Release Note
ZenTalk

4G not function.

396 8
Jump to specific floor
Latest Post
fadhilramli711 MYS Level 1 | All posts
Hai. Sebulan yang lepas saya beli rog fon data 4g semua ok. Semalam fon saya baru siap dari tukar lcd and saya pakai macam biasa. Tapi 4g tak detect macam dulu. Dia ada 4g tapi tak function well. Kenape ye? Tak kan nak pakai 3g je. Macam ada something wrong hp ni  
Props
fadhilramli711 MYS Level 1 | All posts
Please reply cpt!!!!! Urgent!!!! So slow lah pakai 3g. Dulu berdesup. Tak syok ohh nak main game 
Props
MYS Moderator | All posts
fadhilramli711 posted on 2019/4/11 20:46
Please reply cpt!!!!! Urgent!!!! So slow lah pakai 3g. Dulu berdesup. Tak syok ohh nak main game&nbs ...

Hi fadhilramli711,

Cuba back up data lepas tu factory reset.
Props
fadhilramli711 MYS Level 1 | All posts
Okay tuan. Kalau backup data semua gambar tak hilang kan?
Props
MYS Level 3 | All posts
fadhilramli711 posted on 2019/4/12 16:03
Okay tuan. Kalau backup data semua gambar tak hilang kan?

Beli sebulan yang lepas, tukar LCD kenapa jatuh dan pecah screen? Tukar LCD dekat kedai biasa atau claim warranty dari Asus Service Centre, backup tu maksud dia simpan lah data/gambar semua ke tempat lain, contoh save ke laptop atau ke pendrive.
Props
fadhilramli711 MYS Level 1 | All posts
Tukar lcd sebab crack akibat jatuh katil. Then hantar kepada asus center bila dah tukar lcd, saya dpt hari rabu sampai sekarang 4g tak function dgn elok. Padahal before tukar lcd ok je. Ape tech asus buat ni? Tukar lcd pun problem lain?
Props
MYS Level 3 | All posts
Cuba buat factory reset jika problem masih sama hantar ke service centre semula
Props
MYS Level 2 | All posts
Boleh claim warranty ye sebab jatuh dr katil? Xtau plak... 
Props
MYS Moderator | All posts
Bagi sebarang soalan warranty boleh tanya support team kami di talian 1300-88-3495 ya.
Props
Advanced mode
You need to login first Login | Register Now

Points policy of this forum

wishes

Archiver|Mobile ver.|

Fast reply Top Return to list
Share link list
Share by pm