P5N-D

  P5N-D

  Platforma koja kombinuje vrhunske performanse i neverovatno malu potrošnju

  - Intel® Core™2 Quad / Core™2 Extreme / Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 procesori
  - NVIDIA® 750i SLI skup čipova
  - ASUS EPU (Energy Processing Unit)
  - ASUS Precision Tweaker 2
  - Support PCIe2.0 Dual x16 SLI
  - ASUS Q-Shield
  Product Image
  Platforma koja kombinuje vrhunske performanse i neverovatno malu potrošnju

  P5N-D je matična ploča bazirana na NVIDIA® 750i SLI skupu čipova koja kombinuje vrhunske performanse i visoku efikasnost u potrošnji energije; ova ploča podržava NVIDIA® SLI tehnologiju preko PCI Express 2.0 magistrale donoseći vrhunske grafičke performanse. Ploča je takođe opremljena sa jednistvenim ASUS EPU (Energy Processing Unit), koji prati opterećenje procesora i računara i kontroliše rad VRM jedinice za regulaciju napona pri različitim nivoima opterećenja računara, obzbeđujući stabilan rad i minimalnu potrošnju energije.

  Odlike memorije i procesora


  Podrška za LGA775 Intel® Core™2 procesore
  Ova matična ploča podržava najnovije Intel® Core™2 procesore u LGA775 formatu. Takođe podržava i sledeću generaciju Intel® Multi-Core procesora izrađenih u 45nm tehnologiji. Sa novom Intel® Core™ mikroarhitekturom i brzinama magistrale od 1333 / 1066 / 800 MHz, Intel® Core™2 procesori su jedni od naj snažnijih i energetski isplatljivijih procesora na svetu.

  PCIe 2.0
  Dvostruka brzina: Dvostruki protok
  Ova matična ploča podržava najnovije PCIe 2.0 uređaje i obezbeđuje im dvostruko veću brzinu i protok u odnosu na predhodnu generaciju magistrale.


  NVIDIA SLI™ tehnologija
  NVIDIA SLI™ (Scalable Link Interface) iskorištava prednosti povećanog protoka PCIe magistrale i donosi kontrolersku logiku koja obezbeđuje simultani rad dve grafičke karte u cilju povećanja performansi. Igrači i entuzajsti dobro znaju da uparen rad dva grafička procesora donosi i do 100% veće grafičke performanse! (Sa www.NVIDIA.com)

  Dual-Channel DDR2-800
  DDR2 je nova generacija sistemske memorije. Sa najvećim brzinama od 800MHz, DDR2 memorija omogućuje odlične performanse zahtevnih aplikacija i 3D igara.

  ASUS rashladna rešenja


  ASUS EPU
  Omogućuje matične ploče sa najmanjom potrošnjom energije
  ASUS EPU (Energy Processing Unit) prati opterećenje procesora i računara i kontroliše rad VRM jedinice za regulaciju napona pri različitim nivoima opterećenja računara, obzbeđujući stabilan rad i minimalnu potrošnju energije

  Pasivno hlađenje
  Stabilan rad računara bez imalo buke
  Ventilatori za hlađenje, popularan način hlađenja računara, nažalost prouzrokuju nivo buke i zbog svojih pokretnih delova kloni su kvarenju. Koncept ASUS matičnih ploča sa pasivnim hlađenjem je osmišljen da bi vam doneo stabilan rad računara bez ijednog negativnog efekta.

  Inženjeri kompanije ASUS su posvetili posebnu pažnju problemu zagrevanja komponenti i u cilju smanjivanja zagrevanja i poboljšanja hlađenja su osmislili raspored komponenti oko procesora, skupa čipova, napajanja i grafičkih karti.


  Q-Fan 2
  Podešava brzine ventilatora procesora i kućišta u zavisnosti od opterećenja sistema
  Tehnologija ASUS Q-Fan2 u stanju je da prilagodi brzinu okretanja ventilatora u zavisnosti od opterećenja sistema, čime se garantuje tih i efikasan rad, uz stabilnu temperaturu procesora.
  Opcioni ventilator za pasivne i vodene hladnjake
  Maksimizujte performanse pasivnih i vodenih hladnjaka!
  Opcioni ventilator je osmišljen kao garant stabilnog protoka vazduha oko ključnih komponenti na matičnoj ploči koja koristi pasivni ili vodeni procesorski hladnjak.

  100% visokokvalitetni kondenzatori od provodnih polimera!
  Ova matična ploča je opremljena visokokvalitetnim kondenzatorima od provodnih polimera koji donose stabilan i dugotrajan rad.


  ASUS EZ DIY

  Q-Shield

  Laka instalacija i povezivanje
  ASUS Q-Shield neposeduje uobičajene jezičke za kačenje i time obezbeđuje lak proces instalacije. Povećanom provodljivošću takođe štiti matičnu ploču i računar od opasnosti statičkog elektriciteta i elektromagnetskih interferenci (EMI).

  AI Direct Link
  Lako povezivanje i brz transfer podataka između vašeg stonog i notebook računara uz AI Direct Link i gigabitni mrežni adapter. Uz AI Direct Link vemoa lako i brzo će te prekopirati velike količine podataka sa jednog računara na drugi.

  Q-Connector
  Brzo povezivanje periferija bez greške
  ASUS Q-Connector vam omogućuje da lako povežete ili otkačite konektore prednjeg panela kućišta sa vaše matične ploče. Svi potrebni kablovi se povezuju preko ASUS Q-Connector modula pre povezivanja sa pločom.

  CrashFree BIOS 2
  U slučaju korupcije BIOS-a, povratite ga u radno stanje preko USB diska ASUS CrashFree BIOS 2 omogućuje korisniku da povrati BIOS sa USB diska koji sadrži novu BIOS datoteku.

  O.C. Profile
  Sa lakoćom zapamtite i koristite više setova BIOS podešavanja
  Slobodno podelite vaša podešavanja sa sa prijateljima

  Ova matična ploča poseduje ASUS O.C. profile, koji vam omogućuju da lako snimite i ponovo aktivirate višestruke setove podešavanja BIOS-a. Ova podešavanja se mogu sačuvati u CMOS čipu ili u zasebnim datotekama, dopuštajuču lako razmenjivanje profila sa vašim prijateljima

  ASUS Overclocking Tools

  Precision Tweaker 2

  Ultraprecizna podešavanja će vam omogućiti da dosegnete maksimalne rezultate u ubrzavnju računara!
  Precision Tweaker 2 omogućuje podešavanje napona ključnih komponenti ploče poput južnog i severnog mosta, Hyper Transport magistrale i memorije u koracima od 0.02V .

  C.P.R. (CPU Parameter Recall)
  Zaštitite podešavanja BIOS-a pri overclocku.
  U slučaju blokiranja sistema prilikom overklokinga korisnik više nemora da prolazi kroz proceduru otvaranja kućište kako bi izvršio resetovanje CMOS podataka. Jedino što treba uraditi jeste restartovanje sistema, a sam BIOS će resetovati sve ključne sistemske parametre.

  ASUS Special Features

  MyLogo2

  Dajte svom sistemu lični pečat
  ASUS MyLogo2 omogućava kreiranje ličnih logoa koji se javljaju pri podizanju sistema, što vašem sistemu daje lični i origilnalni pečat.

  Interface Features

  Gigabit LAN
  Podržan u NVIDIA skupu čipova, gigabitni LAN kontroler donoi i do deset puta veće brzine prenosa u odnosu na klasične 10/100 mreže. Gigabit LAN mrežni standard, je budućnost lokalnog mrežnog okruženja i idealno je rešenje za sve mreže sa velikim protokom podataka poput audio i video materijala i glasovnih komunikacija.  IEEE 1394a interfejs
  Interfejs IEEE 1394a je idealan za povezivanje periferija sa kojih se prenosi velika količina podataka poput digitalnih TV prijemnika, kamkodera, uređajima za skladištenje podataka.

  Zvuk visoke definicije
  Uživajte u vrhunskoj audio reprodukciji na vašem PC računaru! Integirisani osmokanalni HD audio CODEC (Audio kontroler visoke definicije, ranije poznat pod nazivom Azalia) daje izlazni audio signal kvaliteta 192KHz/24-bita, opciju jack-sensing, kao i mogućnost puštanja više audio različitih audio kanala. Sada možete da komunicirate sa vašim partnerima dok u isto vreme računar reprodukuje više kanala sa zvucima iz vaše omiljene igre. I sve to na samo jednom računaru.

  Serial ATA 3Gb/s
  Ova matična ploča poseduje četri SATA 3Gb/s porta visokih performansi sa RAID funkcijama 0, 1, 0+1, 5 i JBOD. RAID je idealno rešenje koje može povećati performanse vaših diskova i povećati sigurnost podataka bez investicija u dodatne kontrolere.


  S/PDIF-izlazi na zadnjem I/O panelu

  Ova matična ploča opremljena je S/PDIF audio izlazom koji vaš računar pretvara u moćnu multimedijalnu stanicu i otvara mogućnost ostvarivanja digitalne veze sa najmodernijim sistemima zvučnika.

  GreenASUS
  Ova matična ploča i njeno pakovanje proizvedeni su u skladu sa restrikcijama Evropske Zajednice o korišćenje štetnih materija (RoHS). ASUS želi da stvori proizvode (i pakovanja) koji nisu štetni po okolinu i mogu se reciklirati da bi smo zaštitili zdravlje potrošača i minimizovali uticaj na okolinu.