruimte voor vier NVMe SSD's ertussen, en dubbele U.2-poorten bieden connectiviteit voor extra NVMe-schijven terwijl vier PCIe x16-slots plaats bieden aan een stapel videokaarten.

 • ROG Matrix GeForce RTX 2080 Ti

  2019

  ROG Matrix
  GeForce RTX 2080 Ti

  De ROG Matrix GeForce RTX™ 2080 Ti is de eerste videokaart ter wereld die is voorzien van een uniek alles-in-één gesloten lus koelsysteem genaamd Infinity Loop. De pomp, radiator en ventilatoren zijn allemaal onder de mantel geplaatst, wat de lat voor grafische pk's in een kleine behuizing in een luchtgekoelde build hoger legt. Elke kaart is afgestemd om de beste out-of-the-box NVIDIA® Turing™ ervaring te leveren - met een GPU Boost klok van 1800MHz en geheugen geklokt op GDDR6-14800MHz.

 • ProArt PA32UCX

  2019

  ProArt PA32UCX

  De ASUS ProArt PA32UCX is 's werelds eerste 32” 4K HDR-monitor met een piekhelderheid van 1200 nits en mini-LED-verlichting, die 1.152 zones van lokale dimregeling en ondersteuning van meerdere HDR-formaten mogelijk maakt, waaronder Dolby Vision, HLG en HDR-10. Met echte 10-bits kleuren- en Quantum Dot-technologie, ondersteuning voor DCI-P3, Rec. 709, Rec. 2020 en Adobe RGB-kleurruimten, samen met een rijke selectie aan connectiviteit, is de PA32UCX klaar om elke studioworkflow aan te kunnen.

 • ASUS Z490-serie

  2020

  ASUS Z490-serie

  De ASUS Z490-serie is voorzien van innovatieve ontwerpen die de kracht van de nieuwste 10e generatie Intel® Core™ processors ontsluiten. Met intelligent overklokken, revolutionaire koeling, robuuste stroomoplossingen, geoptimaliseerd geheugen en next-gen connectiviteit zijn deze moederborden uitgerust om je te helpen het beste uit je volgende Intel Z490 build te halen. De Z490-serie introduceert ook de nieuwste AI-aangedreven technologie om pc-optimalisatie eenvoudiger dan ooit te maken. Tune je pc-build eenvoudig met AI Overclocking, houd hem koel en efficiënt met AI Cooling, en optimaliseer de connectiviteit met AI Networking, via het bedrijfseigen ROG GameFirst VI-hulpprogramma.

 • ASUS B550-serie

  2020

  ASUS B550-serie

  De nieuwste ASUS B550-serie moederborden maken 20 voor algemene doeleinden te gebruiken PCIe 4.0 lanes mogelijk van 3e generatie AMD Ryzen™ desktop-processors. Het primaire PCIe-slot op alle nieuwe ASUS B550-moederborden biedt 16 lanes aan Gen 4-connectiviteit, en de 3e generatie AMD Ryzen™ processor biedt maar liefst vier USB 3.2 Gen 2-poorten die direct vanaf de CPU tot 10Gbps bereiken. ASUS komt ook met spannende functies om de B550-serie moederborden te verbeteren, waaronder Wi-Fi 6, robuuste stroomlevering, verhoogde DRAM-snelheid, een 2.5 Gigabit Ethernet-poort, BIOS Flashback en geheel nieuwe AI Noise Cancelling-ondersteuning. Deze upgrades maken van de B550 een verleidelijk platform voor mainstream bouwers over de hele wereld.

 • ASUS Z590-serie

  2021

  ASUS Z590-serie

  ASUS Z590-moederborden zijn voorzien van exclusieve software- en firmware-hulpprogramma's die gebruik maken van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) om de gebruikerservaring te verbeteren. Op bepaalde moederbordmodellen omvatten de nieuwste ASUS AI-verbeteringen vier verschillende prestatiepijlers, waaronder overklokken, koelen, netwerken en zelfs on-board audio, waardoor geavanceerde tweaks en optimalisatie toegankelijker worden voor zowel beginners als doorgewinterde pc DHZ-veteranen.

ASUS PCDIY

Klik hier om te beginnen met bouwen