P6T SE

  P6T SE

  Nova era vrhunskih performansi sa Intel® Core™ i7 platformom

  • Intel LGA1366 platforma
  • Intel® X58/ ICH10R skup čipova
  • ASUS TurboV
  • ASUS EPU
  • ASUS 8+2 Phase Power Design
  Product Image
  Procesor, skup čipova i grafika
  Podrška za LGA1366 Intel® Bloomfield procesore
  Ova matična ploča podržava najnovije Intel® Bloomfield procesore u LGA1366 formatu sa memorijskim kontrolerom koji podržava trokanalne memorijske konfiguracije (6 DIMM podnožija) DDR3 memorije. Matična ploča takođe podržava i Intel® QuickPath Interconnect (QPI) sistemsku magistralu sa brzinama transfera podataka do 25.6GB/s. Intel® Bloomfield procesor je jedan od najmoćnijih i energetski najefikasnijih procesora današnjice.

  Intel X58
  Intel® X58 Express skup čipova je najnoviji skup čipova koji poseduje podršku za Intel® Core™ i7 serije procesora kao i novu arhitekturu sistemske magistrale - Intel® QuickPath Interconnect (QPI), on pruža veće performanse koristeći prednosti ove arhitekture, prvenstveno point-to-point prenos podataka, što donosi mnogo veće brzine transfera i stabilnost u radu. Ovaj skup čipova takođe podržava i 36 PCI Express 2.0 linija obezbeđujući dovoljan protok podataka i za najzahtevnije grafičke operacije.

  PCIe 2.0
  Ova matična ploča podržava najnoviji PCIe 2.0 standard magistrale koji dvostuko povećava brzinu protoka podataka na magistrali.

  ATI CrossFireX tehnologija
  ATI´s CrossFireX poboljšava i performanse i kvalitet prikaza u igrama, omogućavajući čak i najzahtevnije efekte u viskoim rezolucijama. CrossFire donosi neverovatan kvalitet slike omogućavajući vam odabir najviših podešavanja antialiasing, anisotropic filtering, shading, i veličine tekstura. Podesite različite konfiguracije monitora, napredne 3D efekte (koje možete testirati u realnom vremenu unutar ATI´s Catalyst™ kontrolnog centra) i imajte punu kontrolu nad vašim CrossFireX sistemom.

  Odlike memorije
  Trokanalna DDR3 2000(O.C.) / 1866(O.C.) / 1800(O.C.) / 1600(O.C.) / 1333 / 1066 memorija
  Ova matična ploča podržava DDR3 memorije sa deklarisanim brzinama transfera : 2000(O.C.) / 1866(O.C.) / 1800(O.C.) / 1600(O.C.) /1333 / 1066 MHz koja će pružiti dovoljnu propusnu moć za sve memorijski zahtevne aplikacije poput 3D igara i programa za rad sa multimedijalnim datotekama.
  Ekskluzivne ASUS odlike

  ASUS TurboV
  Postignite rekordne overkloking rezultate uz ultraprecizno podešavanje parametara rada
  Osetite nalet adrenalina sa ovim alatom za overklok u realnom vremenu- ASUS TurboV. Ovaj napredni alat za overklok će vam omogućiti da ispunite svoje OC ambicije u realnom vremenu bez potrebe za gašenjem računara. Nema granica uz mikro podešavanja CPU PLL, NB, NB-PCIe, i DRAM napona u koracima od 0.02 V!


  ASUS napajanje sa 8+2 faze
  Efikasnost napajanje veoma utiče na opštu temperaturu računara, stoga je kompanija ASUS osmislila modul za kontrolu napona koji radi sa 8+2 faza (8 faza za vCore; 2 faze za vDRAM/QPI kontroler u procesoru) i ostvarila rekordnu efikasnost napajanja od 96%. Viskoko kvalitetne komponente poput MOSFET tranzistora koji smanjuju gubitke i temperaturu, kalemi sa feritnim jezgrima sa minimalnim histerezisnim gubitcima i visokokvalitetni polimerni kondenzatori proizvedeni u Japanu obezbeđuju stabilan i dugotrajan rad uz maksimalnu energetsku efikasnost i minimalno zagrevanje.

  ASUS Express Gate
  5 sekundi - i već možete biti onlineSecs Bootup to online
  Express Gate vaša prečica ka radu i zabavi. Express Gate je jedinstveni operativni sistem na vašoj matičnoj ploči, iz njega možete koristiti IM program (MSN, Skype, Google talk, QQ, i Yahoo! Messenger), proveriti poštu i omiljene web stranice, pa čak i pregledati slike sa vašeg računara bez potrebe za ulaskom u Windows !

  * Stvarno vreme podizanja zavisi od konfiguracije sistema i modela

  ASUS rešenja za uštedu energije

  ASUS EPU
  Ušteda energije kroz ceo sistem
  ASUS EPU - prvi kontroler potrošnje energije na matičnim pločama, na ovom modelu se pojavljuje u svojoj šestoj reviziji i obezbeđuje smanjenje potrošnje energije prateći opterećenje sistema i korigujući snagu napajanje u realnom vremenu. Ovaj kontroler automatski kontroliše potrošnju ključnih komponenti sistema (poput procesora, grafike, memorije, skupa čipova i kontrolera kao i sistemskih ventilatora) štedeći energiju kada je to moguće i na kraju krajeva smanjuje vaš račun za struju.

  Tihi i hladan rad ASUS matičnih ploča
  ASUS pasivno hlađenje toplotnim cevima
  Rešenje hlađenja pomoću toplotnih cevi, usmerava toplotu generisanu od strane skupa čipova na hladnjak postavljen pored zadnjeg I/O panela, ge će ga struja vazduha sa ventilatora procesora izneti van kućišta. Namena ovog inovativnog rešenja je pružanje maksimalno efikasnog hlađenja, bez rizika od kvarova i prestanka rada (u slučaju regularnih hlađenja pomoću ventilatora). U sučaju potrebe za većom toplotnom disipacijom postoji mogućnost montiranja dodatnog ventilatora.

  Do 20°C hladniji rad- Stack Cool 2
  Efektivan bešumni sistem hlađenja
  Stack Cool 2 je pasivni rashladni sistem koji ne proizvodi buku pri radu. Ovaj sistem efikasno odvodi toplotu sa kritičnih delova sistema i prenosi je na drugu stranu štampane ploče odakle se odvodi van sistema. Temperature sistema možete smanjiti i za 20°C!
  Fan Xpert
  Active Quiet & Cool
  ASUS Fan Xpert omogućuje korisniku da podesi brzine sistemskih i ventilatora na procesoru u zavisnosti od ambijentalne temperature. Ove fleksibilne kontrole omogućuju da odaberete idealne brzine ventilatora u zavisnosto od opterećenja sistema ali i ambijentalne temperature u prostoriji u kojoj je računar.

  ASUS Crystal Sound
  Noise Filtering
  Eliminišite pozadinske zvukove prilikom snimanja
  Ova opcija detektuje pozadinsku buku poput ventilatora, klima uređaja i drugih ambijentalnih zvukova koje potom eliminiše u ulaznom signalu koji se snima.
  ASUS EZ DIY
  ASUS prekidač na ploči
  Sva podešavanja na ploči se mogu obaviti putem mikro prekidača, više nema potrebe za premošćavanjem kontakata i brigom za izgubljenim kapicama džampera!
  Q- Shield
  Lako povezivanje konektora prilikom instalacije
  Pažljivo dizajnirani ASUS Q-Shield ne koristi uobičajene zakačke što olakšava postavku i povezivanje prilikom sastavljanja računara. A sa svojom poboljšanom provodnošću pruža bolju zaštitu i od udara statičkog elektriciteta i elektromagnetskih smetlji i šuma.

  Q-Connector
  Brzo povezivanje prednjeg panela
  ASUS Q-Connector vam omogućuje da lako povežete ili otkačite konektore prednjeg panela kućišta sa vaše matične ploče. Svi potrebni kablovi se povezuju preko ASUS Q-Connector modula pre povezivanja sa pločom.
  EZ-Flash 2
  Unapređenje BIOS-a preko USB diska pre pokretanja operativnog sistema
  EZ Flash 2 je alat za unapređenje BIOS-a koji će te sa lakoćom koristiti. Pokrenite alat sa vašeg USB diska pre podizanja operativnog sistema, bez potrebe za korišćenjem disketa koje vas mogu izneveriti.
  O.C. Profile
  Sa lakoćom zapamtite i koristite više setova BIOS podešavanja
  Ova matična ploča poseduje ASUS O.C. profile, koji vam omogućuju da lako snimite i ponovo aktivirate višestruke setove podešavanja BIOS-a. Ova podešavanja se mogu sačuvati u CMOS čipu ili u zasebnim datotekama, dobuštajuču lako razmenjivanje profila među vašim poznanicima.
  Industrijski standardi

  SATA on the Go
  Ova serija matičnih ploča koristi novu generaciju Serial ATA (SATA) interfejsa sa brzinama do 3Gb/s . Eksterni SATA portovi, locirani na zadnjem panelu vašeg računara nude lak pristup i mogućnost kačenja do 16 uređaja čak i tokom rada računara . Lako sačuvajte podatke na eksternim uređajima.


  IEEE 1394a
  Interfejs IEEE 1394a je idealan za povezivanje periferija sa kojih se prenosi velika količina podataka poput digitalnih TV prijemnika, kamkodera, uređajima za skladištenje podataka.

  Audio reprodukcija visoke definicije
  Uživajte u vrhunskoj audio reprodukciji na vašem PC računaru!
  Integirisani osmokanalni HD audio CODEC (Audio kontroler visoke definicije, ranije poznat pod nazivom Azalia) daje izlazni audio signal kvaliteta 192KHz/24-bita, opciju jack-sensing, kao i mogućnost puštanja više audio različitih audio kanala. Sada možete da komunicirate sa vašim partnerima dok u isto vreme računar reprodukuje više kanala sa zvucima iz vaše omiljene igre. I sve to na samo jednom računaru.

  S/PDIF-izlazi na zadnjem I/O panelu
  Ova matična ploča opremljena je S/PDIF audio izlazom koji vaš računar pretvara u moćnu multimedijalnu stanicu i otvara mogućnost ostvarivanja digitalne veze sa najmodernijim sistemima zvučnika.

  RoHS

  GreenASUS
  Ova matična ploča i njeno pakovanje proizvedeni su u skladu sa restrikcijama Evropske Zajednice o korišćenje štetnih materija(RoHS).ASUS želi da stvori proizvode (i pakovanja) koji nisu štetni po okolinu i mogu se reciklirati da bi smo zaštitili zdravlje potrošača i minimizovali uticaj na okolinu.