Mijn besteB550-
moederbord

Hoe mee te doen

1

30 toegangspunten
Vertel ons wat je het meest aan de ASUS ROG B550 -moederborden bevalt. Plaats een screenshot van je favoriete moederbord op je timeline van IG, Facebook of Twitter.
(Vergeet niet te plaatsen met #ASUSB550 en @asusROG of @asus-accounts !)

2

10 toegangspunten
Vind foto's en specificaties om je te helpen op rog.gg/B550

A

Volg ROG op Instagram, houd ons in de gaten en maak kans op gamecodes of ROG-uitrusting.

Volgen op Instagram
B

Heb je een ASUS- of ROG B450-moederbord? Maak er een foto van en deel je systeem met ons om kans te maken op de nieuwste AMD Ryzen™ 3000 CPU

Hashtag #ASUSB450
C

Net een ASUS- of ROG B550-moederbord gekocht? Doe mee met ‘Prijzen voor reviews’ en win ROG-uitrusting

Prijzen voor reviews

Prijzen

Bekijk hun systemen

Mods by Ben Q

ROG Strix B550-I gamingsysteem

AI-RUISONDERDRUKKING

MICROFOON

Software voor microfoons met AI-ruisonderdrukking is exclusief te vinden op ASUS-moederborden en ondersteunt headsets met een aansluiting van 3,5 mm*, USB of Bluetooth. Het programma gebruikt een enorme deep-learning-database om het geluid van je stem te behouden en tegelijkertijd geklik van je toetsenbord of muis en andere soorten achtergrondgeluid te elimineren. Het vraagt slechts heel weinig van de CPU, waardoor het een minimale impact op je gamingprestaties heeft.

*Er is een audiosplitter (3,5 mm audio jack Y-kabel) nodig als je een headset met aansluiting van 3,5 mm gebruikt.

Installatiegids downloaden

3DMark - FPS (2560x1440)
*Testconfiguratie: CPU: AMD Ryzen 5 3600x; Moederbord: ROG STRIX B550-I GAMING; Videokaart: NVIDIA RTX 2060-O6G; DRAM: Hynix 2666 16GB; Voeding: Seasonic 430W; HDD: Seagate M.2 NVME 2TB; Koeling: Enermax T.B.APOLLISH; App voor spraakcommunicatie: Discord (ruisonderdrukkingseffecten in de app uitgeschakeld) ; Achtergrondgeluiden: typen op toetsenbord, klikken van muis, pratende mensen en muziek
*De werkelijke prestaties variëren per configuratie

HOOR HET VERSCHIL

AI UIT
AI AAN

Achtergrondgeluid

Andere menselijke stem

Menselijke spraak

TOONAANGEVENDE CONNECTIVITEIT

 • WiFi 6 (802.11 ax)

  On-board ondersteuning voor WiFi 6 (802.11ax) biedt extreem hoge snelheden op draadloze netwerken, verbeterde capaciteit en betere prestaties in omgevingen met veel draadloze netwerken en uitzonderlijke online gaming-ervaringen. Koppel je moederbord met ASUS WiFi 6 -routers om van het volledige netwerkpotentieel van WiFi 6 te genieten.
  Meer informatie over ASUS WiFi 6 -oplossingen

 • Intel 2.5Gb ethernet

  On-board 2.5 Gigabit Ethernet geeft je bekabelde verbinding een boost, met snelheden die 2,5 keer zo snel zijn dan standaard ethernet-verbindingen. Dit zorgt voor snelle bestandsoverdrachten, gamen zonder lag en streamen van video's met hoge resolutie.

 • M.2, klaar voor PCIe 4.0

  Ondersteuning voor de nieuwste PCIe® 4.0 M.2-opslagapparaten zorgt ervoor dat gebruikers van de snelste gegevenssnelheden kunnen genieten via het 3rde gen. AMD Ryzen™-platform.

KRACHTIGE VOEDING EN KOELING

Samengevoegde vermogensfasen​

De moederborden uit de ASUS B550-serie bieden een architectuur met samengevoegde vermogensfasen die het volledige potentieel van de nieuwste AMD Ryzen™-CPU's met meerdere kernen benut. Samen met hoogwaardige componenten is de spanningsregelaar module (VRM) van elk moederbord uit de serie voorbereid op elke soort belasting en allerlei werkomstandigheden.

Meer informatie
Koeler dankzij het ontwerp

De uitgebreide koelingsopties* van de B550-serie bevatten onder andere een VRM-koellichaam dat een groot contactoppervlak voor MOSFET's en spoelen biedt, een hoogwaardige thermische pad die warmte van de inductor en fase-array naar het koellichaam afvoert en on-board 4-pins ventilatorheaders voor PWM-/DC-ventilators.

*Koelingsopties variëren per model

ASUS Performance Enhancement

Alle B550-moederboorden bieden ASUS Performance Enhancement (APE), een functie die de BIOS-instellingen optimaliseert om de beste prestaties voor elk moederboord te bereiken. APE verhoogt ook de vermogenslimiet van de 3rde gen. Ryzen CPU's, wat een prestatieboost van 17,5% oplevert. Update naar de nieuwste BIOS*

om deze functie in te schakelen.*Ga naar https://www.asus.com/support/ voor de nieuwste BIOS voor je moederbord

Prime 95 – CPU frequentieboost voor alle kernen

*Testconfiguratie: Moederbord: TUF GAMING B550-PLUS; Koeling: EK-KIT P240 Rev1.3; Geheugen: AVEXIR-DDR4 2666 8G*2; SSD: Intel SSD 545S- SERIE 256GB; VGA: ASUS GT1030-SL-2GD4-BRK
*Werkelijke prestaties kunnen variëren per CPU, koeler, thermische oplossing van het systeem en configuratie.

DOE-HET-ZELF-VRIENDELIJK

BIOS FlashBack™​

Gebruikers kunnen een BIOS-bestand op een FAT32-geformatteerde USB-stick zetten, deze eenvoudig in de USB BIOS FlashBack™-port plaatsen en op een knop drukken om de (UEFI) BIOS bij te werken. Updates kunnen zelfs worden uitgevoerd zonder dat er geheugen of een CPU aanwezig is.

KIES JE B550-MOEDERBORD

 • ROG Strix
  Stijlbewuste gamers
 • TUF Gaming
  Ongedwongen gamers en beginnende systeembouwers
 • Prime
  Veelzijdige pc-bouwers

ROG STRIX

ROG Strix Gaming-moederborden combineren essentiële ROG-functies met een geavanceerd design tot een oplossing die ideaal is voor alle gamers. Met gegarandeerde ROG-prestaties en een cyberpunk-uiterlijk leveren OG Strix Gaming-moederborden onovertroffen prestaties met een stevige dosis stijl. Ze zijn beschikbaar in een breed aanbod aan vormfactoren.

Kies de beste koeler voor je systeem