[Moederbord] AI Suite 3 gerelateerde problemen en instructies

1.AI Suite 3 - Introductie

2.AI Suite 3 Cleaner-instructies

3.AI Suite 3 - Handleiding voor probleemoplossing

1.AI Suite 3 - Introductie

AI Suite 3 heeft twee functies: de ene is het bewaken van de systeemstatus, de andere is het integreren van ASUS-software zodat het gemakkelijk is om toegang te krijgen tot de ASUS-software via AI Suite 3.

AI Suite 3 gebruiken

1. Klik op het Windows-pictogram en klik op AI Suite 3 om het te openen.

2. De gebruiker kan de CPU-frequentie, spanning, temperatuur en ventilator controleren via AI Suite 3.

*Voorbeeld hieronder: PRIME X299 EDITION 30

3. Klik op de blauwe driehoek om de CPU-frequentie en het CPU-gebruik te controleren.

*CPU-frequentie beïnvloedt de CPU-efficiëntie.

*CPU-gebruik betekent dat de CPU gedurende een bepaalde periode wordt gebruikt. De volgende afbeelding toont het CPU-gebruik van 6-cores en 12-threads.

4. Klik op de blauwe driehoek om elk spanningsbereik te controleren.

*+12V levert spanning aan CPU, grafische kaart en PCI Express.

*+5V levert spanning aan het geheugen, de invoer-/uitvoerpoort en SSD.

*+3,3V levert spanning aan PCI Express, South Bridge en LAN op het moederbord.

5. Klik op de blauwe driehoek om temperatuurbereiken te controleren, zoals CPU, PCH, VRM, PSU, enz.

6. Klik op de blauwe driehoek om de rotatiesnelheid van elke ventilator te controleren.

7. Klik op het terugpictogram en klik op het lijstpictogram om de softwarelijst te openen.

8. Klik om de software te openen. De softwarelijst kan verschillen van moederbord tot moederbord.

9. Raadpleeg voor elke software de gerelateerde onderwerpen voor meer details.

Systeeminformatie biedt informatie over MB, CPU en SPD.

Versie biedt de softwareversie in AI Suite 3 en de systeemversie.

Veelgestelde vragen

Vraag 1: Hoe installeer ik AI Suite 3?

A1:

Stap 1: Ga naar het ASUS-downloadcentrum. https://www.asus.com/nl/support/Download-Center/

Stap 2: Voer uw modelnaam in.

Stap 3: Klik op Driver & Hulpprogramma.

Stap 4: Kies uw besturingssysteem en download de nieuwste AI Suite 3 via Utility.

Stap 5: Pak de bestanden uit en open AsusSetup.

Stap 6: Klik op het programma dat u wilt installeren en klik vervolgens op Installeren. (Wij raden u aan alle programma's te installeren die u helpen uw systeem gemakkelijker te monitoren)

Stap 7: Klik op OK wanneer AI Suite 3 de installatie heeft voltooid.

Vraag 2: Hoe kan ik AI Suite 3 verwijderen?

A2:

Stap 1: Open de Windows-instellingen en klik op Apps.

Stap 2: Kies AI Suite 3 en klik op Verwijderen.

Stap 3: Kies het programma dat u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

2.AI Suite 3 Cleaner-instructies

AI Suite 3 Cleaner is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om AI Suite 3 snel en volledig te verwijderen. Als gebruikers AI Suite 3 moeten verwijderen, wordt aanbevolen om AI Suite 3 Cleaner te gebruiken om het te verwijderen.
Download AI Suite 3 Cleaner (met ROG MAXIMUS Z690 APEX als voorbeeld):
Stap 1: Ga naar ASUS Download Center https://www.asus.com/tw/support/Download-Center/
Stap 2: Voer uw productnaam in.

Stap 3: Klik op Stuurprogramma's en hulpprogramma's.

Stap 4: Nadat u uw besturingssysteem heeft geselecteerd, zoekt u AI Suite 3 Cleaner in het softwareprogramma en klikt u om te downloaden.

Stap 5: Nadat het downloaden is voltooid, verschijnt het uitvoerbare bestand RemoveAI3Files.exe na decompressie.

Verwijder AI Suite 3 met behulp van AI Suite 3 Cleaner:
Stap 1: Voer RemoveAI3Files.exe uit, het volgende venster verschijnt, voer "Y" in op het toetsenbord en klik op "Enter"

Stap 2: Als Armory Crate is geïnstalleerd, verschijnt het volgende venster, waarin u eraan wordt herinnerd dat sommige componenten worden gedeeld met Armory Crate, zodat ze niet zomaar worden verwijderd die van invloed is op het gebruik van Armory Crate. Nadat u "Y" op het toetsenbord hebt getypt, klikt u op "Enter" om het verwijderen te starten

Stap 3: Na het verwijderen verschijnt het volgende venster. Klik op een willekeurige toets op het toetsenbord om het venster te sluiten en het verwijderen te voltooien

FAQ
V1: Wat moet ik doen als ik AI Suite 3 opnieuw wil installeren?
A1: U kunt verwijzen naar: [Moederbord] Inleiding tot AI Suite 3

Vraag 2: Wat moet ik doen als de installatie mislukt, en wat moet ik doen?
A2: Gebruik AI Suite 3 Cleaner om de resterende bestanden van AI Suite 3 volledig te wissen en installeer vervolgens opnieuw

V3: Waarom kan ik sommige AI Suite 3-functies die op de officiële website zijn geïntroduceerd niet gebruiken?
A3: Sommige functies zijn beperkt tot specifieke moederborden of specifieke versies van AI Suite 3 (zoals: PC Cleaner)
Update uw AI Suite 3 naar de nieuwste versie. Raadpleeg: [Moederbord] Inleiding tot AI Suite 3

V4: Wat is het verschil tussen het gebruik van het Windows-verwijderingsprogramma en AI Suite 3 Cleaner?
A4: Vanwege het anti-installatiemechanisme van Windows kunnen er bestanden achterblijven nadat het programma is verwijderd, of kan het aanmeldingsbestand niet netjes worden verwijderd, wat kan leiden tot onverwachte problemen wanneer het programma in de toekomst opnieuw wordt geïnstalleerd. Het wordt daarom aanbevolen om AI Suite 3 Cleaner om het programma te verwijderen.

3.AI Suite 3 - Gids voor probleemoplossing

Als er AI Suite 3-fouten optreden tijdens uw installatie of gebruik, raadpleeg dan de onderstaande gids voor probleemoplossing:

Vraag 1: Kunnen we na de upgrade naar Windows 10 nog steeds de eerder geïnstalleerde versie van AI Suite 3 gebruiken?

A1: Na het upgraden naar Windows 10 moet AI Suite 3 ook upgraden naar de Windows 10-compatibele versie voor normaal gebruik (klik hier voor details.)

Vraag 2: Wat is de oplossing als AI Suite3 niet correct kan worden gebruikt na het updaten van de Microsoft Win10-patch voor beveiligingsproblemen?

A2: Na het upgraden naar Windows 10 moet AI Suite 3 ook upgraden naar de Windows 10-compatibele versie voor normaal gebruik (klik hier voor details.)

Verwijder eerst de oude versie van AI Suite 3 en download en installeer vervolgens de nieuwste versie.

Download het pad als volgt:

U kunt dit hulpprogramma downloaden van de ASUS-ondersteuningssite: https://www.asus.com/support/ volgens uw specifieke model.

*Voer productmodelnaam in -> Ondersteuning -> Bestuurder & Gereedschap-> Selecteer OS-> Hulpprogramma's-> ASUS AI-suites 3

1. Voer op de officiële ASUS-website uw modelnummer in de zoekbalk in

2. Kies de ondersteuningspagina en klik op Driver & Utility-optie

3. Selecteer het besturingssysteem

4. Klik in het gedeelte Hulpprogramma's op de knop Alles weergeven

5. Selecteer de nieuwste AI Suite 3 en download deze

Vraag 3: Als sommige moederborden AI Suite 3 niet bieden in de Windows 10-versie van de officiële website, hoe kan ik dit dan downloaden?

A3: Controleer of uw moederbord Win10 en AI Suite 3 ondersteunt

U kunt dit hulpprogramma downloaden van de ASUS-ondersteuningssite: https://www.asus.com/support/ voor uw specifieke model.

*Voer de modelnaam van het product in-> Ondersteuning-> Bestuurder & Gereedschap-> Selecteer OS-> Hulpprogramma's-> ASUS AI Suites 3

1. Voer op de officiële ASUS-website uw modelnummer in de zoekbalk in

2. Kies de optie Specificaties en controleer vervolgens de gerelateerde informatie.

3. Als uw model beide programma's ondersteunt, maar een van beide programma's niet op de website kan worden gevonden, neem dan contact op met ASUS Product Ondersteuning

Vraag 4: Welke acties moeten worden ondernomen als de installatie mislukt?

A4: Controleer of u al een oudere versie van AI Suite 3 heeft geïnstalleerd. Zo ja, verwijder deze dan eerst.

Stappen voor verwijdering:

1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies 'Personaliseren'

2. Selecteer “Thuis”

3. Kies op de pagina Windows-instellingen 'Apps'

4. Selecteer "AI Suite 3" en klik op de knop "Verwijderen"

5. Kies de items die moeten worden verwijderd

6. Opnieuw opstarten, controleer of AI Suite 3 is verwijderd

Opmerking:  Verschillende OS-versies kunnen verschillende gebruikersinterfaces hebben, dus Selecteer degene die op u van toepassing is.

Als AI Suite 3 nog niet kan worden verwijderd, neem dan contact op met ASUS Product Support

Vraag 5: Waarom kan ik sommige functies van AI Suite 3 niet gebruiken, zoals beschreven op de officiële ASUS-website?

A5: Sommige functies zijn beperkt tot bepaalde moederborden of specifieke versies AI Suite 3. (bijv. PC Cleaner)

Update AI Suite 3 naar de nieuwste versie. AI SUITE 3 Introductie

Vraag 6: Waarom kan ik AI SUITE 3 van de systeemschijf niet verwijderen als ik een niet-ASUS-moederbord gebruik?

A6: AI SUITE 3 heeft zijn eigen beschermingsmechanismen. Wanneer u AI SUITE 3 installeert of verwijdert, wordt gecontroleerd of uw moederbord van ASUS is. Zo ja, dan wordt uw bevel uitgevoerd. Zo niet, dan is uw bevel ongeldig.

Als u AI Suite 3 in deze situatie echt wilt verwijderen, wordt u aangeraden uw besturingssysteem opnieuw te installeren.

Als de bovenstaande antwoorden uw probleem niet kunnen oplossen of als uw probleem niet in de lijst staat, neem dan contact op met ASUS Product Support.