TARİHİMİZ | ASUS

Tarihimiz

ASUS’un otuz yılı aşkın bilgisayar toplama geçmişinde keşfe çıkın. 1989’dan bu yana anakartlardan ekran kartlarına, işlemci soğutucularından güç kaynaklarına, çevre birimlerinden ekranlara kadar milyonlarca adet PC bileşeni ve aksesuar tasarlayıp geliştirdik ve piyasaya sunduk.

ASUS PCDIY START HERE
  • IA-386C

    1989

    IA-386C

    ASUS ilk anakartı olan ISA-386C modelini piyasaya çıkardı.

  • ISA-486

    1990

    ISA-486

    Tek başına Intel 486 işlemci tabanlı ilk ASUS anakartı geliştirdikten sonra, Intel ile iş birliği yaparak ISA-486 anakartı geliştirdi. Bu andan itibaren ASUS dünyanın lider anakart üreticisi olma yolunda ilerlemeye başladı.

  • 375

    1996

    375

    375, PCI bağlantı noktalı ilk ASUS ekran kartı oldu. Bu ürünle birlikte ASUS, kurumsal kullanıma uygun bir çözümle ekran kartı kategorisine giriş yaptı.

  • ASUS V8200 DLX

    2002

    ASUS V8200 DLX

    V8200 DLX, birinci sınıf siyah PCB’ye sahip ilk ekran kartı olmasıyla sektörde yeni bir standart belirledi. V8200 Deluxe ayrıca hız aşırtmayla 250 MHz temel hızdan 550 MHz’e çıkabiliyordu. Bu da zamanının en yüksek hız aşırtma kapasitesiydi.

  • ROG Crosshair Extreme

    2006

    ROG Crosshair Extreme

    İlk ROG anakart modeli olan ROG Crosshair Extreme, alanında uzmanlaşmış özel bir ar-ge ekibi tarafından tasarlandı. Bir anakartla ilgili beklentileri yeniden şekillendiren bu model, teknoloji tutkunlarının performans limitlerini zorlamasına imkan veren gücü ve esnekliği sunuyordu. Crosshair Extreme ile yola çıkan ROG markası, o günden beri oyunculara yönelik donanım sektöründe öncü olmaya devam ediyor.

  • PG191

    2006

    PG191

    PG191 oyuncular için özel olarak tasarlanan ilk ASUS LCD ekran oldu. Maksimum 1280 x 1024 çözünürlük, 2 ms tepki süresi, SRS TruSurroundXT ses ve çeşitli efektler için yan panelde yer alan dokunmaya duyarlı beş adet düğme gibi özelliklere sahipti.

  • ROG Striker Extreme

    2007

    ROG Striker Extreme

    NVIDIA® nForce® 680i SLI™ yonga seti tabanlı Striker Extreme hız aşırtma için tasarlanmıştı. Teknoloji tutkunlarına hitap eden bir BIOS’a ve aktif soğutma sistemine sahipti. Striker Extreme’in piyasaya çıkmasından bu yana ROG anakartlar hız aşırtma rekorları kırmaya devam ediyor.

  • ROG EN9800GT Matrix

    2007

    ROG EN9800GT Matrix

    ROG, ekran kartı pazarına EN9800GT Matrix ile girdi. Bu ekran kartı saat hızını, voltaj değerlerini ve fan ayarlarını değiştirme olanağı sunuyordu. Ayrıca kartta GPU’nun yüküne göre değişen proaktif soğutma kullanılıyordu. Kartla beraber gelen yazılım farklı kullanım senaryolarına göre birden fazla profil sunmasının yanı sıra GPU, sıcaklık ve voltaj değerlerini gerçek zamanlı takip etme imkanı veriyordu.

  • TUF Sabertooth 55i

    2009

    TUF Sabertooth 55i

    İlk TUF anakart olan Sabertooth 55i, Intel® P55 yonga setini kullanıyordu. Askeri sınıf dayanıklılığa sahip olacak biçimde geliştirilen 55i, tüm TUF serisinin karakterini oluşturan standartları belirledi. O günden beri her bir TUF anakart sıkı sıcaklık testlerinden, geniş Arızalar Arası Ortalama Süre (MTBF) testlerinden ve tüm sistemde sunucu sınıfı kararlılık testlerinden geçiriliyor. Bu sıkı testler sayesinde her bir TUF anakart her ortamda güvenle kullanılabiliyor.

  • ProArt PA246Q

    2011

    ProArt PA246Q

    24 inç boyutundaki ASUS ProArt PA246Q, medya profesyonelleri için özel olarak tasarlandı. Bu monitörde Adobe renk alanının %98’ini kapsayan (%100 RGB ve %102 NTSC) 10 bit P-IPS panel, ayarlanabilir stant, kapsamlı renk yönetim sistemi, △E<5 renk doğruluğu ve çeşitli bağlantı noktaları bulunuyor.

  • P8P67 Deluxe

    2011

    P8P67 Deluxe

    ASUS, Intel P67 platformunda dünyanın ilk grafik EFI anakart aygıt yazılımı mimarisini sunarak, yalnızca klavyenin kullanıldığı geleneksel BIOS tasarımını değiştirerek mouse ile kullanışlı bir deneyim oluşturdu. EFI mimarisi, sistem kurulumunu kolaylaştıran bir EZ Modu geliştirme imkanı sundu. Ayrıca tecrübeli kullanıcılara daha ayrıntılı kontrol olanağı veren Gelişmiş Mod da bu modelde yer aldı.

  • ROG Maximus VI Formula

    2013

    ROG Maximus VI Formula

    ROG Maximus VI Formula anakart, hız aşırtma tutkunlarına daha daha yüksek frekansları zorlama imkanı verdi. Sıvı soğutmada çıtayı yükselten CrossChill hibrit sistemi, en yeni su soğutucularının monte edilmesini sağlayan G1/4” vidalı bir tasarıma sahipti.

  • ROG Poseidon GTX 780

    2013

    ROG Poseidon GTX 780

    ROG Poseidon GTX 780 sıvı soğutma bloğu ile hava soğutma sistemini bir arada sunan ilk ekran kartı oldu. Standart hava soğutma sistemiyle de soğutulabilen kartı özel bir su soğutma döngüsüne sokup soğutarak daha düşük sıcaklıklar elde etmek de mümkündü.

  • MX279H

    2013

    MX279H

    Kenardan kenara çerçevesiz bir panele sahip olan 27 inç boyutundaki ultra ince MX279H, 178 derece geniş izleme açılı AH-IPS teknolojisiyle olağanüstü görüntüler sunuyordu. Bunun yanı sıra Bang & Olufsen ICEpower® ile birlikte geliştirilen ASUS SonicMaster teknolojisi de birinci sınıf ses performansı sağlıyordu. Designo MX279H modeli 2012 Good Design ve Best of CES Innovation ödüllerine layık görüldü.

  • Z97-Deluxe

    2014

    Z97-Deluxe

    Z97-Deluxe anakart, ASUS 5 Yönlü Optimizasyon adıyla bilinen kapsamlı ayar teknolojisiyle kullanıcıların fazladan performansa ulaşmasına yardımcı olmak için tasarlandı. Otomatik ayar teknolojisini sistematik bir algoritmayla yenileyen bu anakart, saat hızını artırırken kararlılığı da koruyordu.

  • ROG Matrix Gold 20th 980 Ti

    2014

    ROG Matrix Gold 20th 980 Ti

    Matrix Gold 20th 980 Ti, ASUS ekran kartlarının 20. yıl dönümünü kutlamak için geliştirildi. Bu kart 1367 MHz (fabrikada hız aşırtma) ile en yüksek saat hızına sahip seri üretim ekran kartlarından biriydi.

  • ROG Swift PG278Q

    2014

    ROG Swift PG278Q

    ROG Swift PG278Q, ROG markasını taşıyan ilk monitördü. NVIDIA® G-SYNC™ teknolojisine sahip ilk 144 Hz WQHD panele sahip olan bu monitör, yenileme hızı ile kare hızını senkronize ederek yırtılma ve gecikme olmadan son derece akıcı görüntüler sunuyordu. Oyun tutkunlarına en iyi performansı ve deneyimi sunan bu model, ASUS’a özgü GamePlus kısayol tuşuna, süper ince çerçevelere ve ergonomik bir tasarıma da sahipti.

  • ROG Gladius Gaming Mouse

    2014

    ROG Gladius Oyuncu Mouse’u

    ROG Gladius Oyuncu Mouse’u ittirerek sabitlenen anahtar yuvalarına sahip ilk mouse oldu. Bu sayede kullanıcılar tıklama gücünü kendi isteklerine göre ayarlayabiliyorlardı.

  • ROG Maximus VIII Hero Alpha

    2015

    ROG Maximus VIII Hero Alpha

    ROG Maximus VIII Hero Alpha anakart, piyasada bulunan LED şeritleri için başlıklar sunarak ROG estetiğini bir adım ileri taşıdı. ASUS’a özgü Aura yazılımıyla kullanıcılar bilgisayarlarındaki aydınlatmayı istedikleri gibi ayarlayabiliyordu.

  • ROG Strix X99 Gaming

    2016

    ROG Strix X99 Gaming

    ROG Strix X99 Gaming olağanüstü performans ve farklı estetik tasarımın yanı sıra çok sayıda aydınlatma efekti de sundu. Bu kartın gelişmiş özellikleri, oyunlara çok daha fazla anlam yükleyen modern PC oyuncularına hitap ediyordu. Günümüzün PC oyuncuları, oyun kültürünü kucaklamanın yanın sıra sevdikleri yapımlar için orijinal tasarımlar ve modlar yapıyor. Bunların arasında eksiksiz sistemler hazırlayan ve hız aşırtma sınırlarını zorlayan sistem toplayıcılar var. Bu ve çok daha fazlası ROG Strix serisiyle mümkün.

  • ROG Claymore Gaming Keyboard

    2016

    ROG Claymore Oyuncu Klavyesi

    RGB aydınlatmayla donatılan ROG Claymore Oyuncu Klavyesi, ister sağ ister sola takılabilen bir nümerik tuş takımına sahip. ROG tarafından geliştirilen ilk üst seviye çevre birimi olan Claymore, 2016 Red Dot inovasyon ödülünü kazandı.

  • TUF Gaming Z370-PRO

    2017

    TUF Gaming Z370-PRO

    TUF Gaming Z370-Pro askeri standartları karşılayan bileşenlerle askeri estetiği birleştiren bir anakarttı. Tüm TUF 300 Gaming anakartlarında olduğu gibi Z370-Pro da askeri sınıf TUF bileşenlerine, TUF korumasına ve TUF Gaming Alliance’ın tüm avantajlarına uygun fiyatla erişim sunuyordu.

  • Tinker Board

    2017

    Tinker Board

    Tinker Board, sınıfında lider performansı olağanüstü mekanik uyumla birleştiren, son derece küçük boyutlu bir Tek Kartlı Bilgisayar (SBC). ARM tabanlı dört çekirdekli Rockchip RK3288 işlemciyle donatılan Tinker Board, meraklılara, IoT ve sistem toplama tutkunlarına, hobi sahiplerine ve daha birçok kullanıcıya fikirlerini gerçeğe dönüştürme imkanı veren son derece güvenilir ve becerikli bir platform sunuyor.

  • ROG Swift PG27UQ

    2018

    ROG Swift PG27UQ

    ROG Swift PG27UQ oyuncu monitörü 4K Ultra HD çözünürlükle 144 Hz yenileme hızını bir araya getiriyor. Entegre NVIDIA® G-SYNC™ HDR quantum dot teknolojisi daha parlak renkler ve daha derin siyahlar oluşturarak oyunların ve diğer içeriklerin daha canlı ve gerçekçi görünmesini sağlıyor.

  • ROG Rapture GT-AX11000

    2018

    ROG Rapture GT-AX11000

    ROG Rapture GT-AX11000 dünyanın ilk üç bant Wi-Fi 6 (802.11ax) router’ı. En zorlu ve yoğun ağlar için geliştirilen bu router, toplamda yaklaşık 11.000 Mbps çıkış sağlıyor. Çevredeki ortamı analiz edebilen bu router, DFS bant değiştirme teknolojisini kullanarak özel ayrılan oyun bandını en iyi kanala aktararak en yüksek performansı sağlıyor.

  • ASUS Z390 Series

    2018

    ASUS Z390 Serisi

    AI Hız Aşırtma teknolojisi ilk olarak belirli Z390 anakartlarda sunuldu. İşlemcinin kalitesini değerlendiren bir algoritmadan yararlanan AI Hız Aşırtma, sistemi otomatik olarak ayarlayarak hız aşırtma işlemini daha iyi ve hızlı bir şekilde tamamlıyor. Windows veya doğrudan UEFI üzerinden kullanılan özellik, işlemci ve soğutma sisteminin profilini çıkararak her sistem için en uygun yapılandırmayı belirliyor. Dahili takip sistemi ayrıca soğutma performansını artırmak için sıcaklık, fan hızları ve güç tüketimini de izliyor.

  • ROG Dominus Extreme

    2019

    ROG Dominus Extreme

    ROG Dominus Extreme, 14 x 14 inç boyutundaki geniş EEB biçiminde bir anakart. Intel'in kurumsal sınıf Xeon® yonga setini kullanan bu anakart 28 çekirdekli Skylake X yongalarıyla üst seviye bir masaüstü kurma imkanı veriyor. 12 adet DDR4 DIMM yuvasına sahip olan bu anakart 192 GB’a kadar RAM desteği veriyor. Belleğin yanı sıra çift DIMM.2 modülüyle de dört adet NVMe SSD’ye destek veriliyor. Çift U.2 bağlantı noktası ise ekstra NVMe sürücüsü kullanma imkanı veriyor. Dört adet PCIe x16 yuvasına da ekran kartları yerleştirilebiliyor.

  • ROG Matrix GeForce RTX 2080 Ti

    2019

    ROG Matrix
    GeForce RTX 2080 Ti

    ROG Matrix GeForce RTX™ 2080 Ti; Infinity Loop adlı benzersiz, kapalı döngü, hepsi bir arada soğutma sistemine sahip ilk ekran kartı. Pompa, radyatör ve fanlar tamamen ön korumanın altına yerleştirilmiş durumda. Böylece hava soğutmalı ve küçük kasalı bir sistemde daha yüksek grafik gücü elde etmek mümkün oluyor. Her kart 1800 MHz GPU Boost hızı ve GDDR6-14800MHz bellek hızıyla en iyi NVIDIA® Turing™ deneyimini yaşatıyor.

  • ProArt PA32UCX

    2019

    ProArt PA32UCX

    Dünyanın 1200 nit maksimum parlaklık ve mini LED arka ışıklandırmaya sahip ilk 32 inç 4K HDR monitörü olan ASUS ProArt PA32UCX; 1.152’den fazla ışık kısma bölgesinin yanı sıra Dolby Vision, HLG ve HDR-10’un da dahil olduğu çok sayıda HDR biçimine destek veriyor. Gerçek 10-bit renk ve quantum dot teknolojisiyle DCI-P3, Rec. 709, Rec. 2020 ve Adobe RGB renk alanlarına destek veren PA32UCX, zengin bağlantı seçenekleriyle de stüdyolardaki her tür işe uygun.

  • ASUS Z490 Series

    2020

    ASUS Z490 Serisi

    ASUS Z490 serisi, en yeni 10. Nesil Intel® Core™ işlemcilerin gücünü açığa çıkaran yenilikçi tasarımlarla geliyor. Akıllı hız aşırtma, devrim niteliğinde soğutma sistemi, sağlam güç çözümleri, optimize edilmiş bellek ve yeni nesil bağlantı seçenekleriyle bu anakartlar, Intel Z490 tabanlı yeni sisteminizden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlıyor. Z490 Serisi ayrıca en yeni yapay zeka destekli teknolojilerden yararlanarak bilgisayarınızı size en uygun şekle getirmeyi her zamankinden daha kolay hale getiriyor. AI Hız Aşırtma ile sisteminizi kolayca ayarlayabilir, AI Soğutma ile serin ve verimli bir sisteme kavuşabilir, özel ROG GameFirst VI aracı üzerinden AI Ağ Bağlantısı ile bağlantınızı en uygun hale getirebilirsiniz.

  • ASUS B550 Series

    2020

    ASUS B550 Serisi

    En son AMD B550 anakartlar, 3. Nesil AMD Ryzen™ masaüstü işlemcilerle genel amaçlı 20 adet PCIe 4.0 veri yolu kullanmaya olanak veriyor. Tüm yeni ASUS B550 anakartlarda, ana PCIe yuvası 16 veri yoluyla Gen 4 bağlantısı sunuyor. Doğrudan 3. Nesil AMD Ryzen™ işlemciler üzerinden dört adet USB 3.2 Gen 2 girişiyle 10 Gbps hız almak da mümkün oluyor. ASUS ayrıca B550 serisi anakartları; Wi-Fi 6, sağlam güç dağıtımı, yüksek DRAM hızı, 2,5 Gigabit Ethernet bağlantı noktası, BIOS Flashback ve yeni yapay zeka destekli gürültü engelleme desteği gibi özelliklerle zenginleştiriyor. Bu yenilikler sayesinde B550, orta seviye sistem toplamak isteyenler için harika bir platform haline geliyor.

  • ASUS Z590 Series

    2021

    ASUS Z590 Serisi

    ASUS Z590 anakartlar makine öğrenimi ve yapay zekadan yararlanarak kullanıcı deneyimini geliştiren özel yazılım araçlarına sahip. Seçkin anakart modellerinde yer alan ASUS yapay zeka özellikleri performansı dört ana temelin üzerine inşa ediyor. Hız aşırtma, soğutma, ağ ve yerleşik sesten meydana gelen bu dört temel ile hem acemi kullanıcılar hem de tecrübeli sistem toplayıcıları gelişmiş ayarlara ve optimizasyon seçeneklerine kavuşuyor.

ASUS PCDIY

PC TOPLAMAYA BAŞLAYIN