M4A78-VM

  M4A78-VM

  Novi dizajn optimizovan za AM3 procesore

  • ASUS EPU
  • Turbo Key
  • Express Gate
  • AMD AM3 CPU podrška
  • AMD Hybrid CrossFireX™ i DX10 podrška
   Product Image
   CPU, skup čipova i grafika
   AMD® Phenom™ II/ Athlon™ X4/ Athlon™ X3/ Athlon™ X2 (AM3 CPU)
   Ova matična ploča podržava AMD® AM3 procesore sa više jezgara sa jedinstvenom L3 keš memorijom koja omogućuje bolje overkloking performanse uz manju potrošnju energije. Ploča podržava dvokanalnu DDR2 1066 memoriju i postiže brzinu transfera na magistrali od 5200MT/s pomoću HyperTransport™ 3.0 tehnologije magistrale. Ova matična ploča podržava AMD® procesore izrađene u 45nm proizvodnom procesu.

   AMD® Phenom™ X4/ Phenom™ X3/ Athlon™ X2/ Athlon™/ Sempron™ procesori (socket AM2+/AM2)
   Ova matična ploča podržava AMD® Socket AM2+ procesore sa više jezgara. Ploča podržava dvokanalnu DDR2 1066 memoriju i postiže brzinu transfera na magistrali od 5200MT/s pomoću HyperTransport™ 3.0 tehnologije magistrale, iAMD® Cool ´n´ QuietTM.

   AMD 780G + SB700
   AMD® 780G skup čipova podržava brzine transfera na magstrali od 5200MT/s zahvaljujući HyperTransport™ 3.0 (HT3.0) tehnologiji i PCI Express™ 2.0 x 16 grafiku. Optimizovan je za najnovije AMD AM3/AM2+ procesore sa više jezgara sa kojima postiže odlične performanse i mogućnosti za overkloking.

   DDR2 1066 podrška
   Ova matična ploča je prva AMD® platforma sa podrškom za DDR2 1066 memoriju. Ona omogućuje mnogo veći protok podataka, veću propusnu moć magistrale i samim time i ubrzanje celog sistema u memorijski zahtevnim aplikacijama.
   *Podršku za DDR2 1066 memoriju poseduju samo neki od AM3 / AM2+ procesora. Listu procesora koji je podržavaju takođe pogledajte na našem sajtu.

   PCIe 2.0 podrška
   Ova matična ploča podržava najnoviji PCIe 2.0 standard magistrale koji dvostuko povećava brzinu protoka podataka na magistrali.

   Hybrid CrossFireX podrška
   Povećajte performanse sistema paralelnim radom integrisanog i zasebnog grafičkog adaptera
   ATI Hybrid CrossFireX™ tehnologija je jedinstvena hibridna tehnologija paralelnog rada više grafičkih procesora. Ova tehnologija donosi poboljšanje performansi u najnovijim igrama omogućavajući paralelni rad integrisanog grafičkog jezgra i grafičkog adaptera po vašem izboru (samo na Windows Vista® operativnom sistemu).

   HDMI podrška
   Uživajte u punoj 1080p rezoluciji vašeg kućng bioskopa
   HDMI je skraćenica za Multimedijalni interfejs visoke definicijie, koji prenosi HD video i 5.1 zvuk u digitalnom formatu. Prenos i slike i zvuka preko jednog HDMI kabla će vam olakšati povezivanje vašeg multimedijalnog računara sa kompatibilnim monitorima i televizorima visoke definicije.   ASUS Green
   EPU
   ASUS EPU (Energy Processing Unit) pruža potpunu kontrolu potrošnje sistema prateći opterećenje istog i modifikujući parametre napajanja u realnom vremenu. On automatski obezbećuje optimalnu snagu za sve komponente sistema procesor, grafičko jezgro, diskove i ventilatore obezbeđujući stabilan rad a štedeći energiju i novac!


   AI Nap
   AI Nap tehnologijom, sistem može funkcionisati sa minimalnom potrošnjom i bukom dok ste odsutni. Da bi ste "probudili" operativni sistem dovoljno je da pritisnete neki taster na tastaturi ili pomerite miša.
   ASUS alati za overkloking
   Turbo taster
   ASUS Turbo taster omogućuje povećanje performansi sistema jednim pritiskom na taster napajanja na vašem računaru. Posle lakog podešavanja Turbo tasterom možete poboljšati performanse u bilo kom trenutku čak i najzahtevnijoj igri!!   Express Gate

   Express Gate
   5 sekundi - i već možete biti onlineSecs Bootup to online
   Express Gate vaša prečica ka radu i zabavi. Express Gate je jedinstveni operativni sistem na vašoj matičnoj ploči, iz njega možete koristiti IM program (MSN, Skype, Google talk, QQ, i Yahoo! Messenger), proveriti poštu i omiljene web stranice, pa čak i pregledati slike sa vašeg računara bez potrebe za ulaskom u Windows !

   * Stvarno vreme podizanja zavisi od konfiguracije sistema i modela

   ASUS EZ DIY
   CrashFree BIOS 3
   U slučaju korupcije BIOS-a, povratite ga u radno stanje preko USB diska.ASUS CrashFree BIOS 3 omogućuje korisniku da povrati BIOS sa USB diska koji sadrži novu BIOS datoteku.

   EZ Flash 2
   EZ Flash 2 je alat za unapređenje BIOS-a koji će te sa lakoćom koristiti. Pokrenite alat sa vašeg USB diska pre podizanja operativnog sistema, bez potrebe za korišćenjem disketa koje vas mogu izneveriti.
   Ostale ASUS odlike
   ASUS Q-Fan
   Tehnologija ASUS Q-Fan u stanju je da prilagodi brzinu okretanja ventilatora u zavisnosti od opterećenja sistema, čime se garantuje tih i efikasan rad, uz stabilnu temperaturu procesora.

   MyLogo2
   Dajte svom sistemu lični pečat
   ASUS MyLogo2 omogućava kreiranje ličnih logoa koji se javljaju pri podizanju sistema, što vašem sistemu daje lični i origilnalni pečat.

   Industrijski standardi
   High Definition Audio
   Uživajte u vrhunskoj audio reprodukciji na vašem PC računaru!
   Uživajte u vrhunskoj audio reprodukciji na vašem PC računaru! Integirisani osmokanalni HD audio CODEC (Audio kontroler visoke definicije, ranije poznat pod nazivom Azalia) daje izlazni audio signal kvaliteta 192KHz/24-bita, opciju jack-sensing, kao i mogućnost puštanja više audio različitih audio kanala. Sada možete da komunicirate sa vašim partnerima dok u isto vreme računar reprodukuje više kanala sa zvucima iz vaše omiljene igre. I sve to na samo jednom računaru.

   S/PDIF-izlazi na zadnjem I/O panelu
   Ova matična ploča opremljena je S/PDIF audio izlazom koji vaš računar pretvara u moćnu multimedijalnu stanicu i otvara mogućnost ostvarivanja digitalne veze sa najmodernijim sistemima zvučnika.


   RoHS

   GreenASUS
   Ova matična ploča i njeno pakovanje proizvedeni su u skladu sa restrikcijama Evropske Zajednice o korišćenje štetnih materija (RoHS). ASUS želi da stvori proizvode (i pakovanja) koji nisu štetni po okolinu i mogu se reciklirati da bi smo zaštitili zdravlje potrošača i minimizovali uticaj na okolinu.