[Moederbord] EZ Update - Introductie

EZ Update is een hulpprogramma waarmee u de software, stuurprogramma's of BIOS van uw moederbord automatisch kunt bijwerken.

Met dit hulpprogramma kunt u het BIOS ook handmatig bijwerken en het opstartlogo selecteren dat wordt weergegeven tijdens POST.

Zorg ervoor dat uw moederbord AI suite 3-functionaliteit ondersteunt, omdat EZ Update-functionaliteit is opgenomen in AI suite 3.

Klik op AI suite 3 downloadadres: https://www.asus.com/nl/support/

Typ vervolgens de modelnaam van uw moederbord in het zoekvak en zoek, u krijgt een nieuwe pagina. Nu kunt u AI Suite3 vinden door op [Driver & Utility] -> [OS] -> [Hulpprogramma's] te klikken, zoals in de afbeelding wordt weergegeven.

Opmerking: als AI-suite 3 niet beschikbaar is om te downloaden, betekent dit dat uw moederbord deze functionaliteit niet ondersteunt.

EZ-update starten

1, Om EZ-update te starten, klikt of tikt u op  in de rechterbovenhoek van het hoofdmenu van AI Suite 3 en klikt u vervolgens op EZ Update op de hoofdmenubalk van AI Suite 3.

EZ Update screen

2, Controleer updates van internet: klik op "Nu controleren!"

3, Klik om te zoeken en selecteer het BIOS-bestand

4, Klik om het BIOS te updaten

5, klik op "OK", wanneer het scherm "Download en updates" toont

6, Klik op "OK", wanneer het scherm toont "Geïnstalleerde items op uw computer"

7, Wacht een paar minuten voor de update

8, klik op "OK" en het systeem zal automatisch opnieuw opstarten