[Windows 11/10] Gebruikersnaam, wachtwoord of inlogpincode van Microsoft-account vergeten

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld

Uw Microsoft-account is gekoppeld aan alle Microsoft-applicaties en -services. Als u geen toegang heeft tot uw Microsoft-account of u niet met een pincode kunt aanmelden bij Windows, raadpleegt u dit artikel om u te helpen het probleem op te lossen.

Gebruikersnaam van Microsoft-account vergeten

Als u het e-mailadres van uw Microsoft-account bent vergeten, of als u zich heeft aangemeld en de foutmelding Dat Microsoft-account bestaat niet heeft ontvangen, raden we u aan deze stappen te volgen om u te helpen uw gebruikersnaam te vinden .

Methode 1: Zoek uw gebruikersnaam op als u beveiligingsinformatie heeft ingesteld voor uw account

Als u eerder beveiligingsgegevens voor uw Microsoft-account hebt ingesteld, kunt u deze optie gebruiken om uw gebruikersnaam op te halen.

Opmerking: deze optie werkt niet als er geen beveiligingsinformatie is ingesteld voor uw account of als u geen toegang meer heeft tot die beveiligingsinformatie. Ga verder met de volgende stap: Methode 2: Zoek de gebruikersnaam van uw Microsoft-account in het product of de service die u gebruikt.

1. Zoek uw gebruikersnaam op met behulp van het telefoonnummer of e-mailadres van uw beveiligingscontact.
  2. Vraag een beveiligingscode aan die naar het door u gebruikte telefoonnummer of e-mailadres wordt verzonden.
  3. Voer de code in en selecteer Volgende.
  4. Wanneer u het account ziet dat u zoekt, selecteert u Aanmelden.
    Als het opzoeken van de gebruikersnaam niet is gelukt, bijvoorbeeld omdat u de beveiligingscontactgegevens niet hebt ingesteld of geen toegang meer hebt, probeer dan Methode 2: Vind de gebruikersnaam van uw Microsoft-account in het product of dienst die u gebruikt.

Methode 2: Zoek de gebruikersnaam van uw Microsoft-account in het product of de service die u gebruikt

Ter bescherming van uw account hanteert Microsoft een strikt beleid over hoe onze advocaten u kunnen helpen met uw account. Voorstanders van Microsoft-ondersteuning kunnen geen accountgegevens verstrekken zonder de juiste validatie, maar er zijn plaatsen waar u binnen de producten zelf kunt kijken.

Heeft u ooit een alternatief e-mailadres ingesteld voor het account waarbij u zich wilt aanmelden, zoals @outlook.com, @gmail.com of @live.com? Zo ja, probeer dat dan.

• Windows-apparaten
    Klik vanaf uw ingelogde Windows-apparaat op het pictogram [Start] in de taakbalk en klik vervolgens op [Instellingen].

Klik in het venster Windows-instellingen op [Accounts], klik vervolgens op [E-mail & accounts].

Hieronder E-mail & accounts, ziet u de gebruikersnaam die aan uw apparaat is gekoppeld.
  • Kantoortoepassingen
    Microsoft 365 of Office 2016 en nieuwere versies: Open Office-toepassingen zoalsWord of Excel. Nadat u de Office-toepassing hebt geopend, klikt u op [Bestand].

Klik op [Account]. Onder gebruikersinformatie vindt u de gebruikersnaam die hoort bij en is gekoppeld aan uw account.

Als u uw gebruikersnaam nog steeds niet kunt vinden door de producten of services hierboven te controleren, gaat u verder met de volgende stap om te bepalen of uw account mogelijk wordt gesloten.

Methode 3: Controleer of uw Microsoft-account is gesloten

Mogelijk kunt u zich niet aanmelden bij uw account omdat dit is gesloten of verwijderd.

• Je hebt je account gesloten: als je je Microsoft-account hebt gesloten, heb je vanaf die sluiting 60 dagen de tijd om je aan te melden en het opnieuw te openen. Na die 60 dagen vervallen uw account en gegevens.
  • Je account is gesloten vanwege inactiviteit: Als je je lange tijd niet hebt aangemeld bij je account, kan het verlopen vanwege inactiviteit, volgens het volgende schema.

Als u een gesloten Microsoft-account opnieuw wilt openen, raadpleegt u Officiële ondersteuningsinstructies van Microsoft.

Als de laatste keer dat u zich heeft aangemeld:Uw account vervalt na:
Vóór juni 20141 jaar inactiviteit
Na juni 20142 jaar inactiviteit

Microsoft-accountwachtwoord vergeten

Als het door u ingevoerde wachtwoord niet werkt of als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het via de volgende stappen opnieuw instellen.

Microsoft-accountwachtwoord opnieuw instellen

1. Klik op deze link om naar het opnieuw instellen van het Microsoft-wachtwoord te gaan bladzijde.
  2. Voer uw Microsoft-account in, zoals e-mail, telefoon, of Skype-naam en klik op [Volgende].
  3. Voor uw veiligheid moet Microsoft uw identiteit verifiëren voordat u door kunt gaan met het opnieuw instellen van uw wachtwoord.
    Kies hoe je de verificatiecode wilt ontvangen, zoals e-mail of sms, en klik op [Code ophalen].
  4. Microsoft stuurt een verificatiecode naar het e-mailadres of telefoonnummer dat u hebt geselecteerd. Ga naar het hersteltelefoonnummer of e-mailadres waar u de code verwacht te ontvangen. Voer de verificatiecodein en klik op [Volgende ].
  5. Nadat u de verificatiecode heeft bevestigd, stelt u uw nieuwe wachtwoorden klik op [Volgende].
  6. Het opnieuw instellen van het wachtwoord is voltooid.

Als het opnieuw instellen van het wachtwoord mislukt, probeer dan de volgende methoden:

• Als u geen verificatiecode kunt ontvangen, raadpleegt u de officiële ondersteuningsinstructies van Microsoft: Problemen met verificatiecodeproblemen oplossen.
  • Als je hebt geprobeerd je aan te melden bij je account en een bericht hebt ontvangen dat je account is vergrendeld, komt dit doordat activiteit die aan je account is gekoppeld mogelijk in strijd is met de Gebruiksvoorwaarden. Raadpleeg de officiële ondersteuningsinstructies van Microsoft: Hoe u uw Microsoft-account kunt ontgrendelen.
  • Als u tweestapsverificatie heeft ingeschakeld
    Nadat u schakel authenticatie in twee stappen in of stel de Authenticator-app, u kunt deze uitvoeren problemen ondervinden als u apps of oudere apparaten (zoals Windows Phone 8 en Xbox 360) gebruikt die tweestapsverificatie niet ondersteunenion.
    Als u tweestapsverificatie heeft ingeschakeld en een app u niet vraagt een beveiligingscode in te voeren wanneer u zich aanmeldt, kunt u zich mogelijk aanmelden met een app-wachtwoord. Een app-wachtwoord is een lang, willekeurig gegenereerd wachtwoord dat u slechts één keer opgeeft in plaats van uw normale wachtwoord wanneer u inlogt bij een app of apparaat dat geen tweestapsverificatie ondersteunt.
    U hoeft alleen een app-wachtwoord aan te maken als u tweestapsverificatie heeft ingeschakeld en een app gebruikt die dit niet ondersteunt. Raadpleeg voor meer informatie de officiële ondersteuningsinstructies van Microsoft: App-wachtwoorden en tweestapsverificatie.

Inlogpincode vergeten voor Windows-apparaat
Stel uw pincode opnieuw in als u al bent ingelogd op uw apparaat

Als u uw pincode bent vergeten en u zich bij uw machine hebt aangemeld met een wachtwoord, vingerafdruk, beveiligingssleutel of op een andere manier, kunt u de volgende stappen raadplegen om een nieuwe pincode te verkrijgen.

1. Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet, zodat de wijziging wordt gesynchroniseerd met uw Microsoft-account.
  2. Klik op het [Start] pictogram in de taakbalk en klik vervolgens op [Instellingen].
  3. Klik in het venster Windows-instellingen op [Accounts], klik vervolgens op [Aanmeldingsopties].
  4. Selecteer [PIN (Windows Hello)]om meer uit te vouwen opties en klik vervolgens op [Ik ben mijn pincode vergeten].
  5. Nadat het venster verschijnt waarin wordt bevestigd of u de pincode opnieuw moet instellen, klikt u op [Doorgaan].
  6. Voer uw Microsoft-accountwachtwoordin en klik op [ Aanmelden].
  7. Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u een nieuwe pincode instellen.

Stel uw pincode opnieuw in als u niet bent aangemeld bij Windows

Als u niet bent aangemeld bij uw apparaat en u een pincode opnieuw wilt instellen, kunt u de volgende methode proberen.

1. Klik in het Windows-inlogscherm op [Ik ben mijn pincode vergeten]①.
    Opmerking: als u Ik ben mijn pincode vergeten niet ziet, selecteert u Aanmeldingsopties en vervolgens Voer uw wachtwoord in  om u aan te melden bij het apparaat met het wachtwoord van uw Microsoft-account.
  2. Voer uw Microsoft-accountwachtwoordin en klik op [ Aanmelden].
  3. Voor uw veiligheid moet Microsoft uw identiteit verifiëren voordat u door kunt gaan met het opnieuw instellen van uw pincode. Kies hoe je de verificatiecode wilt ontvangen.
  4. Afhankelijk van de contactmethode die je hebt gekozen, typ je het eerste deel van het e-mailadres opnieuw of de laatste vier cijfers van het telefoonnummer waarnaar in het vorige venster werd verwezen en klik vervolgens op [Code verzenden].
  5. Microsoft stuurt een verificatiecode naar het e-mailadres of telefoonnummer dat u hebt geselecteerd. Ga naar het hersteltelefoonnummer of e-mailadres waar u de code verwacht te ontvangen. Voer de verificatiecodein en klik op [Verifiëren ].
  6. Nadat het venster verschijnt waarin wordt bevestigd of u de pincode opnieuw moet instellen, klikt u op [Doorgaan].
  7. U kunt nu een nieuwe pincode instellen.

De bovenstaande informatie komt uit Microsoft's accountinstructies. Als uw Microsoft-accountproblemen onopgelost blijven, neem dan contact op met Microsoft voor verdere hulp.