ASUS препоручује Windows 10 Pro.

  ASUS Vivobook X556UQ

  Back top
  Klasični dizajn. Ekspresivne boje.
  Klasični dizajn.
  Ekspresivne boje.
  Klasični dizajn.
  Ekspresivne boje.
  Performanse bez kompromisa
  ASUS laptopovi serije X su pogonjeni najnovijim Intel Core i7 procesorom šeste generacije sa i do 8 GB RAM-a (proširivo do 16 GB), Grafičkim karticama iz NVIDIA GeForce GT 940 serije. Sa već instaliranim Windows 10, serija X je idealna za svakodnevni rad na računaru i zabavu. Korisnici mogu da se odluče za hard disk od 2 TB, ili da poboljšaju na SSD disk za veće brzine pristupa podacima.
  Windows 10 Home
  Uživajte u svetu boja
  sa ASUS Splendid tehnologijom
  Da bi obezbedila samo najbolje slike, ekskluzivna ASUS Splendid Tehnologija ima korekciju temperature boje da bi reprodukovala bogatije, dublje boje. Ona ima i modove za slike kojima se može pristupiti samo jednim klikom. Živopisni mod optimizuje kontrast za pregledanje fotografija ili gledanje video klipova i filmova; mod koji vodi računa o očima smanjuje nivoe plave svetlosti i idealan je kada čitate satima. Normalni mod je podešen za svakodnevne zadatke; dok je manuelni mod za naprednija podešavanja boje. ASUS laptopovi serije X mogu imati i ekran Full HD (1920x1080) rezolucije, pa ćete uživati u slikama na ekranu bogatim detaljima.
  Normalno
  Štiti oči
  Ručno
  Živopisno
  Zaštitite oči uz ASUS mod koji štiti oči
  Većina LED panela emituje plavo svetlo - glavni razlog makularne degeneracije i problema sa mrežnjačom. ASUS mod koji vodi računa o očima efikasno smanjuje nivoe plavog svetla i do 33% da bi učinio čitanje prijatnijim, i da vas zaštiti od mogućih zamaranja oka i drugih oboljenja.
  Asus mod koji vodi
  računa o očima
  33 % manji nivo plavog svetla
  Mod koji vodi
  računa o očima
  / isključeno
  Mod koji vodi
  računa o očima
  / Uključeno
  Ekspresivne boje. Zapanjujuća obrada.
  Dizajnirana za svakodnevni rad na računaru, stilska ASUS serija X dolazi u različitim ekspresivnim bojama i u obradama različite teksture da bi osigurala da se izdvajate iz gomile. ASUS serija X ima elegantno svetlucavu, cirkularnu ili premijum obradu kućišta sa brušenim efektom i dostupna je u pet ekspresivnih boja: Čokolada braon, Teget plava, Arktik snežna, Glamur crvena, i ledeno Zlatna.
  Dugotrajna polimerska baterija
  ASUS laptopovi serije X karakterišu Li-Polimerske baterije koje pružaju i do 700 ciklusa punjenja - 2,5 puta duže od Li-jonske cilindar baterije. Povrh toga, Li-polimerske baterije zadržavaju i do 80% svog prvobitnog kapaciteta punjenja čak i posle stotina ciklusa punjenja tako da ne morate da brinete oko slabljenja performansi baterije. Zahvaljujući pametnoj kombinaciji optimizacije hardvera i softvera, baterija odgovara najvišim standardima sigurnosti baterije i pruža vam optimalne performanse punjenja da bi produžila autonomiju.
  2.5 X duža autonomija

  Zaštita od
  kratkog spoja

  Baterija se automatski gasi kada kontrolna ploča detektuje kratki spoj.

  Baterija se automatski gasi kada kontrolna ploča detektuje kratki spoj.

  TCO ćelija
  kratkog spoja

  Ćelije baterije karakterišu provodni oksidi (TCO) koji je čuvaju od pregrevanje.

  Ćelije baterije karakterišu provodni oksidi (TCO) koji je čuvaju od pregrevanje.

  Punjenje
  kratkog spoja

  Opcija detekcije prekomernog punjenja/ pražnjenja gasi protok struje kada je baterija potpuno napunjena ili prazna.

  Opcija detekcije prekomernog punjenja/ pražnjenja gasi protok struje kada je baterija potpuno napunjena ili prazna.

  Temperatura
  kratkog spoja

  Ugrađeni senzori i kontrolni moduli obezbeđuju da baterija radi na bezbednoj temperaturi; ona automatski prekida punjenje pri abnormalno visokoj temperaturi.

  Ugrađeni senzori i kontrolni moduli obezbeđuju da baterija radi na bezbednoj temperaturi; ona automatski prekida punjenje pri abnormalno visokoj temperaturi.

  JEITA
  kratkog spoja

  Polimerska baterija obezbeđuje nivo sigurnosti koji prevazilazi industrijske standarde; dok JEITA-kompatibilni softver za praćenje temperature baterije obezbeđuje dodatni nivo sigurnosti i pouzdanosti.

  Polimerska baterija obezbeđuje nivo sigurnosti koji prevazilazi industrijske standarde; dok JEITA-kompatibilni softver za praćenje temperature baterije obezbeđuje dodatni nivo sigurnosti i pouzdanosti.
  Brže i lakše konekcije sa
  USB tip C
  ASUS serije X vam nudi široki niz mogućnosti konektovanja koji uključuje USB 3.0 tip C, HDMI i VGA portove i 3 u 1 SD/SDHC/SDXC čitač kartica, i više da bi osigurao kompatibilnost sa raznim periferijama i uređajima. Reverzibilni USB tip C port obezbeđuje dobru konekciju svaki put, sa bilo koje strane. USB tip C vam daje brzine protoka podataka i do 5 Gbit/s - skoro deset puta brže od USB 2.0. Možete da prebacujete slike, muziku, pa čak i velike video fajlove u trenutku - vreme potrebno da se prebaci film veličine od 2 GB je manje od dve sekunde.
  Type-c
  USB 3.0
  USB 2.0
  HDMI
  SD CARD
  VGA
  Ergonomski dizajn tastature
  Kucanje je sada udobnije nego ikada sa čiklet tastaturom serije X iz jednog dela u punoj veličini. Unapređena montaža sa zadnje strane omogućava 1,8 mm hoda tastera i minimalno pomeranje tastera, i zato dobijate čvršći osećaj pri kucanju.
  Napredni dizajn tastera
  1.8 mm Hod
  Intuitivni ASUS unos pametnih gestova
  ASUS tehnologija pametnih gestova koristi pametnu kombinaciju hardverske i softverske optimizacije da bi vam omogućila precizni unos. Sofisticirane metode proizvodnje ekrana osetljivih na dodir za pametne telefone za rezultat imaju veoma osetljive tačpedove koji vam omogućavaju da zumirate i odzumirate prstima, ili da skrolujete po slikama i internet stranama sa lakoćom.

  Skrolovanje Veb stranice

  Gore i dole

  Zumirati/Odzumirati

  Komanda sa dve prsta

  Prevlačenje na gore sa 3 prsta

  Izvršiti pregled zadatka

  Prevlačenje na gore sa 3 prsta

  Izvršiti pregled zadatka

  Prevlačenje sa 3 prsta (levo/desno)

  Promeniti desktop

  Kucnuti sa tri prsta

  Pokrenuti Cortana-u

  Veći i pametniji tačped
  Veći tačped 106 mm x 74 mm koji se nalazi na seriji X ima karakteristiku odbacivanja dlana koja pravi razliku između jagodice prsta i kontakta dlanom da bi odbio nenamerno pomeranje kursora.
  Ostaje hladan, čak i nakon nekoliko sati rada
  ASUS IceCool tehnologija daje seriji X jedinstveni dizajn unutrašnjosti koji se odnosi na neprijatni problem pregrevanja tako što sprečava da se toplota nagomilava ispod odmorišta za dlanove. Ovo održava površinu odmorišta za dlanove na temperaturi od 28°C to 35°C - znatno ispod temperature tela. Ekskluzivni unutrašnji raspored postavlja komponente koje proizvode toplotu daleko od vas, i kada se kombinuju sa izuzetnim hlađenjem od strane toplotnih cevi i ventila, omogućava da vam bude udobno čak i posle mnogo sati korišćenja.
  ASUS IceCool
  tehnologija
  Izuzetna NVIDIA diskretna grafika
  ASUS serija X može da se pohvali sa i do grafičkim karticama iz NVIDIA® GeForce® 940M serije, da bi imala vizuelnu snagu da se izbori sa grafički zahtevnim zadacima sa lakoćom. Gledajte film, igrajte najnovije igre, ili menjajte slike ili video klipove - uradite sve to sa serijom X. (*samo odabrani modeli)
  Nenadmašan zvuk, podešen od strane eksperata
  Mešavinom hardvera, softvera, i podešavanja, SonicMaster je razvijen sa jasnim ciljem da vam pruži najbolji PC laptop zvuk. Profesionalni kodek obezbeđuje precizne zvučne performanse; dok optimizovano pojačalo, veći zvučnici i rezonantne kutije daju moćni audio izlaz i dublji bas. Dodatna obrada zvuka pomaže fino podešavanje hardvera, filtraciju buke i poboljšava jasnoću tako da možete da uživate u zvuku na vašoj seriji X bez premca.
  AudioWizard-optimizovano podešavanje
  AudioWizard vam pomaže da fino podesite zvuk preko šest unapred podešenih modova. Njegov jednostavni i intuitivni interfejs vam omogućava da se odmah prebacujete između ovih modova da biste dobili najbolji zvuk za bilo koji sadržaj, u bilo kom okruženju. Ili ako više volite, preuzmite potpunu kontrolu nad podešavanjima ručno. Muzički mod oživljava vaše omiljene pesme, dok vam Filmski mod daje zvuk bioskopskog kvaliteta. Mod za snimanje optimizuje podešavanja tako da dobijate kristalno jasan snimak. Gejming mod vas u potpunosti uranja u igru, dok vam Govorni mod obezbeđuje jasniji dijalog.
  Gejming
  Filmovi
  Muzika
  Snimanje
  Govor