H97I-PLUS

  H97I-PLUS

  Feature-loaded H97 mini-ITX entertainment hub with superior audio features, Intel® LAN, speedy M.2 and enduring 5X Protection

  • Proven quality – 5X Protection. 1000+ compatible devices. 7000+ validation hours.
  • Extra-smart board layout for easy DIY and maximum compatibility
  • Speed up your system with lightning-fast 10Gb/s M.2
  • Professionally-engineered audio and Intel Gigabit Ethernet — a game-winning combo!
  • ASUS HomeCloud - Access your PC remotely and stream multimedia content anywhere, anytime
  Product Image
  • Dokazan kvalitet
  • Gejming & multimedija
  • Najbolji UEFI BIOS
  • Ultimativno hlađenje
  • M.2 10Gb/s
  • ASUS HomeCloud
  • Easy PC DIY
  Dokazan kvalitet. Pouzdana izdržljivost.
  Testirano i validirano
  Protection Hardverska zaštita za dug
  radni vek sistema.
  kompatibilnih uređaja Uključujući procesore, memorije,
  grafičke karte i još mnogo toga.
  radnih sati testiranja Detaljno testiranje osigurava pouzdanost, bezbednost i kompatibilnost.

  Mi smo najveći proizvođač matičnih ploča i poznati po tome da uvek mislimo na potrebe korisnika, kao što ste vi. Naši inženjeri se vode vrlo strogim standardima pri projektovanju i izboru komponenti kako bi do korisnika stigao garantovano kvalitetan proizvod. Naše matične ploče su dokazano kompatibilne sa preko 1,000 komponenti i uređaja i prolaze minimum 7,000 radnih sati testiranja. Samo tako možete biti sigurni da će vaša ASUS matična ploča biti na visini svakog zadatka. Ako želite najbolji temelj za vaš računar, ASUS matične ploče su pravi izbor.

  5X Protection
  Hardverska zaštita za dug radni vek sistema.

  ASUS uvek teži savršenstvu što se ogleda i u izboru svake komponente koja se ugrađuje u naše matične ploče. Naš fokus je na kvalitetu i dudom radnom veku sistema.

  • Precizna, digitalna kontrola napajanja sa ASUS DIGI+ VRM

   Tzv. VRM-ovi spadaju u najosnovnije komponente matične ploče. Kvalitetan VRM isporučuje tačno onoliko procesorske snage koliko je sistemu potrebno u datom trenutku. ASUS je prvi ponudio digitalno napajanje koje korisniku pruža brže i preciznije snabdevanje procesota shodno potrebama. Rezultat je manje rasipanje el. energije i stabilniji sistem.

  • Poboljšana zaštita DRAM-a od strujnog udara

   Osigurači smešteni na ploči sprečavaju oštećenja izazvana strujnim udarom ilikratkim spojem. Osim I/O portova zaštićen je i DRAM kako bi obezbedili ne samo sistem već i uređaje povezane na njega.

  • 5.000 radnih časova čvrstih kondenzatora koji sada traju 2.5X duže

   Čvrsti kondenzatori mogu da podnesu ekstremno visoku temperaturu, i do 105°C, u trajanju do 5,000 časova — što je 2.5X puta duže u poređenju sa standardnim kondenzatorima. Za korisnike to znači da u prosečnim uslovima korišćenja njihova ASUS matična ploča će raditi još i duže.

  • I/O paneli od nerđajućeg čelika koji traju 3X duže

   I/O paneli koji se nalaze na zadnjoj strani ASUS matičnih ploča napravljeni su od čvrstog i otpornog nerđajućeg čelika koji je dodatno ojačan hromiranjem. ASUS I/O paneli prošli su test prskanja morskom soli u trajanju od 72 časa pa možemo potvrditi da je njihov vek 3X duži u poređenju sa običnim panelima.

  • ESD Guards - zaštita od elektrostatičkog pražnjenja

   Elektrostatičko pražnjenje (ESD) se dešava uglavnom neočekivano i skloni smo da podcenimo načinjenu štetu u datom trenutku. ASUS ESD Guards su prošli strogo testiranje pa možemo potvrditi da zadržavaju do +/- 10kV vazdušnog pražnjenja i do +/-6kV kontaktnog pražnjenja. Dizajnirani su da zaštite vaš sistem od oštećenja izazvanih elektrostatičkim pražnjenjem pa će vaše komponente trajati znatno duže.

  Konektori za tastaturu i miša: Dodatne ESD TVS diode (transient-voltage-suppression).
  VGA konektori: Dodatne ESD TVS diode za zaštitu D-Sub-a.
  USB 3.0/2.0 konektori: Dodatne ESD TVS diode za zaštitu.
  LAN port: ESD TVS diode za zaštitu LAN veze.
  Audio konektori: Zaštita varistora na pozadinskom audio sklopu.
  Potvrđeno kompatibilne

  Biranje svake zasebne komponente za računar je za mnoge korisnike najveće uživanje. Naše matične ploče prolaze sveobuhvatnu sertifikaciju kako bi korisniku obezbedili proizvod kompatibilan sa velikim izborom komponenti i uređaja i omogućili da sklopi ili nadogradi računar bez stresa. Kompatibilni danas i kompatibilni u budućnosti - to je ASUS način razmišanja.

  Testirano - 1,000+ kompatibilnih procesora, memorija, grafičkih karti i više

  Svaka matična ploča iz serije 9 kompatibilna je sa hiljadama uređaja. Naši inženjeri isprobavaju i uklapaju kako serverske tako i korisničke procesore, stotine memorija, desetine grafičkih karti, gomile raznih uređaja za skladištenje podataka, napajanja, mrežnih uređaja, monitora, optičkih drajvova, periferija, itd. Sve ovo radimo kako biste kao korisnici uvek imali poverenja u naše proizvode.

  1000+ Compatible devices and components
  QVL lista
  dostupna korisnicima
  Pogledajte našu "Qualified Vendor List" (QVL) na internetu

  Pošto smo toliko sigurni u kompatibilnost matičnih ploča iz serije 9 rešili smo da objavimo kompletnu QVL listu kako bi svi mogli da je pogledaju što znači više izbora za korisnike prilikom biranja komponenti. Na našoj QVL listi nema propusta, svaka kompatibilna komponenta je tu da je svi vide. Ako želite da proverite da li je određena komponenta ili uređaj kompatibilna sa vašom maričnom pločom jednostavno pogledajte našu QVL listu.

  Kompatibilne sa svim ASUS proizvodima

  Kada izaberete ASUS matičnu ploču verovatno ćete izabrati i još neke komponete istog proizvođača. Zbog toga, ASUS dizajnira proizvode od nule kako bi grafička karta, zvučna karta i optički drajv radili besprekorno sa vašom pločom.

  Pouzdanost

  Naše matične ploče su veoma izdržljive. Sigurni smo u to jer svaka ploča prođe preko 7,000 radnih sati strogih testiranja. Testovi izdržljivosti, zagađenje okoline, kompatibilnost sa raznim hardverom i softverom, svi oni zajedno potvrđuju da su naše matične ploče izvanredno otporne, dosta više od standarda.

  Sveobuhvatno testiranje za vrhunski pouzdane, kompatibilne i bezbedne proizvode

  Svaka matična ploča prolazi veliki broj testova pod punim opterećenjem, od transporta do svakodnevnog rada, kako bismo bili sigurni da će je korisnik uzeti u savršenom stanju. Probe uključuju: temperaturu i vlažnost, opterećenje, paljenje/gašenje, potršnju el. energije, posavljanje komponenti, test na toplotni udar, i još mnogo drugih. Svaka kompatibilna komponenta prođe do 24 časa testa "starenja" kako bismo potvrdili da će raditi u svim uslovima i bez obzira na opterećenje i prikačene komponente!

  • Test temperature i vlažnosti Komponente se podvrgnu ekstremnim uslovima
  • Merenje grejanja Hladna i stabilna pod najvećim opterećenjem
  • Test priključivanja Guarantovano pozdani I/O portovi
  • 24-časovni test "starenja" za pouzdan rad
  • Test potrošnje el. energije Proverava energetsku efikasnost u skladu sa svetskim standardima
  7000+ VALIDATION HOURS
  • Temperatura i DC margina
  • Test na toplotni udar
  • Test na vibracije
  • Test opterećenja
  • Test instalacije
  • Test padanja
  • Šok test
  • Test prskanja slanom vodom
  Igra ili multimedija — uvek spreman!
  Audio kvalitet koji grmi na bojnom polju!

  ASUS audio vam omogućava da uvek budete spremni za gejming, razgovor, gledanje filma ili oputanje uz omiljenu muziku. Otkrijte potpuno novu dimenziju zvuka i spremite se za put do vrha!

  Audio pojačalo Poboljšava kvalitet zvuka za slušalice i zvučnike
  Unikatno de-pop el. kolo Smanjuje pucketanje koje se čuje na početku audio snimka
  Japanski premijum audio kondenzatori Pružaju topao, prirodan i živopisan zvuk izvanredne čistoće
  Specijalni dizajn Odvojeni slojevi na ploči za levi i desni kanal čuvaju kvalitet osetljivih audio signala
  Intel® Gigabit Ethernet —
  top izbor za brzi gejming uz pomoć procesora

  Brži i kvalitetniji gejming. Intel® Gigabit Ethernet ima dve prednosti: komunicira direktno sa procesorom a podržava i TCP i UDP protok. Na ovaj način značajno je smanjeno opterećenje procesora pa vam ostaje više snage za gejming.

  Do 2X brže UDP game-data performanse

  ASUS inženjeri su upotrebili IxChariot, nezavisni test alat za procenu mreže, kako bi utvrdili koliko je tačno brži Intel Gigabit Ethernet u obradi manjih (ispod 256 bajta) UDP data paketa koji su od vitalnog značaja za stabilan gejming. Rezultati testa kažu da će uz Z97 protok data paketa vaše igre biti do dva puta brži u poređenju sa konkurentskim gejming LAN tehnologijama!

  • Mogućnost rada na 3 monitora Preko video izlaza kao što su DisplayPort, Mini DisplayPort, HDMI, DVI, ili VGA možete povezati do 3 nezavisna monitora. Izaberite jednu od ponuđenih opcija i podesite monitore na mirror mod ili collage mod.
  • 4K/Ultra HD vizuelno savršenstvo Podrška za 4K/UHD (ultra-high-definition) rezoluciju do 4096 x 2160 preko HDMI ili DisplayPort —to je četiri puta više piksela u odnosu na 1080p (1920 x 1080), što znači čistiju i realističniju sliku.
  Priznati UEFI BIOS

  Najpraktičniji BIOS sada je dodatno poboljšan. Bez obzira da li ste korisnik početnik ili iskusni overkloker, alati EZ i Advanced Mod će vam pomoći da nađete svoj put.

  Mapirajte u MyFavorite Brzo pronalaženje tuning opcija i dodavanje omiljenih alata na listu MyFavorites!
  EZ Tuning Wizard – OC i RAID Izaberite hardver i uz pomoć postojećih scenarija podesite performanse sistema ili usmerite RAID konfiguraciju za brže povlačenje i skladištenje podataka!
  EZ XMP Poboljšane performanse DRAM-a samo jednim klikom!
  Intuitivna kontrola ventilatora Fino podešavanje pojedinačnih ventilatora preko dijagrama - jednostavno povucite krivu mišem!
  Nadgledanje hardvera u realnom vremenu instant informacije iz ključnih delova sistema!
  EZ Mod
  • Fan Profile: Detaljne informacije o svim ventilatorima!
  • SATA Information: Prikazuje informacije o SATA portu za lako identifikovanje uređaja!
  • Fast Clock Adjustment: Promena datuma i vremena pomoću miša!
  • EZ XMP: Poboljšane performanse DRAM-a samo jednim klikom!
  Advanced Mod
  • Shortcut: Kliknite Enter za kreiranje prečice do željenih podešavanja ili izaberite postojeću prečicu i kliknite na F4 da vas odvede pravo gde treba!
  • Quick Notes: Brzo i praktično pribeležite komentare i ideje o BIOS-u!
  • Last Modified Log: Prati poslednje promene i smešta preferirane profile na USB stik!
  • SATA Port Renaming: Preimenujte SATA portove za lakšu identifikaciju!
  Ultimativno hlađenje i tišina uz Fan Xpert 2+

  Fan Xpert 2+ je veoma napredan alat za upravljanje ventilatorima koji objedinjuje sve kontrole na jednom mestu (PWM/DC), a korisniku omogućava da kontroliše 3-pinske ventilatore na isti način kao i 4-pinske — dobijate tiše ventilatore i efikasniji rad. Uz to, skenira karakteristike svakog pojedinačnog ventilatora i vrši podešavanja u skladu sa detektovanim temperaturama u tom delu. Uz pomoć Fan Xpert 2+ alata svaki korisnik dobija najbolji balans hlađenja, performansi i tihog rada.

  Watch video
  • RPM Fixed Mode
   Projektovano za korisnike koji žele veoma detaljnu kontrolu rada ventilatora kako bi postigli smanjenje nivoa buke skoro do 0dB.
  • Auto Tuning Mode
   Skenira parametre ventilatora automatski i kreira specifična podešavanja za svaki ventilator i to samo jednim klikom. Na ovaj način se realno poboljšava hlađenje komponenti jer ventilatori nisu više samo broj.
  • Informative fan controls
   Pruža detaljne informacije o svakom ventilatoru radi napredne kontrole.
  Uvek najbrži!
  170% veća brzina prenosa uz
  USB 3.0 Boost

  ASUS USB 3.0 Boost tehnologija podržava UASP (USB Attached SCSI Protocol) USB 3.0 za Windows 8. Uz pomoć USB 3.0 Boost tehnologije brzina prenosa podataka za USB uređaje značajno raste, čak do 170%, kao dodatak na već brzi USB 3.0 standard. ASUS softver automatski ubrzava prenos za sve periferije kompatibilne sa USB 3.0 standardom, bez ikakve interakcije korisnika.

  Ubrzajte sistem uz M.2

  Uz pomoć dva PCI Express 2.0 interfejsa, M.2 podržava brzinu prenosa podataka do 10Gbit/s. Za drajv operativnog sistema ovo je savršen izbor i učiniće da vaš računar radi znatno brže. Podržava Intel® Rapid Storage Technology što omogućava još brži pristup podacima, automatski osvežava aplikacije i budi računar iz "sleep" moda u sekundi!*

  *Za više detalja pogledajte specifikaciju modela o podršci za Intel® Rapid Storage Technology

  ASUS HomeCloud
  Vaš računar, Vaš svet

  ASUS HomeCloud servis kreira za vas svet bez granica. omogućava da pristupite računaru daljinski, da strimujete multimedijalne sadržaje gde god poželite, kao i da upravljate vašim fajlovima bez obzira gde se zapravo nalaze. Uz pomoć Wake on WAN alata možete daljinski probuditi i kontrolisati računar preko vašeg telefona ili tableta, bilo gde i bilo kada. Takođe, pretvara vaš hard disk u lični "oblak" pa ne morate više da brinete o kapacitetu skladišta.

  Potpuna kontrola u svakom
  trenutku i na svakom mestu uz Wi-Fi GO!

  Wi-Fi GO! vam omogućava potpunu kontrolu računara čak i kada niste kod kuće! Pristupite dokumentima koje ste zaboravili kod kuće ili radite na računaru dok ste u prevozu ili bilo gde napolju. Plus, opcija upravljanja svim vašim "oblacima" kao i sinhronizacija fajlova između računara iostalih uređaja samo jednim klikom.

  • Cloud GO!

   Skupite vaše ASUS WebStorage, Dropbox®, Google Drive ™, i SkyDrive® naloge na jedno mesto i bekapujte na računar!

  • Remote Desktop

   Jednostavan pristup i kontrola računara, bilo gde i bilo kada!

  • File Transfer

   Sinhronizacija fajlova između računara i ostalih urešaja samo jednim klikom!

  • Remote Keyboard & Mouse

   Kontrolišite sve sa kauča!

  Pristupite slikama u vašem računaru sa bilo kog mobilnog uređaja
  Digitalni PC hub savršen za deljenje fajlova i kućni bioskop
  Media streamer

  Uživajte u multimedijalnoj zabavi sa vašeg računara bilo gde da se nalazite! Pustite muziku sa vašeg kućnog računara dok sedite u kafiću sa prijateljima ili strimujte omiljeni film na TV. Sa ASUS Media Streamer tehnologijom, zabava vas uvek prati.

  PC "uradi sam" nikada nije bilo lakše

  Mi razumemo kako koristite računar. Od sklapanja, podešavanja sistema i monitoringa, pa sve do softverskih i hardverskih nadogradnji, uvek smo tu da vam olakšamo život. Zato nikada nećemo prestati da razvijamo nove i uzbudljive opcije za sklapanje računara koje će vas zabaviti i osloboditi suvišnih briga!

  Learn More
  ASUS Q-Design
  Uradi sam bez muke još danas
  Q-design
  • Q-Slot - Uklonite PCI Express komponente bez muke Velika spojnica je lako dostupna za rad. Dovoljno je da pritisnete Q-Slot spojnicu lagano i grafička karta će jednostavno iskočiti. Instalirajte ili uklonite čak i najveću grafičku kartu bez muke!
  • Q-DIMM - Jednostavna zamena memorije Čak i ako imate manje kućište nećete imati problema, jednostavno pritisnite spojnicu na dole i izvucite ili ubacite RAM – najjednostavnije moguće!
  AI Suite 3
  Inovativni ASUS alati na jednom mestu

  ASUS AI Suite 3 donosi potpuno novo korisničko iskustvo putem interfejsa koji podržava i veće monitore. U njemu su spakovani svi ekskluzivni ASUS alati pa korisnik na jednom mestu može da nadgleda overkloking, potrošnju el. energije, brzinu ventilatora, napajanje, i još mnogo toga. Ova aplikacija vam omogućava da bez suvišnog napora i prebacivanja iz jedne aplikacije u drugu rešite sve probleme i podešavanja.

  Push Notice
  Monitors your PC status on the go

  If you've ever wondering how your PC is faring when you're not around, Push Notice will keep you informed – in real time! When your PC's status changes, Push Note instantly sends an alert to your tablet or smartphone. You can also throw the webpage you are browsing or memo to your smart device. Everything is under control, no matter where you are.

  EZ Flash 2
  Jednstavno ažuriranje BIOS-a sa USB stika bez operativnog sistema

  Brzo ažurirajte vaš BIOS sa USB stika bez podizanja operativnog sistema. Potrebno je samo par klikova i sve je već završeno.

  Close
  Intel CPU i čipset
  • Podržava Intel® LGA1150 4., novu 4. & 5. generaciju Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® procesora

   Ova matična ploča podržava Intel® 4. , novu 4. i 5. generaciju Core™ i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® procesora za LGA1150 soket; poseduje integrisane iGPU, memorijske i PCI Express kontrolere kao podršku za grafiku integrisanu na ploči, plus namenski čipseti, dvokanalna DDR3 memorija i 16 PCI Express 3.0/2.0 slotova - u kompletu pružaju fantastične grafičke performanse.

  • Intel® H97 Express čipset

   Intel® H97 Express čipset je single-chip koji podržava novu 4. generaciju Intel® Core™ i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® procesora za LGA1150 soket. Donosi poboljšane performanse uz pomoć serijskih point-to-point linkova što omogućava bolji protok i stabilniji sistem. Uz to, H97 poseduje maksimalnih 6 USB 3.0 portova, 6 SATA 6Gbit/s portova i 10Gbit/s M.2 podršku za brže prikupljanje podataka. Štaviše, Intel® H97 Express čipset podržava i iGPU pa korisnici mogu da uživaju u performansama Intel integrisane grafike.

  • Intel® Smart Response tehnologija
   Brzina SSD-a, a kapacitet HDD-a

   Koristi instalirani SSD (neophodno min 18.6GB slobodnog kapaciteta) kao keš za podatke kojima se često pristupa. Ključne pogodnosti su: skraćeno vreme čekanja i obrade, kao i niža potrošnja el. energije eliminacijom nepotrebnog vrtenja hard diska. Ova tehnologija koristi SSD performanse u kombinaciji sa kapacitetom hard diska i radi 6X brže od sistema koji ima samo hard disk.

  • Intel® Smart Connect tehnologija
   Automatsko osvežavanje aplikacija i kraće vreme čekanja

   Vaš računar može da prima ažuriranja sa mreže, za izabrane aplikacije, čak i kada je sistem u sleep modu. To znači manje čekanja da se aplikacije ažuriraju i sinhronizuju sa cloud servisom, što za vas znači znatno efikasniji rad na računaru.

  • Intel® Rapid Start tehnologija
   Instant buđenje vašeg računara iz sleep moda

   Omogućava da se vaš računar brzo povrati iz hibernacije tako što čuva podatke iz sistemske memorije na za to određenom SSD-u a, istovremeno, drži potrošnju el. energije na niskom nivou.

   *Tačna specifikacija i karakteristike variraju u zavisnosti od modela. Zaviše detalja pogledajte stranicu sa specifikacijama.