P5Q Turbo

  P5Q Turbo

  Lak overkloking i odlične performanse

  • ASUS osmofazno napajanje
  • ASUS EPU
  • ASUS Drive Xpert
  • TurboV / Turbo Key
  • 100% visokokvalitetni polimerski kondenzatori! (životni vek VRM modula 5000h na 105°C, 500,000h na 65°C)
  Product Image
  Procesor, skup čipova i grafika
  Podrška za LGA775 Intel® Core™2 procesore
  Ova matična ploča podržava najnovije Intel® Core™2 procesore u LGA775 formatu. Takođe podržava i sledeću generaciju Intel® Multi-Core procesora izrađenih u 45nm tehnologiji. Sa novom Intel® Core™ mikroarhitekturom i brzinama magistrale od 1600 / 1333 / 1066 / 800 MHz, Intel® Core™2 procesori su jedni od naj snažnijih i energetski isplatljivijih procesora na svetu.

  PCIe 2.0
  Dvostruka brzina i dvostruki protok
  Ova matična ploča podržava najnoviji PCIe 2.0 standard magistrale koji dvostuko povećava brzinu protoka podataka na magistrali.

  Dual-Channel DDR2 1300
  Ova matična ploča podržava DDR2 memorije sa brzinama magistrale od 1300 / 1200 / 1066 / 800 / 667 MHz, DDR2 memorija omogućuje odlične performanse zahtevnih aplikacija i 3D igara. Dvokanalna memorijskaarhitektura duplira protok podataka na memorijskoj magistrali, eliminišući bilo kakva zagušenja svojim maksimalnim protokom od 20.8GB/s.

  ASUS ekskluzivne odlike
  ASUS osmofazno napajanje
  Duži radni vek uz bolju efikasnost!
  Efikasnost napajanje veoma utiče na opštu temperaturu računara. ASUS osmofazni modul za regulaciju napona koristi visoko kvalitetne komponente poput MOSFET tranzistora koji smanjuju gubitke i temperaturu, kaleme sa feritnim jezgrima sa minimalnim histerezisnim gubitcima i visokokvalitetne polimerni kondenzatori proizvedene u Japanu koji zajedno obezbeđuju stabilan i dugotrajan rad uz maksimalnu energetsku efikasnost i minimalno zagrevanje.

  ASUS Express Gate
  5 sekundi - i već možete biti onlineSecs Bootup to online
  Express Gate vaša prečica ka radu i zabavi. Express Gate je jedinstveni operativni sistem na vašoj matičnoj ploči, iz njega možete koristiti IM program (MSN, Skype, Google talk, QQ, i Yahoo! Messenger), proveriti poštu i omiljene web stranice, pa čak i pregledati slike sa vašeg računara bez potrebe za ulaskom u Windows !

  * Stvarno vreme podizanja zavisi od konfiguracije sistema i modela

  Visokokvalitetni polimerski kondenzatori! (radni vek VRM modula do 5000h na 105°C, 500,000h na 65°C)
  Ova matična ploča je opremljena visokokvalitetnim polimerskim kondenzatorima visoke efikasnosti, dugotrajnog radnog veka i termalne stabilnosti.
  ASUS rešenja za uštedu energije

  ASUS EPU
  Ušteda energije u celom sistemu
  ASUS EPU (Energy Processing Unit) prati opterećenje procesora i računara i kontroliše rad VRM jedinice za regulaciju napona pri različitim nivoima opterećenja računara, obzbeđujući stabilan rad i minimalnu potrošnju energije


  ASUS rashladna rešenja
  Fan Xpert
  Active Quiet & Cool
  ASUS Fan Xpert omogućuje korisniku da podesi brzine sistemskih i ventilatora na procesoru u zavisnosti od ambijentalne temperature. Ove fleksibilne kontrole omogućuju da odaberete idealne brzine ventilatora u zavisnosto od opterećenja sistema ali i ambijentalne temperature u prostoriji u kojoj je računar.

  ASUS alati za overkloking
  TurboV
  Postignite rekordne overkloking rezultate uz ultraprecizno podešavanje parametara rada
  Osetite nalet adrenalina sa ovim alatom za overklok u realnom vremenu- ASUS TurboV. Ovaj napredni alat za overklok će vam omogućiti da ispunite svoje OC ambicije u realnom vremenu bez potrebe za gašenjem računara. Nema granica uz mikro podešavanja CPU PLL, NB, NB-PCIe, i DRAM napona u koracima od 0.02 V!

  Turbo taster
  ASUS Turbo taster omogućuje povećanje performansi sistema jednim pritiskom na taster napajanja na vašem računaru. Posle lakog podešavanja Turbo tasterom možete poboljšati performanse u bilo kom trenutku čak i najzahtevnijoj igri!!

  Precision Tweaker 2
  Ultraprecizna podešavanja će vam omogućiti da dosegnete maksimalne rezultate u ubrzavnju računara!
  Precision Tweaker 2 omogućuje podešavanje napona ključnih komponenti ploče poput južnog i severnog mosta, Hyper Transport magistrale i memorije u koracima od 0.02V .

  ASUS EZ DIY
  Drive Xpert
  Plug & Safe!
  Bez potrebe za darjverima i komplikovanim podešavanjima u BIOS-u, ekskluzivni ASUS je idealno rešenje za svakoga kome je značajna sigurnost podataka i performanse diskova bez muke komplikovanih instalacija i konfigurisanja. Sa intuitivnim grafičkim interfejsom Drive Xpert omogućuje korisniku lako kreiranje backup-a i kontrolu performansi diskova - čineći da vaši podatci buu dostupni i sigurni u svakom trenutku.

  CrashFree BIOS 3
  Jednostavno povratite BIOS preko USB diska
  U slučaju korupcije BIOS-a, povratite ga u radno stanje preko USB diska.ASUS CrashFree BIOS 3 omogućuje korisniku da povrati BIOS sa USB diska koji sadrži novu BIOS datoteku.

  Q-Shield
  Lako povezivanje konektora prilikom instalacije
  Pažljivo dizajnirani ASUS Q-Shield ne koristi uobičajene zakačke što olakšava postavku i povezivanje prilikom sastavljanja računara. A sa svojom poboljšanom provodnošću pruža bolju zaštitu i od udara statičkog elektriciteta i elektromagnetskih smetlji i šuma.

  Q-Connector
  Brzo povezivanje prednjeg panela
  ASUS Q-Connector vam omogućuje da lako povežete ili otkačite konektore prednjeg panela kućišta sa vaše matične ploče. Svi potrebni kablovi se povezuju preko ASUS Q-Connector modula pre povezivanja sa pločom.

  EZ-Flash 2
  Unapređenje BIOS-a preko USB diska pre pokretanja operativnog sistema
  EZ Flash 2 je alat za unapređenje BIOS-a koji će te sa lakoćom koristiti. Pokrenite alat sa vašeg USB diska pre podizanja operativnog sistema, bez potrebe za korišćenjem disketa koje vas mogu izneveriti.

  O.C. Profile
  Sa lakoćom zapamtite i koristite više setova BIOS podešavanja
  Slobodno podelite vaša podešavanja sa sa prijateljima

  Ova matična ploča poseduje ASUS O.C. profile, koji vam omogućuju da lako snimite i ponovo aktivirate višestruke setove podešavanja BIOS-a. Ova podešavanja se mogu sačuvati u CMOS čipu ili u zasebnim datotekama, dopuštajuču lako razmenjivanje profila sa vašim prijateljima

  ASUS Crystal Sound
  Noise Filter
  Eliminišite pozadinske zvukove prilikom snimanja
  Ova opcija detektuje pozadinsku buku poput ventilatora, klima uređaja i drugih ambijentalnih zvukova koje potom eliminiše u ulaznom signalu koji se snima.
  Other Innovative Features
  MyLogo2
  Dajte svom sistemu lični pečat
  ASUS MyLogo2 omogućava kreiranje ličnih logoa koji se javljaju pri podizanju sistema, što vašem sistemu daje lični i origilnalni pečat.
  Industrijski standardi

  SATA on the Go
  Ova serija matičnih ploča koristi novu generaciju Serial ATA (SATA) interfejsa sa brzinama do 3Gb/s . Eksterni SATA portovi, locirani na zadnjem panelu vašeg računara nude lak pristup i mogućnost kačenja do 16 uređaja čak i tokom rada računara . Lako sačuvajte podatke na eksternim uređajima.


  IEEE 1394a interface
  Interfejs IEEE 1394a je idealan za povezivanje periferija sa kojih se prenosi velika količina podataka poput digitalnih TV prijemnika, kamkodera, uređajima za skladištenje podataka.


  Zvučna reprodukcija visoke definicije
  Uživajte u vrhunskoj audio reprodukciji na vašem PC računaru!
  Integirisani osmokanalni HD audio CODEC (Audio kontroler visoke definicije, ranije poznat pod nazivom Azalia) daje izlazni audio signal kvaliteta 192KHz/24-bita, opciju jack-sensing, kao i mogućnost puštanja više audio različitih audio kanala. Sada možete da komunicirate sa vašim partnerima dok u isto vreme računar reprodukuje više kanala sa zvucima iz vaše omiljene igre. I sve to na samo jednom računaru.

  S/PDIF izlazi na zadnjem panelu
  Ova matična ploča opremljena je S/PDIF audio izlazom koji vaš računar pretvara u moćnu multimedijalnu stanicu i otvara mogućnost ostvarivanja digitalne veze sa najmodernijim sistemima zvučnika.

  RoHS

  GreenASUS
  Ova matična ploča i njeno pakovanje proizvedeni su u skladu sa restrikcijama Evropske Zajednice o korišćenje štetnih materija(RoHS).ASUS želi da stvori proizvode (i pakovanja) koji nisu štetni po okolinu i mogu se reciklirati da bi smo zaštitili zdravlje potrošača i minimizovali uticaj na okolinu.