ZenFone 2 (ZE551ML)

  Monstruozne performanse

  Performanse za danas i za budućnost

  ZenFone 2 je opremljen brzim 64-bitnim četvorojezgarnim Intel Atom Z3580 procesorom na 2.3 GHz i ujedno je prvi pametni telefon sa 4GB dvokanalne DDR3 RAM memorije na svetu. Poseduje LTE Cat 4+ za brzine skidanja podataka do 250Mbit/s i odziv na dodir od samo 60ms. ZenFone 2 ti daje snagu veću od one koju možeš da zamisliš.

  64-bit
  Intel Atom
  2.3G
  CPU
  6430
  PowerVR
  533MHz
  GPU
  64-bit
  Dual-Channel
  4GB
  RAM
  Cat4+
  250Mbps
  LTE W/ CA
  Android L
  OS
  60ms
  Touch
  Responsiveness
  5-mode
  Positioning
  Navigation
  5 LDS
  Antenna
  DSDA
  SIM Card
  802.11ac
  433Mbps
  WiFi
  5.5in FHD
  Screen

  Najnoviji 64- bitni Intel Atom Procesor Z3580

  Brzi Intel Atom četvorojezgarni 22nm 64-bitni procesor unutar ZenFone 2 pažljivo balansira sjajne performanse i vrhunsku efikasnost potrošnje energije, omogućenu sofisticiranom Silvermont arhitekturom.

  Intel®-ov ekskluzivni
  3D Tri-Gate tranzistor

  ZenFone 2 poseduje 22n tehnologiju smeštenu u 64-bitni procesor, prvi put predstavljenu u Intelovim Ivy Bridge desktop procesorima. Tri-Gate tranzistori imaju skoro tri puta veću površinu u poređenju sa planarnim tranzistorima, što znači veći protok elektrona kada je uključen. Takođe poboljšava sposobnost prebacivanja tranzistora, što povećava proračunske sposobnosti, a smanjuje potrošnju baterije.

  performanse
  veće

  37%
  energije
  ušteda

  50 %

  Dvokanalni prenos podataka

  64-bitni procesor sada može u potpunosti da oslobodi snagu Intelove dual channel RAM arhitekture, prenoseći podatke istovremeno preko dva kanala (svaki sa 32-bita podataka), od CPU-a do RAM-a.

  Android L

  Operativni sistem dizajniran za 64-bitni Intel procesor

  Nezabeležene performanse u svim uslovima

  WebXPRT i MobileXPRT su dva najsofisticiranija programa za merenje performansi u realnom radu za web i Android uslove korisćenja. Intel Atom Z3580 u ZenFone 2 lako pobeđuje konkurenciju iz srednjeg i visokog segmenta tržišta.

  Sistemske
  performanse
  (MobileXPRT)

  Performanse pri surfovanju internetom
  (WebXPRT)

  Neverovatne grafičke performanse

  PowerVR 6430 grafički čip (GPU) unutar ZenFone2 poseduje odlične performanse, za kompjutersko iskustvo koje podseća na vaš desktop računar. Zahtevne, grafički intenzivne igre i video sadržaj rade glatko i izgledaju predivno na ZenFone 2 Full HD ekranu.

  GPU Performanse
  (GFXbench,T-Rex
  Offscreen)

  GPU Performanse
  (3D Mark, Ice Storm
  Unlimited score)

  Morate videti da bi verovali

  HTML5 Fish Bowl test pokazuje vizuelne performanse koje oslikavaju realne mogućnosti sistema. ZenFone 2 pobeđuje na istim podešavanjima sa akvarijumom koji sadrži 250 virtualnih ribica. Ribice koje brže plivaju oslikavaju bolje performanse i mogućnost da se obave kompleksniji zadaci.

  50~60


  ZenFone 2

  22~26


  Konkurencija A

  8~11


  Konkurencija B

  Prvi telefon na svetu sa 4GB RAM-a

  Da li ste ikada imali osećaj da vam je telefon spor i potrebu da morate da gasite aplikacije koje su pokrenute u pozadini samo da bi ga malo ubrzali? Sada, sa novom verzijom ZenFona 2 sa 4GB RAM-a više nikada nećete morati da brinete o tome.

  Iako postoji sve veća potreba za aplikacijama i multitaskingom, većina pametnih telefona na tržištu i dalje nudi samo verzije od 2GB ili 3GB RAM-a. ZenFon 2, prvi telefon sa 4GB RAM memorije, potpuno zaslužuje titulu „Zveri“. 64-bitni procesor sada može u potpunosti da oslobodi snagu Intelove dual channel RAM arhitekture, prenoseći podatke istovremeno preko dva kanala (svaki sa 32-bita podataka), od CPU-a do RAM-a.

  4GB RAM-a za neverovatno lagodno multitasking iskustvo

  Trenutno prebacivanje između aplikacija
  (26 aplikacija koje rade u pozadini)

  Aplikacija za pozive

  Email

  Kalendar

  Kamera

  Chrome

  Facebook

  Model sa 4GB pobeđuje u brzini prebacivanja između aplikacija u odnosu na model sa 2GB RAM-a. Primer: Asus Browser,Galerija,Gmail.

  Brži nego ikad LTE za do 250Mbits brzine preuzimanja podataka

  ZenFone 2 koristi najnoviju 4G LTE naprednu tehnologiju koja nudi značajno veći protok podataka, zapravo veći nego IKAD, i to do neverovatnih 250Mbps*! Štaviše, ZenFone 2 4G LTE-A podržava i agregaciju provajdera, odnosno mogućnost korišćenja više od jednog provajdera i time povećava ukupnu brzinu protoka. Sa 31-om zemljom koja podržava agregaciju provajdera (Carrier Aggregation), ZenFon 2 je vrhunski svetski pametni telefon.

  * razlikuje se od zemlje, regiona i podrške mobilnih operatera

  433Mbit/s 802.11ac Super brzi Wi-Fi

  ZenFone 2 je opremljen super brzim 802.11ac WiFi-jem, koji je pojačana verzija 802.11n (što je trenutni standard koji vaši telefoni i tableti verovatno koriste). Pruža brzinu do 433Mbps i radi na osam prostornih kanala istovremeno (MIMO) koristeći naprednu tehnologiju koja se naziva ’beamforming’ da poveća propusnost i smanji potrošnju baterije.

  Vodeći u svojoj klasi sa odzivom na dodir od samo 60ms

  ZenFone 2 vam donosi zapanjujuću osetljivost na dodir, jednu od najbržih na tržištu sa rekordnim odzivom od samo 60ms, znatno bržim u poređenju sa većinom Android telefona, čija osetljivost je 80 ili 100 milisekundi. Skrolovanje je glatko i bez kočenja tako igre reaguju brzinom koje vam omogućavaju da osigurate pobedu!

  Dual Sim, Dual Active pametan telefon koji nikada neće propustiti poziv

  ZenFone 2 ima Dual SIM, Dual Active tehnologiju koja dozvoljava upotrebu dve SIM kartice koje su aktivne istovremeno. Dok pričate sa prijateljem na jednoj SIM kartici idalje će te primati poruke ili pozive na drugoj. Ako želite da prebacite fokus, samo stavite prvi poziv na čekanje i preuzmite sledeći!

  5 antena
  sa laserskim graviranjem

  Koristeći najnoviju tehniku laserskog 3D graviranja, ležište je utisnuto na unutrašnju pločicu koja je potom umočena u tri različita tečna metala kako bi se konačno formirale antene. Rezultat je veća pokrivenost signala zarad boljeg video strima i web pretraživanja.

  Podrška za pet satelitskih sistema

  ZenFone 2 podržava 5 satelitskih navigacionih sistema: GPS, GLONASS, BDS, QZSS i SBAS. Sa mogućnošću da prati do 60 satelita, ZenFone 2 pruža najprecizniju i najtačniju poziciju bez obzira gde se nalazite, gde god da idete čak i u zbijenim urbanim okruženjima!

  GPS pokrivenost satelitima
  Pokrivenost satelitima sa 5 satelitskih sistema

  Full HD IPS
  kristalno jasan ekran

  ZenFone 2 je opremljen sa 1920x1080 Full HD IPS ekranom visoke rezolucije koji nudi široke uglove vidljivosti od 178 stepeni. Zapanjujuća gustina piksela od 403ppi čini svaku sliku praznikom za oči.

  72% NTSC raspon boja

  Panel ZenFon 2 dostiže 72% NTSC-a, što omogućava precizniji prikaz boja, približno onome što vaše oči zapravo vide. Fotografije i video snimci postaju živopisniji i živahniji u poređenju sa drugim mobilnim telefonima.

  Laminacija celoga ekrana sa
  ASUS TruVivid tehnologijom

  Za najbolju jasnoću, osvetljenost i odziv na dodir, ZenFone 2 koristi jedinstvenu ASUS TruVivid tehnologiju. Ta tehnologija neprimetno transformiše tradicionalni dizajn sa četiri sloja u inovativni dizajn sa 2 sloja i kompletnom laminacijom. Spajanje stakla sa slojem osetljivim na dodir eliminiše vazduh između slojeva, i čini sve bližim površini i bliže vašem dodiru.

  Corning® Gorilla® Glass 3 Čvrsto ali lepo

  Gorilla® Glass 3 staklo sa Native Damage Resistance™ (NDR) značajno poboljšava izdržljivost i čvrstinu, tako da je ZenFone 2 ekran do tri puta (3x) jači od ekrana konkurencije i do tri puta (3x) jači od Gorilla Glass 2. NDR je unikatna odlika Gorilla Glass 3 koja pruža poboljšanu izdržljivost na duboke ogrebotine koje prouzrokuju pucanje stakla.

  0.7mm Corning
  Gorilla Glass 3
  Ojačano 0.7mm Soda Lime Glass

  Reaguje na svaki vaš dodir –
  Čak i u rukavicama

  ZenFone 2 podržava Asus Glove Touch tehnologiju tako da reaguje na svaki dodir čak i kada koristite rukavice.

  Bogat zvuk,
  podešen od strane eksperata

  Podešena od strane renomiranog ASUS Golden Ear tima kako bi telefonu pružila najbolji audio signal, ZenFone 2 SonicMaster tehnologija donosi kristalno jasan zvuk – uvek. Šta god da slušaš, bilo da koristiš slušalice ili zvučnike doživećeš bogatiji i detaljniji zvuk.

  Veličina je bitna

  Zvučna komora ZenFone 2 je značajno poboljšana. Sada je 25% veća nego u prvoj generaciji, a konstrukcija od 3 magneta, plus metalni navoj za glas proizvode mnogo moćniji zvuk u svakom mogućem smislu.

  Pametni ASUS AudioWizard za sve situacije

  AudioWizard je praktičan softver koji vam pomaže da pronađete najbolji način za uživanje u različitim situacijama kao što su Movie, Gaming, Keynote, Music i Smart podešavanja.

  • Režim rada za
   gledanje filmova
  • Muzički režim
   rada
  • Režim rada za
   igranje
  • Režim rada za
   slušanje govora
  • Pametni režim
   rada
  Sledeća

  Vidi ono što drugi ne mogu da vide

  Learn more about Sharp Vision
  See What Others Can’t see