Mi az az AiMesh?

Az AiMesh több kompatibilis ASUS routert köt össze egy teljes otthont lefedő mesh WiFi-hálózat létrehozásához. A rugalmas és méretezhető technológia segítségével egymás mellett használhatók különféle AiMesh-kompatibilis routerek, sőt, a rendszer bármikor bővíthető is a lefedettség javításához.* Az AiMesh hálózatban minden eszköz élvezheti a fő router teljes funkcionalitását, beleértve a játékot támogató szolgáltatásokat, az AiProtection üzleti kategóriájú biztonságát és egyéb előnyöket is. Mostanra a legtöbb ASUS router már rendelkezik AiMesh támogatással.

*Az AiMesh támogatja a 802.11k/v szabványt.

Díjnyertes technológia

„Lehet, hogy amikor az otthoni hálózati eszközökre gondolsz, nem az ASUS az első márka, ami eszedbe jut. 2021-ben azonban a tizedik egymás utáni évben nyerte el a Reader’s Choice (az olvasók választása) elismerést. Igenis ez az első márka, amelyet az otthoni hálózat bővítésénél érdemes számításba venni” – PC Magazine

Tudj meg többet az ASUS routerekről

A két darabos RT-AX92U csomag nyerte a „legjobb mesh router játékhoz” kategóriát – PC Gamer

Tudj meg többet a dupla RT-AX92U csomagról

Az ASUS ZenWiFi AX (XT8) lett a „Legjobb WiFi 6 mesh rendszer” – CNET

Tudj meg többet az ASUS ZenWiFi AX (XT8) termékről

Intelligens technológia a maximális megbízhatóságért

Az AiMesh úgy készült, hogy gyors és megbízható, problémamentesen használható WiFi-elérést nyújtson. Bárhonnan élvezheted az akadálytalan kapcsolat előnyeit anélkül, hogy különböző hálózatok között kellene váltanod. Az AiMesh még akkor is biztosítja az internetkapcsolatot, ha valamelyik csomópont kiesik.

A legjobb WiFi-jel automatikus kiválasztása

Az AiMesh egyetlen hálózatnévvel elérhető kapcsolatot képes nyújtani az egész házban, hogy az ide-oda járkáláskor ne kelljen váltogatni. Az AiMesh figyeli az eszköz jelerősségét, és zökkenőmentesen átáll egy másik forrásra, ha szükséges. De ha a külön frekvenciasávoknak más-más nevet szeretnél adni, azt is megteheted — az AiMesh úgy készült, hogy alkalmazkodjon hozzád.

Mindig működő, önjavító kapcsolat

Ha az AiMesh hálózat bármelyik részében zavar támadna, az önjavító funkció azonnal lecseréli az elromlott routert egy másikra a megmaradt routerkapcsolatok segítségével. Ezzel a kapcsolat folyamatos marad, észre sem veszed az egészet.

Intelligens sávválasztás

A csomópontok egy stabil felhordó hálózaton kapcsolódnak egymáshoz, ez garantálja a teljes hálózat megbízhatóságát. Az AiMesh minden frekvenciasávon figyelemmel kíséri a kapcsolat minőségét, és intelligens módon kiválasztja a legjobbat: ez lesz a felhordó hálózat. Az 5 GHz-es, 2,4 GHz-es vagy akár az új WiFi 6E 6 GHz-es sáv. Ha ez a sáv túlzsúfolttá válna, akkor a felhordó hálózat automatikusan átáll egy másikra.

Egységben az erő: Extrém WiFi sebesség

Az egyes routerek maguk is a lehető legjobb teljesítményt és funkcionalitást nyújtják, de AiMesh rendszerben használva verhetetlenek. Egy két ROG Rapture GT-AXE11000 WiFi 6E routerből álló AiMesh rendszer akár hatszor akkora adatátviteli kapacitást kínálhat, mint a versenytárs WiFi 6 mesh rendszerek.*

*Az ASUS labortesztjei alapján.

Tudj meg többet a WiFi 6E-ről

AiMesh Wi-Fi 6E mesh rendszer

Másfélszer gyorsabb

Versenytárs WiFi 6 mesh rendszer

Egyszerű és hatékony kezelés

Egy AiMesh rendszer egyszerűen kezelhető az ASUS Router alkalmazással vagy a webes alkalmazásból. Ellenőrizheted a kapcsolatokat, ábrákon követheted a forgalmat, illetve egyetlen kattintással vagy érintéssel személyre szabhatod a beállításokat. Az AiMesh hálózat tényleg gond nélkül működtethető.

Egyérintéses optimalizálás

Az ASUS Router alkalmazásban van egy egyérintéses rövidparancs az AiMesh topológia – vagyis a fő router és az egyes csomópontok közötti kapcsolatok – optimalizálására. Az optimális topológia garantálja azt, hogy minden csomópont a lehető legrövidebb útvonalon csatlakozik a fő routerhez, és ezzel az egész lakásban gyors és stabil kapcsolatok érhetők el.

AiMesh kapcsolatok

Az intuitív felhasználói felületen könnyedén követhető a rugalmas AiMesh hálózati konfiguráció bővülése. Azonnal átlátható, hány csomópont csatlakozik és melyikre hány eszköz kapcsolódik.

Csomóponti kapcsolatállapot

Bármelyik csomópontra kattintva azonnal látható a felhordó kapcsolat minősége, az adatátviteli sebesség és a többi részletes adat. Ha a kapcsolat minősége nem megfelelő, akkor az ASUS többféle módszert is kínál ennek megjavítására az egykattintásos optimalizálástól a felhordó hálózat előnybe részesítésén át egyéb megoldásokig.

Speciális beállítások

Az egyedi beállítások az ASUS Router alkalmazás és a webes felület nagy teljesítményű eszközeivel is elvégezhetők: módosíthatók a rendszerparaméterek, a felhordó kapcsolat típusa, illetve a csomóponti beállítások. Ez egy igazán profi eszköz mindenkinek, aki teljesen személyre szabott hálózati beállításokra vágyik.

Felhordó hálózatok teljes körű beállításai

Az AiMesh többféle lehetőséget is kínál a felhordó hálózat optimalizálására. A vezeték nélküli felhordó hálózat esetében minden csomópontnál kézzel kiválasztható, hogy melyik router felé vezető (uplink) sávot használja a csomópont. Erre új, 6 GHz-es WiFi 6E* sáv is választható. Egyes háromsávos modelleknél akár egy dedikált sáv is megadható, amely kizárólag felhordó hálózat lesz. Az AiMesh-nél Ethernet-kapcsolat is használható vezetékes felhordó hálózatként akár egy-egy csomópont, akár a teljes hálózat összekapcsolásához. Ez az egyes ASUS routereken megtalálható 10 vagy 2,5 G-s LAN csatlakozókat használva kimagasló sebességet nyújthat. Tiéd a választás!

* Csak WiFi 6E routerek használatával lehetséges.

A teljes rendszer rugalmas frissítései

Az egész AiMesh rendszerben könnyedén lehet egyszerre módosításokat végrehajtani – ide értve a firmware-frissítéseket, az újraindításokat vagy az alaphelyzetbe állításokat is –, de egyesével, külön-külön is kezelhetők az egyes csomópontok. Ha az otthoni internettel bármi gond lenne, még akkor is orvosolhatod, ha éppen házon kívül vagy: távolról belenyúlhatsz az egész rendszer, vagy akár az egyes csomópontok konfigurációjába.

Egyedi csomóponti beállítások

Minden csomópont egyedileg is konfigurálható. Beállítható a kapcsolatösszefogás, az USB-s alkalmazások, WiFi rádió, vezérelhetők a LED fények és más speciális személyre szabási lehetőségek is megadhatók. Kézzel kiválasztható a megfelelő router-irányú (uplink) kapcsolat is az egyes csomópontokon a Preferred Uplink AP beállításnál.

Legyen az internet biztonságosabb hely mindenki számára

Az otthoni hálózat biztonsága létfontosságú kérdés akkor, ha sok a csatlakozó eszköz, beleértve a sérülékeny IoT-eszközöket is. Az AiMesh routerek a teljes élettartamra ingyenes AiProtection Pro védelemmel rendelkeznek valamint szülői felügyeleti szolgáltatásokat kínálnak és bizonyos modellek a legfrissebb WPA3 biztonsági protokollt is használják. Egy AiMesh rendszerben minden eszköz védett!

További tudnivalók a hálózati biztonságról

  • Szülői felügyelet

  • Üzleti kategóriás biztonság

ELŐNYÖK
 

AiMesh Wi-Fi rendszer

Szokásos mesh-rendszer

Hagyományos nagyteljesítményű router

Egyszerű telepítés  
Akadálytalan barangolás (roaming)  
Szélesebb lefedettség (egy csomópont)  
Nagyszerű teljesítmény  
Gazdag funkcionalitás