ASUS препоручује Windows 10 Pro.

  ASUS ZenBook 3 UX390UA

  Jedinstvene performanse

  Naši inženjeri su imali skoro nemogući zadatak kada su odabirali komponente za ZenBook 3. Njihov cilj je bio da stvore ultra-tanki laptop sa jedinstvenim performansama, i uspeli su, uprkos teškim izazovima. Rezultat je neverovatno moćan laptop, sa Intel® Core™ i7 procesorom sedme generacije, i do 16 GB 2133MHz LPDDR3 RAM-a, ultra brzim i do 1 TB PCIe® Gen 3 SSD-om, i najnovijim USB-C portom sa podrškom za displeje. Tako da nema potrebe da brinete o tome šta možete ili ne možete da uradi vaš ZenBook 3 – on je praktično nezaustavljiv!

  Windows 10 Pro

  Do
  Corei7
  Intel CPU
  Pojačaj na
  3.1GHz
  frekvencija
  Do
  1TB
  PCIe Gen 3 SSD
  Do
  16GB
  RAM
  Najbrže
  2133MHz
  RAM
  USB-C
  port
  9hrs
  autonomije baterije
  9hrs
  autonomije baterije
  USB-C
  port

  Neverovatno moćan Intel Core i7 procesor sedme generacije

  ZenBook 3 vam donosi performanse poput umetnosti u ultra-tankom laptopu. U srcu ZenBook-a 3 je moćni Intel® Core™ i7 procesor sedme generacije, koji omogućava nesmetane performanse za lagan rad sa više stvari u isto vreme. Dizajniran bez ikakvog kompromisa, prestižni ZenBook 3 postiže neverovatne rezultate koji su barem 15% veći od najbližeg rivala, pružajući vam sve potrebne performanse – i više.

  1.09X
  brži od MacBook Air-a
  1.53X
  brži od MacBook-a
  1.17X
  brži od Spectre 13
  Cinebench R15 (Multi Core) ASUS ZenBook 3
  (i7/16G/512G PCIe SSD)
  324 MacBook 12
  (M5/8G/256G)
  211 MacBook Air 13
  (i7/8G/256G)
  296 HP Spectre 13 277

  Hladniji od hladnih

  Problem sa brzim, ultra-tankim laptopovima se svodi na osnovnu fiziku. Da biste sprečili da se kućište laptopa greje, vruć vazduh iznutra mora da se izbaci što je pre moguće u spoljašnji svet. Sa moćnim procesorom Intel® Core™ i7 koji ZenBook 3 ima unutra, naši inženjeri su morali da izumeju potpuno novi sistem hlađenja koristeći najnovije komponente kao što su rotor ventilatora izrađen od polimera od tečnih kristala koji je debeo samo 0,3 mm i toplotna cev od legure bakra čiji su zidovi debljine samo 0,11 mm. Ovaj inovativni sistem hlađenja je debljine samo 3 mm, a topli vazduh se lagano sprovodi skrivenim ventilima u šarki za efikasno, spokojno tiho hlađenje čak i pod punim opterećenjem.

  3mm
  termalni sistem
  0.3mm
  polimer od tečnog kristala

  Manje čekanja, više rada

  SSD visokih performansi sa PCIe® 3.0 x4 interfejsom daje ZenBook-u 3 najbrže dostupno skladište podataka – više od dva puta brže od onog u MacBook®-u, tako da nikada nećete čekati da se operativni sistem podigne i da se aplikacije učitaju. Bez delova koji se pomeraju, SSD-ovi nisu samo zaslepljujuće brzi, već su i pouzdani i potpuno tihi.

  2.37X
  Brži od PCle x2
  3X
  brži od SATA 3 SSD-a
  20X
  brži od SATA 3 HDD-a
  ASUS ZenBook 3
  NVME PCIe® x4 Gen 3SSD
  1720MB/s MacBook
  PCIe SSD
  MacBook PCIe SSD 724MB/s SATA 3 SSD 520MB/s SATA 3 HDD 85MB/s

  Najbrža memorija, najbolji rad sa više zadataka u isto vreme

  U skladu sa potragom za ultimativnim performansama za ZenBook 3 izabrali smo najbrži na svetu LPDDR3 RAM, klokovan na zapanjujućih 2133MHz. uprkos njegovoj brzini, on troši mnogo malo energije, pomažući da ZenBook 3 radi duže. Sa i do 16 GB RAM-a, vaš ZenBook 3 će raditi više zahtevnih zadataka bez zastajkivanja.

  16GB
  RAM
  2133MHz
  ultra-brzi RAM
  1.13X
  brži od 1866 MHz RAM-a
  ASUS ZenBook 3
  2133 MHz
  25.28GB/s MacBook Air
  1600 MHz
  MacBook Air 1600 MHz 16.63GB/s MacBook
  1866 MHz
  22.35GB/s

  Radi duže, puni se brže.

  Laptop koji je lep, moćan i prestižan poput ZenBook-a 3 zaslužuje ništa manje od celodnevne autonomije baterije, pa da bi postigao i do neverovatnih 9 sati autonomije baterije dizajnirali smo specijalnu litijum-polimersku bateriju od 40 Wh, specijalno oblikovanu da precizno stane u neverovatno tanki profil. Takođe smo dodali tehnologiju brzog punjenja koja vam omogućava da napunite i do 60% kapaciteta za samo 49 minuta.

  40Wh
  Litijum-polimerska baterija
  Do
  9hrs
  autonomije baterije
  Brzo punjenje
  60%
  Za 49 minuta

  Redizajnirane baterije

  ZenBook 3 koristi litijum-polimerske baterije koje traju i do 700 ciklusa punjenja – tri puta više od životnog veka obične litijum-jonske cilindrične baterije. Litijum-polimerske baterije su precizno oblikovane na tri različita načina da savršeno stanu u dostupan prostor. Ovaj pametni inženjering omogućava da ZenBook-u 3 pružimo kapacitet baterije od značajnih 40 Wh. Litijum-polimerske baterije takođe zadržavaju i do 80% originalnog kapaciteta čak i posle stotinu ciklusa punjenja, tako da ne morate da brinete o opadanju performansi baterije.

  3X
  autonomija baterije

  Mobilnost bez granica

  Živimo u bežičnom svetu, a ZenBook 3 je u potpunosti opremljen da vam pruži najbolje povezivanje, svuda. Karakteriše ga najnoviji energetski-efikasan Bluetooth® 4.1, kao i 802.11ac Wi-Fi sa dve frekvencije koji je pouzdaniji i tri puta brži od 802.11n prethodne generacije. Uz integrisanu Miracast tehnologiju, možete lako da strimujete muziku, filmove, slike i na svaki HDTV koji je kompatibilan Miracast-u, ili da koristite TV kao interaktivni drugi ekran za rad na više stvari istovremeno na velikom ekranu. A sa našim ekskluzivnim softverom kao što je ASUS Remote Control i ASUS Share Link možete napraviti vaš lični oblak sa ličnim podacima za brzi, sigurni i pouzdani pristup svim vašim fajlovima, gde god da su sačuvani – na vašem ZenBook-u 3, na mobilnim uređajima, ili u oblaku.

  802.11ac
  3X
  brži od 802.11n
  Do
  867Mbps
  BRŽI
  2X2
  dual bend Wi-Fi
  802.11ac
  (867Mbps)
  802.11n
  (300Mbps)

  Ergonomska tastatura sa pozadinskim svetlom

  Najbolji ultra-prenosivi laptop na svetu ne zaslužuje tastaturu koja je naknadno osmišljena, a kod ZenBook-a 3 ona je deo dizajna od samog početka. Tastatura u punoj veličini sa pozadinskim svetlom se prostire od ivice do ivice, sa okvirom od samo 2,1 mm sa svake strane, i ima razmak tastera (razdaljinu između centara svakog tastera) od 19,8mm, isto kao kod većine desktop tastatura. Pa iako je tastatura neverovatno tanka, 28% tanja od prethodne generacije, zapravo – tu je još uvek impresivni hod tastera od 0,8 mm, što je dva puta više nego kod pojedinih rivala!

  19.8mm
  X-pitch
  2X
  Hod
  Tastatura sa
  pozadinskim osvetljenjem
  Tastatura sa
  pozadinskim osvetljenjem
  2X
  Hod
  0.8mm
  ASUS ZenBook 3
  0.4mm
  MacBook

  Pristup Windows Hello-u jednim klikom

  Veoma precizni tačped na ZenBook-u 3 karakteriše precizna tačped tehnologija i ASUS Smart Gesture podrška za intuitivniji i prirodniji osećaj. ASUS Smart Gesture dozvoljava pokrete od 4 prsta u Windows-u 10. Tačped je neverovatno napravljen za maksimum komfora i preciznosti, sa stakleno zaštitom za glatku kontrolu, i takođe uključuje tehnologiju odbijanja dlana i podršku rukopisa. To je najlakši, najprirodniji način da kontrolišete – pa recite zbogom vaše mišu! Sa ugrađenim senzorom otiska prsta u tačped i Windows Hello, potreban vam je samo jedan dodir da se ulogujete.

  senzor otiska prsta

  Smart gesture podrška

  kliktanje
  levi klik
  prevlačenje
  da odaberete region
  tapkanje
  desni klik
  skrolovanje
  gore i dole
  zumirajte/odzumirajte
  štipanje sa dva prsta
  tapkanje sa tri prsta
  pokrenuti Kortanu
  prevlačenje sa 3 prsta (l/d)
  promeni desktop
  prevlačenje sa 3 prsta
  pokreni task view
  prevlačenje na dole sa 3 prsta
  prikaži desktop
  klik sa 4 prsta
  linija sa obaveštenjima koji iskače
  prevlačenje sa 4 prsta (l/d)
  promeni desktop